Skocz do zawartości
IGNORED

Aniołowie,święci,relikwie,cuda itp.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem o jaka nadzieję Ci chodzi, ale obietnice bez gwarancji spełnienia to jest to czym każda religia jest wypchana po brzegi.Obiecanki, cacanki...

Znasz moją opinię na temat religii, jednak nie przeszkadza mi ona wierzyć, że świadomość i inteligencja ludzka została stworzona, nie jest wynikiem działania wirusa.

Znasz moją opinię na temat religii, jednak nie przeszkadza mi ona wierzyć, że świadomość i inteligencja ludzka została stworzona, nie jest wynikiem działania wirusa.

Nie będę przed nikim klękał bo nie wiem komu ów pokłon powinienem złożyć.Pomijając to,że życie mi się zupełnie nie podoba i jak już bym spotkał kogoś odpowiedzialnego za jego istnienie zgłosiłbym najnormalniej w świecie reklamację:)

z uporem maniaka łączy się Stwórcę z religią , jakby bez niej nie mógł istnieć

Z uporem maniaka to mi wtłaczano do głowy przez lata...I jestem skażony tym gównem czy tego chcę czy nie!

Nie będę przed nikim klękał bo nie wiem komu ów pokłon powinienem złożyć.

To właściwie tak jak ja, z tą różnicą, że ja wiem przed kim uklęknę oddając Mu hołd. Oczywiście kiedy przyjdzie mi przed Nim stanąć.

Zdaje się, że koledzy nie rozumieją, że dyskusja jest właśnie po to, by się wyzwolić a nie nawrócić.

A mnie z czego chciałbyś wyzwolić?

mamelu drogi, zauważyłem że wciąż działasz na kobiety, Twardan wyraźnie Cię wyróżnia:-)

W.

odpuść sobie religię i poszukaj Boga w swoim życiu..

Widzisz Tomaszu, to nie takie proste jak w Twoim przypadku. Ani Paweł, ani chyba reszta z nas na tym forum, nie ma osobistego kontaktu ze swym Bogiem tak jak Ty.

Widzisz Tomaszu, to nie takie proste jak w Twoim przypadku. Ani Paweł, ani chyba reszta z nas na tym forum, nie ma osobistego kontaktu ze swym Bogiem tak jak Ty.

Nie każdy ma do Niego nr telefonu i bezpośredni kontakt typu: wypady na piwko:)

Tylko po co Ci ta wiara?

Są dwa wyjścia: albo Bóg nie jest wszechwiedzący czego mamy liczne przykłady w Biblii, albo wolna wola to lipa.

Paul , ja nie widzę konfliktu pomiędzy Bożą wszechwiedzą , a wolną wolą człowieka , gdyż Stwórca człowieka zna zakończenie wszystkich jego dróg i poczynań , ale to człowiek decyduje , którą drogą pójdzie , innymi słowy , Najwyższy doskonale wie / wiedział o konsekwencjach takiego , czy innego wyboru człowieka , ale to nie jest tożsame z tym , iż Bóg za człowieka zdecydował / dokonał wyboru.

Wszyscy doskonale zdajemy sobie sprawę z tragicznych skutków wojny/wojen , ale czy to nas powstrzymuje od ich wzniecania ? To cena , jaką płacimy za wolną wolę .

Piotr

każdy ma kontakt , nie każdy ma tego świadomość i nie moim a naszym Bogiem...

Tylko po co Ci ta wiara?

Bo bez niej byłbym uboższy jako człowiek. Bo bez niej zatraciłbym sens szarpania się z życiem w moim wieku. Być może z próżności, bo daje mi ona złudzenie, że jestem dla Niego czymś ważnym. I pewnie z kilku bardziej prozaicznych powodów, choćby w razie pozostania kiedyś samotnym nie odczuwać bezdennej pustki?

Paul , ja nie widzę konfliktu pomiędzy Bożą wszechwiedzą , a wolną wolą człowieka , gdyż Stwórca człowieka zna zakończenie wszystkich jego dróg i poczynań , ale to człowiek decyduje , którą drogą pójdzie , innymi słowy , Najwyższy doskonale wie / wiedział o konsekwencjach takiego , czy innego wyboru człowieka , ale to nie jest tożsame z tym , iż Bóg za człowieka zdecydował / dokonał wyboru.

Wszyscy doskonale zdajemy sobie sprawę z tragicznych skutków wojny/wojen , ale czy to nas powstrzymuje od ich wzniecania ? To cena , jaką płacimy za wolną wolę .

Proszę Cię Piotrze, nie tłumacz się za Boga.Ja napisałem swoją opinię na ten temat i może być ona równie prawdziwa jak i Twoja.Co na to główny zainteresowany?

Bo bez niej byłbym uboższy jako człowiek. Bo bez niej zatraciłbym sens szarpania się z życiem w moim wieku. Być może z próżności, bo daje mi ona złudzenie, że jestem dla Niego czymś ważnym. I pewnie z kilku bardziej prozaicznych powodów, choćby w razie pozostania kiedyś samotnym nie odczuwać bezdennej pustki?

Rozumiem Cię.Musisz czymś wypełnić puste przestrzenie.Czyli w gruncie rzeczy czujesz się samotny.Ja je wypełniam muzyką i sztuką.Każdy ma swoich bogów:)

Piotrze ale o działaniu szatana - kuszeniu Ewy - Bóg musiał wiedzieć. Czy wydał szatanowi pozwolenie jak w przypadku Hioba czy Jezusa?

Czy wydał pozwolenie ? Nie !

Szatan miał również wolną wolę i sprzeciwił się Bogu , następnie namówił do buntu przeciw Najwyższemu pozostałe istoty w dziedzinie duchowej (aniołowie) oraz Adama i Ewę .

Proszę Cię Piotrze, nie tłumacz się za Boga.Ja napisałem swoją opinię na ten temat i może być ona równie prawdziwa jak i Twoja.Co na to główny zainteresowany?

Ja jedynie przedstawiam Ci biblijny punkt widzenia na tą kwestię .

Piotr

Szatan miał również wolną wolę i sprzeciwił się Bogu , następnie namówił do buntu przeciw Najwyższemu pozostałe istoty w dziedzinie duchowej (aniołowie) oraz Adama i Ewę .

I miał rację.Postąpił bym tak samo na jego (szatanka) miejscu!Precz z panami!

generalnie nie ma znaczenia czy ktoś wierzy lub nie , nie ma to wpływu na istnienie Boga , nie ma to wpływu na ,,zbawienie '' człowieka , ale dobrze jest rozpoznać Go w swoim życiu...

generalnie nie ma znaczenia czy ktoś wierzy lub nie , nie ma to wpływu na istnienie Boga , nie ma to wpływu na ,,zbawienie '' człowieka , ale dobrze jest rozpoznać Go w swoim życiu...

Jak dobrze,że to napisałeś, widocznie wiesz. Ja już czuję się zbawiony:)

I miał rację.Postąpił bym tak samo na jego (szatanka) miejscu!Precz z panami!

Czy to samo mówiłeś swoim rodzicom , gdy kazali Ci iść do szkoły , abyś się nauczył pisać i czytać ?

Piotr

Dziękuję Piotrze, wrócę do dalszej dyskusji po otrzymaniu odpowiedzi od Andrzeja czy stanowisko KK jest zbieżne z Twoimi odpowiedziami.

Jak to nie miałeś ? Przecież by Cię nie zabili , gdybyś nie chciał się nauczyć pisać i czytać ?

Ty chyba nie mieszkasz w Polsce! Nie słyszałeś o obowiązku edukacji???

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.