Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Stasiop ja bym się raczej zainteresował polskimi dziećmi, które chodzą głodne, a wierz mi są takie.

a po co polskimi, zwroci na siebie wieksza uwage jak napisze o afrykanskich, w przyplywie charity spirit

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Jeśli to nadal wątek na temat Metronome C8 i innych ciekawych przetworników to dodam kilka swoich obserwacji, jeśli kogokolwiek to w ogóle interesuje.

Świetny, rzeczowy opis. Trafiłeś w sedno.

Powinieneś posłuchać tego DAC-a z cyfrówką Siltecha a przede wszystkim z dedykowanym napędem bo to zasadnicza różnica.

Ja słuchałem zarówno z CD-T8 , plikami i Calypso.

Z napędem Calypso ten DAC gra diametralnie inaczej niż z pozostałymi napędami.

Wtedy zrozumiał byś dlaczego ja z opinią Mariusza się nie zgadzam.

Kolego dwuplciowy, jak to ze mną się nie zgadzacie? :)

A w temacie wziąłem Vivaldiego na ostateczny odsluch, daje sobie tydzień albo dwa a potem wóz albo przewóz:)

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Kolego dwuplciowy, jak to ze mną się nie zgadzacie? :)

A w temacie wziąłem Vivaldiego na ostateczny odsluch, daje sobie tydzień albo dwa a potem wóz albo przewóz:)

Mariusz , ty słuchasz z Aurendera (tzn.takiego bajeranckiego kompa) a z nim to jedynie sprzęt AGD może dobrze zagrać.

Więc po co tobie dziadku Vivaldi?

Lepiej zamiast Vivaldiego kup sobie Chopina (tego z Polmosu) i łyknij setę bo na trzeźwo to tego słuchać się nie da ;)

Takie czasy ze dziadki wola kompy niż sete:)

Zapomniałeś chyba dodać przed dziadki słowa ............GŁUCHE I LENIWE.

Trzeba myśleć i pisać tylko w swoim Imieniu?

Masz jakieś wątpliwości ............to szybko pisz

Czy ktoś może mi wytłumaczyć co to ma znaczyć?

Elb sprzedał daczka MSB chińczykowi a teraz go wystawia ponownie. Zatem mam pytanie czy Elb jest chińczykiem czy jak zwykle miał kaprys i próbował wciskać kit.

Piękna historia - godna Smoleńska. Co za mrożące zwroty akcji !

Prawda jest jednak znacznie bardziej prozaiczna. Audio System poprosił mnie o wystawienie ich Diamonda, którego ciągle mają na stanie (nierozpakowany, gdybyś był zainteresowany).

Oba DACi są z zewnątrz identyczne, więc wrzuciłem zdjęcia swojego. Można je odróżnić po jednym małym szczególe - DAC z Audio Systemu (i ten z opisu który przytoczyłeś) ma moduł regulacji głośności w wersji Diamond, a ja miałem moduł Signature, który zatrzymałem sobie po sprzedaży mojego poprzedniego DACa Signature (tego srebrnego, którego miałem przed Diamondem).

Swojego DACa udało mi się sprzedać bez dawania ogłoszenia.

Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, to może najpierw zapytaj u źródeł, zamiast wypisywać brednie tu na forum, celem zdobycia wątpliwego poklasku.

PS. DAC IV Plus Signature też mają, tylko srebrno niebieski. Też nierozpakowany. I jeszcze transport UMT Plus - tym razem czarny.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Prawda jest jednak znacznie bardziej prozaiczna. Audio System poprosił mnie o wystawienie ich Diamonda, którego ciągle mają na stanie (nierozpakowany, gdybyś był zainteresowany).

Oba DACi są z zewnątrz identyczne, więc wrzuciłem zdjęcia swojego. Można je odróżnić po jednym małym szczególe - DAC z Audio Systemu (i ten z opisu który przytoczyłeś) ma moduł regulacji głośności w wersji Diamond, a ja miałem moduł Signature, który zatrzymałem sobie po sprzedaży mojego poprzedniego DACa Signature (tego srebrnego, którego miałem przed Diamondem).

Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, to może najpierw zapytaj u źródeł, zamiast wypisywać brednie tu na forum, celem zdobycia wątpliwego poklasku.

PS. DAC IV Plus Signature też mają, tylko srebrno niebieski. Też nierozpakowany. I jeszcze transport UMT Plus - tym razem czarny.

Brzmi wiarygodnie. Mnie przekonałeś:)))))

Prawda jest jednak znacznie bardziej prozaiczna. Audio System poprosił mnie o wystawienie ich Diamonda, którego ciągle mają na stanie (nierozpakowany,

O Smoleńsku to proszę w polityce na bocznicy pisać

Nie mam szczęścia....że mnie Pan Audiosystem nie poprosi o wystawienie czegoś na sprzedaż-znam Pana Audiosystema i liczyc kasę też umiem.

To klienta na swojego daczka znalazłes na ulicy?..........czy Ci się po prostu przyśnił??

To klienta na swojego daczka znalazłes na ulicy?..........czy Ci się po prostu przyśnił??

