Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

No tak, potwierdzam, słuchałem ich krótko (nie 10 sekund ale ze 2 utwory po połowie były) natomiast na tych utworach które znam jak własną kieszeń, na pamięć. I tak jak mówiłem po odsłuchu - "to nie dla mnie słuchawki". Dalej to podtrzymuję.

moim subiektywnym zdaniem Grado SR-325is przegrywa z HD555

Grado to nie moje brzmienie

Nie mówię, że są złe i bezwzględnie przegrywają z hd555. Mi bardziej odpowiada brzmienie hd555. Przede wszystkim lubię bas, dobrze o tym wiesz ;) a Grado go za bardzo nie mają.

Drugą ważną rzeczą jest wokal, jak miałeś się okazję przekonać po płytach (Il Divo, Torzewski, Celine Dion) i wg mnie grado ma delikatnie podbarwiony, przerysowany ten zakres, a przynajmniej na tych kawałkach które słuchałem. Tak więc każdemu polecam odsłuch przed zakupem a Tobie Łukaszu proponuję pożyczenie na tydzień moich HD. Mógłbyś wtedy wyrazić swoje subiektywne zdanie w porównaniu do SR-ów ;)

Pozdrawiam

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Tak więc każdemu polecam odsłuch przed zakupem a Tobie Łukaszu proponuję pożyczenie na tydzień moich HD. Mógłbyś wtedy wyrazić swoje subiektywne zdanie w porównaniu do SR-ów ;)

Pozdrawiam

Jak tylko będę w pobliżu skontaktuję się z Tobą Kamilu celem wypożyczenia ;)

Witam !

Otóż chciałbym kupić słuchawki ( 300zł max ) moja dźwiekówka to integra , więc słuchawek za tą kwotę już raczej nie uciągnie , dlatego chciałbym dokupić wzmacniacz (np fioo e11), odpowiadał by mi taki amp , ponieważ chciałbym nieraz używać tych słuchawek podpiętych do jakiegoś ' plejerka ' w podróży . .Przeczytałem kilkadziesiąt tematów i wydaje mi się , żę senki hd 555 byłby najlepsze ( wiem są otwarte ) . Co polecacie ? Czy może lepiej inny wzmacniacz ? Dzięki i pozdrawiam .

Witam zamierzam kupić mp4 Cowon iAudio C2 i odrazu jakieś porządne słuchawki. Słucham Rocka, okazjonalnie Pop. Słuchawki do 300zł jak będzie taniej to lepiej:P. Chodzi mi żeby słuchawki były dobrze wykonane i bardzo wytrzymałe, mój kuzyn i brat mieli kilka dokanałówek i bardzo szybko im się rozwaliły zresztą mi też fakt że od nokii do zestawu dostałem ale po miesiącu już były rozwalone, no i oczywiście wysoka dobra jakość dźwięku i żeby się zgrywały z C2 czasami jeszcze na telefonie posłucham(SG Mini) ale to tak raz kiedyś tylko

Zamierzam takze dokupić do słuchawek pianki Comply lub coś w tym stylu:P chyba że będą dołączone do zestawu

witajcie mam do wydania 300zł na słuchawki..

muzyka ROck/Metal (czasem dance) ale głownie ROck/Metal .. (muza słuchana na zestawie z wzmakiem Denonem 860, ale równierz na lapku ;) )

jakie słuchawki proponujecie

Grado Sr-60?

Senki HD555?

prosze o porade ;)

Słuchalem obu i chyba do tej muzy HD555. Maja dobre kopniecie. Grado nieco mniej, ale sa za to bardziej poukladane, kulturalniejsze.

?👈

a co z Sennheiser HD-580 Precision nadawałyby sie do rocku?

To zupełnie inna liga jakościowa. Jeśli się nie mylę to na ich podstawie powstały HD 600. Potrzebny będzie wzmacniacz do odpowiedniego napędzenia.

Panowie, a co byscie polecili do muzyki elektronicznej glownie. Czyli chodzi mi o bardzo detaliczny dzwiek i nisko schodzący bas. No i chcialbym cos w konstrukcji otwartej/polotwartej co by mi sie tak uszy nie meczyły/pociły. Teraz mam Senki HD555. Zle nie graja, ale to jeszcze nie jest ta polka cenowa co lepsze modele AKG. Chcialbym cos do 600zl.

Zrodlo to E-MU 0204 + ewentualnie jako wzmak Yamaha A-S700.

Myslicie ze HD598 beda dla mnei odpowiednie ? Ponoc bardzo nisko potrafia zejsc z basem i sa w konstrukcji otwartej.

Edytowane przez Symbian_X

Kolega niech nie słucha tych bajek o niskim basie w 598 haha, nie wiem skąd masz takie informacje ? Ja miałem 595 i poniżej 40 hz to tam nic nie słychać jakieś resztki basu , polecam Shure Shr-840 masz w nich i detaliczną średnicę i pieknę zejście na basie , uszka poczują moc i z EMU pójdą jak burza, ale są konstrukcji zamkniętej niestety pomimo i tak warto ich chociaż posłuchać.

