Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zapomnę jak to Elberoth mu doradzał i proponował pomoc przy zakupie sprzętu ;)

Z resztą nie on jeden.

I cały misterny plan poszedł w piz*.... ;)

Myśle, że walnął kilkanaście osób na łącznie kilkadziesiąt tysięcy.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Myśle, że walnął kilkanaście osób na łącznie kilkadziesiąt tysięcy.

Słyszałem ,że tylko 1 czy 2 osoby.

Ale może reszta nie chce się po prostu ze wstydu przyznać.

A tu C8 wraz z napedem, prezentacja z Monachium 2013, w tym roku prezentacja byla dosc podobna. Zrodlo, wzmacniacz i glosniki byly te same...wlasciwie blizniacza prezentacja.

Mysle ze nawet Youtube cos tam mowi o dzwieku i jego rodzaju.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tak na mrginesie wie ktos moze co to za muzyka jest na prezentacji?

Ukryta Zawartość

No jeden się kiedyś przyznał i nawet założył wątek ,,Gdzie jest L...." to go ludzie tak wyśmiali, że inni się nie odważyli na szczerość;-)

A Dyzmów nigdy nie zabraknie... i głupich co im wierzą... wystarczy zrobić odpowiednią oprawę...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A tu C8 wraz z napedem, prezentacja z Monachium 2013, w tym roku prezentacja byla dosc podobna. Zrodlo, wzmacniacz i glosniki byly te same...wlasciwie blizniacza prezentacja.

Wzmacniacza nie znam i nigdy nie słyszałem.

Trudno powiedzieć jak to grało.

O trzech to ja wiem, a większości przecież nie znam. Na bank musiało ich być więcej, tylko ludziom wstyd się przyznać.

Mysle ze nawet Youtube cos tam mowi o dzwieku i jego rodzaju.

Ukryta Zawartość

A tak na mrginesie wie ktos moze co to za muzyka jest na prezentacji?

Mam zdjecie tegorocznego zestawu, zrodlo i kolumny bardzo podobne, wzmak chyba odmienny, jak ktos zyczy to wkleje, poki co wyslalem Ci mms.

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Tak to troche jakby inne wzmaki ale jednak i tak bardzo podobne, ponoc to sa wzmaki Metronoma, ale nie jestem pewny bo w tym pokoju bylo sie ciezko dogadac po angielsku.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Trzeba poczekać jeszcze kilka tygodni na Metronome C8 Plus.

Czynię starania ,żeby pierwszy egzemplarz trafił na test do mnie .

Może się uda.

Jestem b. ciekawy jakie zmiany wprowadzą oprócz kości i wejścia USB.

No i oczywiście jak ten nowy dac zagra w porównaniu do obecnego.

Artec to nie są wzmaki Metronome.

Ale może jakieś powiązania między firmami mogą istnieć.

A propos..

Czy ktoś wie kto stoi za firmą Kharma? Wydawało mi się, że to firma audio-jubilerska :) Ma wyglądać a później grać. Ale widziałem sporo pozytywnych opinii w sieci, że nie tylko wygląda alei zacnie gra.

Mi sie kojarzy Holandia i bardzo, bardzo drogo.

Trzeba poczekać jeszcze kilka tygodni na Metronome C8 Plus.

Czynię starania ,żeby pierwszy egzemplarz trafił na test do mnie .

Może się uda.

Jestem b. ciekawy jakie zmiany wprowadzą oprócz kości i wejścia USB.

No i oczywiście jak ten nowy dac zagra w porównaniu do obecnego.

Artec to nie są wzmaki Metronome.

Ale może jakieś powiązania między firmami mogą istnieć.

Ciekawe, czy bedzie wejscie na zewnetrzy zegar?

Nasycenie Metronome i precyzja szynchronizowanego z nim W20 , mogloby wymiatac.

No i galwaniczna izolacja usb. To by bylo cos dla mnie.

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Mi sie kojarzy Holandia i bardzo, bardzo drogo.

Ciekawe, czy bedzie wejscie na zewnetrzy zegar?

Nasycenie Metronome i precyzja szynchronizowanego z nim W20 , mogloby wymiatac.

No i galwaniczna izolacja usb. To by bylo cos dla mnie.

Chyba nie będzie dodatkowego wejścia na zegar.

Uważam , że przyrost kHz nie jest proporcjonalny do poprawy dźwięku.

Wiem ,że na 100 % zmienione będą kości i wejście USB i DSD.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Witam.

Chciałem napisać obszerniej o Total Dac ... ale daruję sobie.

Fajerwerków raczej nie było choć sylwester za pasem ;)

Jak dla mnie dziękuję bardzo za granie z plików na poziomie highend.

Nie ma o czym mówić.

Przynajmniej na razie.

Ale Amare dla fanów grania z plików to chyba najwyższa półka (jak dla mnie poziom W20 lub podobny) ale bądźmy szczerzy do kombinacji transport + dac "trochę" jednak brakuje.

Dla każdego coś miłego.

Dziękuję za uwagę i pozdr.

Ja za pasem? Jezu…jakim pasem? Raczej lasem…jak odwiedzę Mariusza… :-)

A pomijając granie z plików, jak wypadł sam Total DAC? np grając z CD? Czym różni się od C8 czy Gryphona, bo one są dość podobne.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A pomijając granie z plików, jak wypadł sam Total DAC? np grając z CD? Czym różni się od C8 czy Gryphona, bo one są dość podobne.

