Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak to jest; mam 2x250 watów i 96dB skuteczności a nawet 15" na basie z DF1000 i dalej bym coś zmienił :)

No to juz tylko aparat douszny albo implant ;)

Burmester_911_innen.jpg

Jak to ma grać?

Ostrzegałem przed niemieckim sprzętem, nie słuchano mnie.

Przedstawiałem wizerunek zmęczonego życiem Pana Burmestera.

Nie rekomenduje nawet jako baza do tuningu.

Pozdrawiam.

:-) .. Sami znawcy...zdjęć i tajemnej wiedzy oceniania dźwięku po twarzy konstruktora!! Pomylili forum foto z audio. Bo żaden z nich nawet nie stał obok tego sprzętu...nie mówiąc już o słuchaniu. Jeden zakochany w sobie i swoich sklecanych w garażu dziwadłach a drugi nienawidzi okrutnej germańskiej technologii!!

Ci okrutni audio faszyści... :-) .... I trzeba pamietać, iź ten drugi ocenia jakość sprzętu po twarzy szefa firmy np po zdjęciu kogoś z CES w Las Vegas. Po 20h lotu z przesiadką i przestawieniu czasu o 9h taki szef musi mieć szczęście na twarzy! Jeśli wykazuje oznaki zmęczenia oznacza, że jego sprzęt kiepsko gra.... :-)

Kolega 747 na tej podstawie stwierdził, źe np Audio Note gra dobrzę i on "poleca" gdyź szef firmy na zdjęciu wyglądał jego zdaniem Ok. Akurat miałem okazje siedzieć obok tego Pana w Manachium w hotelu Marriot.

Nie wiedziałbym kto to gdyby nie uświadomił mi kolega. Wyglądał jak przepity parkingowy. Byłem mocno zdziwiony. Ale wiadomo jak to jest na takich pokazach i podczas wieczorów po nich. Ta metoda oceny brzmienia sprzętów jest fascynująca.

W zasadzie zazdroszczę dostepu do recept bo jak widać do szczęścia niewiele potrzeba.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

:-) .. Sami znawcy...zdjęć i tajemnej wiedzy oceniania dźwięku po twarzy konstruktora!! Pomylili forum foto z audio. Bo żaden z nich nawet nie stał obok tego sprzętu...nie mówiąc już o słuchaniu. Jeden zakochany w sobie i swoich sklecanych w garażu dziwadłach a drugi nienawidzi okrutnej germańskiej technologii!!

Ci okrutni audio faszyści... :-) .... I trzeba pamietać, iź ten drugi ocenia jakość sprzętu po twarzy szefa firmy np po zdjęciu kogoś z CES w Las Vegas. Po 20h lotu z przesiadką i przestawieniu czasu o 9h taki szef musi mieć szczęście na twarzy! Jeśli wykazuje oznaki zmęczenia oznacza, że jego sprzęt kiepsko gra.... :-)

Kolega 747 na tej podstawie stwierdził, źe np Audio Note gra dobrzę i on "poleca" gdyź szef firmy na zdjęciu wyglądał jego zdaniem Ok. Akurat miałem okazje siedzieć obok tego Pana w Manachium w hotelu Marriot.

Nie wiedziałbym kto to gdyby nie uświadomił mi kolega. Wyglądał jak przepity parkingowy. Byłem mocno zdziwiony. Ale wiadomo jak to jest na takich pokazach i podczas wieczorów po nich. Ta metoda oceny brzmienia sprzętów jest fascynująca.

W zasadzie zazdroszczę dostepu do recept bo jak widać do szczęścia niewiele potrzeba.

