Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

owszem wyleca wpisy userów którzy nie maja związku ze sporem a chcą sobie ulżyć przy okazji

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Panowie: Elb, Sly30, Jarek&Ania

Może umówicie się gdzieś na mieście i dacie sobie po razie, albo nawet pójdziecie na piwo?

Dajcie już spokój tej dyskusji na publicu, bo zaszczytu żadnemu z Was nie przynosi.

Moim zdaniem od dawna spór pomiędzy Elberothem a Sly30 nie jest sporem o merytoryczne kwestie audio, tylko jest rywalizacją dwóch cietrzewi o bycie opiniotwórczym liderem zakładki hi-end z tematyką audio w tle.

To co teraz piszecie na ostatnich stronach tego wątku, to może i jest ciekawe, ale tak na poziomie plotek i wieści z magla.

Każdy kto to czyta zapewne ma ubaw i może nawet komuś kibicuje.

Faktem jednak jest, że teraz to już robicie kloakę.

Nie wyciągajcie tu informacji, czy szczegółów, które ustalaliście z innymi osobami, a które mogą sobie nie życzyć pisania o nich, bez nich.

W gronie dżentelmenów informację o tym za ile ktoś kupił, z jakim rabatem, jaką dostał ofertę nigdy nie powinny paść publicznie. To kwestia elementarnych zasad handlowych.

Ponadto - panowie - każdy z Was jest dużym chłopcem, działacie w biznesie - przecież każdy z Was ma klasę i wie co to znaczy. Nie można obrzucać się gównem i ściągać sobie wzajemnie spodni. Czasem trzeba zmilczeć i być ponad to.

Na prawdę w tym wątku nie ma znaczenia czyja prawda jest najmojsza. Każdy z Was trzech zyska, jak ten spór się zakończy right now.

Jarek wybrałeś DACa, zamknij wątek i po sprawie.

Masz rację Milimetr. Nigdy bym nie wywlekł info kto za ile kupił.

Właśnie Elb to kiedyś zrobił a teraz zrobił to ponownie nie mając wiedzy na ten temat.

Zresztą ja teź nie mam. To smutne i bez klasy i trudno się z tym pogodzić.

Stąd moje wpisy zarzucajace kłamstwa bo o głupocie nawet nie piszę.

Cir wykasuję wszystko co nie zmienia faktu że Elb jest dla mnie kłamcą a o innych cechach nawet nie wspominam.

Już wiele miesięcy wstecz się z nim starłem właśnie o to, że jeśli nawet ma się wiedzę o jakichś transakcjach to publicznie się o tym nie pisze.

A jeśli jak w jego przypadku wiedzy tej nie ma to tym bardziej się o tym nie pisze posługując się kolejnym kłamstwem.

Co do walki o pozycje opiniotworczą to mnie na tym nigdy nie zależało bo teź nigdy nie ukrywam, iż jestem tylko amatorem,hobbystą i melomanem.

Pewnie dla Elba jest ważne jak jest postrzegany.

OK na prośbe uczestników sporu / obu stron/ kasujemy awanture

wszyscy doszli do wniosku że tak jest najlepiej

proponuje kolejny raz -wpisy w temacie watku

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Panowie: Elb, Sly30, Jarek&Ania

Może umówicie się gdzieś na mieście i dacie sobie po razie, albo nawet pójdziecie na piwo?

Dajcie już spokój tej dyskusji na publicu, bo zaszczytu żadnemu z Was nie przynosi.

Moim zdaniem od dawna spór pomiędzy Elberothem a Sly30 nie jest sporem o merytoryczne kwestie audio, tylko jest rywalizacją dwóch cietrzewi o bycie opiniotwórczym liderem zakładki hi-end z tematyką audio w tle.

To co teraz piszecie na ostatnich stronach tego wątku, to może i jest ciekawe, ale tak na poziomie plotek i wieści z magla.

Każdy kto to czyta zapewne ma ubaw i może nawet komuś kibicuje.

Faktem jednak jest, że teraz to już robicie kloakę.

Nie wyciągajcie tu informacji, czy szczegółów, które ustalaliście z innymi osobami, a które mogą sobie nie życzyć pisania o nich, bez nich.

