Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Nie widzę sensu wydawania potężnej kasy na zakup drogich fortepianów do szkoły muzycznej - na znacznie tańszych i też bardzo dobrych spokojnie można uczyć i grać koncerty... ale rozumiem też doskonale potrzebę posiadania drogiego instrumentu - bo z reguły są świetne i świetnie brzmią. Podobna historia jak w hiendzie - tylko tu nie ma fantazjowania, tu jest żywe ciało i realny sound! Z drugiej strony, jeżeli szkoła ma renomę i jest wylęgarnią talentów, organizuje i prowadzi cykl koncertów, zaprasza gości...to dlaczego nie miałaby mieć takich wypasów na stanie, prawda? Chociaż ososbiście kupiłbym jednak więcej instrumentów, albo może chociaż jakiś second hand - a tu od razu taka bomba, steinwayowska bomba!

Parker's Mood

A jesli chodzi jeszcze o szkole Muzyczna to wiem ze maja dosc dobry sprzet nagraniowy ;). Te zdjecia nie sa aktualne duzo sie zmienilo...Ciagle doposazaja ;)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Oj jak panowie o mnie malo wiecie...:D

Pierwsze co wiemy to to, że nie rezydujesz w Lubaczowie a w Lubyczy Królewskiej tj. 50 km od Lubaczowa co już stawia pod znakiem zapytania możliwość uczęszczania przez Ciebie do szkoły w Lubaczowie,

drugie co wiemy to to, że nie tak dawno pisałeś na forum, że ukończyłeś 4 klasy fortepianu teraz natomiast piszesz, że ukończyłeś szkołę muzyczną co jak sam rozumiesz stawia pod znakiem zapytania Twoją prawdomówność,

Stasiop gwarantuję Ci, że na uszach stanę i ogonem się będę podpierał ale zdobędę o Tobie wszelkie dane, nawet te, których Ty nie znasz (bądź udajesz, że nie znasz).

Jak dotychczas jesteś tylko forumowym fantastą, jeśli informacje będą potwierdzały Twoją prawdomówność będę przepraszał.

I zapytaj o ten DAC, co go nikt nie widział, a ponoć jest... :-)

Ten DAC jest z całą pewnością wytworem Stasiopa fantazji a nie jego rąk czy sprawnie funkcjonującego umysłu, niestety :-(

Hehehe Vittorio :D :D :D jestes jak dziecko :)

Ten DAC jest z całą pewnością wytworem Stasiopa fantazji a nie jego rąk czy sprawnie funkcjonującego umysłu, niestety :-(

No a teraz mnie na prawde wkurwiles!

zauważ, że to właśnie Wy (Ty, sly i jeszcze kilku innych z tej zakładki) doprowdziliście do tego, że najbardziej nieodpowiedzialne forumowe postaci wypisują tu setkami postów stek nonsensów a Wy podejmujecie z nimi dyskusje bo co jakiś czas połechcą Waszą ambicję jakimś wpisem - co prowadzi w konsekwencji do tego, że ci ośmieleni przez Was podjęciem dyskusji i jej kontynuowaniem piszą co raz to nowe brednie a Wy nie potraficie odpowiednio zareagować.

To jest clou problemu - wynosicie fantasmagorie teoretyków jutubowych na poziom ludzi poważnych.

Dyskusja z nastolatkami obeznanymi ze sprzętem za pośrednictwem internetu i ludźmi z przerwanym leczeniem do niczego nie doprowadzi.

To tylko karmienie trolli.

Tak a wiekszosc tak zwanych znafcow High-endu to przepinacze kabelkow, wymieniacze lamp i ekspertow od przycisniecia guziczka POWER. Taka jest twoja wiedza Gryniu, nie obraz sie chciales prawde - to ja MASZ!

Na normalnym forum już dawno miałbyś zablokowane IP.

Tutaj fantazje dziecięce są tolerowane jak widać, więc ciesz się chwilą internetowy teoretyku.

Na normalnym forum już dawno miałbyś zablokowane IP.

Tutaj fantazje dziecięce są tolerowane jak widać, więc ciesz się chwilą internetowy teoretyku.

