Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

A MOIM zdaniem, masz klapki na oczach... zakłądając tylko jedno rozwiązanie.

THD slychac!!! A to co ma Pass mozna rowniez osiagnac, oczywiscie to nie jest proste ;(

Gość jt211

(Konto usunięte)

Tutaj charakterystyki tranzystorow uzytych we wzmacniaczu Jarkowym Passa - SIT bo kolega poszukiwal ;)

http://www.audiohobby.com/fun-with-pass-sit-1/

Stasiu śmiem zauważyć że my nie wiemy jakie tam są tranzystory :>)))

Może SIT a może inne. SIT to tylko nasze domysły.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nelson Pass to czlowiek starej daty, nie wierzy w petle - MYLI SIE!

Widzę ,że energia Ciebie rozpiera.

To samo pisałeś w wątku obok na temat dac-ów.

Znasz jakiegoś konstruktora, który dorasta Tobie do pięt ? ;)

Staszek przeczytaj może post #6340 ;)

Widac ostatnio mam powazne problemy z czytaniem ze zrozumieniem, trzeba sie leczyc nie ma rady :D

Widzę ,że energia Ciebie rozpiera.

To samo pisałeś w wątku obok na temat dac-ów.

Znasz jakiegoś konstruktora, który dorasta Tobie do pięt ? ;)

Dyskutujemy tylko o koncepcji, co to ma do rzeczy kto lepszy kto gorszy? ;)

O.K. skoro nie chcesz napisać , rozumiem i nie nalegam

Nie, po prostu podpuszczałem "wiem ale nie powiem" Stanisława.

Z charakterystyk, wynika to co napisał Pass, a z brzmienia to Ty napiszesz.

Stasiu śmiem zauważyć że my nie wiemy jakie tam są tranzystory :>)))

Może SIT a może inne. SIT to tylko nasze domysły.

Jednak to chyba coś specjalnego:

- Nie mógłby pisać SIT nie dając SIT'ów....

- SIT to całkiem inne technologia produkcji, niż zwykłe PowerJFETy, więc odrzuty odpadają, chodzi o geometrię a nie o rodzaj półprzewodnika (te SJEPy są też SiC, ale nic nie piszę o tym, że mają budowę SIT, albo coś przeoczyłem).

- SemiSouth upadło, gdyby nie to, to być może byłyby ogólnie dostępne te tranzystory. Może nie zdążyli wdrożyć do sprzedaży etc...

System gra dobrze, albo nie....

Gość jt211

(Konto usunięte)

Jednak to chyba coś specjalnego:

- Nie mógłby pisać SIT nie dając SIT'ów....

- SIT to całkiem inne technologia produkcji, niż zwykłe PowerJFETy, więc odrzuty odpadają, chodzi o geometrię a nie o rodzaj półprzewodnika (te SJEPy są też SiC, ale nic nie piszę o tym, że mają budowę SIT, albo coś przeoczyłem).

- SemiSouth upadło, gdyby nie to, to być może byłyby ogólnie dostępne te tranzystory. Może nie zdążyli wdrożyć do sprzedaży etc...

Może zrobimy zrzutkę na butelkę włoskiego kwasu to nam Jarek zerknie do środka :>)

Heh, masz rację...

Przeczytałem jeszcze raz tą broszurę (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), i nie pisze tam, że używa konkretnie SIT'ów, tylko, że chcieli uszykać ten sam efekt co w ich małych układach z SIT'ami używając MOSFETów. Tak modyfikowali topologię.

Pewnie tych SITów Pass, ma tak mało, że stosuje je tylko w FirstWattach, gdzie potrzeba chyba dwóch sztuk na cały wzmacniacz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Może zrobimy zrzutkę na butelkę włoskiego kwasu to nam Jarek zerknie do środka :>)

Józek skoro jesteście tacy mili to chętnie przyjmę butelkę np. Masseto.

Wtedy mogę rozkręcić i zrobić fotkę ;)

Chyba odkorkować i denko od środka :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jt211

(Konto usunięte)

Lepiej może nie będę pytał ile ona kosztuje aż tak ciekawy nie jestem :>)
Gość jt211

(Konto usunięte)

Masseto to taki ziemisty merlot. Kosztuje coś około 2 k PLN ;)

Nietanio trza coś innego wymyśleć. Sporo muzy na CD za tę butelkę wyjdzie.Jarek człek dowcipny może nam fotkę denka od środka wysłać.

