Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jt211

(Konto usunięte)

Panowie powiem Wam że dzieją się nieziemskie JAJA z tym SPDiF

u Mariusza :>)))

Gotów jestem pomyśleć że idzie ... Wielkanoc !!!

Dawno się tak nie uśmiałem.

Jarek no napisz nam trochę o Totaldacu tak nie Jutubowo.

Chodzi za mną kupienie płytki R2R na rezystorach czyli

DAC bez kości na rezystorach.

Dawno się tak nie uśmiałem.

Na tym polegają w dużej mierze wpisy w tzw.hajendzie..................tzn. jakoś tam będzie)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Czytałem , że ciężkie gramofony powinny stać na takim samym podłożu.

Może ktoś ma takie doświadczenia.

Nie do końca tak jest w praktyce.

U mnie lepiej gra na 5 cm sklejce brzozowej stojącej na Franc(ach) Ceramic Disc Classic niż bezpośrednio stojąc na granitowej półce.

To wyjście S/PDIF BNC nie działa?

Tyle różnych wtyków,że można się pogubić...........dlatego u mnie tylko jeno jedno spdif 75 omów i to mi wystarcza-całkowicie spełnia swoją rolę.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek no napisz nam trochę o Totaldacu tak nie Jutubowo.

Józek nie ma o czym gadać ;)

Nie moja bajka choć dac jest niezły.

Ja jakoś chyba już nie mogę bez lampy ale jak ktoś nie musi jej mieć w torze audio to można posłuchać tego dac - a .

Próbowałem zarówno z plików jak i z transportu CD i po prostu z transportu CD zagrał lepiej ale nie na tyle dobrze ,że chciałbym zamienić go za Metronome C8.

Dla mnie już wystarczy poszukiwań i nowych doznań.

Czekam na nowego C8 w końcu stycznia i biorę na odsłuch żeby ocenić czy warto wymienić na nowy model.

Bo jak wiadomo to ,że będzie nowy nie oznacza ,że automatycznie zagra lepiej.

pozdr.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie do końca tak jest w praktyce.

U mnie lepiej gra na 5 cm sklejce brzozowej stojącej na Franc(ach) Ceramic Disc Classic niż bezpośrednio stojąc na granitowej półce.

Muszę to sprawdzić.

Wszelkie "kulkowe" podkładki wprowadzają gramofon w układ chwiejny...

Masa poruszającego się talerza ma niewątpliwie na to wpływ.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

France nie specjalnie chcą się chwiać. Mam ich 4 szt pod sklejką. Działa bez zarzutu.

<br />Wszelkie "kulkowe" podkładki wprowadzają gramofon w układ chwiejny...<br />Masa poruszającego się talerza ma niewątpliwie na to wpływ.<br /><br />

Jak jest niewyważona dynamicznie masa to tak ale szanujące się firmy takich baboli nie robią, wirująca dobrze wyważona masa raczej stabilizuje układ na tych kulkach, można to sobie sprawdzić dokładnym czujnikiem zegarowym.

Szybciej...beda duzo lepsze.

I tanie jak barszcz.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Od 2011r nie widać postępu w topowych DAC-ach. To już prawie 4 lata. Nie sądzę by przed 2018 pojawiły się jakieś cuda w tym temacie, chyba że Staś nas zaskoczy i wreszcie przeleci...Nel... :-)

Jak kupowałe gramiak SME,który jest miękko zawieszony,to usłyszałem,że na twardym. Dałem podwójną sklejkę,stożki VAP i było doskonale:))

Sklejka to także prawie naturalny poza litym drewnem kompozyt stratny dobrze tłumiący drgania tak że to musi ingerować w dżwięk

Od 2011r nie widać postępu w topowych DAC-ach. To już prawie 4 lata. Nie sądzę by przed 2018 pojawiły się jakieś cuda w tym temacie, chyba że Staś nas zaskoczy i wreszcie przeleci...Nel... :-)

Piłeczka jest także po stronie studiów nagraniowych a tam przy bardzo mocnej!!!konkurencji Home Recordingu i kosztu nagrania całej płyty na poziomie poniżej 1500zł nie ma co liczyć na nowe inwestycje w nowe technologie nagrywania.

wreszcie przeleci...Nel... :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Muszę to sprawdzić.

Masa poruszającego się talerza ma niewątpliwie na to wpływ.

Grzechu, jak wiesz, mam Franc'owate podkładki kulkowe oraz wiszącą platformę PAB z podstawkami akrylowymi, to możemy zrobić testy u Ciebie. Zobaczymy jak Twój drapak tym razem "zaśpiewa".

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość jt211

(Konto usunięte)

Józek nie ma o czym gadać ;)

Nie moja bajka choć dac jest niezły.