100% racji, ale przyznasz sly ,że sami wykarmiliście sobie takich trolli?ile razy pisałem:ignor albo ban, a teraz okazuje się,że sprzętów w ogóle nie trzeba odsłuchiwać-wystarcza zdjęcie z gazety, lub w najlepszym wypadku dowiadujemy się,że o to w pięknych okolicznościach podkarpackiego garażu, powstają arcydzieła sztuki ultra hi end, w porównaniu do których Soulution gra jak zepsuty.Szwajcaria na reszcie zawitała pod strzechy:)

To fakt. Trudno popadać w zachwyty nad zdjęciem. To nie Monument Valley. Łatwiej o zachwyt podczas słuchania. Ale to taki drobiazg... :-)

Sylwek miales w domu Soulutiona? Czy dla Ciebie Burmester to juz szczyt szczytow? ;) I wiecej nie szukasz.

Sami znawcy...zdjęć i tajemnej wiedzy oceniania dźwięku po twarzy konstruktora!! Pomylili forum foto z audio. Bo żaden z nich nawet nie stał obok tego sprzętu...nie mówiąc już o słuchaniu. Jeden zakochany w sobie i swoich sklecanych w garażu dziwadłac

Nie przesadzasz? przeginasz Sylwek

Nie miałem w domu ale słuchałem kilka razy na pokazach.Wiem, że nie jest to miarodajne ale grało również dobrze. Niemniej jednak nie poczułem potrzeby kupienia. Zważywszy, że nie ma dobrego pasywnego chłodzenia i wspomaga się wentylatorem nie miałem nawet ochoty testować Soulution. I tak bym nie kupił. Co do mnie to nie szukam już wzmacniacza. Jestem bardzo zadowolony mimo, że pewnie są też inne super wzmacniacze. Zresztą w drugim systemie mam Jeffa Rowlanda i jest inny ale nie lepszy niż Burki. Też jestem z niego zadowolony i nie planuje dalszych poszukiwań kolejnych wzmacniaczy. Rozkoszuję się już tylko muzyką.

Jeff Rowland to tez srednio szybki wzmacniacz. Jesli rozmawiamy merytorycznie a nie czy ktos stal kolo sprzetu czy nie, to moge Ci tylko powiedziesz powinienes sprobowac szybkiego wzmaka...oczywiscie ciezko to ucywilizowac i moze sie to skonczyc wymiana innych klockow w systemie ale dopiero wtedy mozna pojsc dalej.

Ale OK nie znam sie i robie sprzet w garazu ktorego zreszta nie mam :( fajnie to ujales, a kolo Burmestera nawet nie stalem... :>

Wszystkich rozumow Sylwek nie pojadles chociaz doceniam Cie za rozlegla wiedze w temacie, to co do szybkich wzmakow to MYLISZ sie.

Ależ nigdy nie twierdziłem że pozjadałem wszystkie rozumy. Po prostu wiem jak grają te różne wzmacniacze o których twoja wiedza bierze się ze zdjęć i internetu. Spectrala też miałem u siebie ok 2 tyg a uchodzi za jeden z najszybszych.

Tak, tak…Ze zdjęć można to usłyszeć… :-) Jestem ciekaw komu ty będziesz chciał sprzedawać swój DAC skoro ludzie mają tak słabe wzmacniacze?

Sądzisz że kupi od ciebie DAC-a ktoś kto ma Soulution za 100 000 euro?… :-)

Nie, kupi moj wzmak za duzo mniej, po co przeplacac ;)

Nie, kupi moj wzmak za duzo mniej, po co przeplacac ;)

Pisałem już to tobie na priv kilka razy.Nie łudź się.Nikt nie kupi ani twojego wzmacniacza ani twojego DAC-a. Zamiast tracić czas i życie na iluzje to lepiej weź się za jakąś sensowną robotę albo buisness.

Ależ nigdy nie twierdziłem że pozjadałem wszystkie rozumy. Po prostu wiem jak grają te różne wzmacniacze o których twoja wiedza bierze się ze zdjęć i internetu. Spectrala też miałem u siebie ok 2 tyg a uchodzi za jeden z najszybszych.

Wiekszosc wzmakow slyszalem co prawda nie byly to dlugie sesje i w domu ale zorientowac sie mozna.

