Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

AS się już skończyło więc do boju Panowie , szable w dłoń !

W przyszłym tygodniu przyjeżdża do mnie Burmester (pre + amp) na testy a następnie D'Agostino (pre+ amp) i chyba wezmę też przy okazji Aurendera.

Na tym chyba zakończę odsłuchy wzmacniaczy i przyjdzie podjąć męską decyzję co zostaje na razie na półce.

Bardzo jestem ciekawy tych dwóch wzmacniaczy a szczególnie osławionego D'Agostino.

Po odsłuchach skrobnę parę słów z wrażeniami z odsłuchów.

Ponadto przyjechać powinny również kable AC Acrolink 9500.

Mam na tą chwilę IC Siltecha Crown więc troszku pokombinuję przez następny tydzień.

pozdrawiam

Ambitne plany , dawaj Jarek :), sluchaj i pisz :)

W szoku jestem - napisales - Aurendera wezme .Chyba chciales napisac - Aurendera nie wezme ?:)

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ambitne plany , dawaj Jarek :), sluchaj i pisz :)

W szoku jestem - napisales - Aurendera wezme .Chyba chciales napisac - Aurendera nie wezme ?:)

Chciałem przez to powiedzieć , że wezmę na razie posłuchać z plików, ripów , srypów i takich tam ;)

Jasne :)

Na powaznie to Twojego C8 bedzie mozna podlaczyc z Aurenderem albo dobrym BNC albo AES/EBU.Jakie planujesz polaczenie na odsluch ? Tym BNC Oyaide , co mi kiedys pisales?

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jasne :)

Na powaznie to Twojego C8 bedzie mozna podlaczych z Aurenderem albo dobrym BNC albo AES/EBU.Jakie planujesz polaczenie na odsluch ? Tym BNC Oyaide , co mi kiedys pisales?

Połączenie przez AES/EBU z tą różnicą , że kupiłem już kabel cyfrowy innej firmy.

Zgadnij jakiej ;)

W razie poprawnej odpowiedzi wygrać można talon na balon ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Czy zaczyna sie na S- tak wygrali Panstwo lot balonem:)

Hehehe... dobrze kombinujesz por.Borewicz ;)

Musiałem wziąć kabel o dł. 2m i ledwie styknęło.

Ale kabel 1 - klasa.

Oyaide też był niezły ale słychać było jednak lekkie wady kabli ze srebra.

Było super detalicznie, dużo powietrza i szybkość ale niestety lekkie odchudzenie na średnicy.

Siltech jak wiadomo nie brzmi jak typowy kabel ze srebra i ..... no właśnie , trzeba samemu posłuchać ;)

Ale kabel 1 - klasa.

A to nie jest przypadkiem ta cyfrówka którą Ci proponowałem ....Varidig Sextet ? He,he jeśli tak to gdzie są Oyaide ? Miało być WIADERKO wtyków i gniazdek......

Bardzo jestem ciekawy tych dwóch wzmacniaczy a szczególnie osławionego D'Agostino.

No wlasnie go sluchalem na glosnikach zeta i sam nie wiem co powiedziec, trzeba chyba miec w domu.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

SZOK!!! ;)

Staszek, ja słuchałem plików z różnych kompów i Linn-a ale skoro Mariusz tak kwieciście opisuje ten transport to posłucham i jego.

Jak będzie ok to go wezmę na stałe.

A to nie jest przypadkiem ta cyfrówka którą Ci proponowałem ....Varidig Sextet ? He,he jeśli tak to gdzie są Oyaide ? Miało być WIADERKO wtyków i gniazdek......

Niestety tego kabla Stealth Koris mi nie załatwił więc wziąłem inny kabel na S - Siltech.

Ważne jest dla mnie żeby nazwa kabla zaczynała się na "S" bo inaczej chyba nie zagra z innymi kablami ;)

No wlasnie go sluchalem na glosnikach zeta

No i jakie wrażenia ?

Chociaż tak jak pisałeś ,że trzeba posłuchać w domu.

Niestety tego kabla Stealth Koris mi nie załatwił więc wziąłem inny kabel na S - Siltech.

Ważne jest dla mnie żeby nazwa kabla zaczynała się na "S" bo inaczej chyba nie zagra z innymi kablami ;)

Firmy kablowe na S rzeczywiście są dobre. Ja ćwiczę swojego Siltecha HF 8 Si podwójny !!! splot w konfiguracji xlr i tak łatwo tym najlepszym cyfrówkom się nie poddaje.

Jak będę zamawiał xlr Varidig - dam znać [ na razie jest rca ].

