Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam słuchawek do nowo nabytego Irivera SLimx imp-550 . Wielkościowo chciałbym coś na podobę KPP lub V-jays . Mam do wydania około 250 zł ,muzyka której słucham to Jazz/Rock/Latin z dużą sceną .pozdraiwm

Cześć!

Czy ktoś z was, mógłby mi powiedzieć jak sprawują się ATH-T500? Chciałbym wiedzieć, jak mają się do HD438, które teraz mam. Szukam słuchawek, które będą miały trochę mocniejszy dół niż HD438 i będą mniej paprały średnie (rozglądam się też za jakimś DACiem do mojego lapka). Muzyka dominująca w mojej kolekcji to Linkin Park i Marilyn Manson. Zakres finansowy jak w temacie czyli <=500pln.

Witam szukam do mojego Irivera slimxa imp-550 żywiołowych , szczegółowych z dobrą sceną słuchawek do JAZZ/LAtin/Rock . Ktoś słuchał może jakiegoś świetnego połączenia ? Kwota to około 250 zł . Pozdrawiam

Klipsch Image One, tylko je bedziesz mial za ok. 500 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

witam. jestem tu nowy i potrzebuje pomocy w doborze słuchawek. Słucham głównie polskiego rapu. Szukam sluchawek zarówno do posłuchania w cichym pokoju jak i w tramwaju i do polatania po miescie. rozgladalem sie za beatsami ale nie wiadomo co orginalne co nie wiec jestem otwarty na propozycje. sluchawki do ceny ok 300 PLN . z Góry dziekuje za pomoc :)

czy pałąki faktyczni tak pękają w akg k540?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Witam wszystkich od jakiegos czasu , zastanawia mnie wybor sluchawek ... Bylem Dumnym wlascicielem Koss UR 40 , ale gdzies mi sie zawieruszyly . Wiec postannowilem kupic nowe i wlasnie tutaj mam problem .... AKG K514 Lub Pioneer SE-MJ721 .... Ktore beda lepsze wydajniejsze ? I czy mozna by bylo podlaczyc do nich otoz ten wzmacniacz Sluchawkowy " Fiio E6" , ? czy nic sie nie stanie ? Prosze o odpowiedz w jak najszybszym czasie ; )

Czy słuchawki Grado SR60i nadają się do noszenia na ulicę (z odtwarzaczem flac/mp3), w tramwaju itp ? ostatnio widzę wiele osób, które posługują się na ulicy słuchawkami nausznymi. Są to jednak zwykle lekkie modele Sony, Philips i inne. Ale to wiadomo - tanie plastiki. Czy da się takie porządne :) słuchawki jak Grado nosić ze sobą ?

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Witajcieżę zacni audiofile.

Jestem nowy na forum, więc przydało by się trochę wyrozumiałości od moderatorów ;)

No ale do rzeczy. Poszukuję dobrych nausznych słuchawek do słuchania muzyki. Najbardziej cenię komfort, nieprzepuszczalność dźwięków zarówno "do mnie" jak i "ode mnie" oraz jakość dźwięku - szczególnie bass. Narazie mają to być niedrogie cuda tak do tych 50-80 PLN.

Jeśli chodzi o więcej szczegółów to tak:

-na decyzję mam niecałe 2 tygodnie

-słuchawy te są mi konkretnie potrzebne do słuchania muzyki w autobusie z netbooka podczas wycieczek, więc oczywistym staje się fakt, iż muszą mieć bardzo dobrą izolację. Jako, że w autobusie z taką ilością młodzieży (czyt. bandą niewyżytych maturzystów) panuje ogromny hałas, szukam czegoś co dobrze wyciszy środowisko w taki sposób, że i ja nie będę słyszał ich paplaniny, a oni mojej muzy.