Spectral to sama szybkosc dla szybkosci duzo by pisac mozna zrobic wzmacniacz z predkoscia jak Spectral ( robilem takie proby) 600V/us ale to jest jakby przelaczanie cyfrowe wzmaka na zasadzie wlacz wylacz, to nie ma sensu granica sa koncowe tranzystory ktore zawsze stanowia bariere. Chodzi o szybkosc kontrolowana w petli maksymalna granica z ktora ja sie spotkalem i inni konstruktorzy tak sadze to jest max 150-200V/us. Ta szybkosc Spectrala to jest wyczyn ktory ni jak nie przeklada sie na dzwiek a wrecz powoduje to ze wzmak gra technicznie i sucho. Soulution bardzo dobrze wyznaczylo granice - moim zdaniem

Za 160000 pln?............wątpię.

Elb może jakieś zawody z moim daczkiem-jest 800 razy tańszy od tego trinity-gra może ciut gorzej,powiedziałbym inaczej.

Stosuję do niego kabel spdif 75 omów ............który jest sześć razy droższy od daka-masz jakies pytania?

Proszę jeszcze nie wyciągać kasy z portfela, za kilka miesięcy ma pojawić się dac o kilka klas lepszy od poprzedniego a później o kilka klas lepszy od poprzedniego. Cały świat sprzeda swoje zestawy i kupi to najnowsze cudo do czasu jak Elb nie dostanie z Audiosystemu nowego daczka do zareklamowania.

Na koniec okazuje się, że 20 letni lampowy daczek gra lepiej od najnowszego cacka za 300kzł i koło się zamyka.

Spectral zagrał bardzo dobrze ale w kwestii szybkości nie słyszeliśmy ( 3 osoby ) przewagi nad Burmesterem. Za to Burek zagrał barwniej, z lepszym basem i kremową górą. Nie była to gigantyczna przewaga i oba wzmacniacze szły prawie łeb w łeb ale jednak Burmester zagrał bardziej muzykalnie a było to tylko średni model "Niemca" vs topowy model "yankesa". Gdyby porównać oba wzmacniacze w topowej wersji to Burek zmiata Spectrala z wyraźną przewagą.

Spectral zagrał bardzo dobrze ale w kwestii szybkości nie słyszeliśmy ( 3 osoby ) przewagi nad Burmesterem.

Widocznie system ograniczal uslyszenie tego jak nagrywali to w studio czy tez na zywo. Robiac wzmacniacz i zwiekszajac jego predkosc caly czas wyraznie dalo sie odczuc zwiekszanie sie bezposredniosci dzwieku i obcowania z zywymi muzykami instrumentami. Ale wraz z predkoscia rosly tez problemy dotyczace braku kontroli na duzych glosnosciach. Dopiero poprawienie mocno zrodla oraz gruntowny tunnin kolumn pokazal ze szybkosc sie zawsze oplaca. Moim zdaniem jesli wzmacniacz, to albo dobra lampowka albo szybki wzmak tranzystorowy ale zaprojektowany w swym dzialaniu jak lampa i uzytkownik ktory ma doswiadczenie jak wpiac do systemu szybkie wzmacnianie.

I jeszcze jedno nie jest tak ze jesli wmacniacz ma przykladowo 40V/us to zawsze to musi to byc wolny wzmacniacz, pomiar przeprowadzany jest wraz z kondensatorem filtrujacym na wejsciu ktory ogranicza pasmo a tym samym stromoc narastania sygnalu. Nalezy patrzec w pomiarach na podnoszenie sie THD wraz z czestotliwoscia te ktorym to THD podnosi sie powoli dla 10kHz i 20kHz to sa wlasnie te wzmaki ktore sa naprawde szybkie i o taka szybkosc tu chodzi. Spectral to wlasciwie nie jest szybki wzmak ktory kontroluje to szybkosc dla szybkosci. Prawdziwa szybkosc to Soulution, Dartzeel itp

Za to Burek zagrał barwniej, z lepszym basem i kremową górą.

