Skocz do zawartości
IGNORED

Po prostu plazma do 3k

Piteero

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Siostra zdecydowała się na ten LG.

Póki co jest zachwycona! Jej stare LCD sony (podobno) leży na łopatkach...

Będę musiał to zobaczyć. Z tego co się dowiedziałem obraz z BD mistrzostwo świata a telewizja (poza TVP1HD) też bez zarzutu.

O co może chodzić z tą 1 naszej telewizji? Siostra twierdzi, że kolory rozmazane a obraz nieostry...

Efekt lustra, jak twierdzi - znośny.

Teraz walczą z ustawieniami...

Macie może jakieś sugestie odnośnie ustawień?

Będę wdzięczny za podpowiedzi.

Pozdrawiam

Odnośnie ustawień - trudno podpowiedzieć cokolwiek na odległość. Wg mnie wszystkie LG jakie widziałem mają w standardzie już bardzo fajne ustawienia, przynajmniej na trybach kinowych lub THX. Ustaw więc na tryb kinowy, gamma na 2,2 (średnia), ewentualnie delikatnie pobaw się suwakiem temperatury koloru.

Z ciekawości, czy ten LG ma już jakieś opcje upłynnienia obrazu czy podobnie jak w starych plazmach LG, brak ?

Z ciekawości, czy ten LG ma już jakieś opcje upłynnienia obrazu czy podobnie jak w starych plazmach LG, brak ?

Nie mam zielonego pojęcia, z tego co siostra mówi jest tylko motion eye care ale zablokowany.

Ja nieprędko będę u niej aby coś więcej napisać.

Z tego co wiem ustawili właśnie na tryb kina.

Najważniejsze, że mają teraz dużo radości związanej z nową zabawką...

Wg mnie wszystkie LG jakie widziałem mają w standardzie już bardzo fajne ustawienia

Potwierdzam,

przynajmniej na trybach kinowych lub THX.

Nie tylko. Inne też są w porządku.

O co może chodzić z tą 1 naszej telewizji?

Ze sknerstwa. Sygnał z TVP kierowany jest przede wszystkim do osób odbierających w standardzie SD, w tym też tych którzy mają jeszcze zwykłe bańki. Po prostu, dopóki większa ilość osób nie zakupi płaskich TV, zgodnie ze wskaźnikami jakie sobie przyjęli, to jak na razie nie opłaca im się inwestować w lepszy obraz. Dla smakoszy mają TVP HD :-) Inną rzeczą jest prawdopodobnie foch za to, że Polak nie płaci abonamentu......

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.