Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Dystrybutor Audio Tekne Hari Strukelj uwaza zestawienie integry tej firmy z Duo Omega za wybitne.

Znam Hariego , równy gość.

Dziwne żeby jako dystrybutor uważał coś innego ;)

Trzeba było posłuchać urządzenia a nie Hariego ;)

Sluchalem , nawet o tym pisalem w watku najlepszy wzmacniacz do Avantgarda Acoustic, ale ... patrz odpowiedz do Spartona. W swoim czasie bardzo sie interesowalem konstrukcja SIT Nelsona Passa, ale dystrybutor z Danii chcial tylko sprzedac, bez odsluchu, a na audiogonie pojawily sie opinie o problemach w polaczeniu z AG , to se dalem siana. Po co szukac ciagle nowego ,jak od 5 lat mam kolejne Crossfire, ktore super pasuja? MOze kiedys integre Audio Tekne albo Duo Mezzo wstawie?

We wrzesniu poslucham sobie zestawu ze wzmakami z Brazylii, ktore tak chwalono w Monachium.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Auć to dość niebezpieczne posunięcie dla Twoich Crossfireów tylko tyle Tobie powiem. Pogadamy sobie po odsłuchu jak pozwolisz :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to jest jego prywatny zestaw, kolumny mogl kupic dowolne, chocby audio tekne.

Auć to dość niebezpieczne posunięcie dla Twoich Crossfireów tylko tyle Tobie powiem. Pogadamy sobie po odsłuchu jak pozwolisz :)

Wiele razy tak myslalem,sa ludzie, ktorzy pisza np na WBF, ze dzwiek Crossa z Duo Omega to najlepsze co slyszeli.

A te brazyliczyki kosztuja drozej od Audio Tekne:(

Dziękuję. Ale mimo to, chyba warto by było posłuchać go u siebie...

I tu pelna zgoda, zrobie to, kiedy bede powaznie o nim myslal, nie chce robic plonnych nadziei dystrybutorowi.

Dwa problemy : cena i wyglad.

Konto w trakcie usuwania

Wiele razy tak myslalem,sa ludzie, ktorzy pisza np na WBF, ze dzwiek Crossa z Duo Omega to najlepsze co slyszeli.

A te brazyliczyki kosztuja drozej od Audio Tekne:(

O w morde nie wiedziałem że jest aż tak trendy jeżeli chodzi o cenę :)

No cóż taki mamy klimat ...

A co do Audio Tekne to pragne przypomniec, ze bylem pierwszym na forum , ktory docenil klase tej marki na AS2013.

Konto w trakcie usuwania

A co do Audio Tekne to pragne przypomniec, ze bylem pierwszym na forum , ktory docenil klase tej marki na AS2013.

Do moich kolumn i mając na uwadze gatunki muzyki , których słucham ten sprzęt nie jest w kręgu moich zainteresowań.

Choć Hari nalegał żeby do mnie przyjechać z prezentacją.

Grzecznie podziękowałem.

i wyglad.

Wiadomo. Najlepiej, żeby "miała i charakter i wygląd". Ale każdy dojrzały facet wie, że najważniejszy jest charakter.

Czy jakoś tak...

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Do moich kolumn i mając na uwadze gatunki muzyki , których słucham ten sprzęt nie jest w kręgu moich zainteresowań.

Choć Hari nalegał żeby do mnie przyjechać z prezentacją.

Grzecznie podziękowałem.

Bardzo wazne zdania- nie ma najlepszego sprzetu do wszystkiego. Trzeba wybrac pod preferowana muzyke, pomieszczenie i budzet, no i przede wszystkim prawidlowo dobrac elementy toru. Mimo, ze Hari rowniez mi proponowal odsluch w domu i bardzo mi sie dzwiek AT podobal, nie wezme na odsluch, skoro wiem ,ze go nie kupie, trzeba byc uczciwym wobec dystrybutora.

Wiadomo. Najlepiej, żeby "miała i charakter i wygląd". Ale każdy dojrzały facet wie, że najważniejszy jest charakter.