Gora ma byc ostra albo aksamitna jesli zawsze jest kremowa to zle.

Cały świat sprzeda swoje zestawy i kupi to najnowsze cudo do czasu jak Elb nie dostanie z Audiosystemu nowego daczka do zareklamowania.

Ja tez sluchalem Trinity i uwazam ze Elb pisze prawde, ten DAC ma duzy potencjal.

Na koniec okazuje się, że 20 letni lampowy daczek gra lepiej od najnowszego cacka za 300kzł i koło się zamyka.

Bzdura!

Stasio prezentowałeś swoje urządzenia na AS?

W tym roku, nie.

Myślę, że dalej nie ma sensu bić pianę i spierać się bo patrzymy na to z innej perspektywy. Dziwię się jednak, że marnujesz swój czas. Zamiast tracić cenny czas na forum powinieneś albo zgłosić się do którejś z topowych firm audio i pracować dla nich żeby nauczyć ich jak robi się dobre źródła i wzmacniacze albo sam powinieneś założyć swoją firmę i wyprodukować super wzmacniacze,źródła a nawet kolumny bo na nich przecież też znasz się dobrze. W tajemnicy powiem tobie że jako dobry…ba…wybitny inżynier konstruktor w dobre firmie o światowej randze możesz bez problemu zarabiać nawet 20 000 euro….miesięcznie.Będąc jednak właścicielem takiej firmy twoje profity mogą wzrosnąć jeszcze bardziej i to wielokrotnie bardziej.

Stasiu…nie truj więc d… tylko pokaż na co ciebie stać!!

Myślę, że dalej nie ma sensu bić pianę i spierać się bo patrzymy na to z innej perspektywy. Dziwię się jednak, że marnujesz swój czas. Zamiast tracić cenny czas na forum powinieneś albo zgłosić się do którejś z topowych firm audio i pracować dla nich żeby nauczyć ich jak robi się dobre źródła i wzmacniacze albo sam powinieneś założyć swoją firmę i wyprodukować super wzmacniacze,źródła a nawet kolumny bo na nich przecież też znasz się dobrze. W tajemnicy powiem tobie że jako dobry…ba…wybitny inżynier konstruktor w dobre firmie o światowej randze możesz bez problemu zarabiać nawet 20 000 euro….miesięcznie.Będąc jednak właścicielem takiej firmy twoje profity mogą wzrosnąć jeszcze bardziej i to wielokrotnie bardziej.

Stasiu…nie truj więc d… tylko pokaż na co ciebie stać!!

Sly po prostu nie znasz perspektywy youtube. Stasio przerzuć się na redtube i opisz nam wrażenia z igraszek. Ponoć wystarczy pooglądać :)

Czekam z niecierpliwością na audio KILLERY ze stajni Stanisława. Do BOJU GO GO GO!

NADSZEDŁ CZAS NA CZYNY!

Tylko Sylwek ja nie mam cisnienia na pieniadze. Ja mam cisnienie na dobre granie zreszta jak chyba wiekszosc obecnych tu na forum. A ze wiekszosc ludzi na forum zyczy mi tutaj malo pozytywnie to tylko smuci, nic wiecej. Ja sie bardzo ciesze ze polskich firm audio jest coraz wiecej i robia coraz lepsze produkty i zawsze bede sie wyrazal o nich bardziej pozytywnie anizeli o takim samym sprzecie w tej samej klasie z innych panstw. Z dwoch powodow powinnismy popierac nasza mysl techniczna i nasz przemysl bo przeciez wszyscy jedziemy na tym samym wozku. Zreszta Polak tez potrafi i nie powinnismy miec kompleksow tym bardziej ze mozemy byc konkurencyjni i oferowac dobry sprzet za duzo nizsze pieniadze.

