Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

powalczyć o prymat.

Zapewne.

Nie zajmuję się technikami, które odkrył i eksploruje już ktoś inny.

Mogę tylko mieć wielki szacunek dla twórców i pogratulować dania audiofilom potężnego narzędzia.

Tak, lecz nie rozumiemy się co do meritum tematu linii.

Zajmuję się innowacjami, linia tak wykonana, to nie jest jakiś tam przewód na ścianie, to najbardziej zaawansowany rodzaj transmisji dostosowany do potrzeb audio.

Proszę poczytać, jak tu w temacie osoby podchodzą entuzjastycznie do właściwości nowo wyprodukowanych urządzeń, proszę sobie wyobrazić, że w rzeczywistości wykorzystują swoje urządzenia w części ich potencjalnych możliwości.

Jest dalsza droga i dalszy rozwój, ale żeby on nastąpił, potrzeba dla zastąpienia jednego kondensatora firmy Delund, ośmiu sztuk, połączonych w specjalny sposób, to potężny koszt, mimo że potrzebne byłyby kondensatory o połowę mniejszej pojemności, przykładowo.

747 czy jesteś już na emeryturze? Pytam poważnie.

Dziwi mnie dlaczego nie wykorzystujesz Swojej wiedzy aby na niej zarabiać. Prezentujesz tyle ciekawych i indywidualnych poglądów, może warto spróbować.

Czy możesz przesłać zdjęcia Swojego systemu (może być na pw) czy pozostajemy nadal przy teorii? Rozumiem, że posiadasz system audio?

Agent Provocateur ;)

P.S.

To taka fajna firma dla małżonki ...

Może Sly wrzuci na youtube jak to gra albo na spotify. Stasiop masz abonament?
Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Tak, lecz nie rozumiemy się co do meritum tematu linii.

Zajmuję się innowacjami, linia tak wykonana, to nie jest jakiś tam przewód na ścianie, to najbardziej zaawansowany rodzaj transmisji dostosowany do potrzeb audio.

Proszę poczytać, jak tu w temacie osoby podchodzą entuzjastycznie do właściwości nowo wyprodukowanych urządzeń, proszę sobie wyobrazić, że w rzeczywistości wykorzystują swoje urządzenia w części ich potencjalnych możliwości.

Jest dalsza droga i dalszy rozwój, ale żeby on nastąpił, potrzeba dla zastąpienia jednego kondensatora firmy Delund, ośmiu sztuk, połączonych w specjalny sposób, to potężny koszt, mimo że potrzebne byłyby kondensatory o połowę mniejszej pojemności, przykładowo.

Widzę że jedziesz z tymi liniami energetycznymi na ostro....

Więc skorzystam z okazji i poproszę Cię o poradę we własnym interesie jak i moich lamp.

Otóż napięcie w gniazdku w zależności od pory dnia waha się od 218 v do 246v.

Objawia się to na moim wzmacniaczu zmiennym biasem na lampach od 38 mA do 48 mA.

Na dżwięk wpływa to tak że im mniej tym precyzyjniej , im więcej tym gęściej . Układ napięcia anodowego jest stabilizowany .

Wszelkie listwy , kondycjonery , autotransformatory i UPS-y po zastosowaniu tłumią i ograniczają swobodę i dynamikę grania .

Linia "spod bezpiecznika" jest dedykowana.

Masz jakąś radę oprócz takich w stylu zmodyfikuj lub sprzedaj wzmacniacz.

Oraz zaskarż firmę Tauron Polska Energia ?

Początek się zgadza Germany to hmmmm... Nie ta liga.

Wątpię, żeby kolega 747 miał okazję posłuchać powyższych.

German Physiks mają taką przestrzeń jak echo w dolinie Kościeliskiej w Tatrach !!!

MBL'e nie mają takiej przestrzeni 360 st.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Konkluzja na temat PASS-a serii XS:

"...The Xs 300 is the first Class A amplifier I have heard that does not even slightly soften upper-midrange and upper-octave dynamics. The end result is musically realistic and involving at every level. No aspect of music or sound quality stands out from another because none has to. This is an almost perfectly balanced set of incremental but very real improvements over the other amplifiers I’ve auditioned in my system, and it is an overall level of improvement my audiophile friends heard and commented upon without any prompting from me.

As a result, there is a natural synergy between the Xs preamp and the Xs 300 mono amplifiers. To go back to my earlier comments about the way manufacturers voice their electronics, the two are complementary in their improvements, and the sheer neutrality of their voicing ensures that improvements in the sound quality of one does not mask those in the other."

