Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym dobierał słuchawki do ipoda dopiero po znalezieniu do niego jakiegoś wzmacniaczyka przenośnego.Wtedy po ominięciu cześci softu i wewnetrznego wzmacniacza ipod touch całkiem nieźle pogrywa ;-)

Grundig High Fidelity

tylko tu chodziło przenośną muzykę:)

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

sa takie mini wzmacniacze nuforce ,fiio i pewnie jakies jeszcze by sie znalazły.Testowałem osobiscie takie zestawienie na słuchawkach akg 319 jakby kto pytał.Nie jest to oczywiscie dzwiek marzeń ale poprawa jest słyszalna w kazdym aspekcie dzwięku .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

o tu masz takie maluchy

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

ty a ile to kosztuje no i gdzie można to dostać tylko online??

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Kiedyś posuwałem po mieście z Koss UR29 i myślałem, że jest wporzo. Dopóki nie kupiłem dokanałówek. Meelectronics M9 sprawiają się w mieście o parę poziomów lepiej. Tłumią (strzelam) gdzieś z 25db, podczas gdy Kossy pewnie 12db. To jest prawie 2x ciszej, są w cholere lżejsze, nie wycina im basu przy hałasie z zewnątrz (aż tak jak UR29 w każdym bądź razie), można je owinąć wokół mp3ki, myślę, że trudniej je uszkodzić, aspekt wizualny każdy może sam sprawdzić na googlu. Mam też Philipsy SHE9850, które brzmią sporo lepiej, lepiej tłumią, świetnie wyglądają, ale są te ponad 3x droższe.

ty a ile to kosztuje no i gdzie można to dostać tylko online??

A czego chcesz posluchac ? W Kronosie powinni miec jakies "mini" na audioszole, pozatym u nas raczej pupa zbita.

Na headfi.org masz od zatrzesienia watkow o przenosnych ampach - znajdziesz tam wszystko. Niestety pozostaje wiedza "opisowa" a potem zakup albo na headfi, albo ebay. Pieniadze raczej takie, ktore mozna zaryzykowac ;).

Primodium. Medium. Finis.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Witam wszystkich serdecznie

Chcę kupic słuchawki nauszne zamknięte do 250 zł max. Jestem po użytkowaniu Creative EP-630 po ktorych postanowiłem sie przeniescie na sprzet gwarantujacy lepsza jakosc. Słuchawki na dwór i w domu.Muzyka: głównie Heavy Metal. Jakies propozycje? co myslicie o Reloop RH-3500 PRO ?

moim zdaniem do sprzetu przenosnego ze wzgledu na walory brzmieniowe oraz ergonomiczne zdecydowanie fajniejsze od CAL'i bede sprawdzone ''niesmiertelne'' kossy Porta Pro

pozdrowka

sorki...oczywiscie Porta Pro nie sa zamkniete...mimo wszystko polecam

A muszą być zamknięte ? Jeśli mogą być otwarte to ja też miałem ep-630 i kupiłem Sennheisery hd555 i jeśli chodzi ci tylko o jakość to na hd555 nie na darmo jest napisane HI-END. Jakość jest zaczepista. Może basy są trochę za słabe i ta konstrukcja otwarta sprawia, że jest słaba izolacja od otoczenia ale dla mnie warto je kupić.

Na Ceneo dostaniesz je za 290 zł razem z pocztą. Trochę więcej niż napisałeś.

A muszą być zamknięte ? Jeśli mogą być otwarte to ja też miałem ep-630 i kupiłem Sennheisery hd555 i jeśli chodzi ci tylko o jakość to na hd555 nie na darmo jest napisane HI-END. Jakość jest zaczepista. Może basy są trochę za słabe i ta konstrukcja otwarta sprawia, że jest słaba izolacja od otoczenia ale dla mnie warto je kupić.

Na Ceneo dostaniesz je za 290 zł razem z pocztą. Trochę więcej niż napisałeś.

Miałem okazje porównywać Hd 555 z CAL! i muszę przyznać że przynajmniej według mnie CAL!-e grają naprawdee lepiej od tych Senek(ale to moje subiektywne zdanie). Poza tym Senki raczej gorzej będą sobie dawać rade na mieście ze względu na swoją otwartą budowę. Musisz sobie zadać pytanie czy częściej będziesz słuchał muzyki w domu, czy na zewnątrz. Jeśli w domu to według mnie powinieneś wziąć CAL!-e jeśli więcej będziesz słuchał na zewnątrz polecałbym ci Kossy Porta Pro, które też mam w domu. Dźwiekowo ustępują Aurvaną ale są wygodniejsze i lepiej będą sie sprawdzały w mieście.

Jeśli mogą być otwarte to ja też miałem ep-630 i kupiłem Sennheisery hd555 i jeśli chodzi ci tylko o jakość to na hd555 nie na darmo jest napisane HI-END. Jakość jest zaczepista. Może basy są trochę za słabe

Dobre sobie. Hehe. Za slabe Hi-Endowe basy :D

?👈

A jak ci się nie spieszy z kupnem słuchawek to zapoluj na Fostex t-7. Są ciut lepsze od CAL! i więcej niż ciut od wcześniej wymienionych.

Kup używane w idealnym stanie. Bardzo dobre słuchawki z poziomu 800 zł kupisz już za 250 zł - a będzie to już zupełnie inna bajka niż nowe za 250 zł.

