Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Jaruzel to "matrioszka"?

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Nasz wybitny żołak Moskwy Jaruzelski ma czyste sumienie.

Przecież nie uczestniczył aktywnie we wprowadzaniu "nowego porządku"

w latach 1944 - 1955 i nie może mieć na sumieniu ok. 2 mln. ofiar okresu tych 11 lat.

Nic nie może mieć sobie do zarzucenia przecież był tylko wykonującym polecenia, rozkazy albo nie miał na to wpływu.

Ani w latach 40, 50, 60 pewnie tym bardziej w 1956, 1968, 1970/71, 1976, 1980, 1981-1989.

Tak więc gdzie ten jego honor, który 'kazał" mu w tym wszystkim uczestniczyć jako wysokiej rangi przedstawiciel owego systemu od jego zarania na ziemiach polskich.

TOŻ TO ANIOŁ OPATRZNOŚCI NARODU POLSKIEGOOrder_of_Lenin_type4.jpg

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tak. Niewątpliwie należy mu się pomnik. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Do PiSu pasuje jak znalazł.To głównie emerytowani ubecy i milicjanci,którzy na starość stali się bigotami.Normalny życiorys piszczykowski.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Do PiSu pasuje jak znalazł.To głównie emerytowani ubecy i milicjanci,którzy na starość stali się bigotami.Normalny życiorys piszczykowski.

Po co piszesz takie bzdury? - Masz inne zdanie - proszę bardzo.

Elektorat pisowski to ludzie,którzy w latach 50 i 60 budowali nowy ustrój a teraz maja amnezję.Nie mam o to do nich pretensji ale o to,że udają,że urodzili się po 89r.Mają to i owo na sumieniu stąd ten ich teatralny antykomunizm.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Xniv - nie łatwo się wychodzi ze swojego grajdoła. Wojciech płynie na fali. Nie mam zamiaru przekonywać Go do czegokolwiek.

Dla mnie Jaruzelski to zwykły zaprzaniec i morderca.

Elektorat pisowski to ludzie,którzy w latach 50 i 60 budowali nowy ustrój a teraz maja amnezję.Nie mam o to do nich pretensji ale o to,że udają,że urodzili się po 89r.Mają to i owo na sumieniu stąd ten ich teatralny antykomunizm.

:))) - Młodszych, takich jak ja czy xniv nie znalazłeś?

Ja jestem elektorat pisowski a w latach 60-tych to robiłem w pieluchy (zdaniem W.I. - na chwałę socyalizmu) . Zaś w latach 50-tych nie było mnie nawet w planach.

Także kulą w płot, Wojciechu.

I jeszcze jedna rzecz - o ile łatwo przychodzi mi zrozumienie, dlaczego ludzie popierali komunę w latach 50-tych i 60-tych (propaganda, zamordyzm, profity) o tyle Twój entuzjastyczny stosunek do zbrodniczych komunistycznych idei DZISIAJ jest dla mnie absolutnie niepojęty.

JAK MOŻNA???

To tak, jakbyś paradował po Warszawie w mundurze SS!

WSTYD!

Dla dorosłego człowieka - wstyd!

Jeszcze pojmę debili z Antify - im się mózg dopiero rozwija. Ale dojrzały człowiek???

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Elektorat pisowski to ludzie,którzy w latach 50 i 60 budowali nowy ustrój a teraz maja amnezję.

Wojciechu Ty naprawdę nałykałeś się stosunkowo sporo propagandy Tuska.

...a wyglądało, że masz ustabilizowane poglądy niepotrzebujące podp(t)arcia Gazetą "W".

To wygląda tak jakbyś oceniał elektorat PO czyli dzieci i wnuki (zwane dziś lemingami) jako ustawione odpowiednio przez były elektorat PZPR.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

skynyrd

Jak już pisałem dla mnie Jaruzelski to postać niejednoznaczna.Do 88r. oceniam tak jak ty,od 88r. to juz inna sytuacja.

Dla mnie jednoznaczna - i to w każdym względzie - zaprzaniec rodziny, menda z Informacji Wojskowej, szpicel GRU, na polecenie kretyna Gomułki wy***rdalał Żydów z WP, pacyfikował Czechy, Wybrzeże itp.

O stanie wojennym nie ma co wspominać. Wyjątkowa k**wa - no. może Bierut był gorszy.

Nie może brać udziału w procesie, a radośnie podąża na swój "jubileusz".

Wojciechu - naprawdę nie warto.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Jaka tam matrioszka - zaawansowany zdrajca, morderca, który nawet nie oszczędził swoich poputczków.

Wyjątkowo paskudna k**wa.

Delikatnie powiedziane, mnie zwyczajnie brakuje słów na określenie tego ch*ja
Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Wojciech się prawdopodobnie zagubił. Xniv i Irlandczyk są ode mnie dużo młodsi. Ale nawet ja nie pamiętam lat pięćdziesiątych.

Przemyśl Wojciechu wypowiedź - bo zrobiłeś z Siebie idiotę - a tacy nie są szanowani.

Nie obrażaj nas, bo nie ma po co. Wolę z Tobą gadać niż Cię gnoić.

Myślę, że podpisze się pod tym Il Dottore i Xnivax.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Wojciech się prawdopodobnie zagubił. Xniv i Irlandczyk są ode mnie dużo młodsi. Ale nawet ja nie pamiętam lat pięćdziesiątych.