Czy jakoś tak...

:)

Konto w trakcie usuwania

Panowie, wracając do tematu tego wątku i Passa.

Zauważyłem w specyfikacji Passa XS 150 i 300, że pomimo wielkiej mocy 150/300W w klasie A wzmacniacze te mają zaskakująco niski damping factor na poziomie 50. Konkurencja na tym poziomie ma DF liczone zazwyczaj w tysiącach.

Ja ze spraw technicznych jestem - delikatnie mówiąc - zielony. Ale wiem, że DF oznacza kontrolę wzmacniacza nad głośnikiem, mam rację?

Kolega gospodarz zapewne miał jeszcze przed zakupem wszelkie ciekawostki na temat tego wzmacniacza w małym palcu, więc zadam pytanie :) Czy tak niski DF ma jakiś wpływ na szybkość ataku dźwięku czy problemy z dynamiką? Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, żeby taka elektrownia miała tak słaby/niski DF.

To trzeba by sprawdzić,bo ja także o tym dźwięku pisałem,więc nie wiem kto był pierwszy :)

A do pokoju Audio Tekne wracałem kilka razy.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Panowie, wracając do tematu tego wątku i Passa.

Zauważyłem w specyfikacji Passa XS 150 i 300, że pomimo wielkiej mocy 150/300W w klasie A wzmacniacze te mają zaskakująco niski damping factor na poziomie 50. Konkurencja na tym poziomie ma DF liczone zazwyczaj w tysiącach.

Ja ze spraw technicznych jestem - delikatnie mówiąc - zielony. Ale wiem, że DF oznacza kontrolę wzmacniacza nad głośnikiem, mam rację?

Kolega gospodarz zapewne miał jeszcze przed zakupem wszelkie ciekawostki na temat tego wzmacniacza w małym palcu, więc zadam pytanie :) Czy tak niski DF ma jakiś wpływ na szybkość ataku dźwięku czy problemy z dynamiką? Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, żeby taka elektrownia miała tak słaby/niski DF.

Kolega wie tyle o DF a nie wie że Pass XS to układ SE ?

Konkurencja na tym poziomie ma DF liczone zazwyczaj w tysiącach.

Może i ma liczone nawet w pierdylionach tyle ,że co z tego ?

Czy tak niski DF ma jakiś wpływ na szybkość ataku dźwięku czy problemy z dynamiką? Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, żeby taka elektrownia miała tak słaby/niski DF.

Odpowiem ,że wg. mnie tak niski DF ( przynajmniej w tych wzmacniaczach ) nie ma żadnego związku z tym o co kolega pyta.

Wszystko gra i buczy ;)

Czy tak niski DF ma jakiś wpływ na szybkość ataku dźwięku czy problemy z dynamiką? Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, żeby taka elektrownia miała tak słaby/niski DF.

Bo to wynika z braku petli sprzezenia zwrotnego we wzmacniaczu i generalnie od jego rowniez wzmocnienia w otwartej petli. Pass nie ma globalnej petli sprzezenia zwrotego, co ma tez niby swoje plusy...Dlugi czas twierdzilem ze wysoki DF nie ma znaczenia na dzwiek. Jednak ostatnio pewne moje teoretyczne dowody jak i odsluchy przekonaly mnie ze jest on jednak niezwykle istotny. Jego wysoka wartosc bedzie wplywac bardziej na charakter brzmienia nawet na barwe i gladkosc, ale i oczywiscie na kontrole na basie. Uwazam ze powinien byc bardzo wysoki.

Dlugi czas twierdzilem ze wysoki DF nie ma znaczenia na dzwiek.Jednak ostatnio pewne moje teoretyczne dowody jak i odsluchy przekonaly mnie ze jest on jednak niezwykle istotny. Jego wysoka wartosc bedzie wplywac bardziej na charakter brzmienia nawet na barwe i gladkosc, ale i oczywiscie na kontrole na basie. Uwazam ze powinien byc bardzo wysoki.

Uważam, że czas najwyższy, byś zabrał się za budowę wzmacniacza.