Do 250zł najlepszą propozycją są Creative Aurvana Live! kropka.:)

Bzdura. CALe są fatalnie wykonane (gąbki, kabel, pałąk, za małe nauszniki, za blisko,ble), na szczęście dźwięku jest ciekawy (aczkolwiek dla mnie ciutkę za ostry).

Dla mnie CALe są jak prototyp, są jak potencjał który zmarnowano bo dźwięk naprawdę niezły. Wstyd trochę, że nie wykonali wygodnych ergonomicznych słuchawek, oczywiście byłyby i ze 2 stówki droższe, ale wtedy byłyby naprawdę godne polecenia. A tak nie są. Cokolwiek by złego nie mówić o obfitym, dla niektórych ZA obfitym basie hd555, wygodzie tych słuchawek za wiele nie można zarzucić, jak i kablowi.

CAL - wykonanie 2/5 dźwięk 3+/5

hd555 - wykonanie 4+/5 dźwięk 4/5 (oczywiście w tym przedziale cenowym, grane na forumie IV lekko zmodyf.)

mysza46, Zeby ulatwic wybor musisz sie najpierw okreslic:

1. Czym chcesz napedzac

2. Czy musza izolowac od otoczenia

3. Czy maja byc pchelki, nauszne, czy wokolouszne

Bzdura. CALe są fatalnie wykonane (gąbki, kabel, pałąk, za małe nauszniki, za blisko,ble), na szczęście dźwięku jest ciekawy (aczkolwiek dla mnie ciutkę za ostry).

Dla mnie CALe są jak prototyp, są jak potencjał który zmarnowano bo dźwięk naprawdę niezły. Wstyd trochę, że nie wykonali wygodnych ergonomicznych słuchawek, oczywiście byłyby i ze 2 stówki droższe, ale wtedy byłyby naprawdę godne polecenia. A tak nie są.

Nie wiem czy ktos by je kupil jakby byly 2 stowy drozsze. Za taka kwote juz bys kupil AKG K530, ktore sa i wygodne i lepsze w brzmieniu. Szczegolnie LTD.

?👈

Jeśli miałbym wybierać między CAL! a hd555 to wziąłbym cale. Co prawda porównywałem je tylko na prodigy hd2, więc nie wiem jakby te słuchawki zagrały na lepszym napędzie. Mimo to, cena robi swoje.

Mój typ: Fostex T-7 lub Sennheiser HD555, ewentualnie HD438.

Edytowane przez Violet

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Też słucham ostrzejszej muzyki przez słuchawki, Creative Aurvana są ok, jednak mnie bardziej przypadły do gustu AKG K530, kosztują ok 280 PLN, troche wiecej ale warto, wyjście na zewnątrz?? z nimi na pewno rzucisz się w oczy bo są BIAŁE....

Ja szukałem tylko do domu więc było mi wszystko jedno. Ostatecznie kupiłem AKG K172HD za połowę ceny...Wydają mi się bardziej detaliczne i mniej basowe ale przyzwyczaiłem się. Po wygrzaniu bas znacznie się poprawił.

Niestety słuchawki to trudniejszy moim zdaniem wybór niż kolumny. Nie pozostaje Ci nic więcej niż szukać, przymierzać i słuchać. W ciemno wybór może okazać Ci się nie trafiony bo nie będziesz miał porównania. Sam kupiłem swoje bez odsłuchu, wiedziałem tyle co przeczytałem i dałem skusić sie promocji. Na początku czułem niedosyt, na szczęście moi koledzy mają też kilka słuchawek średniej klasy i się przy nich szybko umocniłem w przekonaniu, że moje są dobre ;D

Gdybym miał kupować słuchawki za 250zł, to bym wziął... na raty 595

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Danrudy że niby AKG K172HD bardziej detaliczne od K530 ? Raczej na odwrót, to te pierwsze przy nich są przymulone, bez detaliczności i przestrzeni. K530 są jako wzór stawiane w tych 2 przypadkach, bo jedynie czego im brakuje to basu. Nie wiem czego Ty słuchasz, ale słuchasz w złym przeświadczeniu ....

jak juz kupowac 595 to uzywane mozna wyrwac za 350zl w super stanie. A jak na raty to chyba juz lepiej nowsze HD598.

pzdr

K530 są jako wzór stawiane w tych 2 przypadkach, bo jedynie czego im brakuje to basu.

Basu w K530 brakowało mi tylko wtedy, gdy podłączałem je do Holdegrona. Teraz gram z dziurki Rotela RA-840BX2 lub Onkyo Integra A8670 i pasmo jest wyrównane. Mam te słuchawki (AKG K530 LTD) prawie 2 lata i jestem z nich bardzo zadowolony :-)

<><

szczerze mowiac mi sie K530 nie podobaly. Graja niby jak K701 ale niestey troche im brakuje a pasmo ze wzgledu na slaby bas jest wyraznie znieksztalcone, to juz wole jak gora niedomaga jak np w 380Pro, bo jest przynajmniej niemeczaco.

A co polecicie do amplitunera Onkyo TX 807 zastanawiałem się nad słuchawkami fostex T-7 ale są teraz tylko w cenie 300 zł może za te pieniądze lub troszkę większe znajdę coś lepszego??

• Pokaż nowe odpowiedzi