Tylko tym czasem to TY zbierasz punkty od moderacji ;)
Gość vittorio

(Konto usunięte)

Pierwsze co wiemy to to, że nie rezydujesz w Lubaczowie a w Lubyczy Królewskiej tj. 50 km od Lubaczowa co już stawia pod znakiem zapytania możliwość uczęszczania przez Ciebie do szkoły w Lubaczowie,

Dobra, przeprosimy Ci się należą, jesteś mieszkańcem Lubaczowa (informacja została zweryfikowana) a nie jak pisałem Lubyczy Królewskiej, miałem błędne dane - oby tak dalej.

Nudzicie Panowie! Moze by cos tak w temacie watku dla malej odmiany, jakis jeden poscik! :D

Generalnie to uwazam ze Jarkowy system zostal dosc dobrze zlozony chociaz go nie slyszalem. Jestem pewny ze mu bardzo dobrze gra, porownywalem utwory muzyczne ktore slucha i wiem jak niektore kawalki to sa trudne do odtworzenia. Musi byc bardzo dobry sprzet zeby to odtworzyc i z pewnoscia taki Jarkowy jest!!!

hehe znowu teoretyka ;) ale jaka piekna :D

Generalnie to jesteś forumowym błaznem-teoretykiem-podpierdalaczem.

No już, leć do moderacji dzieciaku, może trochę się dowartościujesz trollu.

A juz mialem isc spac, juz zglosilem, dzieki ze przypomniales :D

I jeszcze jedno na koniec jesli moglbym doradzac Jarkowi ( on mnie nie slucha, dziwne nie? ;) to lepsze pre byloby z Audio Tekne, ale on ma wszystko po XLR-ach i tu juz wszystko takie pewne nie byloby. Ale sa chyba dobre przejsciowki Coaxial-XLR wiec kto wie, kto wie moze sie skusi ;) Moze byc ciekawie bardzo!!!

Generalnie to jesteś forumowym błaznem-teoretykiem-podpierdalaczem.

No już, leć do moderacji dzieciaku, może trochę się dowartościujesz trollu.

Dodałbym jeszcze chronionym przez moderację podpierdalaczem :)

Ale no cóż ruch na stronie musi być.

PS:

Vlado pozdrawiam i z góry dziękuję :)))

Na mnie donosił wiele razy i ostatnio przez niego miałem ban 10 dni na całe forum! A nie było powodu, bo ział nienawiścią do przedsiębiorców sugerując że są Żydami itd i przypomniałem mu, że jakoś nie siał tą nienawiścią, gdy podpytywał mnie swego czasu czy nie chcę zainwestować w jego projekt DAC-a! Oczywiście wyparł się i zaraz doniósł moderacji. Co ciekawe moderacja dowaliła mi za to punkty karne za atak personalny!! Jaki atak? Gdzie tu jest atak? Ktoś z moderacji ma chyba problemy osobowościowe albo zaburzenia percepcji! To Stasiop powinien dostać punkty karne za wpisy o przedsiębiorcach sugerując z ich strony złodziejstwo i żydostwo, co by to nie znaczyło. Widać Stasiop ma w moderacji jakiego kumpla na swoim poziomie!

Panowie, najwyższy czas kompletnie zignorować typa stasiop. Nie wystarczy dać go do ignorowanych. Trzeba zablokować trwale w Waszych tematach, oraz po prostu nie odpowiadać w żaden sposób na jego wpisy. Nie sobie żyje sam z sobą, "Mr Odrzutowcem" i funflami - modziami. Jak przez dwa - trzy miechy nie będzie miał do kogo gęby otworzyć, to może dorośnie.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

i ostatnio przez niego miałem ban 10 dni na całe forum!

Haha zupelny brak samokrytyki :D :D :D. To pewnie ja pisalem te posty :D

Jestem winny rowniez za gradobicia, zla pogode i twoj koklusz :D

Reszta wpisu mija sie z prawda co staje sie juz norma!

Nie jest prawdą, że nie ma barwnych, gęsto grających wzmacniaczy z niskim THD. Są, np Accuphase A-200 ma THD 0.03% i do tego DF ponad 1000. Vitus SM-011 ma THD 0.01%.

W tym troche racje masz!

Dodałbym jeszcze chronionym przez moderację podpierdalaczem :)

Ale no cóż ruch na stronie musi być.

