Skocz do zawartości
IGNORED

A może by tak referendum?

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Klęska stała się oczywista. Armia atakujących sojuszników postanowiła wycofać się na z góry upatrzone pozycje i odbyć naradę.

- Pospolite ruszenie sromotnie uciekło – wrzasnął Hetman Mały Koronny (zwany tak z powodu niskiego wzrostu i chętki na koronę) – Przygłupy i tchórze! – sapnął hetman wydłubując resztki pieczonego kurczaka, z miejsc, gdzie kiedyś miał zęby.

- My?! Tchórze? – zaperzył się Ataman Guziak z Pospolitego Ruszenia – Ty mały kurduplu, samiście zepsuli naszą strategię.

- Tak? – ripostował Hetman – a jacy to wojownicy poszli na grzyby i o bitwie zapomnieli? Moja armia jest bitna i karna!

- Ale niezupełnie trzeźwa – mruknął pod nosem komendant Rożen z Wolnej Kompanii „Ruchaj druha”.

- Może i nie trzeźwa, ale bitna – warknął Hetman. – I ma duże te…. no wiecie, miecze. Wystarczy spojrzeć na pułkownika Adama. – dodał.

Na takie dictum walnął pięścią w stół ogniomistrz gruby Rycho z Samodzielnej Baterii Lewych Samopałów: Duże to my mamy. Wszystko.

A wy duże to macie jedynie ryngrafy z wizerunkiem, które wam widok pola bitwy zasłaniają – zarechotał.

- Wara ci kmiocie od naszych ryngrafów – warknął Hetman – sam Arcybiskup Moher je pobłogosławił.

Pax, pax waszmościowie – wkroczył do dyskusji zdymisjonowany książę Leszek Niewiadomoktóry – ja co prawda udziału bezpośredniego w bitwie nie wziąłem, ale patrzyłem bacznie. Dowódców wam brakowało – westchnął znacząco – każda kompania na własną rękę szła. A czasem, co gorsza, przez pomyłkę rzucały się wzajemnie na siebie. Wodza nam trzeba – zakończył swą tyradę.

- Jam jest wodzem – prawie grzmiącym głosem oznajmił Hetman – jedynym Prawym i Sprawiedliwym wodzem narodu przeciw zbójeckiej władzy uzurpatora Bronisława Pierwszego i jego siepaczy z jenerałem Tuskiem na czele.

W tej chwili zgodnie zarechotali wszyscy. Ich śmiech niósł się przez bitewne pole ponad którym rzedniał powoli dym prochowy. I nagle zapadła cisza, bo nad polem powoli zaczął rysować się wizerunek zwycięskiej carycy Hanny z chorągwią w jednej i karzącym mieczem w drugiej dłoni. Wielka i potężna, wręcz ogromna niczym Maryjanna prowadząca lud na barykady, wzrokiem zmusiła ich do milczenia.

Tylko Hetman pierdnął bohatersko.

...a Tusek przestał nerwowo obgryzać paznokcie u nóg.

The End

??????????????

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Może tylko przypomnę że po napaści na Afganistan w 1979 roku - w latach 80-tych zbankrutował Związek Radziecki

myslisz ze to bylo powodem rozpadu ZSRR?

to zyj dalej w blogiej nieswiadomosci

to sa brednie powtarzane wsrod zachodnich dziennikarzy a plebs lapie to jak parowki na wiecach wyborczych PSLu

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Może tylko przypomnę że po napaści na Afganistan w 1979 roku - w latach 80-tych zbankrutował Związek Radziecki.

Po napaści na Afganistan w latach 2001 - 2008 zbankrutowało USA - Afganistan i zapaść systemu bankowego to główne przyczyny ich krachu finansowego.

To wina afgańskich analfabetów, którzy gazet nie czytali i nie wiedzieli, że armia radziecka, a potem amerykańska jest niezwyciężona i dlatego od razu się nie poddali.

Wątek przesunął się o dwie strony.

Czy Wy do pracy nie chodzicie?

Stary to rozumiem...

Widzę do nijakiego porozumienia wszyscy wspólnego dochodzą, że rządzący ponieśli porażkę, bo ponieśli.

Poniosą jeszcze większą ale sami sobie są winni.

Padły propozycje, kto za...

PIS to chyba nie ma kadr. Bo czy ktoś sobie wyobraża Antka jako ministra?!

Alternatywy nie tyle nie ma, co nigdy nie było. PO to też żadna alternatywa. Efekty widać...

