Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie kupić produkty firmy GrandHigh?

robert1256

Rekomendowane odpowiedzi

@sly30

Po to, że w tym pułapie cenowym (w jakim były gh) nie ma w tej chwili nic ciekawego i nic równego owym gh.

Są niby jakieś tagi/ jeszcze taniej prismy ale to nie to co grandhigh, które miałem przyjemność słuchać.

@audiofan01

Muszę się zgodzić co do góry to jest troche sycząca i ostra i średnich też brakuje (ale być może jest to wina amplitunera, podobno z dobrze dopasowanym wzmacniaczem dzwiek byl pozbawiony tych wad, kolumny są "wybredne"),wyczytałem też co ciekawe, że niższy model ts3000 był lepszy (góra, średnie.,

Co do wykonania nie zgodzę się, myśle, że są wykonane bardzo dobrze, jeszcze biorąc pod uwagę tamtejszą pólkę cenową w jakiej się znajdowały.

Jeszcze raz powtórzę nie robię tu żadnej reklamy :) po prostu kolumny bardzo mi się podobały design i granie.

Skoro tak je lubisz to sobie takie kup. Ja bym szukał jednak czegoś bardziej uznanego i nie tak anonimowego. Lepiej kupić używki w dobrym stanie niż takie nowe chinole, które później ciężko będzie odsprzedać.

@sly30

Po to, że w tym pułapie cenowym (w jakim były gh) nie ma w tej chwili nic ciekawego i nic równego owym gh.

Są niby jakieś tagi/ jeszcze taniej prismy ale to nie to co grandhigh, które miałem przyjemność słuchać.

@audiofan01

Muszę się zgodzić co do góry to jest troche sycząca i ostra i średnich też brakuje (ale być może jest to wina amplitunera, podobno z dobrze dopasowanym wzmacniaczem dzwiek byl pozbawiony tych wad, kolumny są "wybredne"),wyczytałem też co ciekawe, że niższy model ts3000 był lepszy (góra, średnie.,

Co do wykonania nie zgodzę się, myśle, że są wykonane bardzo dobrze, jeszcze biorąc pod uwagę tamtejszą pólkę cenową w jakiej się znajdowały.

Jeszcze raz powtórzę nie robię tu żadnej reklamy :) po prostu kolumny bardzo mi się podobały design i granie.

Wykonania nie kwestionowałem tylko materiały, a więc blaszane kosze głośników, tani laminat oraz ( ale tego nie jestem pewien w 100% bo nie pamiętam ) obudowy wykonane z płyt paździerzowych, a nie z MDF-u. Ogólnie tak jak napisałem z daleka nawet ładne, wykonanie staranne ale części, materiały i brzmienie adekwatne do ceny czyli po prostu słabe. Nie jest to żaden "best buy". Kupując budżetowe monitory w cenie ok. 1000 zł np. Tannoya uzyskamy znacznie lepsze brzmienie z wyjątkiem słabszego basu (ale gorszej jakości) na co wielu w początkowym momencie daje się nabrać/skusić. Tak samo było ze mną dopóki nie posłuchałem czegoś lepszego, a niewiele droższego. Inaczej mówiąc żadna okazja, podobne pieniądze można wydać lepiej.

Wykonania nie kwestionowałem tylko materiały, a więc blaszane kosze głośników, tani laminat oraz ( ale tego nie jestem pewien w 100% bo nie pamiętam ) obudowy wykonane z płyt paździerzowych, a nie z MDF-u. Ogólnie tak jak napisałem z daleka nawet ładne, wykonanie staranne ale części, materiały i brzmienie adekwatne do ceny czyli po prostu słabe. Nie jest to żaden "best buy". Kupując budżetowe monitory w cenie ok. 1000 zł np. Tannoya uzyskamy znacznie lepsze brzmienie z wyjątkiem słabszego basu (ale gorszej jakości) na co wielu w początkowym momencie daje się nabrać/skusić. Tak samo było ze mną dopóki nie posłuchałem czegoś lepszego, a niewiele droższego. Inaczej mówiąc żadna okazja, podobne pieniądze można wydać lepiej.

Mam tannoye mx1, nie powiedziałbym, że są lepsze, przeciętniaki grają podobnie jak moje piano. gh po prostu trzeba dopasować do wzmaka. Co do materiałów to nie wiem, nie znam się, wydają się na porządne same kolumny są dość ciężkie, więc aż tak źle nie jest, kable wewnątrz bardzo dobre, głośniki GrandHigh jedynie wygłuszenie bardzo tandetne, to tyle.

@sly30

Hmm, oto właśnie w tym temacie chodzi głównie :) - "Gdzie kupić produkty firmy GrandHigh"

Mam tannoye mx1, nie powiedziałbym, że są lepsze, przeciętniaki grają podobnie jak moje piano. gh po prostu trzeba dopasować do wzmaka. Co do materiałów to nie wiem, nie znam się, wydają się na porządne same kolumny są dość ciężkie, więc aż tak źle nie jest, kable wewnątrz bardzo dobre, głośniki GrandHigh jedynie wygłuszenie bardzo tandetne, to tyle.