Sam dac wg . mojej opinii grał troszkę gładziej niż Kaliope , troszkę bardziej dociążonym dźwiękiem ale Kaliope grał bardziej szczegółowo.

Ciężko opisać słowami.

Dla mnie obydwa dac - i podobny poziom ale jednak inna filozofia dźwieku.

Jak zwykle rzecz gustu ;)

Generalnie Jarku chyba dobrze w miare slyszysz, tak mi sie wydaje przynajmniej teraz. Sluchalem Total-daca dwa razy w innych systemach i jest dobrze ale brakuje wybicia, brakuje jasnosci, brakuje dynamiki. A z drugiej strony ja odebralem go tak ze ma barwe ma muzyke...to nie jest zly dac z pewnoscia!

Sly...zadziwiasz mnie...jaki masz pozytywny rozkret, dobrze dobrze...:)

Na duza tez niekorzysc samego TotalDAC-a przemawiaja te dwie prezentacje w Monachium.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Juz tlumacze czemu! ;) Obie te prezentacje ( to nie przypadek ) wykorzystywaly ten sam utwor muzyczny, prawdopodobnie jest to utwor dobierany do systemu tak aby prezentacja byla udana. No i faktycznie nawet na youtube mozna stwierdzic ze sa poprawne proporcje instrumentow, nic nie kroi uszu, no i gra muzyka jest ekspresja. Sytacja ta jednak zaczyna sie mocno klarowac, jak zakupimy plyte lub tylko utwor wykorzystywany w prezentacji i wrzucimy do swojego systemu.

Nagranie to:

Liszt - Hungarian Rhapsody No.2 in C-Sharp Minor, Stokowski Rapsodies ( Nagrania dokonano 1960-1961)

Po odpaleniu plyty we wlasnym systemie, dosc latwo sie mozna przekonac ze to nagranie jest wyajtkowo slabe technicznie, plyta zostala nagrana technika wielomikrofonowa, a poszczegolne partie instrumentow tak zmiksowane aby byla duza ich slyszalnosc. Oczywiscie mozna powiedziec ze jest to stare nagranie z lat 60 i tak ono poprostu gra. Znam na szczescie sporo nagran z tej epoki rowniez i symfoniki i jest duzo perelek gdzie technikalia nagran z lat 60 jest zakakujaco dobra. Niestety ta plyta jest wyjatkowo slaba technicznie ta plyta ma wlasciwie zerowa rozdzielczosc, barwowo to tez porazka. Jak na tak waznej prezentacji jaka jest coroczna impreza High-Endu w Monachium mozna bylo zatosowac tak slabe nagranie? Odpowiedz, to ze spowolnienie i brak rozdzielczosci tego nagrania, bardzo dobrze wpisywalo sie w charakter brzmienia systemu. Moim zdaniem bardzo zle to swiadczy o sprzecie a jeszcze gorzej o samym zrodle jakim jest tutaj wlasnie TotalDAC

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Staszek,

Czy ty na prawdę jesteś w stanie ocenić sprzęt na podstawie nagrania na youtube z jakiejśc wystawy ??

Pijesz do artona, że wypisuje głupoty i nie powinien się wypowiadać w hiend a sam z uporem maniaka wypisujesz jakieś dziwne i abstrakcyjne opowieści ...

----------------------------------------------------

Czy ty na prawdę jesteś w stanie ocenić sprzęt na podstawie nagrania na youtube z jakiejśc wystawy ??

Przeciez ja nie oceniam systemu na podstawie youtube, prowadze tylko logiczny wywod na podstawie nagrania ktoro zastosowano w prezentacji. Poponuje abys przeczytal jeszcze raz moj wpis i go przeanalizowal logicznie. Bo przeciez to jest chyba logiczne ze jesli stosuje sie na tak prestizowej prezentacji ZLE TECHNICZNIE nagranie ( nagranie to ma tez byc wizytowka systemu ) to jasno to oznacza ze ze sprzetem nie jest dobrze!

Mam racje czy sie myle?

Uważam, że nie masz racji.

Logicznie to byłoby jakbyś na obu tych prezentacjach był, dowiedział się czegoś o pozostałych elementach systemu nie wspominając już o posłuchaniu, któregokolwiek z nich w kontrolowanych, znanych Ci warunkach, dowiedział się jakiej wersji utworu użyli, itd

----------------------------------------------------

Proponuje zakup plyty i posluchanie, wtedy bedzie jasne oczym pisze. ;)

Jakbys wystawial sie ze sprzetem to bys zastosowal zle nagranie? Z pewnoscia NIE. Zastosowalbys tylko wtedy takie nagranie jesli system zaczalby z tym nagraniem dobrze wspolgrac. I tak wlasnie jest w tym wypadku moim zdaniem. Co jasno oznacza ze system jest mocno nieneutralny a juz moje tylko osobiste wnioski sa takie, ze duzo winy za to ponosi TotalDAC wlasnie.

Stasiop

Głupoty opowiadasz :)

Przez kilkanaście godzin puszczali tylko ten jeden utwór?

Może znaleźli jeszcze kilka innych,też słabo zrealizowanych,które się wstrzeliły w ten system :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.