Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wnioski niech sobie wyciągnie każdy sam.

Najlepsze wnioski zazwyczaj przychodzą mi po odsłuchach sprzętu.

Ale lubię również pooglądać fotografie szczególnie jak na nich jest jakaś zgrabna blondynka.

jak na nich jest jakaś zgrabna blondynka

Konstruowałem takie wzmacniacze, wiem co piszę.

Najlepsze wnioski zazwyczaj przychodzą mi po odsłuchach sprzętu.

Taki wzmacniacz z dźwiękiem zdjętym nie z złącza półprzewodnikowego, lecz z transformatora, byłby jednym z najlepszych na planecie.

Jednak transformator, kosztowałby tyle ile dziś kosztuje ref Pass, albo i więcej.

Jednak transformator, kosztowałby tyle ile dziś kosztuje ref Pass, albo i więcej.

Przecież jesteśmy w krainie hiendu, jak to sam zresztą często powtarzasz - nie krępuj się 747, jedż dalej, w niekończoność, w kosmos! Zastanawiałeś się kiedyś nad organiczną uprawą hiendu? Albo jeszcze lepiej: biodynamiczne klimaty załatwiłyby wszystko! To może być strzał w dziesiątkę!

Parker's Mood

A ja nie lubię lotów na Marsa w 2 klasie. Długo taki lot trwa, miejsca mało wygodne i słabe prochy na sen podają... :-)

Sly no to wykup klase pierwsza i lec juz, lec...odpowiednie miesce dla siebie wybrales, a o prochy sie nie martw nie beda ci juz wiecej potrzebne zapewniam cie. ;)

kosmos!

Namów kogoś w USA, na wykonanie wzmacniacza tranzystorowego SE z transformatorem wyjściowym, zamiast pisać po próżnicy, posłuchasz, będziesz wiedział jak gra, podzielisz się spostrzeżeniami z społecznością na forum..nic trudnego..

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Krótki tor jest genialny, prostota pozwala skomplikowanym przebiegom muzycznym przejść przez niego z minimalnym opóźnieniem i stratami, to banał, odsłuch takiego urządzenia jest pouczającym doświadczeniem, dostrzec można co tracimy na drodze typowych rozbudowanych aplikacji.

Tu kolega dotyka sedna tematu.

Całkowicie to popieram i się do tego przychylam.

Nie od dziś chodzi takie przysłowie w tematyce audio :

Naim Nap 500 - to Ferrari

Krell FPB-300c - to Dodge Viper

Namów kogoś w USA, na wykonanie wzmacniacza tranzystorowego SE z transformatorem wyjściowym, zamiast pisać po próżnicy, posłuchasz, będziesz wiedział jak gra, podzielisz się spostrzeżeniami z społecznością na forum..nic trudnego..

Przecież wiesz, że traktuję cię poważnie i to był tylko taki niewinny żarcik. Wykonuj sam 747, wykonuj!

Ty wzmaki, Stasiop daki i będziemy mieli chłopców z jednej paki!

Parker's Mood

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Konstruowałem takie wzmacniacze, wiem co piszę.

Skoro tak to wklej może jakieś zdjęcie swojej konstrukcji albo podaj chociaż jej nazwę.

W przypadku gdyby te zdjęcia myszy zjadły zadowolę się jakimś linkiem do recenzji , wrażeń użytkowników z odsłuchów ... cokolwiek.

Z ciekawością poczytam na ten temat.

Piszę całkiem serio.

Wykonuj sam 747, wykonuj!

Jakby to było takie proste, to Jarek&ania, miałby dziś monosy 150kg sztuka u siebie.

Nie rzucam się z motyką na Słońce, konstrukcja takiego produktu na rynek światowy, to nie jest to samo co napisanie postu na forum..

Z ciekawością poczytam na ten temat.

To było 20 lat temu, konstruowałem w ramach badań dotyczących transformatorów, do dziś zachowały się rdzenie i druty, którymi były uzwojone.

Aktualnie rdzenie te są uzwojone techniką, która podlega ochronie praw autorskich, drut, którego przygotowanie samo zajęło 2miesiące codziennej pracy mam do dziś, jest moim skarbem, to pamiątka.

