Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Gość patrykCBR

(Konto usunięte)

Ponawiam prośbę o pomoc w temacie poruszonym przeze mnie w postach #924, #930 i #931 na str. 31 i 32.

Pierwotnie założyłem nowy wątek ale został on podpięty tutaj (tj. pod temat, którego tytuł nie do końca oddaje to o czym pisałem). Przez to zrobił się straszny bałagan i w efekcie nie otrzymałem pomocy na którą liczyłem.

Witam. Przed wakacjami może będę miał kasę na nowe audio. Chciałbym kupić słuchawki tak do 300-400zł. Słucham trance'u, ogólnie elektroniki ale też rocku itp. Najlepiej jakieś neutralne słuchawki z wyczuwalnym bassem i dobrą sceną. Najpewniej kupię też używanego ipod'a touch'a 2/3G i wzmacniacz słuchawkowy do tego. Myślę że fiio e7 wystarczy, bo będę go też używał jako karty muzycznej USB a e17 jest za drogi. Czekam na odpowiedź czy to dobry wybór. Z góry dzięki.

Poszukuje sluchawek zamknietych z dobrym basem (nie zeby mialo go byc za duzo). Obecnie mam SL 681 i choc graja one bardzo dobrze, poszukuje czegos bardziej funowego. Ogromne wrazenie zrobily na mnie akg 518dj, jednakze byly z lekka przebasowione. Czy znalazlyby sie sluchawki bardzo podobne z niewiele mniejszym basem? Mam 300zl do wydania. Dodam ze SL hd660 odpadaja.

Witam. Poszukuję słuchawek nausznych (max 200zł) do słuchania w domku. Sprzet jaki posiadam to Harman Kardon HK 980. Wiem że za tą kwotę nie mogę wymagać cudów. Słucham Rocka Progresywnego głównie Pink Floyd, czasem troszkę ostrzej, ale nie pogardzę też brzmieniem w stylu Depeche Mode. W moim "poszukiwaniach" chodzi mi o szczegółowość a zarazem neutralność dzwieku. Dodam że preferuję odłuch winyli. Ciekawią mnie np. słuchawki firmy Audio-Technica.

ps. Nie mam czasu do szukania wątków i odpowiedzi na moje pytanie po całym forum.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Dzień dobry. Potrzebuje naprawdę bardzo głośne słuchawki dla osoby starszej, które będą podłączone do telewizora. Możecie Panowie coś polecić? Obawiam się, że ograniczeniem może być słaby wzmacniacz w tv.

Witam. Przemierzając ostatnimi czasy bezcelowo sklepy nie dla idiotów, hipermarkety itp. Natrafiłem na słuchawki AKG K404, które to można mieć już od 120zł. Jak wiadomo AKG jest szanowaną i znaną firmą słynącą z produkcji sprzętu HI-FI, studyjnego i estradowego, i właśnie ten fakt spowodował, że zainteresowałem się tym niebywale tanim i na pozór dobrze wyglądającym modelem.

Niestety jak wiadomo w hipermarketach itp nie ma możliwości odsłuchu takiego sprzętu, pomijając zakątki z wieszakami na słuchawki, gdzie źródłem jest jakiś sampel MP3 i wszystko brzmi niesamowicie koszmarnie...

Moje pytanie jest takie - czy ktoś z Was słuchał tych AKG? Słuchawki wykorzystywał bym jako przenośne. Jak się mają choćby do kossów porta pro które można mieć w tej samej cenie?

(W internecie jest kilka opinii, ale nie dość, że są strasznie rozbieżne, to wiadomo jakiego pokroju były testy...)

AKG-K404.png

Dwie rzeczy są pewne: 1) w tej cenie kompromisów się nie uniknie, 2) w upalne lato, szczególnie przy wysiłku fizycznym (bieg, rower, itd.), te poduchy ze sztucznej skóry ugotują Ci uszy. Nie wiem czy warto, bo wiesz - druga para uszu już nie wyrośnie...

Pozdro,

Yul

Używam słuchawek AKG k404 już ponad rok w zestawie z iriver T6. Jestem z nich bardzo zadowolony, grają fajnym harmonijnym dźwiękiem bez wyraźnego podbicia którejkolwiek części pasma. Nie ma mowy o za ostrej górze czy przebasowieniu. Po zakończeniu słuchania fajnie można je złożyć. NIestety nie mają żadnego futerału ale póki co wytrzymują ze mną i moim plecakiem. Polecam.

