Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze doświadczenia z MIT-em

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadza się, w MITach zawsze jest SW czyli 2 żyły po stronie wzmacniacza i 4 po stronie kolumn. na razie mam po prostu low i high output po stronie koluimn zwarte ze sobą.

W quad-amping nie chce mi się bawić (czyt. nie stać mnie na 2 Krelle i 2 Crowny ;-) ) i do tego jeszcze kilka tyś. na okablowanie.

Edytowane przez Marek.S

Czy 6k za nowe głośnikowe Shotgun MA to wygórowana cena? Miał ktoś te kable w systemie? A może lepiej uderzać np w Matrix HD38?

To uderz lepiej w MH-770 II i zapomniesz na długie lata o kablu głosnikowym. Zostaw te nowe wynalazki. Kup starszy wyższy model jak nowy nizszy.

Mam 770 twin tube razem z RCA 350 to wspaniały set na lata. Rewelacyjny! jak ktoś ma okazję kupić to brać w ciemno. U mnie w systemie razem z Thielami 3.7 i wzmacniaczrm lampowym.

Ha, oczywiście należy dodać że samych 770tek jest z 10 wersji :)) Jest nawet wersja MH-770CVTerminator Push-Pull!

Zastanawiam się czy warto zamienić M3 BiWire na SingleWire, czy będzie jakaś różnica w dźwięku.

To uderz lepiej w MH-770 II i zapomniesz na długie lata o kablu głosnikowym. Zostaw te nowe wynalazki. Kup starszy wyższy model jak nowy nizszy.

Zapewne masz rację, tylko gdzie takie cacko dostać?! Ostatnio na audiogonie poszedł za 1,5 tys $ MH-770 CVT. Samych wersji MH-770 jest tyle, że nie wiedział bym którą kupić. Mało tego jest na rynku wtórnym ludzie chyba nie chcą się z nimi rozstawać.

Spectral 770ULII był jakiś czas do sprzedania za €450 w Holandii i nikt go nie chciał, może dlatego że sprzedawca był imbecylem.

Najpierw stały za €275 ze 2 tygodnie - poprosiłem o dane do przelewu to po 2 dniach odpisał że chce €500....

Cena od 1200 do 1600Euro średnio.

Zależy w jakiej kondycji są, bo i bywają droższe a i jaki konkretnie model 770

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Spectral 770ULII był jakiś czas do sprzedania za €450 w Holandii i nikt go nie chciał, może dlatego że sprzedawca był imbecylem.

Był.

Regularna cena wtórna tego kabla to około 1500 euro.

W usa 1500$

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez johny

Szczerze wątpie bo za €450 stał długo, może dlatego że był na stronie typu mydło i powidło a nie na konkretnej stronie z ogłoszeniami audio.

Ja swoje Magnumy M3 12ft Biwire kupiłem za €300, stały 2 tygodnie i praktycznie 0 zainteresowania.

Z drugiej strony Ebay to maszynka do szukania jeleni, naprawdę dużo gorsza od Allegro jeśli chodzi o ceny.

Mam 770 twin tube razem z RCA 350 to wspaniały set na lata. Rewelacyjny! jak ktoś ma okazję kupić to brać w ciemno. U mnie w systemie razem z Thielami 3.7 i wzmacniaczrm lampowym.

Ciekawe kto go polecił :)
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Szczególne podziękowania dla kolegi Szymona:)

To naprawdę duuuuużą wódkę jesteś mu winien, bo to są magiczne kabelki. Też miałem set MI 350 Reference / MH 770 CVT. Podobny problem co z 770 choć w nieco mniejszy sposób dotyczy MI 350. Są zwykłe Proline, jest Reference, odmiana Shotgun i kilka innych. Ale wszystkie łączy cudowny, ciepły dźwięk o nasyconej średnicy i nieograniczonym od dołu basie.

Witam,

Widzę, że wielu kolegów poleca 770 z 350. Może znajdą się jakieś osoby z Krakowa albo okolic, które mają te kable u siebie (albo podobne) i będą tak miłe, aby wpaść do mnie na małą prezentację ich możliwości? Oczywiście podczas odsłuchu zapewniam degustacją jakiegoś dobrego wina albo "wódeczki pędzonej na myszach", albo prostej "czyściochy". Chętnych do niesienia "MIT'ycznej" pomocy proszę o info na priv.

pozdrawiam

Artur

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Ale z Was mądrale........a niektórzy uznają mnie za trola,a ja się tylko wyśmiewam z głupoty ew. z głuchoty)).......i tępię frajerstwo od zawsze.

pozdr.