Choć wierzę, ba jestem pewien, że są ludzie rozsądni, nieco na uboczu polityki...

Może więc ten kierunek...?

w norwegi ostatnio byly wybory. partia ktora uznawana jest za "populistyczna" otrzymala niespodziewanie bardzo duzo glosow.

i co? i po paru dniach owa partia przyznala sama ze nie maja w swoich szeregach odpowiednio duzo wykwalifikowanych ludzi zeby obsadzic przyslugujace im stanowiska

SZOK - w polszy nie ma takiego problemu

U nas nie ma takich problemów i choćby "bufetowa" może zostać kim chce....Tusk

Tak. Antek sobie wyobraża.

A my nie musimy, bo już mieliśmy próbki jego talentu w tej dziedzinie.

Zdolny jest chłopina, iksik zaświadczy...

Jestem Europejczykiem.

zaświadczy...

Nie zaświadczy.

Antoni po prostu będzie jeśli ma być chyba, że pełowskie pieski go zagryzą na śmierć i brzozę posadzą..

Mnie tez nie podoba się władza a nie uwazam się za frustrata.

bo jestes narcyzem. uważasz że inni sa frustratami a ty to jedna wielka beczka zalet...

Beczka śmiechu po prostu

W związku z pojawieniem się opinii wskazujących na niezgodność ustawy o "janosikowym" z konstytucją, w lipcu 2010 roku zainicjowana została akcja "STOP Janosikowe".

Żadne stop - warsiawski bucku odbierający prawo wybierania władz stolicy wszystkim Polakom.

Tylko podniesienie janosikowego jest obywatelską inicjatywą. W Warszawie rejestrują się firmy z całej Polski żeby sypać kaską w koryto wieprzów przy władzy. Z jakiej racji tak duża ilość podatków ma być odprowadzana w dawnej gminie [dzielnicy] centrum, gdzie ich jedyną działalność gospodarcza polega na "urzędowaniu" prezesów i ich biurw przekładających papiery?

Najwyższy czas żeby Polacy odebrali ze stolicy to co zagrabiła im od czasów wojny.

Ja wezmę wagonik metra - na pamiątkę. Zrobię z niego pomnik na rogatkach Warszawy [w przedwojennych granicach] kiedy z niej zostanie już to na co sama zapracowała.

Klęska stała się oczywista.

Sraty taty bedzie wiosna - w przyszłym roku.

W całej 25 letniej niemal historii szmatławej RP nie widziałem dotąd tak jawnego skamlenia o stołek jakie zaprezentowała HGW.

W liście do "Warszawiaków" dziękowała im za - uwaga - za zostanie w domu i nieuczestniczenie w referendum.

Ta kobieta miała być podobno uczestniczka czynną walki o wolność i demokracje - zakładała . Po czym łasi się do wyborców za to że w demokratycznych mechanizmach Państwa nie mają zamiaru uczestniczyć - że nie poszli na referendum.

Bo gdyby uczestniczyli to wynik referendum dla tej Pani byłby oczywisty.

Szacun dla prezesa!

Tyle wysiłku, tyle mobilizacji, tyle przepapranej kasy na spoty reklamowe po to aby zorganizować nieważne referendum.

To się nazywa mieć styl. PiSstyl. I tak od lat.

Kawał dobrej, nikomu niepotrzebnej roboty odwalony. Czas odpocząć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W całej dwudziestopięcioletniej historii RP mało maiłem do czynienia z tak szmatławymi obywatelami.

A ja nawet sporo z tak debilnymi internautami. Z tym że to standard więc nie dziwi.

Co innego kiedy polityk nazywający siebie demokratycznym [przez zdjęcie z Wałęsą - ale choćby] nawołujący do nieuczestniczenia w demokratycznym głosowaniu. To jest kulminacja szmatławości polityki w III RP. Powinien zostać rozstrzelany bez sądu.

Demokracja musi się bronic przed takimi oszołomami. Jeśli się nie broni to efekty są jak w 1933 w Niemczech.

po to aby zorganizować nieważne referendum.

Zwłaszcza że HGW się modliła żarliwie i jeszcze żarliwiej jej towarzysze partyjni pomagali w tym żeby było nieważne.

Tusek juz planuje jak unieważnić przyszłe wybory parlamentarne. Potem to juz tylko mu buława i tytuł geralissimusa pozostanie do zdobycia.