-cena to tak 50-70 PLN

-służyć będą głównie do słuchania muzyki jak już wcześniej wspomniałem

-najbardziej cenię komfort, izolację oraz jakość dźwięku

-słucham electro, house, techno, dance, club itp. czasami hip-hop, rap

-oczywiście zdaję sobie sprawę, że za taką cenę rewelacji nie będzie ale napewno coś solidnego się znajdzie trzeba tylko się znać na rzeczy i dobrze szukać, sam nie jestem znawcą takiego sprzętu, więc zwracam się o pomoc do Was.

Narazie znalazłem takie i zastanawiam się nad ich zakupem:

-Sennheiser HD 201

-Koss UR 20 (27045)

-Philips SHP 1900

Ewentualnie:

1) Pioneer SE-MJ21

2) Philips SHM 1900

3) Philips SHP 2500

4) Philips SHL 3000

5) 4World Dj MOON WALK

6) McCrypt DJ-79

7) 4World 4164

8) 4World 04165

9) Esperanza EH 103

10) Art AP-47

11) e5 RE01742

12) Tracer TAKE ME IVY

13) Media-Tech MT-374 Ursa

14) 4World 04476

15) Gembird AP-860

16) Art AP-48

17) Apollo AP-47

18) e5 Noble

19) A4 Tech HS-105

20) Redstar RS-HP07

21) Vivanco SR95

22) Logic LH-30

23) Natec Bear

24) Art MegaBass Headset AP-22

25) Tracer ROHU

26) Azusa SN-110

27) Manta MM51

28) Tracer TRS-SL 750 MV

29) Tracer TRS-750M

30) Natec Toucan

31) A4 Tech HS-200

32) Manta SH 60

33) Tracer OCtopus TRS-790M

34) Panasonic RP-HT161

35) Creative HQ-1600

36) Tracer BETTA

37) Genius HS-05A

38) Art Fresh Sound AP-53

39) Hama AH-100

40) A4Tech HS-800

No...I tak dalej...

Byłbym naprawdę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, sugestie, rady.

Pozdrawiam.

Dzień dobry

Szukam niestety tanich słuchawet (ok. 170 zł).

Wymagania raczej zamknięte - chodzi o możliwość w nocy słuchania muzyki.

Słuchana muzyka: enya, clannad, loreena mckennitt, poezja śpiewana, ale również czasami pink floyd,quenn czy lady pank, czasami również muzyka poważna i radio :)

Nie słucham techno, hip-hop, hardrock itp. raczej spokojna muzyka

Obecny sprzęt cd rotel rcd-855, wzmacniacz jvc a-x1.

Fajnie jakby miały kabel ze 2 m. ewentualnie na przedłużaczu.

Z tego co piszecie większość w tej cenie (ciut wyżej ale do zaakceptowania) poleca CAL! Nie wiem czy będę miał możliwość posłuchania słuchawek przed zakupem, ale prosiłbym o ewentualne ze 2-3 możliwości (jakby czasem się udało).

Z góry dzięki.

Witam wszystkich od jakiegos czasu , zastanawia mnie wybor sluchawek ... Bylem Dumnym wlascicielem Koss UR 40 , ale gdzies mi sie zawieruszyly . Wiec postannowilem kupic nowe i wlasnie tutaj mam problem .... AKG K514 Lub Pioneer SE-MJ721 .... Ktore beda lepsze wydajniejsze ? I czy mozna by bylo podlaczyc do nich otoz ten wzmacniacz Sluchawkowy " Fiio E6" , ? czy nic sie nie stanie ? Prosze o odpowiedz w jak najszybszym czasie ; )

KOSS-y są lepsze od tych które planujesz jako nowy zakup.

Czy słuchawki Grado SR60i nadają się do noszenia na ulicę (z odtwarzaczem flac/mp3), w tramwaju itp ? ostatnio widzę wiele osób, które posługują się na ulicy słuchawkami nausznymi. Są to jednak zwykle lekkie modele Sony, Philips i inne. Ale to wiadomo - tanie plastiki. Czy da się takie porządne :) słuchawki jak Grado nosić ze sobą ?

