Skocz do zawartości
IGNORED

Te SKOKi są bezpieczne ?

czester15.30

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście ze to pospolite przestępstwo stosowane od dawna. W zasadzie to nawet kiedyś więcej tego było. Kiedy jeszcze banki miały jakaś przyzwoitość to rezygnowały z działania przez agencje na rzecz własnych mini-oddziałów [tak zwany McBanking].

ale od pewnego czasu widać na nowo rozkwit agencji bankowych. Im większe gówno na rynku tym więcej agencji zwłaszcza w Małych miastach. Swojej pipidówce widzę pięć takich w promieniu pół kilometra powstałych przez ostatnie cztery lata. Ciekawe dlaczego tak się składa, że rozwój takich szemranych form prowadzenia biznesu przypada właśnie na rządy neoliberałów, którzy odnoszą nieposkromione sukcesy gospodarcze... Przynajmniej wg propagandowych tabel zamieszczanych na tym forum przez partyjnych funkcjonariuszy.

ps. a rada dla poszkodowanych - niech sobie znajdą dobrego prawnika.

ps. a rada dla poszkodowanych - niech sobie znajdą dobrego prawnika.

No tak bez wsparcia prawnego nic nie wygra , tylko taka pani musi znowu zaciągną kredyt .

Kurbi rozumiem , że trzeba było głosować na PIS , ale kiedy te Skoki są " pisowskie " . Rządy Pisu zmieniłyby postępowanie człowieka w tej agencji ?

Nie na rząd pisu.

I nie na zmianę postępowania tylko na zmianę prawa uniemożliwiającą prowadzenie działalności bankowej przez agencje zewnętrzne.

Pomijajac taki drobny fakt że na cholerę nam było sprzedawanie i wpuszczanie kilkudziesięciu banków jesli widać że nawet przy większej ich ilości praktycznie ze sobą nie konkurują. To znaczy jedyna ich konkurencja polega na krojeniu klientów z czego się da. Banki to szkodniki rynkowe zajmujące się ostatnio głównie spekulacjami walutowymi i sprzedazą "powietrza" zwanego "funduszami inwestycyjnymi".

Banki to szkodniki rynkowe zajmujące się ostatnio głównie spekulacjami walutowymi i sprzedazą "powietrza" zwanego "funduszami inwestycyjnymi".

W pracy przypadkowo posłuchałem końcówki rozmów o tym , jeden przez rok nie sprawdzał ile narosło , a baba mówi mu że jest strata nie zysk , drugi mówi że jego brat wsadził 50 000 PLN i wychodzi że ma 16 000 PLN , ale po " interwencji " mają z 50 000 oddać 25 000 .

Skoki np. SKOK Wołomin oferuje dobry procent na lokacie . Banki natomiast o wiele mniej .

Nie przeczytałem wszystkich postów, ale strzeże odradzam inwestowania pieniędzy w Skoku, mam kogoś bliskiego z rodziny kto pracuje w Stefczyku ;(

Pozdrawiam

Tomasz

Dlatego właśnie trzeba się było zastanowić dziesięć razy zanim się wrzuciło głos do urny wyborczej. Wbrew pozorom jedno z drugim ma bardzo ścisły związek.

W takim razie prosze o poradę (w miare możliwości darmową) - na kogo mam głosować w najbliższych wyborach parlamentarnych?

Jestem Europejczykiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

A okradali i agenci Invest Banku i BGŻ i banków spółdzielczych i PKO BP

Może. Tylko pokaż mi przykład gdy klient tych banków, mając dowód wpłaty z ich pieczątką, dowiedział się ze musi płacić po raz kolejny.

Nie chodzi o to że ktoś z pracowników ukradł, tylko o to, że bank się później wypiął na swoich wyrolowanych klientów.

Powiedz to osobom jawnie okradzionym przez polski kapitał . Centrala umywa ręce , a ona odpowiada za odziały , to daje dużo do myślenia . Ciekawe ile moherowych beretów dostało po łbie ?

Wiesz mogę to powiedzieć każdemu tam gdzie ludzie tam złodziejstwo . Przykład z większego zagranicznego banku mającego kilkaset oddziałów w Polsce . Transakcje błędnie podwójnie obciążające konto klientów zgadnij jak wygląda procedura :) jak się sam nie zgłosisz nie poinformują Cię mimo że wiedzą że był błąd , czekają pieniądze aż przejdą na zysk nadzwyczajny dla Banku .

