Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze doświadczenia z MIT-em

Rekomendowane odpowiedzi

Kolumny to SF Elipsa a wzmacniacz to końcówka MC 402 + pre lampowy C2300

myślałem o tym kablu,tylko nie wiem czy to dobry pomysł

MIT CVT Terminator 1

Fajny zestaw.

Akurat ten model MITa cieszył się kiedyś dużym uznaniem za dobra jakość przy rozsądnej cenie. Człowiek który sprzedaje kable MITa od kilkunastu lat i nie jest miłośnikiem obecnych serii podczas rozmowy najmilej z tańszych MITów wspominał właśnie Terminatora 1 jako wyjątkowo dobrą propozycję jak na głośnikowe za około 2000 PLN, bo taka jest ich obecna cena zakupu w s/h. Co do kolumn SF to znam osobę, która ma SF Cremonę M i właśnie te kable. Jeśli uda się wypożyczyć to czemu ich nie spróbować. Magnum Ma to minimum 10 tyś PLN.

To już Logana i Amplifona Ci cofnęli? :)

Nie dołączyli do Mita, Gigawatta i Jcata, trzeba się rozwijać :)

Ty nadal z pod znaku Phasta i WLMa czy jakieś nowe marki w dystrybucji?

Ponoć jakieś sprawy z gramofonami się pojawiły, może drapaczki (dla kota)?

Edytowane przez Szymon

Bierz szybko Zagre i Skalpela bo podobno Stary juz cichaczem negocjuje umowy :)

Litości bo pamperak już pełny a nie mam pod ręką nowego.

Na szczęście zdążyłem z Absolutorem i Bazodrutem delux. W planie mam jeszcze Edmundy ale o tym to cichosza...

A kto wziął Grajdupę?

Edytowane przez Szymon
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Na szczęście zdążyłem z Absolutorem i Bazodrutem delux. W planie mam jeszcze Edmundy ale o tym to cichosza...

A w kulturę i sztukę nie planujesz uderzyć?

Ruchańce na marszanda oczekują ;)

moreno a jak wypadł u ciebie ten Transparent? Który to był model?Co było nie tak?

A o co pytasz? O ten głośnikowy Ultra MM2? To już napisałem że mi się zupełnie nie spodobał. Miałem go od dystrybutora tydzień ale po prostu nic porywającego. Cena chyba 12 tyś PLN? Natomiast zawsze będę wspaniale wspominał Reference XL. On z normalnego sprzętu potrafi zrobić spektakl muzyczny. Tyle że 50 tyś PLN za głośnikowy to jest już ,,lekka" przesada.

Niestety Transparent to się zaczyna od modelu Reference a nawet od Reference XL. To samo z cyfrówkami co ostatnio doświadczyłem na własnej skórze.

Sprawdzałem ich ceny i zauważyłem że dystrybutor ma nową stronę www! Prawdziwy przełom w HIFI Clubie!;-)

Transparent też mnie ciekawi. Ale liczą się podobno tylko 3 najwyższe modele.

A co to za problem sprawdzić. Przecież masz dystrybutorów w znajomych :)
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Czyli tak jak wiele osób mi mówiło. Transparent to Opus, Reference MM(MM2) i Reference XL(MM2). Poniżej jest Reference i jest nieźle ale wyraźnie gorzej. A niższe modele zupełnie odpadają. Takie opinie mam od kilku osób.

A co to za problem sprawdzić. Przecież masz dystrybutorów w znajomych :)

Wiem, wiem, ale wpierw robię rozpoznanie.

A ja nad tymi myślę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie pitol tylko szukaj nowej wersji z "zaokrąglonymi" puszkami. Wiem kto ma reference XL MM za normalną cenę.

Czyli tak jak wiele osób mi mówiło. Transparent to Opus, Reference MM(MM2) i Reference XL(MM2). Poniżej jest Reference i jest nieźle ale wyraźnie gorzej. A niższe modele zupełnie odpadają. Takie opinie mam od kilku osób.

Wszystko się zgadza. Warto też szukać pierwszej serii MM zwaną czasem MM1. Starsze kwadraciaki odpuścić!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Szymon

A ja nad tymi myślę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za tą kasę to już lepiej starsze topowe MITy kupić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie pitol tylko szukaj nowej wersji z "zaokrąglonymi" puszkami. Wiem kto ma reference XL MM za normalną cenę.

Ciekawe co to znaczy normalna?;-) Piękny kabel dźwiękowo i wizualnie!

Świnta racja. Tylko trzeba je najpierw znaleźć.

