Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki laptop 17'' do 2200 zł

twardan

Rekomendowane odpowiedzi

Na co zwracać uwagę? Jaki procesor? Mam trochę tyły w tej dziedzinie, ponieważ od zakupu mojego ostatniego kompa minęło sporo czasu, a jak wiadomo technika idzie cały czas do przodu:)

Twardan wszystko zależy od tego do czego potrzebujesz ten komputer. Bardziej zależy Ci na graniu programach graficznych czy może oglądaniu filmów a może tylko przeglądanie internetu?

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

jeśli na maxa to::

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czyli powinnaś pójść do jakiegoś dużego marketu i obejrzeć w realu jaka matryca, jaki dźwięk się wydobywa, rodzaj klawiatury itp. A potem zamówić w sklepie internetowym ...

ps. jedyna uniwersalna rada to RAM-u nigdy za dużo (4GB to absolutne minimum).

IMO bardzo warto dołożyć i kupić coś wyższego czterordzeniowego. Teraz komputery starzeją się o wiele wolniej i taki komp posłuży na dużo dłużej, niż 2 rdzenie, które będą muliły już na początku. Jeśli nie masz kasy, to poczekaj miesiąc czy dwa.

A dzisiaj wszystko wymaga mocy mielącej, fejsbuki, gmaile itd.

Np. taki będzie dalej wartościowym komputerem za 2-3 lata:

w tym kompie masz lepszy proc, grafikę (która jest potrzebna obecnie do przeglądania netu), ekran FullHD(rozdzielczość) matowy, 8gb ramu. Ogólnie taki sprzęt zdecydowanie rozjeżdża te za 2200zł.

Ukryta Zawartość

dla marudnych dodam tylko, że kto kupił quad core 5 lat temu, dalej ma pełnowartościowy komputer. A core2 duo to już jest niestety bieda.

Ukryta Zawartość

według mnie lapek na i7 to zbytek , zupełnie i5 wystarczy do zwykłego , codziennego użytkowania , przy tym spora oszczędność baterii...lapek z mojego linku mogę spokojnie polecić , ew.można podnieść ram do 6 lub 8 giga ale nie jest to konieczne, daje radę bez tego... otrzymujemy aluminiowego lapka o ładnym dizajnie, cichego i praktycznie nie grzejącego się , który pociągnie praktycznie wszystkie najnowsze gry (może nie wszystkie na najwyższych ustawieniach) ...i bateria , na której bez niczego obejrzysz dwa długometrażowe filmy czy z dysku czy z sieci...nie jest to najnowszy model , ale cena atrakcyjna(wcześniej ok 4 tyś zł)...no i podświetlana klawiatura , kto ma ten wie.....

to już nie te czasy, kiedy stałeś przed wyborem: kupić celerona 400, czy p3 550. Dzisiaj mocny proc to zbytek, a za dwa lata będzie norma. Różnica w kasie % mała, różnica w funkcjonalności spora. Poza tym w tym kompie masz od razu ram, którego koszty wymiany w lapkach są duże, masz wypasioną matrycę.

A teraz zwyczajnie popatrz, co byś wolał użytkować na codzień - tego della za 2600, czy tego z mojego linka za 3kzł.

Ukryta Zawartość

jest też i taki...oczywiście nie neguję samsunga , zapewne jest bdb , jednakże znam della z autopsji , miałem porównanie z wieloma innymi lapkami i ten zupełnie wystarczy... nie znalazłem nic o podświetlanej klawiaturze w samsungu , a bardzo się przydaje...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba wezmę tego:)

Ukryta Zawartość

Najlepsza grafika z tych ostatnio wymienionych.

Dołozyc profilaktycznie jeszcze 2 GB pamięci i styka na parę lat.

Szkoda, że czym mniejsza matryca tym drożej :)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Chyba wezmę tego:)

W X-KOMie akurat ostatnio kupowałem laptopa też 17stkę i mogę śmiało polecić ten sklep, szczególnie z odbiorem osobistym w swoich punktach - laptop po zamówieniu wieczorem miałem następnego dnia do odbioru, do tego dodają przyzwoitą torbę Targusa.

jeszcze pokuszę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten Szajsung z serii 350 tak sobie jest wykonany, macałem w Mediamarkcie, że już nie wspomnę jakie dno produkuje teraz Toshiba z tej budżetowej półki. Ten chiński plastikowy szajs nawet nie leży wszystkimi nóżkami na stole - fabrycznie jest już zwichrowany! Strasznie się ta firma zeszmaciła w segmencie podstawowym :/ Sztywność obudowy jest ważna, bo gabaryt 17stki to już znacznie więcej od 15,6

Jezeli chcecie miec wykonany z aliminium elegancki , cichy , szybki ,nie grzejacy sie ,z podswietlana klawiatura i dobra bateria a to wszystko raptem w grubosci niecalego cala to polecam xps15z.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.