Także okradanie to nie tylko domena Polaków jak widzisz ale spoko lepiej jak okrada nas obcy :)

O.K.

Tylko tu jest temat o SKOK-ach.

Załóż inny o marketach i zapodaj tam konkretne informacje jak to staramy się robić tutaj.

Spójrz dalej poza czubek własnego nosa może coś dostrzeżesz pełen obraz nie tylko swój punkt widzenia .

Nie zastanawia Cię że tyle lat Banki i Skoki działały obok siebie i było ok i nagle kiedy dwa lata temu Centrale Banków Zachodnich wysłały do oddziałów w Polsce pismo macie ściągać gotówkę z rynku w Polsce z Zachodu już nie dostaniecie tyle kasy na udzielanie kredytów . Zaczęła się walka o pozyskanie lokat dziwnym trafem Skoki które dawały więcej na lokatach stały się problemem dla Banków . Od tamtej pory jesteś świadkiem takich czy różnych artykułów które mają wyrobić Twój krótkowzoczny pogląd .

Jako Klient masz taką samą gwarancję Bezpieczeństwa lokaty przez BFG do 100 000 Euro i w Banku i w SKOKu lokatę masz w Banku średnio 2,5 % w Skoku 4,5 % Gdzie założysz lokatę . No to trzeba wypuścić sponsorowane artykuły żeby ciemna masa zaczęła się bać i zaniosła kaskę do Banku bo tam bezpiecznie zysk trafi za granicę a o to w tym chodzi przecież o zarobek .

Pozdro dla myślących samodzielnie .

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Z tą róznicą, że jak już się ktoś zgłosił to przeprosili i kasę zwrócili, jak rozumiem.

No tu dyskutujemy o zgoła odmiennej sytuacji.

A jak podajecie przykłady innych mało uczciwych podmiotów, to piszcie KONKRETNIE.

Kto, kogo, gdzie.

Bo takie teoretyczne lanie wody to dzieciom na dobranoc.

Nie przeczytałem wszystkich postów, ale strzeże odradzam inwestowania pieniędzy w Skoku, mam kogoś bliskiego z rodziny kto pracuje w Stefczyku ;(

Masz do zainwestowania powyżej 100 000 Euro ? Do tej kwoty nie ma różnicy czy Skok czy Bank te instytucje mają identyczną gwarancję BFG

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Powyżej już może być jak jakaś instytucja Pada . Zwróć uwagę że jak upadał Kredyt Bank nie było informacji w prasie o upadku ale o przejęciu przez przez inny Bank . I tak to się obecnie odbywa słabszego przejmuje mocniejszy klient myśli że to przejęcie o upadku nie ma nawet słowa . System działa :) nikt nie wykonuje nerwowych ruchów klienci nie uciekają z kasą i o to chodzi poczucie bezpieczeństwa :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Gosc

(Konto usunięte)
<br />Spójrz dalej poza czubek własnego nosa może coś dostrzeżesz pełen obraz nie tylko swój punkt widzenia .<br /><br />

Napiszę jeszcze raz. Pisz konkretnie.

Ten temat jest o SKOK-ach.

Piszą w nim Ci, co mają konkretne informacje o ich sytuacji czy nadużyciach, ale i Ci, którzy by je chcieli pochwalić. Ja Ci nie zarzucam krótkowzroczności i braku samodzielnego myślenia.

Dlaczego od razu musisz obrażać w dyskusji kogoś, kto ma inny, niż Ty, punkt widzenia?!

Podaliśmy tu przykład klientów którym gwarancje o których piszesz nic nie pomogły. Wpłacili pieniądze do SKOKU i mają komornika pod drzwiami.

A nie wpłacali powyzej 100teu.

Napiszę jeszcze raz. Pisz konkretnie.

Ten temat jest o SKOK-ach.

Piszą w nim Ci, co mają konkretne informacje o ich sytuacji czy nadużyciach, ale i Ci, którzy by je chcieli pochwalić. Ja Ci nie zarzucam krótkowzroczności i braku samodzielnego myślenia.

Dlaczego od razu musisz obrażać w dyskusji kogoś, kto ma inny, niż Ty, punkt widzenia?!

Podaliśmy tu przykład klientów którym gwarancje o których piszesz nic nie pomogły. Wpłacili pieniądze do SKOKU i mają komornika pod drzwiami.

A nie wpłacali powyzej 100teu.

Pozdrowiłem samodzielnie myślących jeśli to Ci przeszkadza , szkoda .