PS:

Vlado pozdrawiam i z góry dziękuję :)))

A nie przyszlo Ci na mysl, ze trzymam sie tylko regulaminu i netykiety? ;) Tobie tez radze! ;)

Nie znam zupelnie kolegi Vlado ale jak widac dobrze moderuje. :D

Argumentów na Staszka zabrakło

Są pewne granice stosowania argumentów ... ocena sprzętu tylko na wystawach, salonach audio oraz z You Tube, bez doświadczeń u siebie w systemie, powoduje, że dyskusja nie ma sensu. Kategoryczne, zmienne w czasie opinie tego pana są na poziomie podstawówki, dlatego nie warto tracić czasu na dyskusje (IMO).

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Panowie, najwyższy czas kompletnie zignorować typa stasiop. Nie wystarczy dać go do ignorowanych. Trzeba zablokować trwale w Waszych tematach, oraz po prostu nie odpowiadać w żaden sposób na jego wpisy. Nie sobie żyje sam z sobą, "Mr Odrzutowcem" i funflami - modziami. Jak przez dwa - trzy miechy nie będzie miał do kogo gęby otworzyć, to może dorośnie.

To bardzo prosta recepta tyle że raczej bez szans powodzenia.Pamiętam jaki był wielki płacz jak Sly to zrobił w wątku o wzmacniaczach.

Na mnie donosił wiele razy i ostatnio przez niego miałem ban 10 dni na całe forum! A nie było powodu, bo ział nienawiścią do przedsiębiorców sugerując że są Żydami itd i przypomniałem mu, że jakoś nie siał tą nienawiścią, gdy podpytywał mnie swego czasu czy nie chcę zainwestować w jego projekt DAC-a! Oczywiście wyparł się i zaraz doniósł moderacji. Co ciekawe moderacja dowaliła mi za to punkty karne za atak personalny!! Jaki atak? Gdzie tu jest atak? Ktoś z moderacji ma chyba problemy osobowościowe albo zaburzenia percepcji! To Stasiop powinien dostać punkty karne za wpisy o przedsiębiorcach sugerując z ich strony złodziejstwo i żydostwo, co by to nie znaczyło. Widać Stasiop ma w moderacji jakiego kumpla na swoim poziomie!

No nie wiem może to była inwestycja życia :)

Zamiast punktów karnych dla Stasiopa proponuję wrzucić gościa w smołę i pierza i to najlepiej na wystawie Audio Show

pierza załatwię, ma ktoś smołę :)

Zamiast punktów karnych dla Stasiopa proponuję wrzucić gościa w smołę i pierza i to najlepiej na wystawie Audio Show

pierza załatwię, ma ktoś smołę :)

Jesli juz, to moze ja wybiore, wolalbym byc wywieziony na taczkach gnoju jak Jagna z 'Chlopow' za niedostosowanie sie do wiejskich obyczajow :D

W koncu Nasz noblista Reymont, nie za darmo dostal Nobla za wnikliwa obyczajowa analize polskiego spoleczenstwa :)

Zapewne... :-) Jeszcze pamiętam naszą wymianę wiadomości na priv.i moje tłumaczenie dlaczego nie jestem zainteresowany i dlaczego nie widzę w tym szans na sensowny biznes. Nawet wprost napisałem mu, że nie widzę też szans na powodzenie tego projektu. Jak się okazuje teraz po 3 latach miałem rację. Żadnego DAC-a nie ma do dziś, perspektyw też nie ma, za to wypisywanie non sensów na forum jest całe mnóstwo i na to ma czas. Ktoś taki i biznes? Śmiechu warte.

Tak sie zastanawiam co panowie tak zrana zdenerwirowani? ;) I taka nagonka po lesie :D

Wydaje mi sie ze naszym polskim zwyczajem 'lekko' Wam zal, ze Jarek ma najlepszy tutaj system i stad takie ataki! :D

Nie przeszkadzajcie sobie, wyladowujcie tutaj swoja frustracje kod ASCII wszystko przyjmie :D

A fuj, to obrzydlistwo, byc zazdrosnym ze jeden ma lepsze 'klocki' od drugiego :D No i wielka dziecinada :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.