Uzwojenie zawierało sekcje przystosowane dla każdego z zakresów częstotliwości, także była opcja zasilania wielodrożnego zespołu głośnikowego w zupełnie nowatorski sposób.

Uzwojenie pierwotne było sprzężone z wtórnym, pomagała w tym taśma magnetyczna, całość była ekranowana aluminium.

Wzmacniacz był tak skonstruowany, że odpowiednie sekcje uzwojenia były obciążeniem dla odpowiednich tranzystorów, które dobrane były własnościami w stosunku do obsługiwanych zakresów.

Zajmuję się innowacjami, tylko i wyłącznie, nie mam zamiaru upubliczniać rzeczy, dla których poświęciłem całe życie, bo ktoś tak chce.

Nie działałem na rynku, nie działam i nie zamierzam działać, rynek wymaga zatrzymania się na jakimś etapie w rozwoju, nie mam zamiaru się nigdzie zatrzymywać.

Dość osób działa na rynku, produkują całymi dekadami ciągle to samo.

Zajmuję się innowacjami, tylko i wyłącznie, nie mam zamiaru upubliczniać rzeczy, dla których poświęciłem całe życie, bo ktoś tak chce.

Nie działałem na rynku, nie działam i nie zamierzam działać, rynek wymaga zatrzymania się na jakimś etapie w rozwoju, nie mam zamiaru się nigdzie zatrzymywać

Przychodza mi 3szy filmy na mysl:

1szy - Jestem Bogiem

2gi - Lucy

3ci - Ona(chodzi o komputer, a nie czleka)

Bohaterem wszystkich trzech jest 747

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

linkiem do recenzji

Gdybyś w życiu zbudował choć jeden głośnik od podstaw / wytoczył elementy obwodu magnetycznego, nawinął cewkę, skleił membranę /, choć jeden wzmacniacz, choć jeden CD, choć jeden przetwornik D/A, choć jeden kabel, sieciowy, głośnikowy, interconekt, cyfrowy, jakbyś skonstruował i założył choć jedną linię energetyczną, etc, to...no właśnie, to wiedziałbyś że każdy to może zrobić i rzeczywistą realną siłę oddziaływania, mają tylko te rozwiązania, o których inni nie mają pojęcia, nie rozumieją ich mechaniki działania i rodzaju funkcjonalności.

Nie recenzuje się innowacji.

monosy 150kg sztuka

To i tak słabo - taki np. jeden monoblok ML No.33 waży ponad 200kg.

W tamtym tygodniu wróciłem z Saturna. Rozmawiałem z Sun Rą i potwierdził on twoje doświadczenie w budowie nietypowych konstrukcji wzmacniaczy przeznaczonych na rynek nieziemski. Cała galaktyka wspomina twój innowacyjny wkład w rozwój kosmos-audio! Nawet joga i obiłankenobi był zachwycony, a lord vader tylko mlaskał i klaskał z zachwytu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

podobnie jak sam 747, jego system, jak i wszystko co stworzyl to tzw wyzsze byty, takze nie oczekujcie ze cos zobaczycie

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nawet joga i obiłankenobi był zachwycony, a lord vader tylko mlaskał i klaskał z zachwytu.

Kurw.... MarkN mało sie nie udławiłem ciastem;)

więc uwzględnij naszą prośbę o zdjęcie

Może być w bikini ;)

To i tak słabo - taki np. jeden monoblok ML No.33 waży ponad 200kg.

W tamtym tygodniu wróciłem z Saturna. Rozmawiałem z Sun Rą i potwierdził on twoje doświadczenie w budowie nietypowych konstrukcji wzmacniaczy przeznaczonych na rynek nieziemski. Cała galaktyka wspomina twój innowacyjny wkład w rozwój kosmos-audio! Nawet joga i obiłankenobi był zachwycony, a lord vader tylko mlaskał i klaskał z zachwytu.

Ukryta Zawartość

john-belushi-03.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie rzucam się z motyką na Słońce, konstrukcja takiego produktu na rynek światowy, to nie jest to samo co napisanie postu na forum..

;)

wreszcie.