W gronie dżentelmenów informację o tym za ile ktoś kupił, z jakim rabatem, jaką dostał ofertę nigdy nie powinny paść publicznie. To kwestia elementarnych zasad handlowych.

Ponadto - panowie - każdy z Was jest dużym chłopcem, działacie w biznesie - przecież każdy z Was ma klasę i wie co to znaczy. Nie można obrzucać się gównem i ściągać sobie wzajemnie spodni. Czasem trzeba zmilczeć i być ponad to.

Na prawdę w tym wątku nie ma znaczenia czyja prawda jest najmojsza. Każdy z Was trzech zyska, jak ten spór się zakończy right now.

Jarek wybrałeś DACa, zamknij wątek i po sprawie.

Pisalem juz wczsniej aby zkonczyc ta jalowa polemike bo i tak ona do niczego dobrego nie doprowadzi ale bez odzewu.

Ponadto powyzsze uwagi ,choc trafione powinny byc skierowane do wlasciwej osoby , ja nigdy i nigdzie na tematy rabatow i pieniedzy nie dyskutuje bo jest to dla mnie temat tabu.

Ta cala dyskusja to chyba jakies deja vu ?

Podobne zarzuty i absurdalne twierdzenia padly jak nasz kolega dowiedzial sie, jakie kolumny i gdzie kupilem. Wtedy tez byla "dyskusja" o klasie produktu i proba jego wysmiania.

Jak widac niektorzy tak musza i nie moga zdzierżyć , ze ktos smial co nowego kupic i powinien natychmiast sie z tego publicznie wytlumaczyc.

I na koniec . Tak kupilem Metronome Calypso Reference i Dac C8 i to jest moj wybor i nikomu nic do tego.

Dla mnie jest on najlepszym wyborem po dlugim zastanowieniu a czy slusznym nie innym userom o tym sądzić.

Watku nie zamykam na razie bo czekam na opinie Mariusza z odsluchow.

Po tym temat bedzie dla mnie wyczerpany.

pozdrawiam

Jarek, czy rozpoznawałeś temat czym Calypso różni się od Kalisty?

Czy w wersji Calypso Reference jest tylko dodana płyta na której stoi transport, czy są jeszcze inne różnice w stosunku do wersji podstawowej Calypso?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek, czy rozpoznawałeś temat czym Calypso różni się od Kalisty?

Czy w wersji Calypso Reference jest tylko dodana płyta na której stoi transport, czy są jeszcze inne różnice w stosunku do wersji podstawowej Calypso?

Powiem szczrze nie pytalem bo sie tym nie interesowalem ale z samej ciekawosci popytam w fabryce.

Tak masz dobre spostrzezenia , wersja reference rozni sie "tylko" plyta.

Z tym , ze nie jest to zwykly kawalek plastiku tylko specjalna konstrukcja plywajaca.

Plyta wazy 11 kg! ;)

OK bany z nocy zdjete : ) , wpisy nic nie wnoszace tez

jesli ktorys z wpisów jest "zbedny" to prosze zgłaszać poszczególne wpisy

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

OK bany z nocy zdjete : ) , wpisy nic nie wnoszace tez

jesli ktorys z wpisów jest "zbedny" to prosze zgłaszać poszczególne wpisy

Uwazam, ze skasowanie poprzednich wpisow nie bylo dobrym posunieciem z Panstwa strony.

Ludziom na forum daly one pewien poglad na niektore tresci i opinie pisane tutaj przez pewne osoby.

Szkoda tylko , ze ta cala awantura odbyla sie akurat w tym watku deklasujac go do poziomu "pyskowki pod budka z piwem".

Skoro jednak koledzy doszli do wniosku , ze wpisy sa na tyle kompromitujace , ze nalezy je skasowac to rozumiem i wcale sie temu nie dziwie.

jarek&ania - autor watku cały czas posiada narzędzie do blokowania aby uniemozliwic własnie taka pyskówke , jak sam widziales nikt Tobie nie przeszkadzał w prowadzeniu wątku

wyszło jak wyszło , dostałem info od obu stron sporu więc bardziej krewkie wpisy i wpisy nie zwiazane z tematem zostały usunięte

czy dziś znów macie ochote na powtórke bo widze ze sa takie próby

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

jarek&ania - autor watku cały czas posiada narzędzie do blokowania aby uniemozliwic własnie taka pyskówke , jak sam widziales nikt Tobie nie przeszkadzał w prowadzeniu wątku

wyszło jak wyszło , dostałem info od obu stron sporu więc bardziej krewkie wpisy zostały usunięte

Nie ma problemu. Tak jak pisalem , wcale sie temu nie dziwie.