Jak pić to tylko czystą. Polecam wódeczkę Billionaire albo tańszą Russo-Baltique :)
Gość jt211

(Konto usunięte)

Jak pić to tylko czystą. Polecam wódeczkę Billionaire albo tańszą Russo-Baltique :)

Szymuś mój kumpel robi wyrób ze tak to nazwijmy ekologiczny na ok 70% a następnie ileś tam czasu trzyma go w dębowej beczce w której wcześniej był likier wiśniowy.Już likier jest palce lizać a to co wychodzi potem trudno wprost opisać :>)

Kranikiem spuszcza się litr i tyle samo dolewa od góry czystego ekologicznego.

Ot taka nirvana ... ekologiczna.

tylko co się dzieje z takimi kondami w nie hermetyzowanej komorze samolotu przy -40 stopniach to ja nie wiem ? ;)

nie wdając się w konstrukcyjne szczegóły kadłub samolotu stanowi hermetyczną całość.(oprócz części, w której chowa się podwozie) Część pasażerska i bagażowa są oddzielone od siebie, ale obie są hermetyczne :) .Wyobrażasz sobie np ulubionego psa przewożonego w luku bagażowym, albo dostawę świeżych małży lub kwiatów przy minus 50 stopniach i ciśnieniu panującym na ok 10 km??

Praca na lotnisku nie jest w tym przypadku niezbędna. Wystarczy odrobina wiedzy ogólnej

Nie trzeba wiedzy ogólnej żeby skakać z 4000 metrów niehermetyzowanego pokładu przy -15 stopniach latem (na ziemi ponad +30) żeby o tym wiedzieć że nie wszystko trzeba hermetyzować także dla człowieka.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

UPS i zapewne inne firmy cargo, korzystają z dedykowanych do cargo z samolotów, które są całe, lub w dużej części hermetyzowane, a piloci mogą nawet regulować temperaturę w środku. Ponadto w wybranych usługach, mogą zagwarantować konkretną temperature, dla całego czasu trwania transportu dla danego ładunku. Można też skorzystać ze specjalnych opakowań, o różnej zdolności do utrzymywania temperatury w wybranych przedziałach.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Panowie jak dla mnie to Pass może transportować sprzęt do dystrybutorów na całym świecie nawet za pośrednictwem "Camel Travel".

Dają 5 lat gwarancji to niech oni się martwią bo ja raczej nie mam powodów.

Myślę ,że czasami ważniejsze jest to w jaki sposób sprzęt jest zapakowany i zabezpieczony niż sposób jego transportu.

Ale domniemam ,że skoro panowie w Pass Labs. potrafią złożyć prosto obudowę to raczej są świadomi tego jaki sposób transportu jest adekwatny do udzielonego okresu gwarancji i wartości urządzeń.

Myślę ,że czasami ważniejsze jest to w jaki sposób sprzęt jest zapakowany i zabezpieczony niż sposób jego transportu.

Dokładnie, prościej się tego nie da ująć.

• 3 tygodnie później...

W ostatnim numerze francuskiego Haute Fidelite test Metronome C8+. Tak jak Jarek wspominal , obudowy pozostaly bez zmian.

Dac o wewnetrznej 32 bitowej architekturze odtwarza pcm do 24/192 i co ciekawe DSD az do 512 fs.

W sekcji analogowej Lundahle LL1545 A i triody NOS Jan 6922 w wersji militarnej.

Francuski recenzent Phillipe David zaliczyl C8+ - jakzeby inaczej - do serii referencyjnej .

Tak czy inaczej , wprowadzenie DSD i to w wersji az do 512 fs czyni z niego bardzo ineteresujacy topowy dac i bardzo powaznego konkuretna dla lampi GG czy Vivaldi dac.

Ciekawe, czy wprowadzone nowe wejscie usb Amanero, czyli podobnie jak w lampim, spelni oczekiwania zwolennikow plikow, do ktorych sie zaliczam.

Detal we Francji 18200 euro , ciekawe jaka bedzie cena na polskim rynku.

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.