Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jako, że codziennie dojeżdżam autobusem do szkoły (ok. 40 min) przydałyby mi się jakieś porządne słuchawki. Zależy mi na tym, aby dźwięk był szczegółowy, pełen detali oraz żeby słuchawki dobrze izolowały dźwięk, ponieważ chcę słyszeć muzykę, a nie dźwięki silnika :)

Mogą być nauszne, jaki i douszne, byleby spełniały warunki, które zawarłem u góry.

Chyba najlepsze będą dokanałowe. Polecam rozejrzeć się na allegro w słuchawkach dokanałowych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i poszukać info o modelach w założonej cenie. Dla niektórych dokanałowe są niewygodne, ale świetnie izolują i nie zajmują dużo miejsca.

Z dokanałowych jakie słuchałem podobały mi się JBL Reference 220, tylko trzeba kupić oryginalne, w pudełku, pełno jest podróbek.

Ogólnie jest na rynku dużo podróbek słuchawek. Koniecznie kupuj w pudełku i z gwarancją.

Też a-Jays są polecane, zobacz na forum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pingwing

Spoko, a jakieś nauszne możecie polecić?

Co do podróbek, to wiem, zauważyłem - widać to zwłaszcza przy słuchawkach dokanałowych właśnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co sądzicie o tych słuchawkach? Warto któreś z nich brać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kup Sennheisery. Przecież w autobusie i tak słabo słychać, więc wszystko jedno co kupisz. A przecież chodzi o to żeby jak ktoś na Ciebie spojrzy, to żeby od razu zobaczył że ma z KIMŚ do czynienia. Więc Sennheisery będą najlepsze.

justas32 - hehe, taa... Słuchawki Sennheiser +100 do respektu.

PorkOne - dzięki za info. Skoro spory bass, to te słuchawki odpadają.

sebolx - no, też dużo czytałem, że są niezłe, ale podobne kiepsko izolują dźwięki z otoczenia.

Znacie jakieś słuchawki zamknięte/półotwarte o detalicznym dźwięku? Żeby brzmiały, tak dobrze, jak te KOSS UR40, tylko żeby nie były otwarte. Oczywiście mieszczące się w przedziale cenowym do 140 zł.

Do przenosnego grajka lepiej sprezentowac dokanalowki. Sluhawki nauszne i tak tu nic nie pokaza, a sa nieporeczne itd.

np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rafal735r

?👈

rafal735r - dzięki bardzo za linki, przyjrzę się bliżej tym modelom.

Może mimo wszystko znacie jakieś nauszne słuchawki, które by mi odpowiadały?

nauszne

Ukryta Zawartość

douszne :), maja tą zaletę że nie ma potrzeby głośnego słuchania, izolują jak stopery nawet bez dźwieku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez slayer

123... test

Poczytaj ciut o SoundMAGIC PL50. Sam w nie celuję, przy okazji kapki wolnego grosza

pomijając rzetelność źródła tutaj jest przetestowanych paredziesiąt modeli na raz:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Proponuję posłuchać Creative Aurvana Live

No tak dziurka cd, ale niedlugo bedzie tez wzmacniacz. Chce ich uzywac także do odtwarzacza mp3 ktorego zakup tez teraz planuje, jezeli moglibyscie to dobradzcie mi rownież w tym zakresie.

Zastanawiam się nad SENNHEISER HD 428.

Edytowane przez Fr@ntz

Hej ! Od razu mówie, że użyłem opcji wyszukiwania i przejżałem większość postów o podobnej treści - stąd mój problem z wyborem. Ciężko jest wybrać relatywnie dobre słuchawki w tej cenie.