Edytowane przez Robert73

Troche mnie martwi ich impedancja (DT990). Czasem lubie sobie podlaczyc sluchawy prosto z lapka bo nie chce mi sie bawic w kablomanie z DACiem. Nie wiem czy integra poradzi sobie w jakimkolwiek stopniu do takiego "posluchania sobie" raz na jakis czas ?

Witam

Szukam słuchawek które dadzą radę w podróży (SGS2) oraz w domu (tu będzie odpowiednie napędzanie)

Słucham rocka, metalu, techna, soulu, rapu, popu.

Budżet to maksymalnie 600 zł.

Zastanawiam się bardzo poważnie nad ATH-M50, po prawdzie stąd taki budżet, jednak słyszałem jeszcze o K540 (cena troche niższa ale wymieniane na równi z m50), K 240, SHR 440 (ale ponoć są bardzo analityczne). Ponadto brzydkie ( ) PX 360 i HD 380 (na które jest dobra promocja w rtveuro). Jest jeszcze koleś na hifi, który napisał że miał UR-55, m50 i 100dj, i te ostatnie są najlepsze...

Przeczytałem już milion recenzji, opinii i gubię się w tym wszystkim ...

Raz jest że m50 warte są swojej ceny, raz ze nie, z resztą podobnie...

Proszę o pomoc

temat stary ale podłączam się

chciałbym kupić fajne słuchawki za ok100 zł, nie muszą byc mega profesjonalne, ale lubie, żeby wybór był przemyślany i najlepszy z możliwych. będę używał ich przeważnie w domu do słuchania muzyki (wszelakiej od roka, przez hip hop, dance, czasem nawet do klasycznej, czyli uniwersalne), oglądania filmów, czasem do odtwarzacza przenośnego na zewnątrz. chciałbym, żeby były raczej zamkniete bo nie chce przeszkadzać komuś w pokoju oraz mieć podczas słuchania komfort słyszenia jedynie muzyki. powinny być wygodne, dość trwałe, nie grzac uszu, dość długi kabel, żeby można spokojnie do kompa podłączyć. a tak poza tym to jaka cecha jest najważniejsza przy doborze słuchawek?

oto chyba wszystkie propozycje, które udało Mi się znaleźć

PIONEER SE-M290

Philips SHP 5401

Crearive HQ-1400

AKG K512

AKG K44

AKG K77

Philips SHP2500

Sony MDR V150

SONY MDR-XB500

KOSS UR40, UR20, UR29

Creative Aurvana Live - podobno dobre, ale juz pawie 200zł, a wolałbym pozostac ok100.

Sennsheiner HD202

fajne wydają Mi się te AKG tylko nie wiem,czy najdroższe sa akurat najlepsze i czy będzie czuć wielka róznicę, bo znowu nie jestem wielkim znawcą

jeśli macie inne propozycje - chętnie rozważe!

dzięki za odp,

pozdrawiam

> Perkin - zdecydowanie Philips SHP 5401 - najlepsze z tego, co wymieniłeś.

Koss UR40 są otwarte.

AKG z taniej serii wydają się fajne, dopóki się ich nie posłucha. Brak basu, lekko plumkają zamiast grać.

Przeczytałem już milion recenzji, opinii i gubię się w tym wszystkim ...

Raz jest że m50 warte są swojej ceny, raz ze nie, z resztą podobnie...

Proszę o pomoc

W takim razie kolejna opinia Tobie nie pomoże, tylko jeszcze bardziej się pogubisz.

CZAS NA OSOBISTY ODSŁUCH!!!

<><

Szukam słuchwek zamkniętych do 500zł.Będą ich głównie używał podczas oglądnia filmów.Moim faworytem na chwilę obecną są słuchawki ATH A500.Proszę o jakąs recenzję użytkownikó tych słuchawek i ewentualnie jaki wzmacniacz do nich dokupić (ok.600zł).Jestem także otwarty na inne ciekawe propozycje. Dziekuję z góry za pomoc.

ATH-A500 ujdą w tłumie. Jak na zamknięte mają w miarę dużą scenę. Choć przejrzystość dźwięku na raczej średnim poziomie. Ich zaletą jest to, że graj bez wzmacniacza, ale nie wiem, czy to jest najlepszy wybór w tej cenie.

ATH-A500 ujdą w tłumie. Jak na zamknięte mają w miarę dużą scenę. Choć przejrzystość dźwięku na raczej średnim poziomie. Ich zaletą jest to, że graj bez wzmacniacza, ale nie wiem, czy to jest najlepszy wybór w tej cenie.

Ok a co proponujesz, ostatnio dużo czytałem o słuchawkach i doszedłem do wniosku, że jednak warto kupić otwarte słuchawki. Zastanawiam się teraz nad ATH-AD700 lub grado rs80i. Co o nich myślisz.

