Skocz do zawartości
IGNORED

Chord QuteHD DAC

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

To jest firmowy transport chorda + DAC + firmowy mini-rack.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jest już cennik na stronie Voice'a:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2Qute - 5 790,00 PLNów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 6 miesięcy później...

Pozwolę sobie oświeżyć temat. Chciałbym wymienić swojego streamera (pioneer n-70, oparty na 2 kościach sabre 9016 z rozsądną sekcją zasilania) na lepsze źródło.

Przyglądam się 4 DACom, które będą podpięte po USB pod mini pc oparty da Daphile. Na liście są: Audiobyte Black Dragon, Chord 2Quete, Oppo HA 1 lub audio gd nfb 27.

Wzmacniacza słuchawkowego praktycznie nie wykorzystuję (choć mam AKG 701). Nie jest mi też potrzebny preamp (choć byłby miłym sposobem na up-grade systemu w dalekiej przyszłości z obecnie krella s550 na monobliki). XLRy które w obecnej konfiguracji wykorzystuje jako połączenie streamera z wzmacniaczem, w moim systemie i na moje ucho nic nie wnoszą więc ich brak w 2Quete nie jest dla mnie deal breakerem.

Który z powyższych jest dla was najlepszym dac'kiem? Słucham na Audio Physic Avantera?

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Dziekuje. Pytanie podtrzymuje. Mini PC to rozwiazanie probne. Jest pasyenie chlodzony ale bez dedykowanej karty USB i na zasilaniu impulsowym. Mini PC podlaczone pod USB DAC w Pioneer na moje uszy poprawia dzwiek systemu porownywany do solo streamera.

Wiec chce probowac z DAC. Ale jezeli macie pomysl na calosciowy upgrade zrodla - bede sobie cenil.

Moon neo 280d mind? Marantz na 11s1?

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Dziekuje. Pytanie podtrzymuje. Mini PC to rozwiazanie probne. Jest pasyenie chlodzony ale bez dedykowanej karty USB i na zasilaniu impulsowym. Mini PC podlaczone pod USB DAC w Pioneer na moje uszy poprawia dzwiek systemu porownywany do solo streamera.

Jak Ci pomoze to moge wyslac Ci fotki recenzji dragona z ostatniej gazetki hifinews

Poprosze:-). Czekam z wypiekami jak na wszystko co zakazane...

No to Black Dragon ma słabe noty w porównaniu do QuteHD i Oppo H1 a Oppo H1 ma słaby interfejs USB. Czyli 2Qute:-)

2qute ma bardzo dobrą izolację galwaniczną więc jeśli chodzi o granie przez usb będzie najlepszy. Mam kartę USB PPA zasilaną Teddy Pardo i Uptone Regen i o ile na innych dacach akcesoria te wnosiły bardzo wiele tak na Chordzie ich nie słychać. Izolacja robi swoje i nie trzeba się przejmować transportem.

Monopolo. To jest istotna informacja. Dziekuje. KL

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.