Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C355BEE jakie CD 1000-1500pln

iambr

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję pomocy w doborze odtwarzacza CD do ww 355BEE wzmacniacza. Jak już napisałem budżet to 1000-1500pln. Po ostatnim zestawie pozostał mi Rotel RCD 06 SE ale z NAD-em to jak pies z kotem (tragedia).

Czy model 540 NAD-a wystaczy (mogę go kupić za 150pln).

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

https://www.audiostereo.pl/topic/103080-nad-c355bee-jakie-cd-1000-1500pln/

Witaj,

jeśli chcesz być w pełni usatysfakcjonowany z zakupu, zwróć proszę uwagę na odtwarzacze marki NAD. W budżecie wchodzi w rachubę C515BEE, natomiast gdybyś trochę powiększył kwotę, zdecydowanie polecam Ci C546BEE. To świetne źródło, które z Twoim wzmacniaczem sprawdzi się idealnie.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, porównania poszczególnych modeli.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Po pierwsze napiszę w jakiej konfiguracji to w tej chwili gra

kolumny B&W 602 S3

interkonekt BONA BR 208S

oczywiście NAD C355BEE

NORDOST FLATLINE

źródło pożyczone NAD 522

Oczekuję trochę więcej kontroli nas basem w niższych rejestrach i poszerzenia sceny. W utworach z kotrabasem jest słabo. Góra jest ok.

Mam 355 od kilku dni, a właśnie w tej chwili gra Riverside i jest baaaaardzo dobrze.

Oczekuję trochę więcej kontroli nas basem w niższych rejestrach i poszerzenia sceny. W utworach z kotrabasem jest słabo. Góra jest ok.

Sprzedaj NAD 355 i kup wzmacniacz CREEK np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wymiana CD na dużo nic nie pomoże. Wzmacniacze NAD generują dużo basu, taki ich urok.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Basu nie jest za dużo! !!! Dół jest trochę nijaki.

Wcześniej grał Rotel RA05SE + RCD06SE, (nie był lepszy, był inny) póki co CD jest nie sprzedany zastanawiam się nad powrotem do Rotela np1520.

Zmiana na inny CD zwłaszcza niskobudżetowy nie ma najmniejszego sensu możesz wogóle nie usłyszeć różnicy...Poza tym w tym NADzie jest kiepski PRE który będzie zamazywał szczegóły.Słuchałem C356BEE grał do "przodu" trochę w takim rockowym stylu,ale kultury i wyrafinowania w nim za grosz w swojej cenie na pewno nie kupi się lepszego nowego wzmacniacza, ale z używanych można duuużzo lepiej.

Basu nie jest za dużo! !!! Dół jest trochę nijaki.

Wcześniej grał Rotel RA05SE + RCD06SE, (nie był lepszy, był inny) póki co CD jest nie sprzedany zastanawiam się nad powrotem do Rotela np1520.

witam

mam podobny zestaw do twojego poprzedniego tzn. RA06SE + RCD06SE gra to z DM 2/7 całkiem przyzwoicie , więc może powrót do Rotela to dobry pomysł,

przy tym zastanowiłbym się nad ewntualną zmianą kolumn np. na DYNAUDIO

POZDR.

Nad świetnie zgrywa się ze swoimi innymi klockami, bierz jakiegoś 54x, ewentualnie pomyśl o jakimś starszym MARANTZu, dobrze się będzie zgrywał z jasnymi b&w i nadem.

Aha i może zabrzmi to banalnie, ale polataj ze sprzętem po pokoju/pokojach. Wywal parę mebli, może ustaw kolumny na ścianie z oknami i firaną. Stanowczo odsuń miejsce odsłuchowe od tylnej ściany. Naprawdę da się osiągnąć akustyką więcej niż kabelkami a nawet więcej niż wymianą źródła czy pakowaniem się w i inne koszty. Nie słuchaj rad w stylu wywal to i kup to. Jeśli nie masz możliwości posłuchania czegoś w swoim zestawieniu i pokoju to loteria.

Pozdrawiam.

Właśnie godzinę temu kupiłem C540 i jest ok. Powoli NAD zaczyna mi się podobać.

Nawiązując do twojej wypowiedzi mad'afaka, pokój już jest tak oblatany a podłoga tak porysowana od latania z kumnami, że uważam akustykę pomieszczenia za możliwe najlepszą na dziś. Muszę małżonkę na kilka rzeczy jeszcze namówić, ale jest dobrze.

Muszę kupić grubsze sztory i może jakieś półki których jest już sporo na ścianach, dywany sofa obłożona poduszkami itd itp.

Pogram tym zestawem jeszcze jakiś rok dwa i będę szukał.

Dziękuję wszystkim za zaangażowanie i pozdrawiam.

• 1 rok później...

Właśnie godzinę temu kupiłem C540 i jest ok. Powoli NAD zaczyna mi się podobać.

Nawiązując do twojej wypowiedzi mad'afaka, pokój już jest tak oblatany a podłoga tak porysowana od latania z kumnami, że uważam akustykę pomieszczenia za możliwe najlepszą na dziś. Muszę małżonkę na kilka rzeczy jeszcze namówić, ale jest dobrze.

Muszę kupić grubsze sztory i może jakieś półki których jest już sporo na ścianach, dywany sofa obłożona poduszkami itd itp.

Pogram tym zestawem jeszcze jakiś rok dwa i będę szukał.

Dziękuję wszystkim za zaangażowanie i pozdrawiam.

Jak z nad c540? Podobno ma słaby napęd i laser sanyo. Jak z czytaniem płyt cd tych lekko porysowanych i oryginałów. Chcę kupić c541 oparty na tym samym laserze

Nie no tysiąc to zdecydowana przesada, pusty nie jest neutralnie grający CD z fajną przestrzenią. Ale wart maks 600zł w stanie IDEALNYM z pilotem i kartonem. Bez bajerów - karton, pilot negocjuj 500zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.