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Firmy kablowe na S rzeczywiście są dobre. Ja ćwiczę swojego Siltecha HF 8 Si podwójny !!! splot w konfiguracji xlr i tak łatwo tym najlepszym cyfrówkom się nie poddaje.

Ja kupiłem tego Golden Ridge (G7) i jest to super kabel.

Mnie do Siltechów przekonywać nie trzeba ;)

Zobaczymy jak wypadnie IC Crown vc. MIT MA-X ?

Dam znać.

Przecież on tego słuchał na AS

Wiem ale skoro tyle już napisano w tym wątku (AS) na temat "doznań" z odsłuchów to chętnie wysłucham kolejnego aby móc zweryfikować potem z tym co usłyszę w domu ;)

Pisałem,że jak dla mnie wyciąganie wniosków na temat grania sprzetów na wystawie jest pochopne.

Więc z ciekawości pytam :)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Pisałem,że jak dla mnie wyciąganie wniosków na temat grania sprzetów na wystawie jest pochopne.

Więc z ciekawości pytam :)

Dla mnie też ale superkonstruktor snuje domysły:)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dla mnie też ale superkonstruktor snuje domysły:)

Słuchałeś może tego zestawu?

Z tego co widziałem na zdjęciach to w secie był tam creme de la creme czyli DCS+D'Agostino no i powiedzmy dobry kawałek polskiego rzemiosła Zeta Zero.

Ale jakoś fajerwerków nie było w opisach ;)

Na Audiogonie masz prawie darmo SpdiF Golden Ridge Siltecha poprzedni model G6 (1m).

http://app.audiogon.com/listings/digital-siltech-golden-ridge-signature-digital-cable-2013-11-11-cables-98226-bellingham-wa

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Słuchałeś może tego zestawu?

Z tego co widziałem na zdjęciach to w secie był tam creme de la creme czyli DCS+D'Agostino no i powiedzmy dobry kawałek polskiego rzemiosła Zeta Zero.

Ale jakoś fajerwerków nie było w opisach ;)

DAgostino tak, słuchałem w tym roku w sierpniu i powiem Ci zupełnie bez pudru, byłem zawiedziony.Dzwięk nie miał w sobie ani magii ani tak pożądanej przeze mnie gęstości, plastyki i barwy, ale ja jestem zakochany w lampie.Pomijając tą kwestie wzmacniacz Dana mnie niczym nie ujął.Podłączony był nomen omen do Utopii a za źródło robił Meridian z serii 800.Nie słuchałem natomiast DCS full stack, moja przygoda zakończyła się na Puccinim a Zety słyszałem tylko na AS,więc w ogóle:)

Na Audiogonie masz prawie darmo SpdiF Golden Ridge Siltecha (1m).

Jarek to nie jest cena sprzedaży tylko aktualny stan licytacji która kończy się 25 XI - czyli trochę czasu pozostało amatorom tego kabla.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

byłem zawiedziony.Dzwięk nie miał w sobie ani magii ani tak pożądanej przeze mnie gęstości, plastyki i barwy, ale ja jestem zakochany w lampie.

Obawiam się ,że ja mam podobne patrzenie na dżwięk i tranzystor nie będzie miał ze mną łatwego życia.

Ale jeżeli ani D'Agostino ani Burmester mnie nie zachwyci to znaczy ,że czas skończyć grzebać w tranzystorach ;)

Zobaczymy jak będzie u mnie.

Jarek to nie jest cena sprzedaży tylko aktualny stan licytacji która kończy się 25 XI - czyli trochę czasu pozostało amatorom tego kabla.

Licytuj , może dasz radę.

Darmo to nawet po mordzie obecnie ciężko dostać ;)

Obawiam się ,że ja mam podobne patrzenie na dżwięk i tranzystor nie będzie miał ze mną łatwego życia.

Moim zdaniem jesli tranzystor to albo ktorys Soulution albo MSB M202 i nie mowie tego tylko na podstawie parametrow, w kazdym innym wypadku to tylko mocna lampowka.

Masz rację Stasiu…Soulution na zdjęciach wygląda solidnie.To musi robić wrażenie… :-)

Oba sluchalem dlugo ;) Miales u siebie ktorys, mozesz cos powiedziec? Ciekawy jestem.;)

Miałem końcówkę MSB przez dłuższy czas a Soulution tylko na pokazach. Oba są bardzo dobre na swój sposób przy czym MSB to taki zwykły tranzystor.Jest poprawny i nic poza tym. Soulution bardziej mi się podobały ale pokazy to nie jest obiektywne miejsce.

Burmester czy Jeff Rowland podobały mi się zdecydowanie bardziej.Ale jak to w życiu.Każdy lubi coś innego.Widać po kolejnych AS jak sprzeczne są opinie na temat tych samych sprzętów.