Nie bo się rozsypują same z siebie, a co dopiero narażone na warunki terenowe.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Witam, w niedalekiej przyszłości planuje zakup słuchawek w granicach 300zł (+/- 50zł).

Słuchawek używał będe głównie do domowej amatorskiej produkcji muzyki elektronicznej (house, electro house, trance, dnb, dubstep).

Ale także do odsłuchu różnych gatunków od muzyki klasycznej, metal, rock, blusa, po jazz, pop, hip-hop.

Chciałbym żeby słuchawki miały wyczuwalny dobry bass tylko żeby nie był zniekształcony.

Muzyki będe słuchał głównie z amplitunera Denon AVR-1911 oraz z PC'ta (Karta Dźwiekowa: Asus Xonar D2X).

Do tej pory zastanawiałem się nad takimi modelami jak Sony XB-700, Sennheiser HD439 i Philips SBC HP 890.

Pozdrawiam ;)

Witam, przejdę od razu do rzeczy.

Szukam słuchawek dokanałowych w granicach 200-500 zł. (górna granica może być podniesiona)

Posiadam ipoda nano trzeciej generacji.

Jak takie słuchawki wypadłyby w świetle MA RX, Stereo i 5.1 (nie mówię o dorównaniu, chciałbym wiedzieć jaki byłby spadek jakości)?

Czy smartphone'y są w stanie dorównać jakością muzyki przenośnym odtwarzaczom?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Witam, jestem nowy na forum i nie wiem czy mogę założyć taki topic i nie wiem czy robię to w dobrym dziale ;p

Proszę o poradę, szukam słuchawek nausznych składanych bądź jakiś wygodnych dousznych czy dokanałowych. Jestem trochę zielony w tym temacie.

Teraz miałem słuchawki Koss Porta Pro niestety obie pary jakie miałem zepsuły się po miesiącu... ( przestawała grać jedna słuchawka, działała tylko przy poruszaniu Jack'iem)

Słucham przeważnie amerykańskiego rapu, rocka, trochę metalu, ale ogólnie jestem nastawiony na słuchanie wszystkiego:)

Proszę o jakieś propozycje słuchawek do 140zł :)

Co powiecie o słucawkach HD419/429/439 ? Czy różnica między nimi jest zauważalna?

Potrzebuję słuchawek do laptopa (zintegrowana karta) - będą się one nadawały?

Czy lepiej wybra SONY MDR-XB500/ MDR-XB700 ? Chyba bardziej się nadają do laptopa. Impedancja ma w tym przypadku duże znaczenie? Bo te drugie mają tylko 24 ohm więc dałyby więcej mocy na laptopie?

I trzecie do wyboru: PHILIPS SHP8900

Edytowane przez lukas2170

Co powiecie o słucawkach HD419/429/439 ? Czy różnica między nimi jest zauważalna?

Potrzebuję słuchawek do laptopa (zintegrowana karta) - będą się one nadawały?

Czy lepiej wybra SONY MDR-XB500/ MDR-XB700 ? Chyba bardziej się nadają do laptopa. Impedancja ma w tym przypadku duże znaczenie? Bo te drugie mają tylko 24 ohm więc dałyby więcej mocy na laptopie?

I trzecie do wyboru: PHILIPS SHP8900

Sony tak walą basem że mózg wypływa uszami , HD439 powinny byc odpowiednie.

Potrzebuję słuchawek do posłuchania w domu ale i żeby się również nadawały w teren. Słuchawki praktycznie tylko do metalu/rocka. Zastanawiałem się nad AKG K 520, ale one są półotwarte i tu moje pytanie czy będą OK jak wyjdę na miasto ?

Zastanawiam się jeszcze tez nad KOSS ProDJ100. Jestem również otwarty na inne propozycje. Co polecacie ?

