Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Ostrzeżenie za Trolling (Netykieta pkt. 11) w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Dano 3 punktów - wygasają 15.10.2015 22:38.

Szczegóły: 'Fakt, podniecające i pobudzające... czysta erekcja?

Mnie się podoba to co napisałem i nie rozumiem waszego zgrzytu moi drodzy? Idealnie pasuje do steku bzdur jakie wymyśla i bazgra bombowy user 747 - synergia!

Mam jeszcze pytanie: ile trzeba mieć punktów karnych, żeby wylecieć z forum?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Parker's Mood

Ukryta Zawartość

Mnie się podoba to co napisałem i nie rozumiem waszego zgrzytu moi drodzy? Idealnie pasuje do steku bzdur jakie wymyśla i bazgra bombowy user 747 - synergia!

Dla mnie też się ta synergia podoba ale to kolega wyszedł na trolla a 747 jest po ścisłą ochroną chyba gatunkową razem z fantastą jatubowym. Z forum się nie wylatuje ale za ileśtam punktów biuro podróży Stasiop/Vlado załatwi koledze 10 dniowe wczasy od pisania tutaj na które poleci kolega a jakże 747 :)

Można za to wypisać się na własne życzenie u Admina ale to trwa trochę.

Ukryta Zawartość

Panowie,

fajnie jest się poróżnić ze swadą ( jam też to czynił, by nie było), ale mojsze już basta?

- pytam doświadczeniem pełnych Juzerów.

Proszę. odpuście, zostawcie, machnijcie ręką, pogrzebcie to- bądźcie mądrzejsi od...

- jest "Ignor" w opcjach ;)

serdecznie pozdrawiam

Wu

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Ukryta Zawartość

Rozmawiasz wręcz ze specjalistą,a nawet ekspertem w tej materii.

Wróciłem po 7-miu miesiącach banicji,punkty nie mają tu żadnego znaczenia,bo jak banujący Cię się uprze-to zależy od jego widzi mi się.

Także publicznie dziekuję Panu Skrzypczakowi za umozliwienie mi bezpośredniego pisania.

Natomiast nie ma się co przejmować i zastosować do postu 6958-tu jest zawarte sedno tematu.

Ukryta Zawartość

Jako ,że kable sieciowe , głośnikowe i IC mam już raczej za sobą tzn. chyba już nic nie będę zmieniał pozostał mi ew. do przetestowania kabel cyfrowy.

Mam u siebie już od dosyć dawna Siltecha ale pojutrze dostanę na test cyfrówkę (AES/EBU) PAD - a.

Miałem u siebie poprzednio IC PAD - a i one wypadły u mnie gorzej niż Siltech Crown ( tzn. były bardziej matowe , z mniejszą ilością detali ) ale nie były to różnice wielkie tylko minimalne więc może w cyfrówce akurat będzie odwrotnie.

Wepnę w system , pogram trochę i zobaczymy jak tym razem wypadnie PAD vs. Siltech ;)

Analogowy PAD mniej podkreśla detale niż Double Crown i jest bardziej płynny. Dla odmiany u mnie wypadło to lepiej. Dopiero Triple Crown pokonał PAD-a ale też tylko trochę. Cyfrowego PAD 25th Anniversary nie miałem. Ale tej firmie można zaufać.

Analogowy PAD mniej podkreśla detale niż Double Crown i jest bardziej płynny. Dla odmiany u mnie wypadło to lepiej. Dopiero Triple Crown pokonał PAD-a ale też tylko trochę. Cyfrowego PAD 25th Anniversary nie miałem. Ale tej firmie można zaufać.

Dlatego chcę spróbować bo wiem ,że to są dobre kable ;)

Jest w ogłoszeniu na HiFi Giełdzie. To poważny, godny zaufania audiofil. Zamówił AES/EBU, a w finale potrzebował RCA, więc kabel nówka jest do wzięcia i to 1.5m czyli idealnie dla cyfrówki.

Jest w ogłoszeniu na HiFi Giełdzie. To poważny, godny zaufania audiofil. Zamówił AES/EBU, a w finale potrzebował RCA, więc kabel nówka jest do wzięcia i to 1.5m czyli idealnie dla cyfrówki.

Ciepło , ciepło ... ;)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Nie. Miałem na testy XLR, a SP jeszcze nie miałem. A dlaczego pytasz?

Po opisach prasowych,jestem bardzo ciekaw wniosków "zwykłych śmiertelników"chyba tylko Ty masz szanse coś o tym wiedzieć.Kable opisywane są jako absolutnie kosmiczne i przełomowe,zaintrygowały mnie.W prasie wszystko jest kosmiczne,dlatego jestem ciekaw czy w domu też ten kosmos jest.