Ja jakoś chyba już nie mogę bez lampy ale jak ktoś nie musi jej mieć w torze audio to można posłuchać tego dac - a .

Próbowałem zarówno z plików jak i z transportu CD i po prostu z transportu CD zagrał lepiej ale nie na tyle dobrze ,że chciałbym zamienić go za Metronome C8.

Dla mnie już wystarczy poszukiwań i nowych doznań.

Czekam na nowego C8 w końcu stycznia i biorę na odsłuch żeby ocenić czy warto wymienić na nowy model.

Bo jak wiadomo to ,że będzie nowy nie oznacza ,że automatycznie zagra lepiej.

pozdr.

Jarek mój znajomy trzyma rękę na pulsie czyli na zakupie płytki PCB

identycznej jak w Totaldacu ma być do kupienia cena zależna od

użytych rezystorów.

Ja o ile w toto wejdę to oczywiście z lampowym wyjściem tak jak mam

teraz w DACu.

Pożyjemy zobaczymy.Dzięki za opinię.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ja o ile w toto wejdę to oczywiście z lampowym wyjściem tak jak mam

teraz w DACu.

Total Dac ma również urządzenie z lampami na wyjściu i żałuję ,że nie wziąłem go zamiast tego D1.

Różnica w brzmieniu takiego dac- a z lampą,- ami na wyjściu a dac - iem bez lamp jest wyraźna.

Mnie bardziej podoba się taki właśnie dac , który ma lampy na wyjściu.

Po tylu przetestowanych dac- ach takie nasuwają się wnioski końcowe.

trzeciej klasy ...

Idą święta, daje się wyczuć podniosłą atmosferę..

nie pomoże

Totaldac nic nie pomoże, nie posiada potrzebnej gospodarki energiami.

Chyba przybliżyłem tu wizerunek konstruktora.

Pokaż mi człowieka, a powiem Ci do czego jest zdolny..

747 prosilbym kolege o ujawnienie swojej twarzy, a najlepiej calosci, chcialbym sie zorientowac do czego kolega jest zdolny

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Po tylu przetestowanych dac-

Przetworniki nie są dobrze konstruowane, lampa ma wyciągnąć resztówkę, żeby uratować przekaz, to nie jest działanie optymalne.

Dac potrzebuje technologii, długiej charakterystyki elementu na którym dokonuje się konwersja prądu po wyjściu sygnału z stricte przetwornika.

To jest realizowane źle, z zbyt małym akcentem na jakość.

Źle realizowane są wszystkie zasilania, optymalizacja pomiarowa jest tu drogą do nikąd.

Dlatego Wasze DAC nie dają Wam pełnej satysfakcji, chcecie coś w nich wymieniać, albo całe, na inne, a po prostu macie w posiadaniu tylko źle skonstruowane urządzenia.

prosilbym kolege o ujawnienie swojej twarzy

Wesołych Świąt życzę Wszystkim Szanownym Kolegom.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dlatego Wasze DAC nie dają Wam pełnej satysfakcji

Wręcz przeciwnie. Mój dac daje mi wiele satysfakcji.

Doceniam go tym bardziej po przesłuchaniu wielu innych dac - ów.

chcecie coś w nich wymieniać

Absolutnie nic nie chcę w nim zmieniać.

Jak wyjdzie nowy dac tej firmy liczę , że nie będzie gorszy od obecnego.

a po prostu macie w posiadaniu tylko źle skonstruowane urządzenia.

Patrząc na to co ma w środku dac C8 nie był bym tego taki pewien.

Zasilanie jest podstawą wszystkich konstrukcji w higend i to słychać.

nie był bym tego taki pewien.

Kolega nie jest zdaje się technikiem, więc nie może znać możliwości.

W technice komputerowej audio np pc-audio , dużo mówi się o szybkości wszystkiego, jako fundamentalnie ważnej rzeczy, w technice innego typu tzw analogowej już jest na ten temat względna cisza, a tu jest właśnie przestrzeń do działania.

Potrzebujecie bardzo szybkich technologii uwalniania energiI, w każdym miejscu DAC, to jest źródło, w źródle nie ma miejsca na błąd, niekompetencje, czy źle rozłożone akcenty, gdyż dalej wzmacniacze już tego nie są w stanie poprawić, ani kable.

Zasilanie jest podstawą wszystkich konstrukcji w higend i to słychać.

Dobrze, że w tym punkcie jesteśmy zgodni.

<br />Potrzebujecie bardzo szybkich technologii uwalniania energiI,<br />

Taki bardzo szybki tor uwalniania energii policzyłem bez kolumn wazy 251 kilo , kurde to przecież już ćwierć tony.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.