Co do banowania to jestem wstrzemięźliwy z takimi drastycznymi posunieciami. W koncu to publiczne forum i kazdy powinien miec mozliwosc napisania swojej opinii.

To , ze niektorzy nigdy nie mieli i nie beda mieli nic merytorycznego w temacie watku do powiedzenia jest juz osobna historia.

Dlatego tworzac watek profilaktycznie zbanowalem 2 typkow , ktorzy caloksztaltem tworczosci na forum wpisuja sie w powyzszy profil.

Reszta , jak wszyscy pozostali ma po prostu lepsze i gorsze dni ;)

pozdrawiam

Ja jestem przed wyborem DACa, więc ten wątek naprawdę mnie interesuje, a sama opcja Metronoma wydaje się ciekawa.

Aktualnie mam transport Jadisa i myślałem o DACu Jadisa do tego, ale pomysł z setem Metronoma jest inspirujący. Zresztą Metronome robił kiedyś cyfrę dla Jadisa, ale to dawne czasy były. Tak więc wszelkie pogłębione informacje dot. transportów Kalista i Calypso mile widziane

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ja jestem przed wyborem DACa, więc ten wątek naprawdę mnie interesuje, a sama opcja Metronoma wydaje się ciekawa.

Aktualnie mam transport Jadisa i myślałem o DACu Jadisa do tego, ale pomysł z setem Metronoma jest inspirujący. Zresztą Metronome robił kiedyś cyfrę dla Jadisa, ale to dawne czasy były. Tak więc wszelkie pogłębione informacje dot. transportów Kalista i Calypso mile widziane

Jak dostane jakies newsy to napisze.

Pytanie tylko czy nie mylisz urzadzen bo Kalista Ultimate jest w ofercie ale w rzeczywistosci jest to Calypso Reference z dodatkowymi nogami.

Naped jest taki sam jak w Calypso.

Najprawdopodobniej producent chcial w jakis sposob odroznic Calypso Reference od Ultimate.

Stare Kalisty nie ma juz w produkcji.

P.S.

Rozmawialem tez na temat zniksztalcen THD i Jittera Calypso i jezeli to ciebie interesuje to warto porownac prawidlowe wykresy tytulowych urzadzen a nie jakies banialuki wklejane kilka stron wczesniej.

Mozna niezle sie zdziwic ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ok. Myślałem, że Kalista Ultimate bazuje na innym "silniku" niż Calypso. Ten model z nogami mnie nie interesuje, bo za dużo miejsca zajmuje.

Tak te nogi to dobre sa moze na wystawe ale nie do domu.

Calypso Reference to chyba w miare najlepsza alternatywa.

Ma plyte antywibracyjna i nie jest ona taka nachalna wizualnie.

Ja stawiam na szafce tylko przedwzmacniacz i wlasnie ten transport.

Pozostale klocki tzn. 2 zasilacze i dac stac beda na innej platformie razem z jedna z koncowek mocy.

Fajnie , ze Metronome wykona mi wszystkie obudowy cale w srebrnym kolorze bo wtedy wizualnie wpasuja sie one do pozostalych komponentow , mebli i kolumn.

Cir idź się bawić gdzie indziej (bo niedługo skończysz moderować) tutaj ludzie prawdę piszą.

Adamie, pisałem Ci już lata temu abyś zaprzestał pewnych niezdrowych praktyk typu sprzedaż i reklama sprzętu będąc jednocześnie organizatorem wystawy audio. Jak widzisz miarka się wreszcie przebrała i większość forumowiczów przejrzała na oczy. Najbardziej eleganckim będzie brak dalszego uczestnictwa w tej dyskusji lub przeproszenie wszystkich i ofiarowanie darmowych wejściówek na wystawę. Taki mały gest. Jako organizator niestety nie możesz sobie pozwolić na takie same osądy i zachowanie jak "normalni" użytkownicy forum.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Niech szlag trafi tego pieprzonego iPada.

