Skocz do zawartości
IGNORED

CD do 10 tys. zł.

tomaszE

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli tak by było, to znaczy że warto kupić tego T+A. Czy Ci wierzę? Wierzę. Choć w audio nie warto być zbytnio ufnym. Można nieźle wtopić.

No ,nie tylko w audio :) Słusznie zauważyłeś ,że być może nie trzeba kupować cd za 10 tys, a resztę przeznaczyć na lepszy wzmacniacz. Decyzja należy oczywiście do załozyciela wątku.

Mrok, R-S700 to nie jest ampli kina domowego, tylko amplituner stereo. Ty bys Toya nie wybral (zdanie uszanuje), jednak ja wybralem go do swojego stereo.

fxx, nie chodzi o pieniadze, bo uzywka Densena kosztuje tyle co nowa R-S700. Dlaczego zakladasz, ze nie slysze? Ja nie zakladam, ze Ty sie oszukujesz. I tutaj roznimy sie.

Sam napisałeś że nie słyszysz różnicy. Jeśli nie słyszysz to szczęśliwy z Ciebie człowiek. Bo możesz pozostać przy tanim sprzęcie .. i tylko tyle.. Czy ja się oszukuję, nie wiem może ale różnice pomiędzy Yamahą a B100 są dla ogromne i oczywiste (obydwa urządzenia znam). I jeszcze raz podkreślam że dziwi mnie tylko to że nie słysząc udzielasz rad na forum..A ponadto zgadzam się z ZIldjianem, za dużo wtopiłem w CD-ki używane, zawsze coś się dzieje z mechaniką i optyką. Jak chcesz wydać 10k kup nowy.
  • Redaktorzy

Sam napisałeś że nie słyszysz różnicy. Jeśli nie słyszysz to szczęśliwy z Ciebie człowiek. Bo możesz pozostać przy tanim sprzęcie .. i tylko tyle.. Czy ja się oszukuję, nie wiem może ale różnice pomiędzy Yamahą a B100 są dla ogromne i oczywiste (obydwa urządzenia znam). I jeszcze raz podkreślam że dziwi mnie tylko to że nie słysząc udzielasz rad na forum..A ponadto zgadzam się z ZIldjianem, za dużo wtopiłem w CD-ki używane, zawsze coś się dzieje z mechaniką i optyką. Jak chcesz wydać 10k kup nowy.

Nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Nie napisałem, że to są takie same wzmacniacze. Różnią się konstrukcyjnie i pomiarowo. Densen teoretycznie jest lepszym i bardziej wartościowym sprzętem. Być może Densen był uszkodzony. U mnie oba piece zagrały tak samo. Z innymi kolumnami być może położyłby moją Yamahę na łopatki, ale na moich Sonusach nie położył jej.

Nie wyciągaj proszę wniosków, że ja nie słyszę i że dziwisz się, że udzielam rad na forum. Nie znając mnie nie masz podstaw by tak pisać. Poza tym prawo do pisania na forum ma każdy człowiek, o ile robi to zgodnie z regulaminem.

Mój ton wypowiedzi i sama wypowiedź mówi tylko tyle, by założyciel wątku sprawdził nowy potencjalny sprzęt w swoim torze audio. I nie ufał tym, co kolega jeden z drugim napisał.

Jak chcesz wydać 10k kup nowy.

I tym się w 99% zgadzam, zatem postawię szklaneczkę :)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Dupa! dupa!, jestem wkurzony!!, właśnie dostałem taką informację od sprzedającego, który to wystawił aukcję z odtwarzaczem T+A

>>>>Panie Tomaszu, odtwarzacz właśnie dzisiaj został sprzedany. Tak, że sprawa sobotniego oglądania tej sztuki jest nieaktualna.

Jeśli pan Piotr jest uczestnikiem tego forum,

to z góry przepraszam za publikowanie prywatnej wiadomości.

Pozdrawiam

Tomasz

Dupa! dupa!, jestem wkurzony!!, właśnie dostałem taką informację od sprzedającego, który to wystawił aukcję z odtwarzaczem T+A

Poczekaj z tydzień-dwa,może nowemu nabywcy nie wpasuje się w system;)

l'enfant sauvage

jeśli się na coś nakręcasz...liczy się szybkość ...niestety

Niestety nie mam ,( miałem) możliwości wyjazdu do Warszawy w tygodniu, planowałem wyjazd w tą sobotę, nie sądziłem, że tak szybko znajdzie się chętny, ale niestety się przeli....;(

Z 10tys, które planuje wydać na odtwarzacz, nie mogę sobie pozwolić na zakup w ciemno lub na odległość.

Jestem też zdania, że pośpiech jest złym doradcą, raczej ( tak mi się wydaje ) należę do grupy , cierpliwych i wytrwałych.

Pozdr.

Tomasz

Pozdrawiam

Tomasz

są odtwarzacze trochę poniżej dychy, które nawet jak kupisz w ciemno to szybko odsprzedaż jak Ci nie podejdą (EMC-1up, Audio Aero Capitole MKII).

ja uważam, że czasem warto zaryzykować ale tylko w przypadku produktów chodliwych.

----------------------------------------------------

są odtwarzacze trochę poniżej dychy, które nawet jak kupisz w ciemno to szybko odsprzedaż jak Ci nie podejdą (EMC-1up, Audio Aero Capitole MKII).