@sly30

Hmm, oto właśnie w tym temacie chodzi głównie :) - "Gdzie kupić produkty firmy GrandHigh"

"Wydają się na porządne". No właśnie w tym sęk- wydają się. Ja je miałem i rozkręcałem więc wiem o czym piszę. Waga, dość ciężkie? nie bardzo. Mam obecnie kolumny o podobnych gabarytach, które ważą prawie 50 kg szt. Z tego co pamiętam to te TS5000 nie były cięższe niż 30 kg, więc przy tych gabarytach skrzynka musi być wykonanana z niezbyt grubej płyty, a głośniki mają mizerne magnesy. Żeby była jasność ja tych kolumn nie dyskwalifikuję tylko piszę, że grają tak jak kosztują i w tej cenie nie są żadną rewelacją, więc nie ma się podniecać. Ale jak się podobają z wyglądu i brzmienia to brać i już, może trafią się jakieś używki póki nie ujawni się nowy dystrybutor.

Też widziałem jak wyglądają od środka, głośniki były dość spore i dość ciężkie, kolumny ważą 34 kg według informacji tech., już nie pamiętam, ale wydaje mi się, że płyty były dosyć grube, na pewno nie były jakoś bardzo cienkie :D , tak jak już pisałem odnośnie materiałów co jeszcze pamiętam to kable były grube i porządne a to też świadczy o jakości.

• 3 tygodnie później...

Też widziałem jak wyglądają od środka, głośniki były dość spore i dość ciężkie, kolumny ważą 34 kg według informacji tech., już nie pamiętam, ale wydaje mi się, że płyty były dosyć grube, na pewno nie były jakoś bardzo cienkie :D , tak jak już pisałem odnośnie materiałów co jeszcze pamiętam to kable były grube i porządne a to też świadczy o jakości.

Witam, mam do dnia dzisiejszego cały zestaw do kina kupiony w 2004r(fronty TS 3080, pozostałe nie pamiętam), grają cały czas, sub też.

Akurat moim zdaniem najlepsze z nich jest wykonanie. Wyglądają efektownie są wielkie i ciężkie. Co do dziwięku, w kinie bez większej różnicy moim zdaniem, mają kule świstać, być czyste dialogi i basior po plecach dawać kiedy trzeba. Natomiast w kwestii muzyki no to już lipa. Kiedyś w ramach walki z nudą sprawdziłem czy te fronty tak kiepsko grają tylko z amplitunerem Onkyo czy na innych wzmacniaczach będzie tak samo, a może lepiej. Podpinałem pożyczone Harman Kardon, Sony, Yamahe, NAD (same wzmacniacze stereo) i było co najwyżej troche lepiej. Ogólnie do kina mogą zostać ale do muzyki raczej nie. Na szczęście mam drugie pomieszczenie do słuchania muzy z zestawem stereo.

• 7 miesięcy później...

Witam ja posiadam gh TS5000 od 9lat spisuja sie swietnie a raczej spisywaly bo ostatnio padl mi glosnik wysokotonowy i nie mam pojecia do kogo sie zwrocic aby naprawic lub nabyc nowy a raczej jest nierozbieralny nie umiem znalezc zadnego serwisu moze ktos ma pomysl gdzie tego mozna szukac za wszelka pomoc dziekuje z gory

• 1 miesiąc później...

Popyt

Witam ja posiadam gh TS5000 od 9lat spisuja sie swietnie a raczej spisywaly bo ostatnio padl mi glosnik wysokotonowy i nie mam pojecia do kogo sie zwrocic aby naprawic lub nabyc nowy a raczej jest nierozbieralny nie umiem znalezc zadnego serwisu moze ktos ma pomysl gdzie tego mozna szukac za wszelka pomoc dziekuje z gory

Spróbuj skontaktować się z dawnym dystrybutorem tej firmy E.I.C co prawda nie sprowadzają już tego sprzętu, ale warto zobaczyć...

• Redaktorzy

Widywałem te kolumny w supermarketach ale byłem pewien, że to jakaś polska firma garażowa, było parę takich co sprzedawały na Wolumenie. Wzornictwo i wykonanie, w tym ilość sztucznego złota i tanich lakierów, sugerowały właśnie takie pochodzenie.

• 2 lata później...

Miałem wiele lat temu te kolumny TS5000. Kupiłem chyba za 1500 zł para na jakiejś super wyprzedaży sprzętu demo i sprzedałem po pół roku za niewiele mniej. Były duże i nieźle wyglądały z daleka (bo z bliska raczej taniocha, skrzynki zwykły laminat, jakieś niby złote pierścienie maskujące głośniki z blachy etc.), a grały adekwatnie do swojej ceny i to tylko dlatego, że pudło było bardzo duże co dawało niezły bas ale średnie i góra zależne głównie od głośników były kiepściutkie. Czytając ten wątek od początku wydaje mi się, że ktoś tu próbuje odgrzać stary kotlet i za chwilę pojawi się w Polsce nowy dystrybutor tej marki w Polsce. Życzę powodzenia

On też nie ma pojęcia?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.