Ależ popieramy i dlatego Stasiu czekamy na twoje produkty!! A czy motywacją dla ciebie będą pieniądze czy też chęć zrobienia czegoś dobrego to sprawa wtórna. Nawet lepiej, że nie będziesz miał motywacji finansowych bo pewnie będzie przez to…taniej a sprzęt jak obiecujesz pierwsza liga!!

Tak więc Stasiu życzymy tobie jak najlepiej, kibicujemy tobie i czekamy na realne produkty ale nie na….trucie d…na forum tylko na REALNE PRODUKTY!!

Jak już będziesz je miał w ofercie to daj znać a póki co bierz się do pracy.

Jarku czy Ty sluchasz na tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale ty Jarek masz tylko jedną końcówkę Burmestera i średni model preampa. Nie możesz tego porównywać do topowych monobloków T+A.

To co masz teraz na testy to 2 klasy niżej od tego co można od nich mieć. Co nie znaczy że T+A jest gorsze. Lampy mam w DAC-u Metronome i jestem zadowolony. Do wzmacniaczy nie planuję lamp. Nie kwestionuję, że mogą pięknie zagrać ale nie chcę się bawić w lampy mocy.

Daj spokój Stasiu. Znów wypisujesz co ci się wydaje. Spectrale miałem i to topowe monobloki oraz topowy preamp i robiliśmy pojedynek ze średnimi modelami Burmestera. Owszem Spectral zagrał świetnie ale Burmester zagrał pod każdym względem a to był tylko, jak pisałem średni zestaw Burka.

Topowy gra znacznie lepiej.

No widzisz a jeszcze niedawno tak mocno zarzekales sie lamp i twierdziles, ze szumia i nie da sie tego sluchac;) A teraz siedza i to w zrodle:)

Jarku czy Ty sluchasz na tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

chyba raczej na tym:

Ukryta Zawartość

Widac, ze Jarek porownuje podobne cenowo produkty T+A z podobnymi cenowo Burmesterami. co moim zdaniem ma sens.

Jarku sprobuj posluchac Lamm.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Sly po prostu nie znasz perspektywy youtube. Stasio przerzuć się na redtube i opisz nam wrażenia z igraszek. Ponoć wystarczy pooglądać :)

Nie znasz sie zupełnie,..............bo wystarczy porozmawiać z Jurgenem))

Szanowni Koledzy

Nie pisałem kilka miesięcy, gdyż nie ma miedzy nami nici porozumienia.

Obserwujemy zjawiska z różnych poziomów, stąd ciągłe niezrozumienia.

Nie mam aspiracji aby wstępować do Waszego świat, wiec nie jestem obciążony koniecznością posługiwania się poprawnością dowolnego typu, aby uzyskać czyjąś akceptację

Naprawdę i szczerze wszystkich pozdrawiam i życzę powodzenia.

U mnie lampy w DAC-u są od dawna. Wpierw w Accustic Arts a potem w Metronome.

Z tego co pamietam to nie tak od dawna. Acoustic Arts z tego co pamietam nie tak dawno temu kupiles a wczesniej psioczyles na lampy.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Ukryta Zawartość

http://www.prohighend.ru/issues/3/TA_02.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I oczywiscie jak zwykle cudow brak, to jest bardzo dobry wzmacniacz, bardzo dobre komponenty, dobre przemyslane projektowanie, tranzystory najlepsze z mozliwych, dobre parametry dynamiczne znaczna prawdziwa szybkosc - BRAWA!

Rzeczy ktore mi sie nie podobaja to lampy, ale rozumiem z czego to wyniklo, jednak siedza w takich miejscach ze ma to sens (tez sie kiedys nad czyms takim zastanawialem...) oraz brak globalnej petli sprzezenia. Nastepny poziom moim zdaniem to moze byc juz tylko Soulution

post-31719-0-06351700-1385650312_thumb.jpg

post-31719-0-95894200-1385650314_thumb.jpg

post-31719-0-80466200-1385650321_thumb.jpg

post-31719-0-99585600-1385650330_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.