Widzisz dalej chcesz grzebać się w przykładach pojedyńczych ludzi jeśli uważasz że jesteś w stanie im Tym pomóc ok . Przykładów na błędy w SKOKach można znaleźć mnóstwo tyle samo będzie i w Bankach .

Na pytanie czy Skoki są bezpieczne po 30 stronach wpisów będzie można odpowiedzieć : tak samo jak Banki i tu i tu dla 99 % są bezpieczne dla tego jednego okażą się porażką .

Mielenie wokół tego to wciąż świadczy o krótkowzroczności nie chcesz spojrzeć na całość czemu stosuje się czarny PR wobec instytucji która ma takie same zabezpieczenia jak Banki tylko daje lepszą ofertę klientom i komu na tym zależy .

Gość Gosc

(Konto usunięte)
<br /> Przykładów na błędy w SKOKach można znaleźć mnóstwo tyle samo będzie i w Bankach .<br />

Już o tym pisałem. Jak masz podobny przykład z innego banku to dawaj go tutaj.

Ale nie pisz teoretycznie.

Bo ja nie pisałem jak Ty, że słyszałem że SKOK=i są niesolidne tylko podałem konkretny przykład. Konkretnej sytuacji i konkretnych osób które zostały, po właceniu pieniędzy do SKOK-u, oszukane.

Jeśli już chcecie pisać o zagrożeniach systemu finansowego to zwróćcie uwagę na Franszyzy .

Jako klient widzicie Logo Banku Alior , Getin , Eurobank itd . Poczucie bezpieczeństwa jest LOGO z banku ma je zapewnić .

Teraz odzyskajcie gotówkę z Lokat po zniknięciu takiej franszyzy od Banku który udostępnił tylko LOGO uzyskacie informację że to odrębny podmiot i za niego BANK nie odpowiada . Osobiście obserwuję w sąsiednich miejscowościach znikanie i procesy sądowe raz w roku takiej placówki franszyzowej .

Już o tym pisałem. Jak masz podobny przykład z innego banku to dawaj go tutaj.

Ale nie pisz teoretycznie.

Bo ja nie pisałem jak Ty, że słyszałem że SKOK=i są niesolidne tylko podałem konkretny przykład. Konkretnej sytuacji i konkretnych osób które zostały, po właceniu pieniędzy do SKOK-u, oszukane.

Już Ci odpowiedziałem po 30 stronach i 100 przykładach dojdziesz do wniosku że tam gdzie ludzie tam oszuści i co z tym zrobisz ?

100 000 euro dotyczy gwarancji lokaty a nie bezpieczeństwa przez oszustami .

Apropo komornika podam Ci przykład z życia klient ma dług 300 000 zł . Posiada gospodarstwo które co miesiąc ma przychód z f-ur 60 000 zł . Zysk na czysto ponad 20 000 zł . Po 1,5 roku klient by spokojnie spłacił z odsetkami dług . Jego gospodarstwo jest jednak warte 600 000 zł . Co zrobił komornik ?

Sprzedał gospodarkę za 200 000 zł nie spłacił całości długu a pozbawił człowieka źródła zysku i pozostawił go bez pracy z 100 000 długiem .

Dla kogo pracuje komornik ? Dla banku skoro nie odzyskał całej kwoty ? Dla klienta :) czy dla Siebie i osób trzecich :)

Oczywiście odwołanie klienta na postępowanie Komornika nic nie dało .

Takich komorników jest mnóstwo czy to znaczy że to zła instytucja i trzeba ją zlikwidować ?

Gdzie ludzie tam przekręty czasem pod przykrywką prawa .

Gość Gosc

(Konto usunięte)
<br />Jako klient widzicie Logo Banku Alior , Getin , Eurobank itd . Poczucie bezpieczeństwa jest LOGO z banku ma je zapewnić .<br />Teraz odzyskajcie gotówkę z Lokat po zniknięciu takiej franszyzy od Banku który udostępnił tylko LOGO uzyskacie informację że to odrębny podmiot i za niego BANK nie odpowiada . Osobiście obserwuję w sąsiednich miejscowościach znikanie i procesy sądowe raz w roku takiej placówki franszyzowej .<br />

No o to od dłuższego czasu pytam. Czy sytuacja którą miała miejsce w SKOK-u jest możliwa jeszcze w innych bankach.

