Skocz do zawartości
IGNORED

Zastanawiam się nad gramofonem

fischer71

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, czy ten gramofon jest wart swojej ceny?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/103826-zastanawiam-si%C4%99-nad-gramofonem/
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Tu jest pewna podpowiedź: http://audio.com.pl/testy/clearaudio-concept:4

Trzeba zweryfikowac jaka wkładka, bo mogli założyć OM 5 :) Co robił ten garmofon, ile godzin grał, czy był używany przez przypadkowych ludzi ( jak był na wystawie) i takie tam pierdoły. Pokrywa do niego jest dość droga.

Powiem ci, że zawsze mi się ten gramiak podobał,acz gibające się ramię u niektórych budzi skrajne emocje :)

Jeżeli ma z pół roku i nie był molestowany przez dzieci, ma wkładkę fabryczną w dobrym stanie- cena wydaje się sympatyczna.

<br />Tu jest pewna podpowiedź:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) />
- dla mnie ten tekst, to typowa reklamówka producenta lub sprzedawcy - a już to zdanie : "Co ciekawe, oprócz typowych prędkości 33 1/3 oraz 45 rpm, mamy także "archaiczną" - 78 rpm. Może się to wydać dziwne, ale proszę posłuchać szelakowej płyty odtwarzanej na nowoczesnym gramofonie… Dźwięk niebywały! " - jest kompletną bzdurą ! - 78 jest w gramofonie hi-fi kompletnie niepotrzebne, więc po co płacić za te dodatkowe bajery ?

Ukryta Zawartość

excelvinyl winylmania blog szukaj

Frywolny dobrze prawi. Ja jednakowoż myślę , że za takie pieniądze można nabyć coś innego. Ważne - aby nowego! Czemóż masz mieć świadomość / wątpliwości , że ktoś dłubał i dotykał brudnymi paluchami ?

Frywolny dobrze prawi. Ja jednakowoż myślę , że za takie pieniądze można nabyć coś innego. Ważne - aby nowego! Czemóż masz mieć świadomość / wątpliwości , że ktoś dłubał i dotykał brudnymi paluchami ?

A inne propozycje, jeśli chodzi o coś nowego? Może coś z Regi? :)

Nie wiem , nie znam się , zarobiony jestem ! Jednak , gdybym już tak straszecznie był zmuszony przez życie , które okropnym jest - kupić gramofon ... Kupiłbym wyłącznie nowy. Nienaruszony. Bez dawnego , nikomu nieznanego przebiegu. Te sprawy. Wiesz - różnica kilku stówek (w obojętnie jakiej walucie) a - śpisz spokojnie. Czego Wam wszystkim życzę - Jacek Aha !chodzi o to coś ze zdjęcia ?:) No - nawet piątki z rybokiem bym nie dał...
Gość rydz

(Konto usunięte)

http://allegro.pl/clear-audio-concept-mm-gramofon-stan-bdb-i3300432524.html

Do zestawu który posiadasz Marantz serii 7003,dobierz kolumny o które pytałeś w innym temacie.

Następna sprawa to Pre-Amp do gramofonu,jeżeli na gramofon chcesz wydać 3500-4000pln to nie ma sensu podłączać go do Pre w Marantzu.

Jeżeli chcesz korzystać wyłącznie z Pre wzmacniacza kup gramofon do 2000pln.

Ja mam ten gramofon i uważam, że jest ok, a już w szczególności na początek przygody z winylami to jest super sprawa.

Uprzednio miałem go podpiętego do pre w Yamasze S1000 i mocno go to ograniczało.

Jeśli go kupisz, to rozważ rychły zakup lepszego pre gramofonowego, różnice będę duże.

"Tynk pożera dźwięk" 747

- zależy jak dla kogo - w tej cenie można mieć 6 /sześć/ Universumów :)...

I taczke MF Reference.

Sprzedawca daje rok rękojmi,więc gramofon jest pewnie po gwarancji,czyli można założyć że może mieć koło 2 lat. Nowy kosztuje około 5 tyś bez paru złotych. Pokrywa o ile pamiętam to wydatek 600 zł,ale można zamówić zrobienie w firmie która robi np: reklamy z pleksi,za mniej niż połowę ceny oryginalnej,chronić będzie tak samo. Jak wszystko jest ok,to cena do przyjęcia. Zapytałbym sprzedającego jaka jest wkładka,czy fabryczna,o przebieg nie ma sensu pytać,bo i tak prawdy się nie dowiesz. A jak to gra to zapytaj Violet'a,bo on chyba ma Concept'a. Masz rok rękojmi,to wystarczy chyba jakby miało się coś zepsuć. Jak się zdecydujesz,to jedź odebrać osobiście,i sprawdź dla pewności na miejscu,płatne przy odbiorze. Jeżeli bedzie coś nie halo,to zwrot na pięcie i Do widzenia,stracisz tylko na dojazd.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Violet ma raczej model Emotion.

Być może.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Miałem do czynienia z tym sklepem internetowym, kupowałem od nich przedwzmacniacz. Przez pomyłkę przesłali mi inny model, po kilku dniach otrzymałem właściwy sprzęt i gratisowo w związku pomyłką mogłem wybrać dowolna płytę z ich oferty co też uczyniłem. Wszystko przebiegło sprawnie, bez napięcia.

Ukryta Zawartość

Witam wszystkich. Jestem umówiony na oględziny tego sprzęta we wtorek, dam znać co i jak....;) ogólnie gramofon bardzo mi się podoba, wizualnie i dźwiękowo, ale miałem do czynienia z nówka sztuka zobaczymy jak będzie się prezentował ten z ogłoszenia......

Ukryta Zawartość

Wszystko OK tylko będzie strasznie nudno :)

Wszystko OK tylko będzie strasznie nudno :)

To wtedy Rydz stworzy temat "Stagnacja" - i wszystko się odetka ! :)
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.