Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Wychodzi na to że aktualne Mullardy są robione w Rosji i Chinach.Informacja ze rozpoczęto produkcję w UK jest błędna.

Czyli z wiarygodnością wciąż na bakier, szkoda,że znowu wtedy kiedy Cię przyparto do muru.

Doskonale wiem o co chodzi .Po zakup sparowanych lamp idzie się do dobrego żródła a nie do pana ...........teraz wiesz o co chodzi mam nadzieję.

Widać że masz braki w wiadomościach tak samo Ci co postawili Tobie kolejkę, he,he.

140.jpg

I co Ty teraz zrobisz z tym zdaniem?

Czyli z wiarygodnością wciąż na bakier, szkoda,że znowu wtedy kiedy Cię przyparto do muru.

I co Ty teraz zrobisz z tym zdaniem?

Panie Bobby Brown, czy ma pan z czymś problem ? Wazelina się skończyła ? Wyraziłem się dość jasno.Harcujesz bo nie masz nic konkretnego do powiedzenia w tym i w innych tematach.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Panowie napiszę jeszcze raz wyznacznikiem jedynym dla lamp made in Europe

są wytrawiane na boku lampy bliżej pinów napisy w dwu rzędach.

Pierwszy to typ lampy i drugi to miejsce produkcji i data.

Data jest jeszcze powiązana z samą konstrukcją lampy np. E88CC do 1970

ring getter po 1970 A-getter. Są oczywiście wyjątki jeżeli o konstrukcję chodzi.

Teraz jeżeli tych napisów nie ma to nie WAŻNE co jest namalowane na lampie

ani w czyim pudełku siedzi należy liczyć się z tym że to nie jest dokładnie to

co chcemy kupić albo co ktoś chce nam sprzedać.Koniec kropka.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Panie Bobby Brown, czy ma pan z czymś problem ? Wazelina się skończyła ? Wyraziłem się dość jasno.Harcujesz bo nie masz nic konkretnego do powiedzenia w tym i w innych tematach.

Widzę ,że w atakach personalnych trzymasz formę, dobrze że choć jedna rzecz na tym forum jest stała,choć właściwie dwie, druga to twoje permanentne bajdurzenie, które uchodzi ci na sucho tylko wówczas, kiedy trafisz na mniej zorientowanego interlokutora.

Uprasza się o prowadzenie dyskusji merytorycznej, a nie personalnej. Wszelkie personalne zaczepki i "flame wars" nie będą tolerowane.

Widzę ,że w atakach personalnych trzymasz formę, dobrze że choć jedna rzecz na tym forum jest stała,choć właściwie dwie, druga to twoje permanentne bajdurzenie, które uchodzi ci na sucho tylko wówczas, kiedy trafisz na mniej zorientowanego interlokutora.

Uczę się od ciebie - dajesz ' dobry wzór ' i nie robię tego złośliwie....tylko po to abyś zrozumiał jak postępujesz .

Robisz z małej kwestii zadymę wielkości zamachu stanu na ludzkie życie - a sam masz niewiele do powiedzenia oprócz poklepywania po pleckach i cmokania co poniektórych.

Pokaż wszystkim co wiesz o audio i jakie sprzęty miałeś w swoim życiu , poradż komuś życzliwie jakim sprzętami powinien się zainteresować aby odczuwał radość ze słuchania muzyki ......bez dogryzania, bo jak na razie właśnie to wychodzi Ci najlepiej

Napiszesz cos w koncu w temacie czy tylko hejterstwo?

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Napiszesz cos w koncu w temacie czy tylko hejterstwo?

Jak ty przestaniesz bajki opowiadać.Jesteś tu synku od 2010 roku co ty możesz wiedzieć o czyimś pisaniu??O jednym mogę cię zapewnić, nie będę wypisywał kocopałów o otwarciu fabryki lamp w UK i jeszcze pouczał innych,że nie mają wiedzy na ten temat,przez litość nie odniosę się kolejny raz do twoich idiotyzmów o słyszeniu różnic na YT i bredni o wyższości twojego jak się okazuje najczęściej nie działającego sprzętu na innymi to tyle z tobą gadki.

Panowie dzisiaj Trzech Króli , może idżcie razem pokolendować ?