Widzę, że tak. Podaj jakiś link do opisywamych przez Ciebie przypadków.

poczytaj

Ukryta Zawartość

Spróbuj znaleźć oficjalny artykuł :) Sprawa wyciszona .

W skrócie Ci powiem że tak dzieje się raz w roku w jakiejś okolicznej miejscowości .

W przypadku tej placówki brałeś kredyt na 2 000 zł a potem pojawiało się dodatkowe zero do spłacenia . Sprawa się rypła jak z prawidłowych rat nie starczało na spłatę fikcyjnych .

Placówki innej franszyzy pewnego banku często znikają wraz z lokatami klientów .

Ukryta Zawartość

Jak poczytasz więcej takich artykułów to spójrz na całość jak sprawa dotyczy Banku Cicho sza trudno się dokopać prawdy jak franszyzy wyraźnie podane nazwiska i kto winien :)

byle odciągnąć czarny PR od Banku .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

HQ150 teraz to juz przynudzasz.

Okradnie cie każdy kto będzie miał do tego szansę i sposobność i nie ma znaczenia czy się nazywa Bank czy SKOK. Powtórze raz jeszcze bo może nie zapamiętałeś, że sam kiedyś windykowałem takie niedopłaty do banku, które wynikły z tego że klient banku został okradziony przez pośrednika przyjmującego wpłaty do tego banku. Ten rodzaj przestępstw był powszechny. Dlatego od połowy lat 90-tych Banki ograniczały umowy z pośrednikami. Po 2000 roku zaczęły same otwierać masowo swoje własne punkty bankowe [tak zwany McBanking]. A teraz widać znowu powrót do działalności przez Agencje - Banki sie nachapały kasy wyprowadziły co miały wyprowadzić i nie maja już zamiaru inwestować w rozbudowę infrastruktury oddziałów, więc przesuwają działalność operacyjną do pośredników korzystając zresztą z hiperbezrobocia dzięki któremu mogą dyktować warunki współpracy i w razie czego nie odpowiadać za przestępstwa pośrednika.

Żeby w takim przypadku dochodzić roszczeń od Banku trzeba najpierw znać umowę wiążącą Bank z Agentem. Nie wierzysz chyba nadal w bajki o tym ze Bank to jakiś wyjątkowo uczciwy złodziej, skoro rąbie ludzi codziennie na sprzedaży śmieciowych funduszy, akcji i opcji, to nie będzie miał skrupułów w uchyleniu się od odpowiedzialności za delikt swojego Agenta.

Jeśli nie masz na niego haka w postaci zapisów umowy agencyjnej to możesz mu nagwizdać bez względu na pieczątkę jaką postawił Agent na kwicie wpłaty.

Nie ma znaczenia czy to sie nazywa SKOK, BS czy Bank. Zwłaszcza e nadzór Finansowy [ten co zastąpił zlikwidowany nadzór bankowy] to pic na wodę i fotomontaż. Oni pilnują tylko norm adekwatności kapitałowej i współczynnika wypłacalności, a cały mechanizm jest zrobiony tak żeby pozostawić jak najwięcej swobody w przemieszczaniu kapitału i zawieraniu umów.

W takim razie prosze o poradę (w miare możliwości darmową) - na kogo mam głosować w najbliższych wyborach parlamentarnych?

Najlepiej byłoby na krwawego Stalina ale niestety ni emamy tego szczęścia tylko nieudolnego Ziobrę, którego się nawet dzieci nie boją.

Więc teraz to sobie możesz głosować na swojego księdza proboszcza. Zastanawiać się trzeba było w 1989.

Ale jak chcesz porady to na jakieś trójprzymierze - Palikoty z SLD i PiSem :)

Najważniejsze żeby oderwać od koryta te świńskie ryje pospezetperowsko liberalne które są przy żłobie druga kadencję.

Przy strukturze polskiej sceny politycznej to powinno się ich wymieniać co dwa lata.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Kubri.

Nigdzie nie napisałem, że tak nie jest.

Prosze tylko o konkretne przykłady. Jaki to był bank o którym piszesz?

Nie podawaj przykładów z 90-lat, mamy 2013r.

<br />Jeśli nie masz na niego haka w postaci zapisów umowy agencyjnej to możesz mu nagwizdać bez względu na pieczątkę jaką postawił Agent na kwicie wpłaty.<br />

To nieprawda. Popatrz na przykład Getin banku który zapodał jacm.

Przeczytaj odpowiedź rzecznika tego banku.