Wymagania co do sprzetu:

* używane wyłącznie w domu przede wszystkim do gier a potem do filmów i muzyki (głównie rock i metal ale też muzyka poważna i opera)

* wydaje mi się, że słuchawki zamknięte będą lepsze bo nie przepadam za odgłosami otoczenia

* podłączane do laptopa (brak zewnętrznej karty dźwiękowej), stacjonarki (zintegrowana karta Realtek`a...) i ew. do Samsunga I5700

* lubię ciepły, głęboki dźwięk co nie znaczy, że jestem bass-head`em ;)

Z tego co udało mi się wyszukać na forum to zastanawiałem się nad:

* SteelSeries Siberia v2 - proszę nie bić :p wiem, że to świętokradztwo wspominając o tych słuchawkach na tym forum, ale może miał ktoś z nimi styczność i będzie w stanie opisać jak brzmią poza grami

* Sennheiser HD380 Pro - trochę mnie tu nie pokoi charakterystyka góry

* Sennheiser HD438

* Sennheiser HD555

* Sennheiser HD595 - wykracza poza budżet ale nie jest wykluczone

* Grado SR60i

* AKG K530 - szkoda, że nie można już dostać wersji LTD

* CAL! - obawiam się o za małe nauszniki

Ogólnie wszystkie subiektywne i udające obiektywne opinie są mile widziane ;)

Problem jest o tyle że to lapek... Osobiście zaryzykował bym HD380 PRO lub grado. HD555 i AKG K530 wg mnie wymagają lepszego źródła. CAL! nie są złym pomysłem, ze względu na integrę... Ale cuż ciężka decyzja. Co mogłem to wykluczyłem.

A siberie to delikatne są - nawet delikatnie traktowane mogą nie przeżyć...

Chociaż ten 'ciepły głęboki dźwięk'... Grado odpadają - są ostre i detaliczne. HD555 i 595 nie wyciągną. Zostaje CAL! AKG K530 i HD380 PRO. I chyba ja zaryzykował bym te ostatnie.

Problem jest o tyle że to lapek... Osobiście zaryzykował bym HD380 PRO lub grado. HD555 i AKG K530 wg mnie wymagają lepszego źródła. CAL! nie są złym pomysłem, ze względu na integrę... Ale cuż ciężka decyzja. Co mogłem to wykluczyłem.

A siberie to delikatne są - nawet delikatnie traktowane mogą nie przeżyć...

Chociaż ten 'ciepły głęboki dźwięk'... Grado odpadają - są ostre i detaliczne. HD555 i 595 nie wyciągną. Zostaje CAL! AKG K530 i HD380 PRO. I chyba ja zaryzykował bym te ostatnie.

Grado ostre i detaliczne? Hmmm, mam zupełnie inne wrażenie na ich temat. Dla mnie są zrównoważone i graja fajną, przyjemną podstawa basową. Żadnej ostrości w nich nie słyszę. Ale oczywiście wszystko zależy od źródełka? Z tym, że w założeniach Autora są słuchawki zamknięte a Grado takie nie są...

Sorki, źle się wyraziłem co do ostrości. Ale jakoś do miekkich itd to bym ich nie zaliczył... Poza tym założenie autora to to że nie wie co sądzić. Jeśli będą używane w domu - bezs np tv za plecami czy czymś takim to spokojnie dadzą radę otwarte. Jak uważacie że grado dadzą radę to były by akurat. Choć są troszki drogie jak na ich pierwotną cenę (USA) ;/ (Akurat też nad grado myślę :))

Phonak Audeo PFE 012 Perfect Bass - wg mnie konkurują nawet z HD650 - znakomity stosunek jakości dźwięku do ceny. Jeden warunek - są to słuchawki dokanałowe i trzeba się nauczyć jak je prawidłowo założyć do uszu. Ale jak się już załapie o co chodzi to banan :-) gwarantowany. Trzeba po prostu dobrać sobie wielkość silikonowej wkładki (są trzy komplety w różnych rozmiarach) i odpowiednio uszczelnić kanał w uchu tak, aby dźwięk z przetwornika transmitowany był bezpośrednio na bębenek. Wbrew pozorom w słuchawkach tego typu muzyki słucha się ciszej ponieważ perfekcyjnie izolują od dźwięków otoczenia. Szwajcarska Firma Phonak zajmuje się między innymi produkcją cenionych na świecie aparatów słuchowych. Generalnie znają się chłopaki na swojej robocie. Polecam. Używam ich obecnie z dużym zadowoleniem.

