Skocz do zawartości
IGNORED

Aniołowie,święci,relikwie,cuda itp.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Ten cały BoraBora, stadionowy cudotwórca miał aprobatę naszego inkwizytora, Hosera.

Ile można powtarzać, że to nie ksiądz Bashobora uzdrawia, tylko sam Jezus?

Czy ja coś pisałem o leczeniu???

Ksiądz Bashobora nie jest ani cudotwórcą, ani uzdrowicielem. To, co napisał ksiądz Gancarczyk doskonale pasuje także do tych, którzy księdza Bashobora nazywają "cudotwórcą" i doskonale o tym wiesz.

A przekręcanie nazwisk to jest poziom przedszkola.

W ogóle nie wiesz o czym piszesz.

Tak ci się tylko wydaje. Ale etap cierpliwego wyjaśniania mam już za sobą więc z mojej strony raczej nie spodziewaj się pomocy .

Ksiądz Bashobora nie jest ani cudotwórcą, ani uzdrowicielem. To, co napisał ksiądz Gancarczyk doskonale pasuje także do tych, którzy księdza Bashobora nazywają "cudotwórcą" i doskonale o tym wiesz.

Jeszcze raz zapytam: czy ja pisałem cokolwiek o leczeniu???

Odnośnie cudotworcy to jest nim niewątpliwie, są świadectwa i filmy. Jeżeli masz wątpliwości pogadaj z posłem Godsonem, on zna sie na tym lepiej.

Jestem Europejczykiem.

Jak zwał tak zwał, upadły anioł, szatan...po owocach ich poznacie...

Nie uważasz drogi Andrzeju, że szatan w chrześcijaństwie stanowi doskonała wymówkę na wszelkie zło czynione przez człowieka? Określanie zbrodniarzy jako ludzi działających pod wpływem szatana, jest równoznaczne z tłumaczeniem ich postępowania jako narzuconego. Wniosek, że człowiek jest z natury i założenia boskiego wyłącznie dobry, a całemu złu winny jest sztan, ukazuje ludzi jako twór słaby, z założenia podatny na sterowanie (manipulację), wybierający wyłącznie to co w danej chwili stanowi dla niego większą wartość, bez względu na dalsze konsekwencje.

Nie uważasz, że ten obraz człowieka mówi o stworzeniu nas raczej jako niewolników, niż przyszłych władców tej ziemi?

W.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Jeszcze raz zapytam: czy ja pisałem cokolwiek o leczeniu???

To jeszcze raz napiszę: ksiądz Bashobor nie jest ani uzdrowiecielem, ani cudotwórcą. Nazywanie go jednym albo drugim jest zupełnie nieuzasadnione, o tym pisze ksiądz Gancarczyk.

Nie uważasz drogi Andrzeju, że szatan w chrześcijaństwie stanowi doskonała wymówkę na wszelkie zło czynione przez człowieka? Określanie zbrodniarzy jako ludzi działających pod wpływem szatana, jest równoznaczne z tłumaczeniem ich postępowania jako narzuconego

Sprytna manipulacja. Działanie pod wpływem szatana nie jest równoznaczne z tłumaczeniem ich postępowania jako narzuconego.

Człowiek oddala się od Boga świadomie i na własne życzenie. I wtedy sam wystawia się na wpływy demoniczne.

Wolna wola człowieka jest zawsze początkiem czy to świętości, czy też wprost przeciwnie.

wyjaśniania

Własnej głupoty nie musisz wyjaśniać.

Możesz ją ewentualnie ograniczyć.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Sprytna manipulacja. Działanie pod wpływem szatana nie jest równoznaczne z tłumaczeniem ich postępowania jako narzuconego.

Co prawda pytanie adresowane było do konkretnej osoby, jednak skoro byleś łaskaw się fatygować, dziękuję.

To może jeszcze odpowiesz mi na kolejne pytanie? Czy to Bóg stworzył aniołów i czy są to stworzenia doskonałe? Proszę o odpowiedź wyłącznie z punktu widzenia Chrześcijan.