Kubri

Krótszy czas faktycznie mniej pozwoli naprzekręcać ale do zbudowania czegoś trzeba niestety czasu , czy znasz ludzi których Kasa nie deprawuje ?

HQ 150

Bank postawił się w Roli poszkodowanego :) Ci ludzie nie odzyskali pieniędzy po dziś dzień i nie odzyskają jeśli Cię to interesuje , chyba że złodziej postanowi sam je oddać , myślisz że słowa Banku im pomogły ?

Tak mamy 2013 i temat z lat 90 okradania trwa nadal niestety . Jak możesz przeczytać w przykładzie Bank też jest pokrzywdzony :)

Kwestia franszyz potrzebuje też szerszego spojrzenia po co są skoro co chwilę pojawiają się przekręty ?

Baza dobrych klientów zbudowana przez taką franszyzę jest po jej zamknięciu wykorzystywana przez Bank , klientów kiepskich sprzedaje się firmom windykacyjnym ale nie stanowią już oni obciążenia dla Banku ( nie trzeba na złe kredyty utrzymywać rezerw czyli zamrożonego pieniądza ) i w ten sposób bank może pracować na gorszym rynku pozyskując przefiltrowaną bazę dobrych klientów .

Dlatego Banki przyzwalają na przekręty franszyz bo korzystają z ich pracy ale z ich owców ( okradania ludzi ) już nie . Mało tego w prasie Ty wyczytasz że to Bank jest biedny i poszkodowany .

.

Krótszy czas faktycznie mniej pozwoli naprzekręcać ale do zbudowania czegoś trzeba niestety czasu ,

Obecna ekipa władzy miała najwięcej czasu ze wszystkich dotychczasowych po 1989 roku. I udało się im zbudować kryzys na propagandzie sukcesu.Jedyne co osiągnęli dzięki dłuższemu czasowi przy korycie to szczelniejsze obstawienie stanowisk starymi pezetperuchami.

Coraz mniej jest ludzi którzy polegną za słuszną sprawę coraz więcej polegnie za to chętnie za kasę , jaki naród tacy rządzący . Jak wypuści się głodnych na wolny obfity rynek najpierw zaczną zagarniać dla siebie nawet jak nie zdołają skonsumować tego co mają . Budowanie to ostatnie co ich interesuje .

W Polsce faktycznie niewiele się buduje tu się powoli już tylko sprzedaje .

Parę Polskich instytucji które się ostały też trzeba rozwalić do końca po co mają być konkurencją dla obcego kapitału .

Zubożyć naród a jeszcze łatwiej będzie chodził jak w zegarku po ,,najlepszych bo najtańszych '' sklepach .

Paradoksu że nie da się tanio Kupować a dużo zarabiać gdy zysk płynie za granicę albo do jednej kieszeni jakoś naród nie dostrzega .

Kwestia franszyz potrzebuje też szerszego spojrzenia po co są skoro co chwilę pojawiają się przekręty ?

Bo są dla Banków tańsze. Co oczywista jest bzdurą. Działalność prowadzona uczciwie i według zasad rynkowych przez podmiot zewnętrzny [podwykonawcę] będzie zawsze droższa od tej prowadzonej przez zlecającego. Ponieważ podwykonawca musi mieć jakiegoś właściciela na którego utrzymanie zarabia, a zlecający mu podwykonawstwo już swojego własciciela ma.

Zatem zlecając działalność uczciwemu agentowi Bank musiałby mu uczciwie zapłacić, a wtedy to się już mu nie będzie opłacało.

Zatem wyznacza tak niska cenę za która godzący się na frnaczyzę nie będzie się w stanie utrzymać, co rodzi skłonność do popełniania przestępstw.

To jest tak samo jak z agencjami pracy tymczasowej. Agencja po prostu zaproponuje dumpingowa cenę zatrudnienia bo sama wyzyska pracowników a w razie czego zwyczajnie okradnie. Zamawiający jednak usługę ma to w dupie, ponieważ nie jest stroną umowy.

W przypadku działalności bankowej dokonywanie przestępstw dotyczy jednak klientów banku - konsumentów. I można to ukrócić tylko przez zakazanie prowadzenia działalności franczyzowej w bankowości.

Co ciekawe

- przed 2004 rokiem postulowano - i miały to być zalecenia UE, które jednak nigdy nie stały się prawem. Przewidywano, że po wejściu Polski do UE zostanie zakazana działalność firm ubezpieczeniowych i pożyczkowych przez Agentów pracujących na samozatrudnieniu.