Zwłaszcza że HGW się modliła żarliwie i jeszcze żarliwiej jej towarzysze partyjni pomagali w tym żeby było nieważne.

Ja pierdziu. To ona się modliła?!

Myślałem, że od modlitw to inna partia w Polsce jest.

Że też Najwyższy przychylił się do tych modłów... a nie do tych "słusznych".

Tusek juz planuje jak unieważnić przyszłe wybory parlamentarne. Potem to juz tylko mu buława i tytuł geralissimusa pozostanie do zdobycia.

Takich planujących to ja znam więcej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja pierdziu. To ona się modliła?!

Ta kruchciana politykierka stwierdziła w czasach prezesowania NBP, że w sprawach najważniejszych decyzji finansowych ufa duchowi świętemu.

Typowa karierowiczowska miernota - zawsze byle bliżej koryta. Kiedyś na znaczku w klapie Wałęsy teraz z gębą pełną liberalizmu i eurocentryzmu. Taka nowoczesna.

Nie ma się co cieszyć. Jakby nie patrzec prezes to wygrał. Akurat guzik mu chodziło o to, by teraz odwoływać HGW. Doprowadził do takiej postawy premiera, prezydenta i całej PO, że w najbliższych wyborach te 25 % poprzednbich wyborców PO, którzy obecnie wzieli w referendumw w Wawie na te partię juz nie zagłosuje.

Tym sposobem wizja Macierewicza jako ministra sprawiedliwości jest wystarczająco realna.

Takich planujących to ja znam więcej.

A ja nawiedzonych znam więcej - nie osobiście ale jednego tu widzę. Nie zachowuj się jak erotoman, któremu się wszystko gołą dupą kojarzy.

W jednym masz rację. Miernoty z PO dorównują tym miernotom z PIS - i jeszcze kilku odprysków obu tych dwulicowych partyjek..

Tym sposobem wizja Macierewicza jak ministra sprawiedliwości jest wystarczająco realna.

jak patrzę na te gęby nalane, na te mordy bredzące obecnej władzy to zaczynam się zastanawiać. Czy nie lepszy od nich będzie jeden poważnie chory psychicznie? Wyborcy nie będą przynajmniej mieć problemów z identyfikacją wspólnego wroga i szkodnika społecznego.

Bo teraz to maja już skutecznie pomieszane w głowach przez to POPISowe towarzystwo gryzące się po nogawkach od ośmiu lat.

A ja nawiedzonych znam więcej - nie osobiście ale jednego tu widzę. Nie zachowuj się jak erotoman, któremu się wszystko gołą dupą kojarzy.

Te fantazyjne oceny mojej osoby to czerpiesz skąd? Z głowy?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A po wyborach wziął rozwód?

O ty na razie nic nie wiadomo, ale "W związku tych dwojga bywało różnie. Małgorzata Tusk (56 l.) chciała nawet zostawić Donalda (56 l.) dla innego. Ich małżeństwo wisiało na włosku tym bardziej, że oboje byli tylko po ślubie cywilnym, który wzięli w listopadzie 1978 r."

Natomiast faktem jest, że "(...)długo im zajęło, zanim zdecydowali powiedzieć sobie przed ołtarzem sakramentalne "tak". Zrobili to dopiero po dwudziestu siedmiu latach, w 2005 r. podczas gorącej kampanii wyborczej, w której Tusk ubiegał się o fotel prezydenta Polski."

"Czy ślub kościelny na chwilę przed starciem o fotel prezydencki z Lechem Kaczyńskim nie był więc pod publiczkę? Wątpliwości co do tego nie ma politolog Wojciech Jabłoński z Uniwersytetu Warszawskiego. - W przypadku Donalda Tuska ceremonia kościelna z 2005 r. była użyta dla potrzeb politycznych. Fatalnie jednak to wyszło, bo Tusk przegrał wtedy wybory prezydenckie z Lechem Kaczyńskim, który od dawna miał ślub kościelny - mówi ekspert."

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/drugi-slub-scementowa-ich-miosc_340770.html

Natomiast faktem jest, że "(...)długo im zajęło, zanim zdecydowali powiedzieć sobie przed ołtarzem sakramentalne "tak". Zrobili to dopiero po dwudziestu siedmiu latach, w 2005 r. podczas gorącej kampanii wyborczej, w której Tusk ubiegał się o fotel prezydenta Polski."

No i Bozia wówczas pokarała ... czwartą RP i żyrandolem dla kogoś innego ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.