Mam identyczne wrażenia po odsłuchu, pisałem kilka stron wcześniej nie czytając niczego na ten temat.

Więc chyba z moim słuchem nie jest aż tak źle jak to był uprzejmy sugerować Staszek ;)

German Physiks mają taką przestrzeń jak echo w dolinie Kościeliskiej w Tatrach !!!

MBL'e nie mają takiej przestrzeni 360 st.

Ale wokalista ma gębę hipopotama a dokładność lokalizacji i precyzja pozycjonowania na scenie jak 16 wieczna armata. O spójności nawet nie wspomnę. Echo to nie wszystko. Dipole DIY też mają przestrzeń i co z tego jak reszta jest do bani. Zobacz jaką to ma utratę wartości a jaką MG 20.1 lub CLXy.

Więc chyba z moim słuchem nie jest aż tak źle jak to był uprzejmy sugerować Staszek ;)

A co ja pisalem cos o Twoim sluchu? NIC! wiec...po co ten tekst? Odpowiem, macie chandre bo wiadomo ze Pass nie ma rozdzielczosci i jest to cos za cos, ale sie do tego nikt nie przyzna. Wiadomo lepiej byc pieknym i bogatym, tutaj pozostaje pogactwo, bogactwo THD ktore wnosi zwykla niedoskonala technika.:D

"...The Xs 300 is the first Class A amplifier I have heard that does not even slightly soften upper-midrange and upper-octave dynamics. The end result is musically realistic and involving at every level. No aspect of music or sound quality stands out from another because none has to. This is an almost perfectly balanced set of incremental but very real improvements over the other amplifiers I’ve auditioned in my system, and it is an overall level of improvement my audiophile friends heard and commented upon without any prompting from me.

As a result, there is a natural synergy between the Xs preamp and the Xs 300 mono amplifiers. To go back to my earlier comments about the way manufacturers voice their electronics, the two are complementary in their improvements, and the sheer neutrality of their voicing ensures that improvements in the sound quality of one does not mask those in the other."

Mam identyczne wrażenia po odsłuchu, pisałem kilka stron wcześniej nie czytając niczego na ten temat.

Wszyscy jesteście głusi, Staszek ma rację!

Staszku prosimy o wywód na temat lamp 833. Może być Wavac, TNT, Amplifon co tam chcesz. Nie daj się prosić.

A co ja pisalem cos o Twoim sluchu? NIC! wiec...po co ten tekst? Odpowiem, macie chandre bo wiadomo ze Pass nie ma rozdzielczosci i jest to cos za cos, ale sie do tego nikt nie przyzna. Wiadomo lepiej byc pieknym i bogatym, tutaj pozostaje pogactwo, bogactwo THD ktore wnosi zwykla niedoskonala technika.:D

Staszku masz rację! Właśnie przesłuchałem na youtube wszystkie wzmaki Passa i rzeczywiście nie grają!
Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Gdy nasze wypowiedzi się zderzyły....właśnie to

chciałem Ci przekazać " almost perfectly balanced ".

Ludzie oczekujący po Passie ciepła i nadmiarowej gęstości nieżle się przejadą.

To jest obiektywny i analityczny a zarazem niemęczący samiec ALFA.

Elektronika (mówimy o referencji) MBL jest dogrzana bo cebulki tego potrzebują.

Teraz jest OK ?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Odpowiem, macie chandre bo wiadomo ze Pass nie ma rozdzielczosci i jest to cos za cos, ale sie do tego nikt nie przyzna.

O.K. jeżeli ma to Ciebie zadowolić : tak , masz całkowitą rację te urządzenia nie mają rozdzielczości.

Wogóle niczego nie mają poza obudową , a i ta jest do bani bo krzywa taka jakaś jak sracz w polu...

P.S.

Z Tarota wróżę hobbystycznie , więc jakby co to wal jak w dym ;)

Masz jakąś radę

Proszę mnie nie stawiać w takiej sytuacji.

Proszę poszukać mojego wpisu w dziale lampy, powinien być jeden, na pięć lat obecności na forum.

Posiadam wiedzę dotyczącą właściwości lamp, lecz nigdy dotąd nie zajmowałem się nimi na poważnie, zostawiłem to sobie na przyszłość, może właśnie nadszedł czas..