Przemyśl Wojciechu wypowiedź - bo zrobiłeś z Siebie idiotę - a tacy nie są szanowani.

Nie obrażaj nas, bo nie ma po co. Wolę z Tobą gadać niż Cię gnoić.

Myślę, że podpisze się pod tym Il Dottore i Xnivax.

I ja też

skynyrd Ja to przemyślałem już dawno.Jak ktoś chce się obrażać to niech się obraża.Ty robisz z siebie idiotę w co drugim wpisie a ja się nie obrażam.Po prostu tak uważam i tyle.

Jaruzel dał przykład innym dyktatorom, jak należy odejść, gdy naród ma ich dość. Ale go nie posłuchali, ani Hussain w Iraku, ani Caucescu w Rumunii, ani Kadafi, ani Mubarak, ani teraz Baszszar Assad.

Jaruzel wyróżnił się na plus, a nie musiał. Jako prezydent, wybrany m.in. głosami byłej opozycji, z poparciem Zachodu, nie bruździł, nie przeszkadzał reformom, chociaż niektórzy tzw prawicowcy przeszkadzali.

Co innego siedzieć na swoich urodzinach i uśmiechać sie do gości, a co innego stawać w sądzie jako oskarżony o zdrade narodu. W latach 1945-88 był to zupełnie inny człowiek. Zgadzam sie z Wojciechem w 100%.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Jaruzel dał przykład innym dyktatorom, jak należy odejść, gdy naród ma ich dość. Ale go nie posłuchali, ani Hussain w Iraku, ani Caucescu w Rumunii, ani Kadafi, ani Mubarak, ani teraz Baszszar Assad.

Wyróżnił się na plus, a nie musiał.

Ja pier**le i niech to pozostanie za całą odpowiedź, napisz jeszcze że kolejny debil Miller słusznie prawi, że wojtkowi trzeba stawiać pomniki a potem wystąp o azyl w KRLD
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Co mnie obchodzi Miller? Napisz do Millera, że toptwenty uważa inaczej.

Natomiast Ty już lepiej nic nie pisz, bo na temat w którym uparłeś się zabłysnąć nie masz nawet powierzchownej wiedzy, Jesteś albo młody z ignoranckim podejściem do świata, albo zaimpregnowany, na drugie nie ma lekarstwa. Jak już się dowiesz jak to wojtek "dobrowolnie" zrzekł się władzy, to daj znać.

Obaj pokojowo oddali władzę.

To stawia Jaruzelskiego w szeregu wraz ze Stalinem czyż nie.

Stalin nie oddał władzy bo umarł

Bardziej pokojowo się nie dało.

Jaruzelski oddał władzę pokojowo idiocie.

Nie przynosi mu to zaszczytu.

xniwax

Jeśli ktoś umiera sprawując do końca dyktatorską władzę to nie jest to pokojowe oddanie władzy.Chyba,że uważasz,że Stalin był demokratą?

Jaruzelski oddał władzę nie idiocie ale narodowi,który następcę wybrał w demokratycznych wyborach.Ocena Wałęsy nie ma znaczenia.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Jaruzel wyróżnił się na plus, a nie musiał. Jako prezydent, wybrany m.in. głosami byłej opozycji, z poparciem Zachodu, nie bruździł, nie przeszkadzał reformom, chociaż niektórzy tzw prawicowcy przeszkadzali.

Co innego siedzieć na swoich urodzinach i uśmiechać sie do gości, a co innego stawać w sądzie jako oskarżony o zdrade narodu. W latach 1945-88 był to zupełnie inny człowiek. Zgadzam sie z Wojciechem w 100%.

HaHahahhahahah - jaki prezydent? jaka opozycja? Top - czy Ty naprawdę nie masz pojęcia ( bo post zacząłęm - Tu głupcze)

Komuniści dogadali sprawę z licencjonowaną opozycją. Po ch*ja mieli wisieć na drzewach? Miękkie przejęcie przez dzieci komuny typu Michnik, Kuroń itp

Ja tylko mogę żałować, że zaliczyłem areszty, połamane żebra na demonstracjach. Byłem młody i nieprawdopodobnie naiwny.

Taki frajer dziejowy. A najgłupsze to, że jak mnie lało ZOMO, to myślałem, że robię coś ważnego.

I wszystko byłoby w porządku, gdyby powstało NOWE PAŃSTWO. Ale nie powstało.

Zostaliśmy zmanipulowani przez starych repów - mieliśmy po naście lat - i żadnego przygotowania politycznego. Żadnej organizacji i zaplecza. Po prostu - służyliśmy.

Brałem udział we wszystkich możliwych demonstracjach, wyleciałem z pracy itp - dzisiaj wydaje mi się to śmieszne, że tłukłem się za jakiegoś Żyda i Ubeka, którzy na moim frajerstwie usmażyli swoją jajecznicę.

skynyrd

To bardzo dobrze,że masz taką piękną przeszłość.Chyba nie robiłeś tego dla korzyści?Jak np. Romaszewski?Nie wystarczy sam fakt,że możesz teraz o tym mówić i pisać?Że nie siedzą u nas obce wojska?Może to nie jest kraj idealny i dobrze zorganizowany ale jest nasz.I sami ponosimy za niego odpowiedzialność.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.