Skocz do zawartości
IGNORED

TRINITY - nowe polskie monitory aktywne weszły do sprzedaży

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To najwższa półka.

Będę je testował.

Opis dam.

+/- 2 dB; od 28 Hz

Subwoofer niepotrzebny !!!

Moc 280 RMS i 118 dB ( para) w odległości 1m.

waga 37 kg.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To najwższa półka.

Będę je testował.

Opis dam.

+/- 2 dB; od 28 Hz

Subwoofer niepotrzebny !!!

Moc 280 RMS i 118 dB ( para) w odległości 1m.

waga 37 kg.

Bardzo obiecujące !!! :-)

Tylko dlaczego w dziale "Kino domowe" ?

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W dziale KD bo to doskonałe monitory do bezkompromisowego nagłośnienia KD.

Poczytałem opis nowego suba !!!

Waga 90 kg

pasmo od 15 kHz

Świetny opis w stopce produktu:

" SUB 15 oferuje czyste, pozbawione podbarwień brzmienie w zakresie od 15 Hz do 120 Hz (płaska charakterystyka). Dla wielu może być sporym zaskoczeniem charakter takiego brzmienia - jeżeli oczekujesz od SUB 15 „imponującego basu, kruszącego mury” to niestety musisz szukać dalej. To co przez bardzo wielu „znawców tematu” określane jest potężnym basem jest tak naprawdę sporą dawką zniekształceń w zakresie około 200-300 Hz, czasem zniekształcenia te osiągają wartości 40-50%! "

Zamawiamy kurierem i pokazujemy:

o tu tu proszę postawić po wypakowaniu.

APS to wielce szanowny projektant i producent.

W środowisku realizatorów dźwięku nie ma zlituj się.

Witam.

Przesyłam oficjalne ceny naszych monitorów.

Tak jak mówiłem od tej ceny będzie rabat.To jest mail od dystrybutora.

AEON - 6 000 zł/para

COAX - 5 000 zł/para

IO - 4 000 zł/para

Nie podali Ci ceny na Trinity i tego suba ? Trinity są znacznie większe od w/w wymienionych, coś mi się wydaje, że cena też może sporo odbiegać.

Osobna regulacja dla każdej sekcji, możliwość zamówienia z kopułką metalową lub tekstylną, ciekawe. Wzmacniacze w klasie AB, np w subach z reguły stosuje się D, to też chyba na plus. Niskie zejście 28Hz jak na kolumnę podstawkową, ciekawe jak to w praktyce wygląda.

Chętnie bym kiedyś tego posłuchał.

• 3 tygodnie później...

Ciekawe jak z jakością. Biorąc pod uwagę, że na każdą kolumnę przypadają 3 wzmacniacze, to nie jest jakaś straszna cena. Oszczędza się na końcówce i kablach głośnikowych.

Pierwsze słuchanie za nami. Głównie CD STEREO.

Dźwięk fascynuje. Doskonałe fazowanie. Szybkość. Perfekcyjna lokalizacja źródeł. Transparentność i liniowość cudowna.

Reszta później.

Foty będą.

Ale nic ciekawego. No może EQ na back panel i szpara kanałowa.

Tory:

[1] ASUS BDS-700 bezpośrednio do TRINITY (niesymetrycznie cinch - jack)

[2] Procek AV ONKYO PR-SC885P symetrycznie XLR tryb stereo / pure audio.

Źródła: w/w ASUS, PS3, TOSHIBA XE1. Dojedzie OPPO. Będzie ciekawie bo pojedziemy po XLR.

Nie puszczałem jeszcze dts MA SACD.

Koncentracja poszła na CD stereo.

Nośniki:

CD/BD/DVD/pendrive/HDD po USB via ASUS.

Nadmienię, że TRINTY są dedykowane do produkcji studyjnej audio, więc ich główne przeznaczenie to obsługa 192/96 kHz na 32/24 bit. Służą głównie do wyłapywania błędów rejestracji poszczególnych instrumentów w studiach.

Czyli wadliwe kąty czy lokalizacja mikrofonów (vocal, grand piano, aku-git, kontrabas, drums itp.).

Głównie to uzasadnia ich cenę.

Dodam jeszcze : klarowność niskich pasm jest chyba nieosiągalna dla subwooferów. Ale tu brak mi tu doświadczenia.

Jako muzyk napiszę tak:

Reprodukcja z subem nigdy nie zbliża się do tego co słyszymy na żywo akustycznie.

Oczywiście pomijając nagłośnienie, tj. PA systemy gdzie stosuje się także suby "estradowe".

Ale to już ukochany kit konsumencki. Inna bajka.

Ja cały czas nie rozumiem, dlaczego ten serial-prezentacja w odcinkach, toczy się w dziale kino domowe.

janunio - popieram kolegę HQ150 - temat o Trinity bardziej pasuje do działu "Stereo", można by napisać prośbę do admina o przeniesienie.

Janunio , dlaczego te kolumny które testujesz stoją na jakiś szafkach zamiast na stojakach, około 1,5 metra od siebie, praktycznie przy tylnej ścianie/oknie, wciśnięte między sprzęty wszelkiego rodzaju?Jak to ma grać?Co to za test? Przysuń je do przodu i rozstaw trochę, daj powietrza no i postaw na podstawkach, wtedy oceniaj.

No nie, następna maruda. To są specjalne szafki, w każdej szufladzie granitowe płyty stabilizujące podłoże.

Ja ponowię pytanie bo zginie w gąszczu tych spamerów - tu się poważny system testuje więc proszę trochę powagi i wstrzemięźliwości.

Janunio jaką masz bazę tj. odległość między głośnikami i jaka jest odległość słuchacza od linii głośników ?

Eee tam maruda, dobry sprzęt to staram się doradzić :) Na pewno byłoby lepiej oceniać:) Skoro w takim ustawieniu grają dobrze to może być jeszcze lepiej;)

E tam, czepiacie się, kupicie 5 sztuk i będzie grało w kinie - marudy.

Biorąc pod uwagę cenę 5-7xTrinity + cenę APS SUB + cenę odpowiedniego procesora, to trzeba by przenieść do działu Hi-End :P
Gość Gosc

(Konto usunięte)
<br />E tam, czepiacie się, kupicie 5 sztuk i będzie grało w kinie - marudy. <br />

Dokładnie tak samo jak w przypadku każdych innych kolumn prezentowanych w dziale stereo.

Biorąc pod uwagę cenę 5-7xTrinity + cenę APS SUB + cenę odpowiedniego procesora, to trzeba by przenieść do działu Hi-End :P

Kyle ja myślę, że "5-7xTrinity" to totalna przesada. Wystarczy 2xTrinity (albo np. KRK) + ewentualnie na tył np. Behringer 2030 lub coś podobnego i do tego Oppo (ma regulację napięcia wyjściowego), lub coś podobnego i to wystarczy. Po co jakieś "psujące dźwięk" procesory ? Ale to tylko moje prywatne zdanie. Pozdrawiam.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.