No właśnie,nadarzyła się niespodziewanie możliwość zakupu EMC-1UP ze spider'em w nie takiej najgorszej chyba cenie.Piszesz squad że taki chodliwy?Wiele dobrego można o nim przeczytać i kusi mnie aby zorganizować małą potyczkę G08.2 vs EMC-1UP/spider;)

l'enfant sauvage

Z tego co zdazylem zaobserwowac to jak tylko sie pojawi to szybko znika.

Z wielka checia posluchalbym go u siebie - znajomy ktory dlugo gral na IA-4 po wielu testach zakonczyl wlasnie na EMC-1up.

----------------------------------------------------

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Eloctrocompaniet EMC-1UP to najlepszy odtwarzacz jakim mi było dane się bawić.

Z całym szacunkiem dla T+A, którego sam obecnie używam ale to nie ta liga grania co EMC.

Sam nie wiem co mnie podkusiło aby go kiedyś sprzedać :(

Jak wykażesz się cierpliwością to do 10k prędzej czy później upolujesz.

Czas i cierpliwości, u mnie pod dostatkiem, ma to też swój plis, zawsze to parę groszy do kupki dołożę,

wszystko zależy od tego , kiedy to obecna optyka wyciągnie kopyta:(

Pozdr.

Pozdrawiam

Tomasz

Jak padnie to kup badziew jakiś na przeczekanie.

Warto poczekać na tego norwega.

Jeszcze u mnie na pokładzie jest wpięte DVD-S1700 Yamahy, na którym to żona słucha płyt z muzyką ściągniętą z sieci, a ja czasami oglądam filmy, czy jakiś koncercik zapodam .

Pozdrawiam

Tomasz

• Redaktorzy

Jeszcze u mnie na pokładzie jest wpięte DVD-S1700 Yamahy, na którym to żona słucha płyt z muzyką ściągniętą z sieci, a ja czasami oglądam filmy, czy jakiś koncercik zapodam .

Nie ma to jak Yamaha. Zawsze robi najcięższą robotę i działa :)

Ten Electrocompaniet to już mega sprzęt. Do niego pozostała część toru powinna być zayebeesta ;)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Eloctrocompaniet EMC-1UP to najlepszy odtwarzacz jakim mi było dane się bawić.

Z całym szacunkiem dla T+A, którego sam obecnie używam ale to nie ta liga grania co EMC.

Sam nie wiem co mnie podkusiło aby go kiedyś sprzedać :(

Masz obecnie T+A D10?

Jeszcze raz powtórzę swoje zdanie: za 10k kupowałbym nowy, można lepiej .. pewnie tak z używką ale jednak mechanika i optyka razem w niektórych przypadkach jest zmordowana, chyba że bardzo świeży egzemplarz który się komuś w system nie wpasował. Kupuję używane wzmaki, kolumny, kable tunery, nigdy nie miałem wtopy. Za to z cdkami za każdym razem coś jest nie tak i wymaga walki. Ostatni Blacknote jest super dźwiękowo, nawet bije kombo Audionote Zero+Moon 300D, ale z długimi płytami zwłaszcza nagrywanymi czasem ma problemy, 1/50 ale ma. Nowy by nie miał. i tyle. W związku z tym sugeruję nowe. Blacknote jest rewelacyjny, ale w tej cenie i Ayona dostaniesz i Lectora... warto do salonu, może egzemplarz powystawowy? a w salonie posłuchasz co ci pasuje, najwyżej nie kupisz.

kolega ma traumatyczne przeżycia z cd...ja takowych nie miałem...powtórzę za 10kzł z używką można naprawdę lepiej...a tak na marginesie co sądzisz o cd macintosha(oczywiście poza obiegową opinią:)

sprzęt macintosha omijam łukiem, nie moja szkoła brzmienia, i według mnie mocno przewartościowany. cena za markę, wykonanie a nie za dźwięk. Podobnie zresztą sądzę o Accu.. Może bardzo wysokie modele brzmią nienajgorzej ale za tą kasę można lepiej. :). Audioneta którego lubię za wzmacniacze, cdka nie polecam ze względu na dużą awaryjność napędów chociaż brzmieniowo nic do zarzucenia. Może w wersji G3 pozbyli się tych awaryjnych napędów ale wcześniejsze do naprawy musiały jeździć do Niemiec za co najmniej 500 euro :). Z cdkami trzeba uważać naprawdę.. Problem w tym że nawet wymiana lasera jest losowa. Lasery są często od nowości źle wykonane i po wymianie dalej są problemy, czasem trzeba kilka wymienić..

Jeszcze raz powtórzę swoje zdanie: za 10k kupowałbym nowy

Jestem nastawiony na zakup nowego, w przyszłym tygodniu mam w planie wyjazd do Wrocławia i Warszawy, celem odsłuchu kilku odtwarzaczy, a zarazem zdobycia własnej opinii,

które to brzmienie z CD-eka będzie mi odpowiadało.

Chcę podziękować za dotychczasowe propozycję i

nie ukrywam, że jestem nadal zainteresowany waszą opinią co do Marantz SA11S3, który to przypadł mi wyglądem.

Pozdr.

Pozdrawiam

Tomasz

Nie ma to jak Yamaha. Zawsze robi najcięższą robotę i działa :)

( + )

Dokładnie,

też ją posiadam od nowości, ma zdecydowanie więcej wiosen jak ten RCD-1072, a nawet nie zająknie, czyta każdą płytkę bez problemu.

Pozdr.

Pozdrawiam

Tomasz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.