Poza tym założenie autora to to że nie wie co sądzić

Dokładnie tak! Nie wiem do końca który system, otwarty czy zamknięty wybrać dlatego pytam o opinie ;)

Co do słuchawek dokanałowych to one zdecydowanie odpadają. Nie wyobrażam sobie grania na nich przez dłuższy czas. Mam EP630 i zdażało mi się, że po spoceniu ucha w środku odczuwałem ból i np po tygodniu słuchania muzyki w pracy po 4/5h dziennie musiałem sobie robić dłuższą przerwę żeby ucho wróciło do normy.

Generalnie to okroiliście listę do moich faworytów czyli Grado, HD380Pro i CAL! więc pozostaje teraz tylko postarać się je odszukać i sprawdzić jak z wygodą.

Btw. nikt nie wspomniał o HD438 ? Tzn, że w porównaniu do ww. wypadają słabiej czy po prostu nikt z was nie miał z nimi styczności ?

Udalo mi sie odsluchac CAL! w MM ale niestety tylko podlaczajac je do mojego telefonu. Mam wrazenie ze maja za duzo basu ale to moze byc spowodowane wlasnie sprzetem napedzajacym.

Do tego Sennheisery 555 odpadaja bo o dziwo sa dla mnie za duze o_0.

Dorwalem tez HD380Pro ale w Euro nie pozwolili mi ich odsluchac :/

Wie ktos moze czy w szczecinie mozna gdzies odsluchac Grado albo AKG?

Jeśli chodzi o komfort noszenia to mam zarówno Grado SR 60 jak i CAL! i stwierdzam, że CAL! sa wygodniejsze...Dodatkowo - to zamknięta, dobrze izolująca konstrukcja a jest dostatecznie lekka. Grado po kilkudziesięciu minutach trochę męczą-uciskają mnie w takie miejsca, że odczuwam pewien dyskomfort. Natomiast Grado wg. mnie mają jednak większą kulturę grania i są bardziej zrównoważone. W CAL! - ach jednak basik trochę dominuje, choć i górą potrafia zagrać ostro - zależy od źródła i oczywiście materiału. Czasem myślę, że po połączeniu Grado i CAL! powstałyby dla mnie słuchawki idealne ;-) Ale Autorowi wątku pewnie zabiłem jeszcze większego ćwieka :-)) Może wybierze Senki??

Witam serdecznie!

Z tego względu, że użytkownicy tego forum fenomenalnie pomogli mi dobrać amplituner i głośniki za co im serdecznie dziękuję, postanowiłem założyć temat z prośbą o kolejną pomoc.

Mianowicie poszukuję słuchawek (najlepiej aby zakrywały całe uszy), które będą przeznaczone przede wszystkim do odsłuchu dźwięków z gier (xbox, playstation) no i oczywiście do muzyki. Pragnąłbym tak jak wspomniałem aby zakrywały całe uszy (no chyba, że jest inna alternatywa godna polecenia) i żeby materiał na słuchawkach szybko się nie skruszył.

Cena jaką mogę przeznaczyć to 200 zł.

dzięki wielkie i pozdrawiam.

No ale takich tematów mnóstwo było. Proszę wpisać w wyszukiwarkę "słuchawki do" "słuchawki" i patrzeć po tytule tematu, na pewno jest tego kilka/kilknaście. Było wałkowane wiele razy. Ze swej strony polecam AKG 530 i tyle w temacie;) Pozdrawiam.

Edytowane przez Ricardozamora
  • Pokaż nowe odpowiedzi