Rozgladam sie za jakimis sluchawkami do komputera. Ze sluchawek bede korzystal rzadko. Szukam czegos taniego i otwartego. Nie oczekuje cudow, chce zeby to poprostu gralo lepiej od obecnych komputerowych plastikow z mikrofonem. Mialem juz kilka sluchawek m.in Senki HD555 czy AKG K530 LTD, ale obecny pulap cenowy jest ze 3 razy nizszy, bo akurat sluchawki to dla mnie temat poboczny. Priorytet to sluchawki otwarte jak napisalem, bo od zamknietych goraco w uszy i az mnie kiedys czajnik od nich bolal jak sie dlugo w tym posiedzialo. Jedyny kandydat jaki znalazlem to Senki HD407. Jest cos podobnego na rynku do nich?

?👈

Witam...

Kupiłem ostatnio słuchawki Sennheiser HD 558, jestem z n ich bardzo zadowolony, ale w chwili obecnej spędzam bardo dużo czasu poza domem więc słuchawki towarzyszą mi niemal bez przerwy.

Aura nam się nico zmienia, chciałbym zapytać wprawionych kolegów, do kiedy mogę spokojnie używać tych właśnie słuchawek na zewnątrz.

Chodzi mi o spadającą temperaturę głównie, a może zwrócić uwagę na coś jeszcze? Nie chciałbym ich uszkodzić.

Dzięki i pozdrawiam!

Łoooo ciup !

A więc mam pytanie, które słuchawki będą lepsze sądząc po ich opisie, nie mam jak ich przetestować, więc pytam was o zdanie..

Aerial7 Chopper 2 Snow

słuchawki nauszne.

Specyfikacja:

-głośnik 44mm

-impedancja 32 Ohm

-pasmo przenoszenia: 5 - 20 kHz

-czułość (SPL): 108dB (+/- 3dB) @ 1kHz

-złącze: 1/8" TRS

-adapter: 1/8" TRS - 1/4" TRS

CAD DH100

DH100

Specyfikacja:

- pasmo przenoszenia: 10Hz - 20kHz

- czułość: 105 dB (+/- 3 dB)

- moc maksymalna: 500mW

- głośniki: 50mm, neodymowe, o wysokiej skuteczności

- przewód: 1m, złącza 1/4” oraz 1/8” jack

- piankowe pokrycie – dla zwiększenia komfortu i izolacji akustycznej

- redukcja zewnętrznego hałasu: 19dB

Przepraszam jak coś ale nie orientuje jeszcze się gdzie mam umieścić ten temat, mam nadzieje, że dobrze trafłem.

Nie bo się rozsypują same z siebie, a co dopiero narażone na warunki terenowe.

Ciekawa teoria.

Pralka Bosch "rozsypuje" się podczas prania ubrań w temp. 60 st. i wirowaniu 1000 obr/min. Buty Asics "rozsypują" się gdy biegamy w nich codziennie... itp. ;)

Wg mnie średnio ale tylko dlatego, że są to słuchawki konstrukcji otwartej i oprócz muzyki słyszane będzie jeszcze całe otoczenie.

Nabyłem senki hd518, które brzmieniem nie różnią się od droższych hd558, i dziwi mnie , że tu hd 518 spotyka się z opinią, że to takie byle co. Dźwięk jest naturalny, dobrze zbalansowany, bas ostry , ale nienachalny, góra nie męczy, cóż, gdybym miał możliwość odsłuchu iluś tam modeli, zapewne kupiłbym co innego, ale z 518 jestem bardzo zadowolony, no i cena - 400 zł nie jest wygórowana nadmiernie.

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

Ciekawa teoria.

Pralka Bosch "rozsypuje" się podczas prania ubrań w temp. 60 st. i wirowaniu 1000 obr/min. Buty Asics "rozsypują" się gdy biegamy w nich codziennie... itp. ;)

To nie teoria. Elementy ze słuchawek Grado odpadają same z siebie. Miałem to wiem. Na dodatek Koss-y UR 40 są lepsze dźwiękowo od Grado 60 do 125. Wyższych nie słuchałem ani nie posiadałem. Co do jakości to poczytaj również na "sąsiednim" forum.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi