Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Kupujesz Stasiu DCS-a ?

Moje gratulacje.

Nie, nie kupuje, ja tylko konkuruje ;) Mam zamiar posluchac i porownac z tym co sam strugam w swoim warsztacie.;)

Pomierzony ?

Jakie wnioski? ;)

Vivaldii ma doskonale pomiary zaden DAC pomiarowo nie moze sie rownac, nie widzialem pomiarow Soulution 745 wiec moze Soulution...?

Jedyny DAC ktory moze sie rownac z Vivaldim jest w dalszym ciagu kostka ESStech-a Sabre ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ma 44cm szerokości i jeden Milimetr! To był mega precyzyjny pomiar!!

Sylwek , ty to masz DACA !!!!!!

44 cm i to szerokości !!!!!

Wielki Szacun ode mnie .

A co na to partnerka ? :)

A Wy ciagle nie wierzycie ze pomiar slychac... :(

Dobre sprzety z najwyzszych polek maja wzorcowe pomiary a dobre firmy w stylu DCS-a ciagle i ciagle walcza z jak najlepszymi parametrami. Mozna to stwierdzic poprzez pomiary zamieszczane za free na stronach Stereophila oraz hi-fi news zachecam do zapoznania sie. Jesli ktos ma problemy z interpretacja wynikow pomiarow, pomoge :)

Problemem jest tutaj odpowiednia interpretacja pomiarow aby wyciagnac z nich to co najisttniejsze czyli jak to sie bedzie przekladac na dzwiek ;)

Oczywiscie najwazniejszy jest odsluch (to oczywiste) ale 30-40% tego jak to bedzie gralo z pomiarow da sie wyczytac.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A Wy ciagle nie wierzycie ze pomiar slychac... :(

Dobre sprzety z najwyzszych polek maja wzorcowe pomiary a dobre firmy w stylu DCS-a ciagle i ciagle walcza z jak najlepszymi parametrami. Mozna to stwierdzic poprzez pomiary zamieszczane za free na stronach Stereophila oraz hi-fi news zachecam do zapoznania sie. Jesli ktos ma problemy z interpretacja wynikow pomiarow, pomoge :)

Oczywiście Stasiu ,że słychać.

Ale tak jak we wszystkim , również w interpretacji pomiarów należy mieć umiar.

Podam tobie prosty przykład.

Jeżeli tylko i wyłącznie pomiary mają być oceną tego czy coś gra lub nie to niestety w/g twojej opini i może jeszcze 2 innych "AS club members" aluminium i mdf to dwa przeciwległe bieguny.

Paradoksalnie ci sami ludzie z tego samego czasopisma ABSOLUTE SOUND wybrali :

-Product of the year 2011 Focal Stella Utopia

-Product of the year 2012 Magico Q7

Jak to wytłumaczyć?

Jedyne wytłumaczenie , które mnie się nasuwa : widocznie w 2011 roku musieli mieć spieprzone mierniki ;)

Jeżeli tylko i wyłącznie pomiary mają być oceną tego czy coś gra lub nie to niestety

Nigdy nie pisalem ze tylko pomiar decyduje o dzwieku, ZAWSZE pisze ze jest to element pomocniczy...Ale nie jest to zdroworozsadkowe twierdzic ze pomiar nie przeklada sie na dzwiek - bo nie jest to prawda. Pomiar to nie wszystko ale nalezy sie z nim liczyc. Tylko aby liczyc sie z pomiarem trzeba miec rozlegla wiedze na temat jak interpretowac pomiary, a to juz nie jest proste dla zwyklego audiofila ktory nie zna dobrze zjawisk elektronicznych. Wlasciwie zeby interpretowac pomiary trzeba konstruowac sprzety aby cos z nich wyczytac, tak uwazam.

"AS club members" aluminium i mdf to dwa przeciwległe bieguny.

Paradoksalnie ci sami ludzie z tego samego czasopisma ABSOLUTE SOUND wybrali :

-Product of the year 2011 Focal Stella Utopia

-Product of the year 2012 Magico Q7

Jak to wytłumaczyć?

Jedyne wytłumaczenie , które mnie się nasuwa : widocznie w 2011 roku musieli mieć spieprzone mierniki ;)

A jakie to pomiary? Pozwol mi sie z nimi zapoznac to bedziemy dyskutowac. :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A jakie to pomiary? Pozwol mi sie z nimi zapoznac to bedziemy dyskutowac. :)

Staszek, k**wa ty chyba nie zrozumiałeś tego co wcześniej napisałem !

Mam to narysować? ;)

Wróć i przeczytaj , powoli jeszcze raz.

No i...... ?