Z problemem trudno sobie poradzić inaczej niż wprowadzając w jakimś miejscu formę stabilizacji, to banalne i oczywiste, problem jest nienaturalny z punktu widzenia projektanta urządzenia, mało kto wprowadza układy, które miałyby reagować na wahania w tak sporym zakresie, oczywiście wszystkie ewentualne zabezpieczenia zmienią dźwięk.

Obok mnie stoi pre lampowy AN L3, ma lampy, jedną na kanał, to wersja KIT Signature, sam składałem, same BG, bias jest stabilizowany jedzie z 1000uF FK BG, moduły stabilizacyjne od Burson Audio, uzupełnione BG, diody soft recovery, kable do elektrod lamp XLO Signature.

Przy lampie audio jest kond sprzęgający, nazywa się v-cap, 0,1uF/600V, potencjometr jest teraz alps, lecz był najwyższy TKD, jest teraz wypożyczony do innego urządzenia, wróci, jest wykonane przegubowe jego prowadzenie aby skrócić drogę sygnału, gniazda będą WBT silver, przyjechały dopiero, jeszcze nie zamontowane, trafa wyjścia są takie jak dał AN, docelowo będą znacznie lepsze.

Jest jeszcze 8szt wysokonapięciowych BG, 22Uf/350v VK, oraz 2 miedziano-olejowe 0.47 i 0,2 uF AN.

W zasilaniu lampa Pionnera i chyba dioda telefunkena, nie mam docelowych lamp sygnałowych najwyższej klasy, coś tam jest za 25$szt.

Nie inwestuję środków w urządzenia techniczne hi end wyprodukowane przez konkurencję !

Posiadam tylko to co niezbędne do działań BR/ badania-rozwój /, podałem przykład pre.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ciekawy artykuł na temat serii XS.

Można z przymrużeniem oka dla relaksu poczytać:

http://everythingaudionetwork.blogspot.com/2014/11/audiophile-review-pass-labs-xs-150.html

P.S.

Szymon , facet grał również na ML i chata mu nie spłonęła ;)

Tranzystory nawet te barwne jak Mac niestety nie miały szans z lampami, o MBL nawet nie wspomnę.

Po co pieprzysz takie farmazony!

Już w "Tytanach" Ci wyjaśniałem. Porównywałeś stare trupy MBLa 9010 z czasów Premierostwa Oleksego, a TU celowo i z premedytacją piszesz to co chcesz, aby inni przeczytali, celem ewidentnego zdyskredytowania marki!

Koło MBL 9011 nawet nie stałeś, więc twoja wiarygodność w tym poście jest zerowa.

Może u Ciebie jest wszystko najfajniejsze, włącznie z mięsem twoich świnek, ale na litość boską tak nie można pisać, ze Passy i reszta świata to szrot, bo tylko twoje jest najlepsze!

A udław się tą twojszą najlepszoscią!

Bye, bye...

Swojego systemu

Posiadam pewną ilość, sprzętu, nie jest zestawiony w system, zostaje zaangażowany w zależności od potrzeb.

Mogę napisać czego nie mam, a przydałoby się, nie posiadam głośnika z kopułką wykonaną z grafitu, oraz ceramiki trójwarstwowej.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Proszę mnie nie stawiać w takiej sytuacji.

Proszę poszukać mojego wpisu w dziale lampy, powinien być jeden, na pięć lat obecności na forum.

Posiadam wiedzę dotyczącą właściwości lamp, lecz nigdy dotąd nie zajmowałem się nimi na poważnie, zostawiłem to sobie na przyszłość, może właśnie nadszedł czas..

Z problemem trudno sobie poradzić inaczej niż wprowadzając w jakimś miejscu formę stabilizacji, to banalne i oczywiste, problem jest nienaturalny z punktu widzenia projektanta urządzenia, mało kto wprowadza układy, które miałyby reagować na wahania w tak sporym zakresie, oczywiście wszystkie ewentualne zabezpieczenia zmienią dźwięk.

Obok mnie stoi pre lampowy AN L3, ma lampy, jedną na kanał, to wersja KIT Signature, sam składałem, same BG, bias jest stabilizowany jedzie z 1000uF FK BG, moduły stabilizacyjne od Burson Audio, uzupełnione BG, diody soft recovery, kable do elektrod lamp XLO Signature.