Co za upierdliwy tablet.

Nic nie chodzi jak nalezy i jeszcze do tego bezprzewodowy internet .... ;(

"Zazdraszczam" bo moje fronty są srebrne ale juź tyły, góra itd jest czarna.

Srebrne będą wyglądać lepiej.

Sylwek nie "zazdraszczaj" bo to tylko obudowa ;)

Pogadaj z Kamilem to wymienia tobie w fabryce za doplata i po sprawie.

Wizualnie wg. mojej opini sprzet zyskuje i to duzo;)

Szymon ma rację z wyjątkiem wpisu o koledze Cir który zapytał czy na wniosek Elba usunąć awanturę czy nie. Cir był ok. Uznałem, że swoje juź napisałem i nie ma sensu dalej ciągnąć tego tematu. Poprosiłem sam, że czas to usunąć choć podtrzymuję swoje tezy.

Co do tego,że Elb sobie handluje to nawet niech sobie handluje.

Ale te różne kłamstwa i tendencyjne opinie powinien sobie darować.

Ma prawo mieć swoje zdanie ale szczególnie jako organizator Audio Show powinien

być bardziej wstrzemięźliwy w ferowaniu wyroków i krytyce oraz w zdradzaniu publicznie szczegółów transakcji innych osób a już tym bardziej w oparciu o wymysły i konfabulacje.

Pisałem mu to już kilka miesięcy temu, że prowadząc buisness a będąc na pewnym poziomie to takie zachowania są niedopuszczalne.

Jak widać nic nie zrozumiał a to takie proste i oczywiste.

Proste to jest to że jest 13ta i pora coś dobrego przekąsić na obiad. - ja już po - milej będzie jak napiszecie o swoim posiłku.

u mnie sznycelek z położonym jajeczkiem i spora surówka, ziemniaczek 1 sztuka i dwa kieliszki winka - mniam...

ps

też macie szofera?? :-))

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Proste to jest to że jest 13ta i pora coś dobrego przekąsić na obiad. - ja już po - milej będzie jak napiszecie o swoim posiłku.

u mnie sznycelek z położonym jajeczkiem i spora surówka, ziemniaczek 1 sztuka i dwa kieliszki winka - mniam...

ps

też macie szofera?? :-))

A po obiadku zasluzony wypoczynek.

Skoro obiadek byl taki obfity proponuje twoj wypoczynek wydluzyc do konca tego watku.

Wiec na deserek dostajesz w gratisie banika ;)

Cir idź się bawić gdzie indziej (bo niedługo skończysz moderować) tutaj ludzie prawdę piszą.

Szymon -proponuje abys wreszcie dopisał sobie w koncu po latach Branża -mysle ze juz czas na zakonczenie wyglaszania owych bezstronnych opini kogo polecasz a kogo nie udając audiofila nie zwiazanego finansowo z branżą audio

Adamie, pisałem Ci już lata temu abyś zaprzestał pewnych niezdrowych praktyk typu sprzedaż i reklama sprzętu będąc jednocześnie organizatorem wystawy audio. Jak widzisz miarka się wreszcie przebrała i większość forumowiczów przejrzała na oczy. Najbardziej eleganckim będzie brak dalszego uczestnictwa w tej dyskusji lub przeproszenie wszystkich i ofiarowanie darmowych wejściówek na wystawę. Taki mały gest. Jako organizator niestety nie możesz sobie pozwolić na takie same osądy i zachowanie jak "normalni" użytkownicy forum.

Dziwne tu macie zjawiska. Na każdym innym forum bylyby natychmiast ukrocone. Ba, sądzę nawet, że takie zachowania nikomu nie przyszłyby do głowy. Już kategoria "branża" jest dziwactwem. No bo przecież jak można poważnie traktować wpisy takich osób? Przecież nie można traktować ich wiarygodnie. A już używanie forum jak serwisu z ogłoszeniami jest po prostu skandaliczne. Przecież od razu wiadomo, że wtedy wpisy takich osób będą tendencyjne.

Dziwna sprawa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.