Muszę przyznać, że XLR od DAC-a do preampa to kosmos. Kabel fenomenalny. Ale u mnie w systemie nie ma srebra w kablach głośnikowych ani zasilających. Czyli układ IC srebro tzn Triple Crown i Purist Audio Design 25th Anniversary oraz miedź w kablach AC i SP dały niesamowity układ. Nie wiem co by było gdyby był też głośnikowy Triple Crown.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Muszę przyznać, że XLR od DAC-a do preampa to kosmos. Kabel fenomenalny. Ale u mnie w systemie nie ma srebra w kablach głośnikowych ani zasilających. Czyli układ IC srebro tzn Triple Crown i Purist Audio Design 25th Anniversary oraz miedź w kablach AC i SP dały niesamowity układ. Nie wiem co by było gdyby był też głośnikowy Triple Crown.

Czyli Siltech został?

Pisałem,że nie mam. Miałem pożyczone na testy.A co przyniesie przyszłość to czas pokaże. Moje Purist Audio Design 25th Anniverdsary są prawie tak dobre.Trochę ustępują ale nie aż tak wiele.

Nie wiem co by było gdyby był też głośnikowy Triple Crown.

Nie koniecznie mogłoby być lepiej niż z MIT-em.

Jak miałem u siebie głośnikowe Siltechy (DC) to jednak nie było lepiej niż z MIT-em.

Ale może ten Siltech TC byłby lepszy , ale cena chyba nie jest zbyt przystępna ? ;)

U mnie tak samo cały zestaw kabli Siltecha bo było tego srebra trochę za dużo. Ale Triple Crown jest ciemniejszy, bardziej dociążony, gęsty, inny niż Double Crown. Możliwe, że głośnikowy by się sprawdził. Cena kosmos.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Pisałem,że nie mam. Miałem pożyczone na testy.A co przyniesie przyszłość to czas pokaże. Moje Purist Audio Design 25th Anniverdsary są prawie tak dobre.Trochę ustępują ale nie aż tak wiele.

Sorry,źle zrozumiałem.

U mnie tak samo cały zestaw kabli Siltecha bo było tego srebra trochę za dużo. Ale Triple Crown jest ciemniejszy, bardziej dociążony, gęsty, inny niż Double Crown. Możliwe, że głośnikowy by się sprawdził. Cena kosmos.

Ja go miałem jak jeszcze były u mnie w systemie kable IC tylko MIT-a więc nie było samego srebra a i tak bardziej podobało mi się na MIT-ach.

U Ciebie było samo srebro i też było gorzej więc jak widać prostej recepty na to nie ma.

Co do ceny to trzeba poczekać aż ten TC dostępny będzie w Chinach.

Wtedy może warto się skusić bo gdzieś na forum wyczytałem ,że między chińskim i holenderskim Siltechem prawie nie ma różnicy ;)

Dostałem na odsłuch cyfrowego PAD 25-th Anniversary i niestety moje poprzednie doświadczenia z kablami IC tej firmy potwierdziły się również tym razem.

Na PAD w porównaniu do Siltecha dźwięk zrobił się matowy, zniknął blask , scena jakby wycofała się a dynamika niestety siadła.

Co ciekawe podobnie było kiedy porównywałem kable IC obu firm , więc to chyba jest taka ich ogólna sygnatura wynikająca pewnie z zastosowanych srebrnych przewodników , różniących się ewidentnie od tych stosowanych w Siltechach.

Nie jest to zły kabel ale chyba nadaje się lepiej do systemów bardziej analitycznych.

U mnie zdecydowanie lepiej wypadły Siltechy.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Dostałem na odsłuch cyfrowego PAD 25-th Anniversary i niestety moje poprzednie doświadczenia z kablami IC tej firmy potwierdziły się również tym razem.

Na PAD w porównaniu do Siltecha dźwięk zrobił się matowy, zniknął blask , scena jakby wycofała się a dynamika niestety siadła.

Co ciekawe podobnie było kiedy porównywałem kable IC obu firm , więc to chyba jest taka ich ogólna sygnatura wynikająca pewnie z zastosowanych srebrnych przewodników , różniących się ewidentnie od tych stosowanych w Siltechach.

Nie jest to zły kabel ale chyba nadaje się lepiej do systemów bardziej analitycznych.

U mnie zdecydowanie lepiej wypadły Siltechy.

Naganiasz Eter Audio i tyle....

Naganiasz Eter Audio i tyle....

;)

Gdybyś znał moją historię współpracy z tym "salonem audio" to byś nigdy niczego takiego nie napisał .

Poza tym wypadało by się przedstawić tzn. czyim klonem jesteś ?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

;)

Gdybyś znał moją historię współpracy z tym "salonem audio" to byś nigdy niczego takiego nie napisał .

Poza tym wypadało by się przedstawić tzn. czyim klonem jesteś ?

Akurat wierzę ...:((((

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.