Przy lampie audio jest kond sprzęgający, nazywa się v-cap, 0,1uF/600V, potencjometr jest teraz alps, lecz był najwyższy TKD, jest teraz wypożyczony do innego urządzenia, wróci, jest wykonane przegubowe jego prowadzenie aby skrócić drogę sygnału, gniazda będą WBT silver, przyjechały dopiero, jeszcze nie zamontowane, trafa wyjścia są takie jak dał AN, docelowo będą znacznie lepsze.

Jest jeszcze 8szt wysokonapięciowych BG, 22Uf/350v VK, oraz 2 miedziano-olejowe 0.47 i 0,2 uF AN.

W zasilaniu lampa Pionnera i chyba dioda telefunkena, nie mam docelowych lamp sygnałowych najwyższej klasy, coś tam jest za 25$szt.

Nie inwestuję środków w urządzenia techniczne hi end wyprodukowane przez konkurencję !

Posiadam tylko to co niezbędne do działań BR/ badania-rozwój /, podałem przykład pre.

Ok.

Potencjał jest.

Mam jeszcze jedno pytanie czy prostownik lampowy w AN może łagodzić skutki wahania w sieci - bo takiego mój wzmacniacz nie posiada.

Wiadomo że na trwałość lamp wpływa ogromnie ale czy stabilizuje on dopływające napięcie z sieci energetycznej w znacznie większym stopniu niż krzem ? Albo przez większy dryf w reakcji łagodzi jego skutki ?

Po co pieprzysz takie farmazony!

Już w "Tytanach" Ci wyjaśniałem. Porównywałeś stare trupy MBLa 9010 z czasów Premierostwa Oleksego, a TU celowo i z premedytacją piszesz to co chcesz, aby inni przeczytali, celem ewidentnego zdyskredytowania marki!

Koło MBL 9011 nawet nie stałeś, więc twoja wiarygodność w tym poście jest zerowa.

Może u Ciebie jest wszystko najfajniejsze, włącznie z mięsem twoich świnek, ale na litość boską tak nie można pisać, ze Passy i reszta świata to szrot, bo tylko twoje jest najlepsze!

A udław się tą twojszą najlepszoscią!

Bye, bye...

Co się dzieje , dlaczego taka agresja ?

Czy coś mnie ominęło ?

> piano

Zbyt emocjonalnie podchodzisz do zjawiska forum, tak samo zresztą jak i ja w wielu zakładkach zakładkowych. Coś mamy wspólnego ze sobą '-)

Parker's Mood

Rozumiem, że posiadasz system audio?

Pisałem wczoraj, system audio za 300-500kpln, mam w salonie dwie ulice dalej, siedzę w hi end od zawsze, nie muszę się nikomu tłumaczyć na co przeznaczam środki, wiesz ile kosztują działania prawne aby opatentować produkt ?

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

ale, gdzie tam.., emocje to ja miałem dziś na sankach:))

Mając taki system jak Ty miał bym tak ogromny dystans do tego wszystkiego co się tu mówi że jedyne co by mnie interesowało to...to czym posmarować suwnice sanek aby się toczyły jak najlepiej.

pozdrawiam

wiesz ile kosztują działania prawne aby opatentować produkt ?

Ile? Mój znajomy, konstruktor wzmacniaczy gitarowych, ma patent amerykański na swoje trafa - specjalny, innowacyjny sposób nawijania drutu na rdzeń. Jego wzmacniacze brzmią bardzo dobrze z wieloma modelami gitar. Chętnie używał tych wzmaków śp. Jarek Śmietana. W dalszym ciągu używa Neil Alger... Tomasz Stańko. Jedynym problemem w jego wyrobach to, że się tak wyrażę, dość ubogi zakres equalizacji. Nie słyszałem, żeby to był jakiś wielki problem w działaniach prawnych, ale być może się mylę.

Parker's Mood

Gość cybant

(Konto usunięte)

Ale wokalista ma gębę hipopotama a dokładność lokalizacji i precyzja pozycjonowania na scenie jak 16 wieczna armata. O spójności nawet nie wspomnę. Echo to nie wszystko. Dipole DIY też mają przestrzeń i co z tego jak reszta jest do bani. Zobacz jaką to ma utratę wartości a jaką MG 20.1 lub CLXy.

Jak ktoś włoży sam głośniki do deski i zrobi zwrotnicę " na słuch" to faktycznie ...sam tak zaczynałem:))

Ale dobrze zrobione Dipole DIY...resztę mają też całkiem przyzwoitą.