Ok a co proponujesz, ostatnio dużo czytałem o słuchawkach i doszedłem do wniosku, że jednak warto kupić otwarte słuchawki. Zastanawiam się teraz nad ATH-AD700 lub grado rs80i. Co o nich myślisz.

SR80 gra dla mnie dźwiękiem mocno niedorobionym, z Grado dla mnie grają ciekawie dopiero wysokie modele.

AD700 miałem kiedyś, nie są specjalnie analityczne, ale mają sporą scenę, poza tym nie potrzebują wzmacniacza, wystarczy przyzwoita dziurka, więc do oglądania filmów wydaje się to niezły wybór. Niestety te słuchawki nie mają basu... W miarę niezły bas jest dopiero w AD900, ale one mają przesadzoną cenę.

Co do propozycji, to trudno powiedzieć ;) Ja oglądam filmy na AKG k701 i jest fajnie, ale potrzeba wzmacniacza.

wg mnie k701 srednio nadaja sie do filmow,malo basu.poza tym nie ma czegos takiego jak najlepsze sluchawki ogolnie,zalezy czego oczekujesz

wg mnie k701 srednio nadaja sie do filmow,malo basu.

Ja bym dyskutował, z przyzwoitym wzmacniaczem mają dobry bas, schodzący nisko, w przeciwieństwie do AD700. A jeżeli w AKG jest basu za mało ilościowo, to można go sobie zwyczajnie podbić jakimś korektorem, w końcu mówimy o oglądaniu filmów a nie słuchaniu muzyki.

Witam wszystkich!

Zastanawiam się nad kupnem słuchawek AKG K240 MKII. Chcę ich w pierwszej kolejności używać jako odsłuchu przy produkcji domowych miksów. Pracuję na karcie TC Electronic Desktop Konnekt 6. Czy karta ta jest dostatecznie mocna dla tych słuchawek? W recenzjach na (m.in. na blogu techfanatyk.net) czytam, że wymagają one DOBREJ karty. Co to jednak w praktyce oznacza? Czy ktoś spotkał się z takim połączeniem?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc i uwagi.

Pozdrawiam!

:)

ludzie po drugiej stronie komputera

proszę polećcie mi słuchawki

-do iphona 3G

-z pałąkiem. Dokanałowe i na małżowinę mnie nie interesują

-do słuchania w autobusie i podczas poginania po mieście

-nieduże, kiedy nieużywane chcę je nosić w plecaku ew na szyi

-za jakieś dwie stówki

-zainteresuję się ciekawym design'em

bądźcie pozdrowieni

ludzie po drugiej stronie komputera

proszę polećcie mi słuchawki

-do iphona 3G

-z pałąkiem. Dokanałowe i na małżowinę mnie nie interesują

-do słuchania w autobusie i podczas poginania po mieście

-nieduże, kiedy nieużywane chcę je nosić w plecaku ew na szyi

-za jakieś dwie stówki

-zainteresuję się ciekawym design'em

bądźcie pozdrowieni

Akg K518DJ

Akg K518DJ

wybacz zapomniałem dodać że marzą mi się otwarte, te są za duże

aczkolwiek dzięki

trafiłem na to: (dedykowane)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja mogę polecić AKG K404.

Mam je od kilku miesięcy - niewielkie, zamknięte, składane.

W sam raz do autobusu i na miasto i tak też są przeze mnie wykorzystywane.

Mam obecnie słuchawki koss porta pro podłączone do wzmacniacza diy na tpa6120 wersja na najlepszych częściaciach i oddzielnym zasilaniem,słuchawki grają pięknie i czarującą przestrzenią,z niezwykłą muzykalnością,obecnie mam trochę gotówki i chciałem wskoczyć na wyższą pułkę z zachowaniem charakteru dzwięku kosów,dlatego też pytam was czy warto przesiadać się z koss porta pro na SR60 czy odrazu rąbnąć SR325i i czy aby dzwięk nie będzie na nich za ostry? bo takowego nie lubię,lubię dzwięk trochę efekciarski jak w przypadku kosów.

Słuchałem 60 i mam Porta Pro. Porównywałem je na iphonie 4 i pozostałem przy Koss, ale kierowałem się raczej sprzętem do przenoszenia. Do domu zdecydowałbym się na Grado. Grado grają nieco inaczej, ale różnicy dużej nie ma. Jeśli chcesz zmiany na wyższą półkę to raczej posłuchaj modeli 80, 125, tym bardziej, że posiadasz wzmacniacz słuchawkowy.

Mój wpis nie będzie do końca na temat ale jak mam okazję to napiszę swoje spostrzeżenia. Ostatnio przymierzałem się do zakupu Koss Porta Pro i po odsłuchu powiem tylko tyle - moje słuchawki douszne Samsunga, które dostałem w komplecie do telefonu grają o niebo lepiej, jedyne w czym lepsze są Kossy to bas ale nic więcej.

• Pokaż nowe odpowiedzi