Nie inwestuje w tradycyjną technikę, spójrz z mojego punktu widzenia, przecież to byłby nonsens, pisałem już do Sly, jeśli potrzebuję czegoś, wiem gdzie to stoi.

Dwie ulice dalej mam salon audio, z 300-500kpln sprzętem.

Mam przyjaciół prowadzących firmy, których tu nosicie na rękach.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie inwestuje w tradycyjną technikę,

To na jakiej nietradycyjnej technice kolega słucha muzyki?

Bo rozumiem ,że takimi przyziemnymi sprzętami jakie tutaj omawiamy kolega się nie interesuje.

Szczerze mówiąc to jestem na granicy załamania nerwowego graniczącego z rozpaczą ,że np. taki Mr. Pass jeszcze do kolegi nie zadzwonił o poradę.

Może wtedy jego urządzenia w końcu potrafiłyby zagrać jak przyzwoite stereo.

Dzisiaj wróciłem z Saturna, po drodze zahaczyliśmy o Marsa z pełnym składem i pomysłami dla Ziemian.

To na jakiej nietradycyjnej technice kolega słucha muzyki?

Na niczym, mam ją w głowie i gram wszystko co zechcę - od jazzu po klasykę.

My favour piece of music, by Sun Ra

Ukryta Zawartość

Ten utworek dedykuję koledze 747.Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Gdybyś w życiu zbudował choć jeden głośnik od podstaw / wytoczył elementy obwodu magnetycznego, nawinął cewkę, skleił membranę /, choć jeden wzmacniacz, choć jeden CD, choć jeden przetwornik D/A, choć jeden kabel, sieciowy, głośnikowy, interconekt, cyfrowy, jakbyś skonstruował i założył choć jedną linię energetyczną, etc, to...no właśnie, to wiedziałbyś że każdy to może zrobić i rzeczywistą realną siłę oddziaływania, mają tylko te rozwiązania, o których inni nie mają pojęcia, nie rozumieją ich mechaniki działania i rodzaju funkcjonalności.

Nie recenzuje się innowacji.

Mamy zwyklych użytkownikow i branżę.

Dla kolegi 747 proponuję nową: Bogowie.

Czytam powtórnie ze masz 30-o letnie doswiadczenie. Super.

To czego i na jakim boskim zestawie słucha Bóg z 30-o letnim doświadczeniem ???

Oświeć mnie robaczka proszę bo błądzę po omacku.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

To czego i na jakim boskim zestawie słucha Bóg z 30-o letnim doświadczeniem ???

O tak? A dlaczego Bóg, a nie buk? Coś pokręciłeś pmcomp, ale na szczęście jestem Ja i Herman '-)

Parker's Mood

Dwie ulice dalej mam salon audio, z 300-500kpln sprzętem.

Mam przyjaciół prowadzących firmy, których tu nosicie na rękach.

Jestem ciekaw czy rozmawiasz z nimi o audio, czy te wizyty u kolegów to raczej kurtuazyjne uściski dłoni ?

Jestem ciekaw czy rozmawiasz z nimi o audio, czy te wizyty u kolegów to raczej kurtuazyjne uściski dłoni ?

Chleją ???

To mogę zrozumieć ;).

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Nie potrzebuje z nim rozmawiać, rozumiemy się bez słów.

Jeśli wiem że spawa laserem połączenia, to wiem ile kosztuje taka maszyna, wiem jak takie połączenie przekazuje energie, wiem jak zmienia się struktura ułożenia domen w przewodniku metalowym, z jakim efektem sonicznym.

Wiem jak wyglądałaby konkurencja, jeśli pretendent taką techniką by nie dysponował, wiem oczywiście również jak wygląda technika, która daje jeszcze lepsze efekty, wiem jak jest skomplikowana, wiem jakie trudności wystąpiłyby, gdyby ją zaprząc do działania rynkowego.

To jest dyskusja na polu hi end, tak wyglądają prawdziwe problemy, tej branży, przykładowo.

Jestem ciekaw czy rozmawiasz z nimi o audio

drut, którego przygotowanie samo zajęło 2miesiące codziennej pracy mam do dziś, jest moim skarbem, to pamiątka.

Tak długo go wyciągałeś, czy co??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.