Tak z ciekawości sprawdź na czym słucha prywatnie Nelson Pass;)

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Panowie,

Ależ mam dystans, tylko zapominam o nim, gdy ktoś z premedytacją dyskredytuje logo do windowania swoich akcji.

Widzę że mnie żle zrozumiałeś .

Twój system jest super pod Twój gust ma atuty nie do przeskoczenia - przez głośniki dynamiczne .

Ale jeżeli myślisz że jest to jedyna droga do osiągnięcia satysfakcji muzycznej to mówię Ci że się mylisz.

Otóż metal zastosowany w budowie Twoich głośników zostaje przy dokładnym odsłuchu obnażony. Niestety to sztywny metal (ideał konstrukcyjny) .

Właśnie dlatego barwne wzmacniacze do nich są obowiązkowe . Finalnie wychodzi to bardzo dobrze.

Ale ja i tak wolę bardziej klimatycznie i intymne brzmienie....(IMO).

Na miękkich membranach....

Wzmianka :

Folie w (ML/M) też są z plastiku więc mi jest z nimi bardziej po drodze pod względem barwy i wypełnienia oraz płynności...

Gość cybant

(Konto usunięte)

ale, gdzie tam.., emocje to ja miałem dziś na sankach:))

Dlatego masz tak wysoki poziom adrenaliny... to sanki extremalne:)))

Po takich jazdach ciężko się wyciszyć...

Widzę że mnie żle zrozumiałeś .

Twój system jest super pod Twój gust ma atuty nie do przeskoczenia - przez głośniki dynamiczne .

Ale jeżeli myślisz że jest to jedyna droga do osiągnięcia satysfakcji muzycznej to mówię Ci że się mylisz.

Otóż metal zastosowany w budowie Twoich głośników zostaje przy dokładnym odsłuchu obnażony. Niestety to sztywny metal (ideał konstrukcyjny) .

Właśnie dlatego barwne wzmacniacze do nich są obowiązkowe . Finalnie wychodzi to bardzo dobrze.

Ale ja i tak wolę bardziej klimatycznie i intymne brzmienie....(IMO).

Na miękkich membranach....

Wzmianka :

Folie też są z plastiku więc mi jest pod względem barwy i wypełnienia oraz płynności bardziej po drodze...

I otóż materiał w twoich membaramach zostaje obnażony , sflaczenie zwyczajnie słychać;))

Kij ma dwa końce ...zawsze.

Nie słyszałem, żeby to był jakiś wielki problem w działaniach prawnych

Żyjesz w innym świecie, w Twoim nie ma trudności, dlatego Nowy York wygląda tak jak wygląda, tu nic nie wygląda tak jak w Nowym Yorku.

Przyjedź tu i działaj w hi end, odkryj coś i spróbuj opatentować.. nie zapomnij zaopatrzyć sie odpowiedniej wielkości worek, z napisem $, wtedy nie będziesz miał żadnych problemów, wynajmiesz odpowiednią kancelarię, poprosisz o ochronę na terenie UE, USA i Japonii....

Pisząc, że są problemy miałem na myśli sytuację, w której właściwości wiedzy mogą zostać użyte nie dla zysku autora lecz osób nieupoważnionych.

Mój znajomy,

Pogratuluj ode mnie Twojemu znajomemu, jest moim Kolegą po fachu.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Dlatego masz tak wysoki poziom adrenaliny... to sanki extremalne:)))

Po takich jazdach ciężko się wyciszyć...

I otóż materiał w twoich membaramach zostaje obnażony , sflaczenie zwyczajnie słychać;))

Kij ma dwa końce ...zawsze.

Ale zaczynasz psioczyć na mój gust....

To wypada ?

Ciekawy artykuł na temat serii XS.

Można z przymrużeniem oka dla relaksu poczytać:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

P.S.

Szymon , facet grał również na ML i chata mu nie spłonęła ;)

A dlaczego miała spłonąć przecież to nie szrot MBLa z niemieckiego śmietnika słuchany przez karypla w mysiej kiszce. Znam takich co wstawiają kolumny typu dipolowego do klitek i myślą, że mają hajenda.

Jak się nie ma minimum 50-60m2 to można zapomnieć o dużych konstrukcjach tego typu. Zamiast grania jest wtedy granko.

Na forum są krasnale co myślą, że wszystkie rozumy pozjadali ale dobrej lampki w życiu nie słuchali. O 833 to mogą jedynie pomarzyć. Szroty jedynie kupują i zaraz na sprzedaż wystawiają...

..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.