Witam. Do pełnego zestawu potrzebuję jeszcze słuchawki. Posiadam kartę Prodigy Cube + OPA2107/AD8022,66/LME49720. Cena tak do 200-250zł. Oczekuję wysokiej jakości, detali , basu (ale, żeby nie przewyższał nad resztą, zabraknąć go też nie może). Słucham wszystkiego oprócz metalu :). Głównie będą używane do muzyki.

Pozdrawiam

Edytowane przez gavron04

www.gavron04.diyaudio.pl układy audio 

Posłuchaj AKG K514 i Beyerdynamics DTX 910 (zupełnie inna szkoła grania). Są to jedne z ciekawszych nauszników w podanym przedziale cenowym.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeszcze jak dzisiaj szukałem to znalazłem dużo pozytywnych opinii na temat Superlux HD 681. Są po 120zł około, jeszcze do tego mod za 2-5zł, który redukuje szumy itp. DTX 910 są w granicach 300zł. Te słuchawki będę używać na różnych wyjazdach czy to jakaś wycieczka, autobus, pkp itp. Zamiast Ep 630. Więc będę musiał zrobić jeszcze wzmacniacz kieszonkowy -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Co myślicie o HD 681 ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Właśnie 681 były porównywane przez kilku użytkowników z CAL!. Już kupiłem 681 :) A jaki to kabel dajesz ?

Witam,

Jest to pierwszy post na tym forum i w związku z tym chciałem się przywitać :)

W kwestii audio jestem zupełnym laikiem. Swoją przygodę z dobrym dźwiękiem :P zacząłem wówczas, gdy kupiłem słuchawki Bose in-Ear do słuchania muzyki.

Słucham tylko i wyłącznie przez komórkę, gdyż najczęściej robię to wówczas gdy się przemieszczam.

Bose grały bardzo dobrze, zwłaszcza jeśli chodzi o preferowany przeze mnie typ muzyki.

Jest to heavy metal - głównie Rammstein.

Poszukuję następcy Bose, które zostały sprzedane. Tyma razem chciałbym coś nausznego, gdyż mam specyficzny typ małżowiny :P i większość słuchawek mi wypada a dokanałowych nie chcę bo dziwnie się w nich czuję.

Słuchawki powinny być dość zgrabne i niewielkie.

Moje obecne typy:

Bang & Olufsen Form 2

Beats by dr Dre Solo HD.

Mogę wydać ok.500zł (niekoniecznie w Polsce) i chcę coś co spełni moje wymagania.

Wybaczcie ale nie podam technicznych sformułowań na temat jakości dźwięku ani różnych epitetów z tym związanych bo nie znam terminologii i generalnie potrafię jedynie wyczuć dobry dźwięk - tak było w przypadku Bose.

Czekam na odpowiedzi.

Artur

No i kupiłem te słynne grado SR-60 zero rewelacjii,są beznadziejne koss porta pro były super muzykalne,grado są takie bez wyrazu,tłuką tylko fajnie basem i mają mozną dynamikę ale podkolorowany dzwięk kosów mi bardzej odpowiada,w grado nie ma wcale przestrzeni,kosy biją ich na głowę.

Wracam do kosów a grado szybko się pozbywam bo mi uszy pokaleczą.

Witam, bardzo proszę o pomoc, jestem już po prostu załamany.

Jeśli komuś nie chce się czytać całości - pytania są na końcu ;)

W 2007 roku kupiłem odtwarzacz mp3 ZEN Stone który działa mi po dziś dzień i bardzo sobie go chwalę (żadnych wyświetlaczy, radia, internetów - samo odtwarzanie mp3). Dołączone do zestawu słuchawki były całkiem w porządku i zepsuły się dopiero 2 lata temu. Udałem się więc do 'markietu' i zupełnie w ciemno kupiłem w miarę tani model sportowy - douszne z zaczepami na uszy - Thomson HED61N

Ukryta Zawartość

Jakość mnie zaskoczyła - czysty dźwięk, fajny basik, świetnie służyły mi nie tylko podczas biegania ale także na co dzień. Niestety jakiś miesiąc temu podczas spokojnego truchtu prawa słuchawka wyzionęła ducha - 2 sekundy zakłóceń i koniec, tak jakby coś się spaliło.