Wszystko zalezy od zrodla a jeszcze bardziej od calosci. Po ostatnim AS sklaniam sie ku temu ze 99% systemow ma slabe zrodla i lampowy wzmak to przewaznie blogoslawienstwo duze dla systemu. No np jak dobrze wplynela lampowka Audio Research na MSB -dac-a, no chyba ze ten dac w tej chwili to juz inna konstrukcja ktora sluchalem rok temu.

MSB jest ten sam. Po prostu słyszałeś cały, dobrze dobrany system i było Ok. Przy takim odsłuchu nie jesteś w stanie wyłapać samego DAC ani samego wzmacniacza. Skoro DAC jest bardzo analityczny a MSB taki właśnie jest to łącząc go z nasyconym wzmacniaczem, dopieszczając jeszcze okablowaniem można uzyskać dobre efekty. I chyba tak było "tą razą". I dobrze bo potwierdza to tezę iż sygnatura brzmieniowa poszczególnych sprzętów choć jest ważna to nie jest decydująca, ponieważ w odpowiedniej konfiguracji z innych sprzętami można uzyskać zamierzone, zupełnie inne efekty brzmieniowe.

Przy takim odsłuchu nie jesteś w stanie wyłapać samego DAC ani samego wzmacniacza.

Jestem ;) bo klawisze na fortepianie na MSB niektore przy pasazach gdzies poginely...wiec...to robota DAC-a. Vivaldi byl rowny i z blaskiem, to samo Jadis. Nie mowiac o innych zrodlach na AS gdzie ten fortepian zupelnie bezbarwnie zagral bez oddechu blasku a pasaze to jeden pasztet byl.

Mam takie jedno nagranie z plyty Stereophila fortepianu ktora szumi i jest na 90% systemach matowe i zlane. Ale sa systemy ze pokazuja prawdziwy blask fortepianu i duza separacje klawiszy, bardzo latwo wtedy uchwycic roznice jakosciowe na sprzetach. A glownie moim zdaniem roznice na zrodlach. No np Audio Tekne ktora mi sie bardzo zreszta podobalo nie przeszlo pozytywnie tego nagrania ;) Bo mieli kiepskie CD i to wyszlo w praniu.

Ale masz racje Sylwek, gra system jako calosc i ciezko mowic cos o komponentach nie mieszajac nimi. Ale to stwierdzenie nie jest do konca prawdziwe sa luki, cos tam na temat zrodel mozna powiedziec trzeba miec tylko doswiadczenie, ale pomylki moga byc bardzo duze no ale coz ...nie mam innej metody :(

Piszesz o doświadczeniu....ale nie masz go za dużego z odsłuchów. Zresztą widać po sprzecznych twoich ocenach. Wpierw MSB to był dla ciebie jazgotliwy suchotnik a teraz jednak aż taki zły nie jest. Co do twojego testowego nagrania to skoro jest blade i matowe to tak teź jest odtwarzane przez większość sprzętów. Chyba że jakiś sprzęt pokoloruje to nagranie co może być przyjemne.

Tak jesli chodzi o same odsluchy sprzetow to oczywiscie ze nie mam go za duzo, nigdy nie mowilem ze jest inaczej, ucze sie tego...:) Co do MSB faktycznie pomylilem sie i to wyniknelo z malego doswiadczenia odsluchowego, ale jak widzisz nie ide w zaparte i przyznaje sie do bledow. Zreszta mam duza bariere jesli chodzi o odsluchy z uwagi na to ze takie klocki nigdy u mnie nie staly w domu, byly to tylko rozne sklepy i dealerzy ( ale na szczescie przewaznie z dobrymi systemami i dobrze zestawionymi) no i Audio Showy do ktorych wiadmo trzeba podchodzic z dystansem.

Jesli chodzi o testowe moje nagranie to sie nie zgodze. Nagranie to jest wykonane purystyczna technika, dwa mikrofony B&K4006 magnetofon analogowy 20 bitowy a pozniej konwersja czysta do cyfry 16 bitow Meridianem. Dzwiek fortepianu znam dosc dobrze z wielu wzgledow i tutaj niestety pojde w zaparte. To nie sprzety podkolyryzowuja ale sa one albo malo wierne albo bardziej wierne i to slychac. Te wierne nie zlewaja klawiszy maja one blask oraz podstawe basowa, slychac przestrzen i sciany kosciola w tych slabszych to nagranie jest suche plaskie i bez kolorytu, tylko najlepsze sprzety radza sobie z tym nagraniem. Akuratnie tego jestem PEWNY! ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.