Trzeba się ze Starym zaprzyjaźnić to on z piwnicy wyciągnie... jak to podśmiewał się kiedyś Elberoth, że Stary ma sporo MITów z darów... teraz po latach okazuje się kto się smieje ostatni. Ten z darami w stylu 850 czy posiadacz parawanów z pleksi;-)

Nie mogę zdradzić już sprzedany koledze Masza :)

No to Masza nam może zdradzi? Masza bądź Kolegą, powiedz;-)

Edytowane przez moreno1973

Trzeba się ze Starym zaprzyjaźnić to on z piwnicy wyciągnie... jak to podśmiewał się kiedyś Elberoth, że Stary ma sporo MITów z darów... teraz po latach okazuje się kto się smieje ostatni. Ten z darami w stylu 850 czy posiadacz parawanów z pleksi;-)

Znam jednego Lapsa, który sam SE zrobił Transparenta z puszek po piwie i kawałka "druta" ale to długa i śmieszna historia, nawet trochę perwersyjna...

Edytowane przez Szymon

> masza1968

Reference XL w drugim linku, to topowe kable starej i mocno popularnej technologii XL. Dodatkowo masz wersję V, więc do lamp jak znalazł. Powinieneś spróbować... i może się zdarzyć, że przestaniesz szukać kabli. Cena $5G jest oczywiście na wyrost, i to bez znaczenia, że wyglądają na 'mint condition'. Właściciel, który kupił takie kable u autoryzowanego dealera, może za nie otrzymać całą oryginalną sumę... dołożyć kasę i kupić ten sam model obecnej produkcji MM2. Taką polisę oferował Audio Consultans - poważny gracz na amerykańskim rynku audio i poważny dealer Transparenta.

Parker's Mood

A powiedzcie mi jaka jest brzmieniowa różnica w Transparentach między dedykacją do lampy a dedykacją do tranzystora?

Co by się działo gdyby do tego samego wzmacniacza podłączyć raz jeden a potem drugie? Te do lampy są cieplejsze czy właśnie odwrotnie, cieplejsze są te dedykowane do tranzystorów?

Mark, dzięki za info. Muszę poczytać o tych oznaczeniach Transparenta bo się zaczynam gubić...

Spoko dasz radę to nie to co MIT, TA rzadziej się zmienia;-). A program upgrade starych na nowe jest świetny jak mieszkasz w USA.

Znam jednego Lapsa, który sam SE zrobił Transparenta z puszek po piwie i kawałka "druta" ale to długa i śmieszna historia, nawet trochę perwersyjna...

Może to ten? Tu wszystko opisane

Ukryta Zawartość

Podobno bazował na zdjęciach RTG wnętrza puszek;-)

Ukryta Zawartość

A program upgrade starych na nowe jest świetny jak mieszkasz w USA.

Czyli mam rozumieć, że HiFi Club jako chyba jedyny autoryzowany dealer Transparenta w Polsce, nie praktykuje polisy upgrade'u producenta? Czy są jakieś poważne czynniki, utrudniające realizację tej polisy?

Parker's Mood

Są, upierdliwa wysyłka do USA a następnie ponowne sprowadzenie do Polski gdzie żeby uniknąć ponownego cła i vatu trzeba stoczyć bój z urzędasami.

Czy znacie jakieś kable poza VdH w których przewodnikiem jest węgiel? VdH ma The First i The Second jak IC ale poza nimi nie widzę innych firm używających węgla. A materiał ma potencjał.

Audioquest Midnight gra jakby był na koksie...............zapytaj Paltona-on największy jest kabel do aministracji!!

Edytowane przez stary audiofil

Są, upierdliwa wysyłka do USA a następnie ponowne sprowadzenie do Polski gdzie żeby uniknąć ponownego cła i vatu trzeba stoczyć bój z urzędasami.

To faktycznie dupa blada... przykro mi, że w dalszym ciągu wożny zarządza polskim segmentem hi-end.

Parker's Mood

Tak to jest koszmar, potwierdzam bo znam sprawę. Dlatego napisałem że to dobra opcja jak się mieszka w USA. W Polsce bowiem to horror. Cło polskie nie rozumie pojęcia upgrade. Jest produkt to musi być cena, więc i wszystkie opłaty...

To wina chorego aparatu celno-podatkowego a nie sektora High End.

Jeden ch..! Na pewno można znależć wyjście z sytuacji, tylko jak zwykle nikomu się nie opłaca i nikomu się nie chce!

Parker's Mood

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Cło polskie nie rozumie pojęcia upgrade.

Zna, zna ale jest to droga przez mękę. Wysyłasz na karnet ATA. I ta męka najczęściej nie jest po stronie naszego UC tylko po stronie amerykanów ponieważ oni jak zwykle przy formalnościach urzędowych nie rozumieją ossochozi a wytłumaczyć im tego nie sposób :)

Edytowane przez masza1968
  • Pokaż nowe odpowiedzi