Poważnie.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Uważam, że czas najwyższy, byś zabrał się za budowę wzmacniacza.

Poważnie.

Projekt wzmacniacza jest juz od dawna, ale brak czasu na realizacje, najpierw bedzie DAC jest szansa ze do konca roku skoncze.

Kolega wie tyle o DF a nie wie że Pass XS to układ SE ?

A co ma DF do ukladu z SE? :/

Sparton ja moge byc idiota, ale ja chcialbym sie nauczyc cos od Ciebie, powiedz mi jakie jest powiazanie pomiedzy konstrukcja SE a wspolczynnikiem Damping Factor. ;)

Nie wstydz sie, blysnij wiedza! :D

Sparton ja moge byc idiota, ale ja chcialbym sie nauczyc cos od Ciebie, powiedz mi jakie jest powiazanie pomiedzy konstrukcja SE a wspolczynnikiem Damping Factor. ;)

Nie wstydz sie, blysnij wiedza! :D

Waląc takie teksty chyba nie wiesz do kogo piszesz ?

Ja wiem i na Twoim miejscu nie ośmieszałbym się.

Rozmawiając grzecznie wiele pożytecznych rzeczy mógłbyś się dowiedzieć , również dla Twojego niespełnionego projektu.

Na Twoim miejscu przeprosiłbym grzecznie tego pana i ew. poprosił o poradę.

Waląc takie teksty chyba nie wiesz do kogo piszesz ?

Ja wiem i na Twoim miejscu nie ośmieszałbym się.

Rozmawiając grzecznie wiele pożytecznych rzeczy mógłbyś się dowiedzieć , również dla Twojego niespełnionego projektu.

Na Twoim miejscu przeprosiłbym grzecznie tego pana i ew. poprosił o poradę.

Moze byc nawet profesorem najbardziej elitarnej uczelni z wieloma publikacjami itp...nie przeszkadza mi to zupelnie. Niech wytlumaczy mi to niedouczonemu. Bardzo prosze!

Ale w przypadku zmian ciepla i wplywu tego na elementy jak i cala elektronike wykazal sie w dyskusji totalnym brakiem wiedzy. Jakos nie za bardzo chcial dyskutowac tylko rzucal kamieniami zza rogu. jestem otwarty na rzeczowa a co najwazniejsze merytoryczna dyskusje i zapraszam w takim razie.

No ja wlasnie chcialbym sie cos w koncu dowiedziec ciekawego od Spartona ale jakos ciagle nie moge...czekam!

Dodatkowo prosilem kolege Sparton o skreslenie kilku zdan na temat swego sprzetu...zostalo to mrzemilczane, tym bardziej ze kolega krytykuje sprzety innych. To nie jest fair zagranie i to on powinien przeprosic i napisac w koncu cos o swoim sprzecie! ;)

Ciekawe, ze na klepanie fantazji na forum nigdy Ci czasu nie brakuje ;'))

Wzmacniacz moj byl wystawiony na AS 2011 w pokoju DIY, sa swiadkowie i zdjecia, prosze popytac.

Fantazje to macie ale Wy panowie ;)

Teraz rzeczowa i 'merytoryczna' dyskusja kolegi Sparton to jest wklejanie jakichs glupich grafik, no faktycznie koles na "WYSOKIM' poziomie :D

Dodatkowo prosilem kolege Sparton o skreslenie kilku zdan na temat swego sprzetu...zostalo to mrzemilczane, tym bardziej ze kolega krytykuje sprzety innych. To nie jest fair zagranie i to on powinien przeprosic i napisac w koncu cos o swoim sprzecie! ;)

Powyzsze pasuje jak ulal do Twojej osoby ;'))

No a zobacz co jest u Spartona.

Stasiop czy mam Ci jeszcze raz wysłać ten obrazek za który już otrzymałem ostrzeżenie od moderatora Vlado ? Wiesz coś może na ten temat :))) Zapytam retorycznie. Forum mi mocno schudło odkąd Ty i 747 jesteście w Ignorowani. Polecam :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.