W.

sorry że się wtrancam, anioły to samoródki, więc i doskonałe takie bardziej :)

Kochany Janie, "wtrancaj" się kiedy tylko poczujesz taką potrzebę.

Serdeczności Włodek.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Czy to Bóg stworzył aniołów i czy są to stworzenia doskonałe?

Tak i tak.

Uprzedzając następne pytanie: Ale są obdarzone wolną wolą i mogą się Bogu sprzeciwić.

Poseł Godson:

"Zaskakuje mnie, ile jest wątpliwości i niewiary w Europie, w Afryce są zupełnie inne wartości duchowe. Mogę podrzucić kilka filmów ludzi uzdrowionych, ślepych, którzy potem widzieli. W Afryce to normalność, że się wierzy w takie rzeczy, a w Europie ludzie wszystko krytykują i wątpią, jak czegoś nie rozumieją."

No i z tego bierze się całe zło!

Jestem Europejczykiem.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Z tego, że ślepi odzyskują wzrok????!!!! Z tego, że mijają chroniczne dolegliwości neurologiczne, kardiologiczne i inne???!!!!

Ty chyba strasznie nienawidzisz chorych, skoro nie cieszy Cię fakt, że odzyskują zdrowie.

Na głowę Ci ktoś usiadł???

Dla ciężko myślących specjalnie wytłuściłem ale jak widać nie pomogło. No to powtórzę:

"W Afryce to normalność, że się wierzy w takie rzeczy, a w Europie ludzie wszystko krytykują i wątpią, jak czegoś nie rozumieją."

Jestem Europejczykiem.

Tak i tak.

Uprzedzając następne pytanie: Ale są obdarzone wolną wolą i mogą się Bogu sprzeciwić.

Dziękuję.

Po buncie szatana Bóg tworzy ludzi jako istoty niedoskonałe i oczekuje od nich (Adam i Ewa) całkowitego posłuszeństwa i boskiej prawości. Czyżby nie wyciągał wniosków z doświadczenia z aniołami? Wszakże Bóg jest nieomylny, więc?

Tego typu bajki opowiadają podobni Tobie, którym się wydaje,że są lepsi od innych bo macie łaski u Najwyższego i On Wam pomoże o każdej porze.Pewnie widziałeś te całe zastępy ateistów klepiące zdrowaśki w trwodze? Przestań żyć chłopie bujdami i naucz się w końcu jeździć na rowerze bo nie musisz nikomu udowadniać,że z nauką jesteś na bakier:))))

nie lepsi tylko normalni inaczej

zastępy ateistów? - znam jednego i za przykład wystarczy, poszedł do spowiedzi, dawał na mszę, szamani, bioterapia, wyzdrowiał i dalej ateista, głupota jest nieleczalna ale jak trwoga to do Boga

gdy w 2011 przez dwa miesiące paliła się puszcza amazońska na ch^j się nadały te specjalistyczne oddziały z naukowymi sikawkami, dopiero modły kilkudziesięciu południowo amerykańskich szamanów załatwiły temat

tyle jest warta ta wsza atomowa cywilizacja i wszystkie móżdżki razem wzięte

Czyżby nie wyciągał wniosków z doświadczenia z aniołami? Wszakże Bóg jest nieomylny, więc?

próbujesz zrozumieć zamysły Boga a często nie potrafisz pojąć intencji najbliższych osób (?)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

próbujesz zrozumieć zamysły Boga a często nie potrafisz pojąć intencji najbliższych osób (?)

To prawda Janie, ale poszukiwanie i błądzenie na jednej ścieżce leżą. Poszukiwanie, dociekanie Boga, to okazywanie Mu czci i obowiązek człowieka. Właśnie przez wielość religii, które są zwodnicze, wyszukiwanie w nich okruchów wiedzy o Stwórcy jest zasadne. Można i trzeba to czynić w miłości bliźniego, a to jedna z prawd Bożych obecna we wszystkich religiach.