A ciekawe kto polecił temu pożyczacowi co polecił polecaczowi))

a na plikach się wcale nie znam i dobrze mi z tym..........to nie mit jakiś tylko najprawdziwsza prawda.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

A z tymi 770-tkami to jest ciekawa sprawa. Mój się bujał na hi-fi giełdzie z rok. Był na wielu odsłuchach po całej Polsce: w Warszawie, Sobótce, Złocieńcu, Milówce itd:-) A to grał za wolno, a to za sucho, a to za jasno:-) Zwłaszcza ta ostatnia uwaga mnie rozwaliła:-) Aż w końcu po wielu bataliach zgłosił się po niego człowiek z mojego miasta i już go nie oddał.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

W Holandii ktoś wystawił MI350 CVTerminator Reference XLR za €300, pewnie zaraz się sprzeda.

Na e-bay.de? Nie znalazłem, możesz podesłać link?

Ukryta Zawartość

Zdjęcia są beznadziejne nic na nich nie widać, wysłałem zapytanie czy to faktycznie MI350 CVTerminator Reference.

W przeliczeniu wychodzi niecałe 1300zł, dość tanio.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To jest jakaś bardzo stara wersja, ale faktycznie 3 puszkowa, czyli jak w najwyższym 350 Reference. Gość pisze, że to jakaś stara wersja, chyba jeszcze wcześniejsza niż powstała 350-tka. Ouder po niderlandzku to coś w rodzaju matczyna, ojcowska, sens tego zwrotu to jakby protoplasta.

Po prostu "starszy model" ale ciężko powiedzieć co to jest bo na zdjęciach nic nie widać.

MI350 Proline Twin są podobne ale na tych z Marktplaats brakuje czerwonych i niebieskich koszulek. EVO ani Shotgun to na pewno nie jest bo te miały inny oplot.

Tak na marginesie - próbowałem otworzyć puszki w 750 Plus S2 ale to chyba niemożliwe bez ich zniszczenia. Ciekaw jestem bardzo co w nich siedzi.

Edytowane przez Marek.S

Ukryta Zawartość

Zdjęcia są beznadziejne nic na nich nie widać, wysłałem zapytanie czy to faktycznie MI350 CVTerminator Reference.

W przeliczeniu wychodzi niecałe 1300zł, dość tanio.

Marku bajki opowiadasz.

To nie zaden 350!!!

Musisz jeszcze poćwiczyć Mita :-)

Tak jak oferty MH770 za pół darmo.

Poraz kolejny wprowadzasz ludzi w błąd.

Ukryta Zawartość

Johny, to na milion procent jest 350! Bo tylko 350 miały trzy puszki.

Bajki, nich ci będzie.

Te kable na takich lokalnych stronach kompletnie nie mają zbytu i stoją za grosze...

To niestety nie moja wina że MITy stoją na Allegro czy Ebay za idiotyczne kwoty.....

Kolejny przykad, wystawione 15 grudnia, 317 obejrzeń i najwyższa oferta €101:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S

Marku bajki opowiadasz.

To nie zaden 350!!!

Musisz jeszcze poćwiczyć Mita :-)

Tak jak oferty MH770 za pół darmo.

Poraz kolejny wprowadzasz ludzi w błąd.

Ale ma w o mnie 76 rocznik-ten najlepszy.........podobno))

Johny, to na milion procent jest 350! Bo tylko 350 miały trzy puszki.

Bajki, nich ci będzie.

Te kable na takich lokalnych stronach kompletnie nie mają zbytu i stoją za grosze...

Gubisz się w zeznaniach......nie wiesz nie pisz-poszukaj i sam przeanalizuj,jest wiele informacji nt.temet.

pozdr

To co to jest w takim razie?

podróba-bo za 300 euro,albo kradziony kabel

Edytowane przez stary audiofil
  • Pokaż nowe odpowiedzi