Zacząłem szukać zamiennika i tu zaczęły się cyrki.. Specjalnie zostawiłem sobie opakowanie żeby wiedzieć jaki to model. Dzwonie do MM i dowiaduje się że mają jeszcze 8 egzemplarzy na sklepie - super. Matka po drodze kupuje mi egzemplarz, okazuje się że o ile słuchawki wyglądają tak samo i mają ten sam kod kreskowy, tak opakowanie jest zupełnie inne jak i sama nazwa - EAR 5010. Różnica w parametrach to 10 dB sensitivity - 92 zamiast 102. Myślę 'a tam, zwykła zmiana opakowania'. Zakładam - koszmar. Dźwięk przytłumiony jakbym słuchał muzyki przez ścianę. Po nieprzyjemnej wymianie zdań traktowany jak intruz z trudem oddaje słuchawki, zaczynam szukać w internecie. Jeden jedyny sklep oferuje model HED61N. Piszę maila w którym opowiadam ze szczegółami jak się wkopałem i czy to na pewno jest model HED jak w opisie produktu bo tylko ten mnie interesuje, otrzymuje odpowiedź że nie ma przekłamania. Czekam półtorej tygodnia, słuchawki przychodzą - oczywiście model EAR 5010 nawet nie odpakowuje, nadal nie mam słuchawek.

Zaczynam szukać dalej, okazuje się że z serii HED jest jeszcze jeden model, droższy i o lepszych parametrach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) rodzice mówią że był w MM. Jadę więc dzisiaj i oczywiście już nie ma. Zamiast tego widzę ich klon z serii EAR, ta sama sytuacja co z modelem H61N. Tutaj sensitivity niby 107 dB ale już domyśliłem się że nie w tym rzecz. Jednak jako że najbliższe tygodnie zaczynając od jutra to dla mnie ciągłe wyjazdy gdzie 3 godziny w jedną stronę z przesiadkami to minimum przy dobrych połączeniach, musiałem kupić cokolwiek. Kupiłem i tak jak się spodziewałem jakość jest koszmarna, chyba nawet gorsza niż w tym tańszym modelu. Tracę kasę, czas i nadal nie mam słuchawek.

Pytania:

Goglowałem wczoraj pół dnia próbując znaleźć coś w tej cenie i sądząc po komentarzach te powinny być w porządku

Ukryta Zawartość

Problem w tym że impedancja wynosi 16 Ω. Słuchawki dołączane do ZEN Stone mają 32 Ω więc można się domyślić że takiej właśnie impedancji wymagają chociaż pewności nie mam, goglowanie też nie przyniosło odpowiedzi, wie ktoś jak to z tym jest?

W tym momencie mam po prostu zamiar znaleźć coś już nawet powyżej 100 zł byle jakość dźwięku była ok. Oczywiście nie jestem żadnym audiofilem, nie miałem pewnie na uszach w życiu porządnych słuchawek. Pisząc 'ok' mam tu na myśli czysty dźwięk bez przytłumienia i słyszalny bas. Chodzi mi o słuchawki douszne z zaczepami. Doradziłby mi ktoś w tym temacie? Byłbym bardzo wdzięczny.

ZEN Stone

General Specifications

Size (WxHxD)

• 53.7 mm (2 1/10") x 35.3 mm (1 2/5") x 12.8 mm (1/2")

Weight (approximate)

• 18.3 g (1/2 ounce)

Power Source

• Battery: 1 x Rechargeable Lithium Ion battery

• USB bus powered when connected to a power outlet or powered USB port on a

computer

Audio Playback Formats

• MP3 (Up to 320 kbps)

• WMA (Up to 320 kbps)

• WMA with Windows Media Digital Rights Management (WMDRM) 9 MP3 Playback Performance

• Signal-to-Noise Ratio: Up to 90 dB

• Channel Separation: Up to 65 dB

• Frequency Response: 20 Hz ~ 20 kHz

• Harmonic Distortion Output: <0.1%

Connectors

• Headphone jack: 3.5 mm (1/8") stereo minijack, 5 ~ 7 mW per channel

• USB port: Standard USB mini-B receptacle

Firmware Support

• Upgradable via USB (firmware upgrades are available from www.creative.com/support).