Ale co maja pomiary do tego, ze uzytkownicy wybrali produkty roku? ;)

To oczywiste ze uzytkownicy wybiora to co im sie podoba a nie koniecznie to co faktycznie jest dobre.

Stella to dzwiek do ktorego bardzo duzo osob jest przyzwyczajonych jak i z pewnoscia jest tysiace wlascicieli ktorzy pomimo tego ze moze nawet uslysza ze cos gra lepiej napisza ze gra to co maja w domach.

Magico to nowoczesna technologia nowy sposob przekazu dodatkowo elektronika prawdopoodbnie nie nadaza za ta technologia wiec mysle ze Magico nie gra obecnie w 100% swoich mozliwosci.

Wybory uzytkownikow maja sie ni jak do jakosci dzwieku, tego jeszcze nie wiesz? ;)

Dobre!

Stasiu.... Mój DAC też super wypada na pomiarach a sam mierzyłem bo nieufny jestem.

Ma 44cm szerokości i jeden Milimetr! To był mega precyzyjny pomiar!!

Bo to jest DAC do standardu 44,1. :)

Stasiu,

Nie dadza Ci zyc z tymi pomiarami, wiec sie lepiej pochwal , jaki to usb testujesz?

Czy moze Apollo od Entreqa z calym setem Miniumusa? Przejscie z Konstantina na Apollo to nastepny upgrade na mojej liscie:)

Jarek,

Zdemagnetyzowalem lampy mocy i sterujace oraz wiekszosc kabli ( rca, usb i jego uziemienie wraz z Minimusem ). Warto bylo.

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Zdemagnetyzowalem lampy mocy i sterujace oraz wiekszosc kabli ( rca, usb i jego uziemienie wraz z Minimusem ). Warto bylo.

Stówka się należy ;)

Napisz co było przed i co po demagnetyzacji .

Jestem ciekawy bo kupiłem dzisiaj ten wynalazek na ibaju .

Stówka się należy ;)

Napisz co było przed i co po demagnetyzacji .

Jestem ciekawy bo kupiłem dzisiaj ten wynalazek na ibaju .

Podaj prosze nr rachunku do przelewu:)

Kierunek zmian - jak od hd ready do full hd. Czyli lepsza precyzja, lokalizacja i scena.

Na pewno to nie poprawia wypelnienia, ale ogniskowanie zdecydowanie.

Po prostu lepszy dzwiek.

A w sprawie demagnetyzera, to ten maly nada sie tylko do plyt cd i dvd/bluray.

Do kabli i lamp potrzeba tego duzego urzadzenia od Acoustic Revive, tyle, ze jest drogie.

Nowka detal cos kolo 3 k euro, dostalem ex demo od goscia dealera z Beneluxu za lepsza cene.

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Kierunek zmian - jak od hd ready do full hd. Czyli lepsza precyzja, lokalizacja i scena.

Na pewno to nie poprawia wypelnienia, ale ogniskowanie zdecydowanie.

Po prostu lepszy dzwiek.

Mariusz i ty takie rzeczy oficjalnie piszesz?

Odważny jesteś albo może nawet "gieroj";)

A tak na poważnie to czytałem tu i tam opinie na ten temat, że to nie ściema.

Ale wiesz jak to z opiniami bywa.

Poza tym Stachu jeszcze nie pomierzył czy to ma prawo w ogóle działać, więc może to tylko się tobie wydaje ? ;)

Ale koszt żaden więc kupiłem na próbę tak jak ten generator Schumanna.

Generator jest cały czas włączony ale zmian na duchu i ciele jeszcze nie zaobserwowałem.

Może przydał by się jakiś doświadczony egzorcysta? ;)

Mariusz i ty takie rzeczy oficjalnie piszesz?

Odważny jesteś albo może nawet "gieroj";)

A tak na poważnie to czytałem tu i tam opinie na ten temat, że to nie ściema.

Ale wiesz jak to z opiniami bywa.

Poza tym Stachu jeszcze nie pomierzył czy to ma prawo w ogóle działać, więc może to tylko się tobie wydaje ? ;)

Ale koszt żaden więc kupiłem na próbę tak jak ten generator Schumanna.

Generator jest cały czas włączony ale zmian na duchu i ciele jeszcze nie zaobserwowałem.

Może przydał by się jakiś doświadczony egzorcysta? ;)

Tez je kupiłem po lekturze pochlebnych opinii, tak ze wiele nie ryzykuje, ale zonie szczegolow nie tlumacze, jeszcze by mnie do lekarza wyslalała:) I to nie do internisty zapewne.

Generator Shumanna jest w tym wszystkim najmniej sonicznie przekonujący, ale faktycznie działa na organizm, ja mam 54 lata i zadnych problemów z erekcja:)

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.