W.

w poszukiwaniu Boga, religie są jedynie protezami i jak to z protezami, często uwierają, stąd tyle buntu wkoło

pamiętajmy jednak, że powstały jako drogowskazy wieki temu

dziś wprawdzie era wodnika ale jak widać większość nadal tkwi na drzewach i odrzuca wszystko po za michą

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Dzisiejszy konsumpcjonizm jest religią przypisywaną kulturze zachodu. Jej kościoły nie obroniły swych wyznawców przed narzuconą "potrzebą" posiadania dóbr dla samego ich posiadania. Nie obroniły swym postępowaniem, które aż nadto wskazywało, że umiar i dobro bliźniego to wymóg tyczący trzody, nigdy pasterzy.:-(

Po buncie szatana Bóg tworzy ludzi jako istoty niedoskonałe i oczekuje od nich

Według Biblii szatan zbuntował się , gdy ludzie byli jeszcze doskonali .

Czyżby nie wyciągał wniosków z doświadczenia z aniołami? Wszakże Bóg jest nieomylny, więc?

Czy można przewidzieć decyzję wolnej istoty ?

Piotr

Poseł Godson:

"Zaskakuje mnie, ile jest wątpliwości i niewiary w Europie, w Afryce są zupełnie inne wartości duchowe. Mogę podrzucić kilka filmów ludzi uzdrowionych, ślepych, którzy potem widzieli. W Afryce to normalność, że się wierzy w takie rzeczy, a w Europie ludzie wszystko krytykują i wątpią, jak czegoś nie rozumieją."

Tak,w Ruandzie było bardzo wiele wartości duchowych.Zwłaszcza w wykonaniu zakonnic i duchownych mordujących się nawzajem.

Każdą najszczytniejszą nawet ideę da się wykoślawić czy wypaczyć. Takie coś wypaczone nie znaczy jednak że pierwotna idea taka była. Na przykład ktoś kto potrafi leczyć potrafi też podać Pavulon w całkiem innym celu.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Według Biblii szatan zbuntował się , gdy ludzie byli jeszcze doskonali .

Dziękuję Piotrze.

Czy ludzie byli doskonali jako ludzie, czy na równi z aniołami?

stern

A jeśli ktoś potrafi wskrzesić a nie wskrzesi to tak jakby zamordował?

Jaki jest status prawny osoby wskrzeszonej?Co w przypadku gdy osoba wskrzeszana nie chce być wskrzeszona?

Kto może dostąpić aktu wskrzeszenia?

Na pierwsze pytanie nie odpowiem, ponieważ nic mi nie wiadomo o możliwości wskrzeszenia kogoś przez kogoś, chyba że mówimy o np. przywróceniu akcji serca przez np. ratownika za pomocą sztucznego oddychania. Chyba jednak nie o to Ci chodziło więc może wyjaśnij o co z tym wskrzeszeniem chodzi.

W prawie nie występuje pojęcie osoby wskrzeszonej więc z prawnego punktu widzenia taka osoba nie istnieje. Tak samo nie istnieje prawnie osoba urodzona ale nie zarejestrowana. Taką osobę prawo ''zauważa'' dopiero wówczas kiedy taka osoba wyrządzi innej krzywdę. Na to są specjalne procedury.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Po twoim poprzednim wpisie sądziłem,że wszystko wiesz!( ta subtelna aluzja z tym pavulonem) A tu takie rozczarowanie.

Nie bardzo mam rozumiem jak z mojego wpisu można wywieść że wszystko wiem.

W tym Pavulonie nie było żadnych podtekstów, jeśli takowe odnalazłeś to pochodzą one od Ciebie.

Poprzez ten przykład chciałem jedynie pokazać że szczytną ideę pomocy człowiekowi poprzez jego leczenie można wypaczyć zamieniając ją na zwykłe morderstwo. Pavulon ten sam, a skutek różny. Nie znaczy to że wszystkich lekarzy należy postrzegać jako morderców czy też od razu pozamykać

Podobnie jest z innymi rzeczami.

Widzę,że dyskusja idzie w stronę zabobonów i ciemnego luda.Chociaż na pewno macie się za oświeconych:) Mamel Ty jak się wtrącisz w dyskusję to już nie ma o czym dyskutować.Taka mądrość życiowa od Ciebie bije,że można się posikać że śmiechu!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.