Skocz do zawartości
IGNORED

Zamiana Microlabów Solo 6c na coś mniejszego - przeprowadzka

Delur

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

od prawie roku używam Microlabów Solo 6c, wcześniej mieszkałem w 17m2 pokoju, teraz jest to 10m2. Nie bardzo mam gdzie postawić głośniki, biurko ma 60cm głębokości, za nim jest 19cm parapet. Dlatego myślę nad sprzedaniem microlabów i kupieniem sobie czegoś mniejszego, albo wymianie.

Cena: do ~500zł

Gdzie słucham: pokój 10m2, biurko 60cm, za nim parapet 19cm

Czego słucham: głównie nietanecznej, delikatnej elektroniki jak

czy
,
, Toro Y Moi, ale też The XX, Bon Iver, Isaac Hayes,
.

Jak słucham: raczej cicho, microlaby mam teraz 23/60 a głośność komputera na 65% i jest okej, ale zdarza mi się rozkręcić głośniej.

Z czego słucham: Realtek ALC269 @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller

Do czego używam głośników: tylko do muzyki, nie gram, a filmy oglądam na komputerze rzadko

Co możecie doradzić?

(Chętnie się wymienię z użytkownikami forum, więc jeśli macie coś ciekawego to piszcie proszę na PW.)

Myśle że odpowiednim wyborem w tej cenie będzie oprócz posiadanych przez Ciebie Solo 6 zestaw Logitech Z2300. Sam się zastanawiałem co wybrać bo również posiadam 6C. W tej cenie to chyba najlepszy wybór który zagra poprawnie

Myśle że odpowiednim wyborem w tej cenie będzie oprócz posiadanych przez Ciebie Solo 6 zestaw Logitech Z2300. Sam się zastanawiałem co wybrać bo również posiadam 6C. W tej cenie to chyba najlepszy wybór który zagra poprawnie

Jezu ludzie nie polecajcie tego Logitecha...toz to szrot. W tej cenie są ciekawsze zestawy. Chociazby coś z logo Edifier. z2300 nie gra jak za te pieniądze, piszę to bo słuchałem ich w media i niczym nie zachwycają... Ja szczerze bym odradzał... jak pisałem coś z Edifier albo jeśli ma być naprawdę mikro to bose companion II

Ostatnio też dużo szukałem po internecie w sprawie głośników do PC i z polecanych głośników na różnych forach to:

Edifier S530D

Edifier C3

Edifier C2 Plus

kwestia tylko tego na co masz kase :)

• 8 miesięcy później...

Też miałem problem ze zbyt małym biurkiem dla tych solówek. Rozwiązanie? Podstawki DIY. Kumpel ojca pospawał solidne płaskowniki i grubą blachę. Z malowaniem proszkowym wyszło to dość ładnie. Zapłaciłem coś koło stówy - większość za malowanie ;)

Myśle że odpowiednim wyborem w tej cenie będzie oprócz posiadanych przez Ciebie Solo 6 zestaw Logitech Z2300.

Nie rozśmieszaj mnie. Słyszałem Z2300 ... pod wzgl. czytelności i naturalności tragedia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.