To proste Piotrze Chińczyk czytał ''nirvane'' w odcinkach na AS.

Z zapartym .......... tchem

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Audio System poprosił mnie o wystawienie ich Diamonda, którego ciągle mają na stanie

DAC IV Plus Signature też mają, tylko srebrno niebieski. Też nierozpakowany. I jeszcze transport UMT Plus - tym razem czarny.

Trochę im tego sprzętu w piwnicy zalega.

Jak na tak wybitne urządzenia to coś kieprawo z ich sprzedażą skoro Ciebie nawet w to zaangażowali.

Rozumiem ,że nie o klasę sprzętu chodzi lecz o ewidentny deficyt osób znających się na nim i doceniającym jego walory soniczne ?

Indoktrynacja w temacie MSB leży i kwiczy.

Może należy wykonać telefon po poradę do wujka Kim Dzong Un - a ? ;)

Olbrzymi zaszczyt mnie kopnął, że raczyłeś włączyć się w dyskusję. Ostatnio taka sytuacja miała miejsce z wiadomym Elgarem i Twoim "brakiem jakiejkolwiek wiedzy" w temacie. Do momentu jak Esoteric (jello) wkleił fakturę z... (łożesz matko Twoimi danymi osobowymi - istny szok).

Nowy, nierozpakowany Daczek MSB za 60% ceny? Toż to prawdziwy cukieras, trzyma cenę jak papiery w Amber Gold. Ile mają tych wypasów na stanie, że nie ma chętnych. Czy oddadzą za 40% wartości?

Czy Audiosystem jako szanowany i duży dystrybutor nie potrafi wystawić własnego ogłoszenia. Wydaje się to dość dziwne. Jeszcze dziwniejsze jest, gdy wystawia je organizator ogólnopolskiej wystawy audio gdzie ów dystrybutor też się prezentuje.

Wszystkie ogłoszenia oczywiście wystawiasz tylko i wyłącznie za DARMO, z chęci pomocy uciemiężonym i nic niemogącym właścicielom. Żadnych rabatów przy zakupie nie otrzymujesz. Ot taka sąsiedzka i ludzka życzliwość. Tylko co robią te góry zbanowanych w Nirvanie, pewnie wszyscy się mylą. Na Twoje opowieści mogą się nabrać jedynie nieświadome owieczki, golone z lubością przez dystrybutorów. Takie klepanie na kolanie, po pleckach oczywiście.

Ciekawe skąd się wziął kupiec z Chin, może przeczytał ogłoszenie na przystanku w Pekinie?

U mnie wróbelki ćwierkają, że tego daczka kupił pewien stomatolog z Warszawy i po odsłuchaniu oraz zapoznaniu się z tym porażającym bogactwem brzmień, postanowił go zwrócić i odzyskać stracone pieniądze. Jednak biorąc pod uwagę powyższe to bardziej prawdopodobna jest sprzedaż w Pekinie Panu Ping Pong Tao – Miao.

Proszę się tylko nie obrażać bo Pana wątek i „bezstronne” porównania sprzętów są BEZCENNE! Najbardziej podoba mi się fragment o kondycjonerze Pure Power oczywiście z Audiosystemu (przypadek rzecz jasna).

Cytuję:

„Nie robiłem jeszcze bezpośredniego porównania, ale wydaje mi się, że Krell S300i + PP2k gra lepiej niż Dartzeel, a Audiolab 8200CD + PP2000 gra lepiej niż Reimyo. Po prostu więcej muzyki, lepsza barwa, większa głębia dźwięku. Jak się raz posłucha, nie ma powrotu.”

„WOW. Muzyczna nirwana w najczystszej postaci.”

Nic dodać nic ująć, czysta rzetelność…

Jednym słowem, kupcie sobie pure Powera to Wam zrobi z Krella Darttzeela !

Ciekawe czy jak podepnę lodówkę to tuszonka zamieni się w kawior?

Nowy nie rozpakowany w wieku 3 miesięcy :)

Dlaczego MSB daje tylko 9 miesięcy gwarancji na swoje wyroby ? Tak wysoka awaryjność ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Szymon, nie kop Pana 02icon_mryellow.gif

Bought November 2013. Used in dedicated smoke, animal, and kid free listening room.

To są dopiero wyżyny marketingu. Sprzedawać nowy jako używany :)

Szymon, nie kop Pana

Ukryta Zawartość

Bought November 2013. Used in dedicated smoke, animal, and kid free listening room.

To są dopiero wyżyny marketingu. Sprzedawać nowy jako używany :)

Bidulek się trochę zamotał w zeznaniach i prawda znów wyszła na jaw. Ewentualnie w kartonie były mole lub pchły i słuchały przez 3 miesiące a Elb chcąc być krystalicznie uczciwym nie mógł o tym fakcie nie wspomnieć.

Ale co się dziwić przecież chłopak musi się odwdzięczyć dystrybutorowi z Audiosystemu. Przypadkowo mają w sprzedaży MSB, Magico, Trinity, Tara Labs, Finite Elemente.