Wszyscy agenci ubezpieczeniowi mieli przejść na etaty firm, które miały ponosić za nich odpowiedzialność materialną.

To samo analogicznie stałoby się z agentami Banków i sprzedawcami wszelkiego rodzaju funduszy i innych finansowych śmieci.

Jak się jednak stało w rzeczywistości - to wszyscy widzimy. Liberalni lobbyści uzasadnili, że każdy prowadzący działalność odpowiada sam za siebie - nawet jeśli stać go na 1000zł. ubezpieczenia a prowadząc działalność agencyjną może okraść 1000 ludzi na 10mln.zł.

Po 10 latach odczuwamy ten liberalny raj na własnej skórze.

Samozatrudnionych i innych pracujących na umowach śmieciowych jest ponad dwa razy więcej niz pracowników etatowych, i coraz większe jest też bezrobocie. A w wyniku tej sytuacji coraz więcej będzie przestępstw związanych z wyłudzeniami w ramach działalności okołobankowej prowadzonej przez różnych pośredników i agentów franczyzowych.

Ale za to Banki mogą umyć ręce od odpowiedzialności, wyprowadzić pieniądze do macierzystych krajów i mieć głęboko w dupie klientów obsługiwanych przez miejscowych pośredników.

Dla nich istotne, że kasa trafi do "kulturalnych" inwestorów z Niemiec, Francji, Hiszpanii, Anglii czy USA.

A miejscowi - "polaczki" niech się oszukują, okradają i zagryzają w walce o rzucony ochłap. To już jest problem miejscowych, jeśli sobie z tym nie radzą, to nikt inny im na to nie poradzi.

Staliśmy się dla zachodu europy republiką bananową - jak ich neo-kolonie. Tylko jeszcze gorzej, bo nie mamy nawet symbolicznych dzid do przegonienia wyzyskiwaczy, a kosy na sztorc postawione też już zardzewiały parę wieków temu.

Fakt słusznie przypomniałeś to samo co franszyza Bankowa działa od dawna przy sprzedaży funduszy przez agentów ubezpieczeniowych . Tam też towarzystwa czują się poszkodowane że ich pracownik dzięki zapisom w umowie może już nie być ich pracownikiem gdy zamiast pracować oszukuje i okrada klientów .

jaja sobie robisz.

Niedorzecznik będzie pierdzielił to co dobre dla PR banku a jak wygląda prawda to się dowiesz dopiero kiedy będziesz u nich pracował.

Juz biegne ci donosic uprzejmie o przekrętach Baków z nazwami i może jeszcze nazwiskami dyrektorów! Pod warunkiem że zasilisz mi fundusz na adwokatów.

Nie udawaj większego głupca niż jesteś, bo zapytam czy się wczoraj urodziłeś.

Fakt słusznie przypomniałeś to samo co franszyza Bankowa działa od dawna przy sprzedaży funduszy przez agentów ubezpieczeniowych . Tam też towarzystwa czują się poszkodowane że ich pracownik dzięki zapisom w umowie może już nie być ich pracownikiem gdy zamiast pracować oszukuje i okrada klientów .

Ale oczywiście to jest dla nich bardzo wygodne. Jak oszwabią klienta to piszą w gazetach ze są tak samo jak klienci poszkodowani przez swojego Agenta. I są tak bardzo troskliwi o klientów, że nawet złoża doniesienie do prokuratury na swojego wstrętnego agenta.

O tym że dzięki działalności tego agenta zarobili kupę kasy na klientach zapominają w pięć sekund.

Najlepiej byłoby na krwawego Stalina ale niestety ni emamy tego szczęścia tylko nieudolnego Ziobrę, którego się nawet dzieci nie boją.

Więc teraz to sobie możesz głosować na swojego księdza proboszcza. Zastanawiać się trzeba było w 1989.

Czyli co? Mam nie iść na wybory?

Jestem Europejczykiem.

"Najważniejsze żeby oderwać od koryta te świńskie ryje pospezetperowsko liberalne które są przy żłobie druga kadencję"

To nieprawdziwy argument,większość nie ma nic wspólnego z pzpr-em ,wytłumaczenie jest trywialnie proste.

To zbiór mend,często świetnie wykształconych,celowo działających w/g jednej słusznej ideologii.

Chyba ,że miałeś na myśli kontynuację kultu jednostki,wówczas teoria ryjów faktycznie ma zastosowanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.