Podobno podróże kształcą :)

Ciekawe czy masz slowo i zbanujesz, tego kto pierwszy napisze o moim DAC-u no chyba ze jestes zmienny jak kobieta, lub stosujesz do kazdego inna nieobiektywna miare ;)

Stasiop przynajmniej praktykuje , ma fajne pomysły , otwarty umysł oraz tworzy swoje klocki wierząc że to ciekawe urządzenia i znosi poniewierkę od takich jak ty.

Czy skonstruowałeś jakiś produkt audio w swoim życiu ? Pochwal się i pokaż - może i my pośmiejemy się z twojej radosnej twórczości.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Teraz jeszcze jedno maszyny z Francji wylądowały w Polsce.

Telefunken w Tesli stąd wysyp "telefunkenów" w ciut większej czeskiej

bańce :>) ale bez kodów na boku.

Siemens w Jugoslawii i przez jakiś czas były boczne kody ale z Nis.

Mullard w Japonii stąd lampy Hitachi i inne typ E88CC i 6SN7 made in Japan.

Tu nie wiem jak było z kodami.

Sporo fabryk wylądowało w Peru , Wenezuelii i Brazylii.Tu też nie wiem jak

było z kodami bo nigdy nie wpadly mi w ręce lampy a tego regionu.

Biorąc pod uwagę ceny niektórych lamp myśle że i wypalanie kodów bocznych

się niedługo zacznie w ... Chinach.

Już widzę na Ebay podejrzanie dobrze i ładnie wyglądające kody na E88CC :>)

Żeberka i diamenty to też pewnie się da ze wzrostem ceny ...

Żadna fabryka lamp z zachodu z tego co wiem nie wylądowała w Rosji ale

kilka amerykańskich jest na pewno w Chinach.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Józek chcesz powiedzieć ,że podróbki Telefunkenów są w większej bańce niż typowe 12ax7 albo 12at7?

A co dokładnie to oznacza ?

Bańka jest wyższa czy może szersza?

p.s.

Ty to masz łeb i wiedzę o lampach !!!

Ja to przy tobie jestem przedszkolakiem ;)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Stasiop przynajmniej praktykuje , ma fajne pomysły , otwarty umysł oraz tworzy swoje klocki wierząc że to ciekawe urządzenia i znosi poniewierkę od takich jak ty.

Czy skonstruowałeś jakiś produkt audio w swoim życiu ? Pochwal się i pokaż - może i my pośmiejemy się z twojej radosnej twórczości.

Prymitywna manipulacja, jak znajdziesz gdziekolwiek w internecie mój wpis o konstruowaniu sprzętu goniącego wszystko co stworzono na Ziemi to będziesz mógł takie od czapy bzdety wypisywać.Kup sobie od staszka wzmacniacz skoro tak cię to kręci tylko najpierw ubezpiecz wysoko swoje życie.Tradycyjnie rozwalasz temat , gdybyś miał jaja to po pierwszym impertynenckim wpisie o produkcji lamp w UK powiedziałbyś zdawkowe sorry i nikt by już łacha z ciebie nie darł, ale ty jak zwykle wolisz brnąć głębiej i pogrążać się publicznie-twój wybór

Teraz jeszcze jedno maszyny z Francji wylądowały w Polsce.

Siemens w Jugoslawii i przez jakiś czas były boczne kody ale z Nis.

Mullard w Japonii stąd lampy Hitachi i inne typ E88CC i 6SN7 made in Japan.

Tu nie wiem jak było z kodami.

Sporo fabryk wylądowało w Peru , Wenezuelii i Brazylii.Tu też nie wiem jak

było z kodami bo nigdy nie wpadly mi w ręce lampy a tego regionu.

Biorąc pod uwagę ceny niektórych lamp myśle że i wypalanie kodów bocznych

się niedługo zacznie w ... Chinach.

Już widzę na Ebay podejrzanie dobrze i ładnie wyglądające kody na E88CC :>)

Żeberka i diamenty to też pewnie się da ze wzrostem ceny ...

Żadna fabryka lamp z zachodu z tego co wiem nie wylądowała w Rosji ale

kilka amerykańskich jest na pewno w Chinach.

No i to najlepszy przykład ze maszyny poszły bez ludzi czyli każdy nowy produkt jest tylko wzrokowo podobny.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wszyscy zadowoleni z listy ? To dziękuję .