Earphone Specifications

• Frequency Range: 20 Hz ~ 20 KHz

• Sensitivity: 111 dB ±3 dB SPL at 1 KHz

• Impedance: 32 W ±15%

• Plug: 3.5 mm (1/8") stereo minijack

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Właśnie przyszły mi do domu Philips SHP5401. W mojej ocenie dźwiękiem biją prawie wszystko co miałem możliwość słuchać. Do 500PLN marne szanse znaleźć coś lepszego. Naprawdę je polecam jeżeli chodzi o dźwięk. Reszta to już zależy do jakich zastosowań. Moim zdaniem bardziej do domowego słuchania przy stabilnej pozycji głowy :)

a jakie słuchawki oprucz AKG maja dobrą przestrzeń,te cholerne grado wogóle jej nie mają,zły jestem że toto badziewie kupiłem bo kosy grały lepiej,już deugi raz naciołem się na słuchawki z których zachwycają się wszyscy,tam oprócz przewalonego basu i bardzo ostrych wysokich jest poprostu kiszka! ja muszę mieć muzykalność i przestrzeń

A jakie sluchawki polecacie zamiast DT990 Pro (ktorych uzywam obecnie). Podoba mi sie ich zejscie na basie i wygoda noszenia natomiast w zastosowaniu z Audinstem sa troche za ostre i musze uzywac equalizera zeby mnie wysokie tony nie kuły po uszach. Zatem szukam takiego samego dzwieku ale z mniej ostrą górą.... Co polecacie do powiedzmy 1k zł ?

pozdr

To są bardzo dobre słuchawki, a jeżeli przeszkadzają ci wysokie tony to spróbuj podpiąć je pod lampę. Zostaną złagodzone i wygładzone nie tracąc na detaliczności. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony.

A z czym je podpiales ? Czyli zostawic Audinsta i wzmaka dac lampucere ?

WBA HPA-03, dobre to ? A moze lepiej Espressivo ?

Edytowane przez Symbian_X

Mój zestaw to odtwarzacz cd Denon dcd 480, wzmacniacz Espressivo E no i oczywiście Beyery. Brzmi to naprawdę dobrze, choć w przyszłości zamierzam kupić lepszy odtwarzacz. Co do Espressivo to nie spotkałem się z negatywnymi opiniami o nim. To naprawdę dobrze zainwestowane pieniądze i swojej decyzji nie żałowałem ani przez moment. No chyba że ktoś nie lubi brzmienia lampowego, ale to już inna bajka.

Witam wszystkich na forum. Może tutaj ktoś będzie w stanie mi doradzić. Mój wybór będzie troche nietypowy, ponieważ w przeciwieństwie do większości nie szukam słuchawek o jak najlepszym brzmieniu.

Potrzebuje słuchawki, których używać będę głównie w czasie podróży. Słucham głównie muzyki elektronicznej - pełne spektrum aż do bardzo ciężkich brzmień. Źródło dźwięku dosyć marne bo zazwyczaj będzie to telefon (obecnie używam HTC Sensation oraz SE C905), jakaś mp3/4 lub laptop. W sporadycznych przypadkach w domu podłącze je pod kino domowe (Yamaha RX-V633) aby obejrzeć film bez budzenia sąsiadów. Najważniejszą kwestią jest dla mnie wyciszenie. Szczerze pisząc do szału doprowadza mnie kilkunastogodzinna podróż samolotem, mam wrażenie że od tego ciągłego szumu głowa mi eksploduje. Chciałbym coś, co pozwoli całkowicie odizolować się od otoczenia. Znalazłem dwa modele Koss: QZ/99 i QZ/PRO (odpowiednio około 220/160 zł na allegro) Miał ktoś może z nimi styczność i sprawdzał jak działa ten system Quiet Zone? A może jakieś propozycje innych producentów? Niepodaje przedziału cenowego gdyż nie jest to najważniejsza kwestia, choć żeby wydać 1000 zł na słuchawki napędzane z takich źródeł musiał bym mieć naprawde solidne argumenty :) .

witam poszukuje słuchawek dokanałowych do ok 100zł ..muzyka ROck/Meta czasem może jakis film :)

Jakies propozycje ? Zatanawiam sie nad SoundMAGIC PL12 ..dobry wybór?

• Pokaż nowe odpowiedzi