Ciekawe czy Elb kiedykolwiek używał takowych sprzętów?

Ukryta Zawartość

Used in dedicated smoke, animal, and kid free listening room.

Dobry patent muszę koniecznie swojemu kotu to pokazać (jak się da złapać sukinkot)

Młody jest może zrozumi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, to może najpierw zapytaj u źródeł,

Elberoth ja generalnie nic do Ciebie osobiście nie mam, ale mam jednak jedno pytanie :

Czy ty masz nas wszystkich na tym forum za idiotów?

Jeżeli masz jakieś wątpliwości, to zadzwoń do Audio Systemu. Telefon przecież znasz.

Jeżeli natomiast chodzi o mojego Diamonda którego sprzedałem, i w którego sprzedaż jak widzę wątpisz, to proponuję zakład o skrzynkę dobrego Whiskey.

Sprzedałem - ty stawiasz, nie sprzedałem - ja stawiam.

Wiem że jesteś z Gdańska, ale możesz zawsze wysłać do mnie jakiegoś znajomego, to pokażę mu dokumenty celne, fakturę sprzedaży i wyciąg z mojego konta firmowego z drugiej połowy grudnia.

Przyjmujesz, czy mocny jesteś tylko w gębie i w rzucaniu oskarżeń ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

you scratch my back...........case, czyli lapa lape

w sumie nic nowego i nie ma sie czego wstydzic, tylko chodzi o to uwazanie innych za idiotow

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Jeżeli masz jakieś wątpliwości, to zadzwoń do Audio Systemu. Telefon przecież znasz.

Wiem że jesteś z Gdańska, ale możesz zawsze wysłać do mnie jakiegoś znajomego, to pokażę mu dokumenty celne, fakturę sprzedaży i wyciąg z mojego konta firmowego z drugiej połowy grudnia.

Czy uzgodniliście tym razem spójną wersję z Audiosystemem?

Jak to z firmowego, to to nie była sprzedaż prywatna? Przecież Ty nie handlujesz sprzętami audio.

Wklej dokumenty na forum tylko nie za chińskie kluseczki...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jeżeli masz jakieś wątpliwości, to zadzwoń do Audio Systemu. Telefon znasz.

Nie będę dzwonił bo mnie to nie interesuje. Nie moja branża.

Ale czy nie wydaje się Tobie to trochę dziwne ,że sprzedajesz nowe urządzenie jako używane i to nie te , które faktycznie jest do sprzedania?

Ja nie śledzę Twoich przygód z handlem sprzętem audio ale jak dla mnie to Twoje interesy wyglądają co najmniej egzotycznie.

I dziwisz się potem ,że ludzie na forum jakoś Tobie przestali już ufać.

Ale nie mój cyrk i nie moje małpy ... ja jednak jakbym żył z tej branży nie poruszał bym się wśród ludzi jak "pijany neandertalczyk z maczugą w łapie " ;)

Wklej dokumenty na forum tylko nie za chińskie kluseczki...

Moją ofertę zakładu przedstawioną Jarkowi, mogę rozszerzyć na każdą osobę, także Ciebie.

Wchodzisz w to, czy także jesteś tylko mocny w gębie ?

Nie będę dzwonił bo mnie to nie interesuje.

Spoko. Ale oskarżenie pod czymś adresem rzucić zawsze można. W końcu dla Ciebie to jak splunął.

Moją ofertę zakładu przedstawioną Jarkowi, mogę rozszerzyć na każdą osobę, także Ciebie.

Wchodzisz w to, czy także jesteś tylko mocny w gębie ?

Oczywiście, że wchodzę. Tylko zamienimy to na wódkę i spotykamy się u mnie.

Czy mogę zaprosić Starego Audiofila, to razem zagramy na skrzypkach...smyki już mam.

I jest jeszcze jedna mała prośba, musisz odpowiedzieć na poniższe pytania:

Panie Adamie kupiłem cały set Audiolaba i ni cholerę nie chce grać jak Reimyo, co zrobić?

Wiem, że jest Pan w tej kwestii ekspertem.

Mam też chińskiego Krell S300i co zrobić, żeby mieć Dartzeela?

Mam 300 par nowiuteńkich skarpet męskich w rozmiarze 46, czy pomoże mi je Pan sprzedać za 60% ceny. Nowe tylko 3 miesiące używane.

Oczywiście, że wchodzę. Tylko zamienimy to na wódkę i spotykamy się u mnie.

No oczywiście ... jeszcze będę się włóczył po Polsce aby udowodnić coś internetowemu trollowi.

Chcesz, to przyjedź do W-wy (zapewne bywasz od czasu do czasu, więc nie będzie to dla ciebie większy problem) - dostałeś oficjalną, męską propozycję konfrontacji. Zamiast z niej skorzystać, próbujesz wszystko tak ustawić, aby do niej nie doszło...

Nie chce ci się jechać - znajdź jakiegoś zaufanego człowieka z W-wy i go do mnie przyślij. Może wpaść nawet za 5 minut. Czekam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.