Dobra robota a teraz zdjęcia jak odróżnić podróbki napisów od oryginałów

Wiem wredny jestem.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wszyscy zadowoleni z listy kodów ? To dziękuję .

O.K. te kody to ja już mam ;)

Ale dzięki.

Powiem tylko tyle ,że nie na każdej lampie takie kody można znaleźć.

I co ?

Podróbka? ;)

Ważniejsze są chyba cechy budowy takiej lampy ?

Dobra robota a teraz zdjęcia jak odróżnić podróbki napisów od oryginałów

Wiem wredny jestem.

Rafaell, aby dowiedzieć się jak to się robi i co jest ważne w ocenie oryginału musisz się wybrać do Hong Kongu gdzie w przepastnych podziemiach budynków małe zółte rączki

potrafią nanieść na bańkę lampową wszystkie napisy jakie tylko zechcesz....... i nie o to chodzi. Chodzi o to gdzie i u kogo kupujesz lampy aby nie stać się kolejną ofiarą

oszustwa.

No, to żeś teraz nowinę powiedział :)

Oj chyba nie mój drogi.......bo większość użytkowników tego Forum jakieś 90 - 95 % kupuje lampy na allegro lub ebay'u .

No, to żeś teraz nowinę powiedział :)

Lepsza taka niż żadna ale nawet taki polecany sprzedawca nie ma przepaścistych magazynów tego co było lata temu wyprodukowane na dodatek First Class.

To musi pierdyknąć pieniądz psuje ludzi.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Rafaello taki zaufany sprzedawca ma swoje zródła zakupu i nie jest nim ebay.

Nie jest tak do końca jak piszesz.

Znam zaufanych sprzedawców , którzy sprzedają również na ebay.

Tylko proszę o zdefiniowanie pojęcia " zaufany sprzedawca" .

Rafaello taki zaufany sprzedawca ma swoje zródła zakupu i nie jest nim ebay.

O zaczęło się:)

Nie zawsze jak komuś" jesz z reki" karmi Cię tak samo dobrze jak na początku; zrozum samo życie.

Nie jest tak do końca jak piszesz.

Znam zaufanych sprzedawców , którzy sprzedają również na ebay.

Tylko proszę o zdefiniowanie pojęcia " zaufany sprzedawca" .

Jarek, jest takich kilku którzy sprzedają na ebay ' u i starają się być rzetelni i uczciwi ale tych jest garstka. Zaufany sprzedawca to taki który mówi prawdę o sprzedawanym

towarze i w jego intencji jest 100% uczciwość . Jeśli ma możliwość kupienia towaru do dalszej odsprzedaży którego nie jest pewien nie wchodzi w układ biznesowy.

Gdyby sprzedawcy lamp mówili prawdę o swoim towarze to 90% całej obecnej oferty NOS-ów to stare i mniej lub bardziej zużyte lampki.Nikt by tego nie kupił a tak setki tysięcy osób łudzi się, że właśnie nabyło super lampy i że ma w swojej kolekcji jeszcze kilka kompletów równie cennych NOS-ów.

To trochę jak z pannami przed ślubem. Oczywiście wszystkie są dziewicami lub prawie dziewicami, nie mają wcześniejszych doświadczeń i nie były w żadnych poważnych związkach. Prawda jest zawsze głęboko ukryta. W przeciwnym razie prawie nie byłoby ślubów.

Tylko skąd mają się brać te ciągle pełne źródełka? Wehikuł czasu nie istnieje. Cudów nie ma. Te źródełka to są tylko w wyobraźni naiwnych klientów oraz w gadkach handlarzy, którzy taką ściemą bajerują naiwnych. Jakoś trzeba towar sprzedać a klient łatwowierny wiec można pocisnąć bajer że ma się dojście do tajnego magazynu wojskowego w USA, gdzie odkryto przez przypadek tysiące lamp NOS z lat 50-80, same nówki itd.

Wiele razy słyszałem takie historyjki dla jeleni. Jakby w takich magazynach nie mieli co trzymać tylko lampy próżniowe potrzebne wojsku jak krowie teleskop.

No dobra, przecież NOS 'ów nie sprzedaje się w tysiącach sztuk - to chyba oczywiste bo jak ktoś ma wydać np.na parę doskonałych Telefunkenów 4000 zł to zastanowi się

czy warto tyle wydać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.