Skocz do zawartości
IGNORED

Dzisiaj 70 rocznica "Krwawej niedzieli" - Ludobójstwo na Wołyniu.

ambient noise

Rekomendowane odpowiedzi

Hola Hola nie napisałem że chcę faceta postawić przed Trybunał bo to zwykły szeregowy poseł.

Przed Trybunał chcę tylko postawić Premiera , Marszałek Sejmu, Ministra Spraw zagranicznych i ministra Finansów .

Za Całokształt

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

ambient, ty chyba sam prowadzisz demontaż, ale samego siebie i nie każ mi się douczać, część mojej rodziny pochodzi z Kresów.......jestem wściekły na sejm, na to co uchwalił, ale bez przesady, żyjemy w demokratycznym państwie prawa, jak PIS wygra, to za 10 lat będzie inna odezwa

Shane - jeśli to co nas otacza nazywasz "demokratycznym państwem prawa" to ...

Ambient ma rację to co nas otacza to niestety nie jest demokratyczne państwo prawa a dziki krwiożerczy kapitalizm podporządkowany tylko i wyłącznie wąskiej grupie ludzi.

Przecież ta dzisiejsza uchwała jest jak "papierek lakmusowy".

Czemu to ma służyć ? ano temu żeby nie psuć stosunków z Ukrainą a tym samym wprowadzić Sobiesiakowe Firmy na Wschód i Robić tam z ludzi niewolników. U nas już się udało trzeba kolejnego podboju.

A to że dzieje się to kosztem interesu naszego kraju nie ma znaczenia przecież w naszym rządzie nikt tym się nie przejmuje.

przecież wy nie wiecie co to jest demokratyczne państwo prawa- poza wyświechtanymi sloganami z mediów, nie macie o tym zielonego pojęcia! a jeżeli wiecie, co to jest, to proszę zakwestionować zasady- kompetencyjności,legalności , praworządności

przecież wy nie wiecie co to jest demokratyczne państwo prawa

Objaśnij na podstawie obecnej działalności państwa Polskiego.

Tyko bez wyświechtanych sloganów i propagandy obecnie rządzącej P"O" i "GW"

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ambient ma rację to co nas otacza to niestety nie jest demokratyczne państwo prawa a dziki krwiożerczy kapitalizm podporządkowany tylko i wyłącznie wąskiej grupie ludzi.

Przecież ta dzisiejsza uchwała jest jak "papierek lakmusowy".

Czemu to ma służyć ? ano temu żeby nie psuć stosunków z Ukrainą a tym samym wprowadzić Sobiesiakowe Firmy na Wschód i Robić tam z ludzi niewolników. U nas już się udało trzeba kolejnego podboju.

A to że dzieje się to kosztem interesu naszego kraju nie ma znaczenia przecież w naszym rządzie nikt tym się nie przejmuje.

Wolisz wepchnąć Ukrainę w ręce Rosjan? Oni tylko na to czekają.

Toptwenty - gadka o tym że Ukraina wpadnie w łapy ruskich - jest już nieaktualna ...

Ukraina jest już w łapach ruskich .

Polska łasząc sie do ludzi którzy stawiają pomniki rzeźnikom z UPA , OUN czy SS Galizien - poniża się ...

W mentalności dzikusów ze wschodu - szacunku dla łajz - nie ma ...

POlska łasząc się do ukrainy - zachowuje się jak łajza .

Kury szczać prowadzać poddanemu Królowej - a nie politykę międzynarodową robić ...

Otóż powinieneś napisać w cudzysłowie, bo bez niego wyszło iż chciałeś mi dokopać, złapałem za rączkę - nie wyszło.

Nie chciałem Ci dokopać. Gdy zaczynam z kimś dyskusję to po to, by wymienić poglądy, nie by kopać. Ale widać mamy inne zapatrywanie na to, czym jest dyskusja.

Cały czas jest to samo - biją, nas, zabijają - my jesteśmy winni, my mamy przepraszać.

For the record, ja nigdzie tego nie napisałem.

Chciałoby się krzyknąć dorośnij życie to polityka. Stosujesz ją do szefa jak chcesz podwyżkę, żona od Ciebie jak chce nowe futro, czy auto, córa jak chce pojechać pooglądać kangury... A jak można faktów z życia narodu nie rozpatrywać z kontekstem politycznym to już nie zrozumiem. Przecież ta zbrodnia to efekt polityki !!! Nie tylko polskiej, acz też historia między narodami się do niej przyczyniła. Katyń to też efekt polityki - Stalina, ale polityki !!!

Widzisz, to jest to o czym pisałem: Ty widzisz politykę wszędzie. Szczerze mowiąc współczuję stosunków rodzinnych, jeśli żona i córa w domu uprawia politykę wobec Ciebie, jeśli Ty wobec nich musisz robić to samo, a relacji nie opierasz na normalnej rozmowie i szczerości, tylko na podchodach. I dokładnie o to mi chodziło, a Ty powierdzasz moje wcześniejsze odczucie - obecnie, w PL nie da się wygłosić żadnego sądu, by nie zostać od razu "pokolorowanym", przypisanym do partii, etc. Dla przypomnienia - wszystko rozchodzi się o Twój wpis gdzie walnąłeś "

A to to to kolega pożyczył chyba z partyjnego szkolenia. Rozumiem iż jak Onet napisze że dzisiaj słońce nad Polską zachodzi o 19:53 to będzie to kłamstwo bo..... to Onet napisał ??? No i Onet to nie: Gazeta Wyborcza, pani Olejnik, Rzeczypospolita, Tomasz Lis, itd. Hmmm co jest bardziej opiniotwórcze, w/w tytuły i nazwiska, czy Onet - zostawiam ocenie czytających.

Napisałem partyjnego szkolenia, bo mimo iż nie przepadam za Kaczyńskim i PIS-em bo tą metodę od lat stosuje PO - "...to musi być bzdura, bo powiedział to Kaczyński...."

A tutaj kolejny przykład Twojego niezacietrzewienia politycznego

Kurcze kolejny Ci podpadł. Widzę że wzorujesz się na stylu wypowiedzi posła Niesiołowskiego.

---

Mi nie chodziło o rozłączne traktowanie kwestii tego posła PO i polityki. Mi chodziło o Twoje "pokolorowanie" mojej wypowiedzi, walnięcie z grubej politycznej rury od razu. Nie ważne, że na oślep, że mnie nie znasz, byle przywalić, przyprawić gębę i politycznie unurać. Dla zwiększenia efektu mogłeś ewentualnie jeszcze wpleść kwestię religii i byłby klasyczny forumowy koktajl mołotowa... Nota bene na tym i wielu innych forach internetowych dzieje się to samo.

Nie nie jesteśmy, przynajmniej ja nie. I większość ludzi piszących na bocznicy też nie !!!. Owszem trafiają się ludzie z chorym ego i każdy kto nie z nim jest jego wrogiem. Trafiają się zadymiarze, trolle. Ale większość ludzi pisze zachowując jakiś poziom.

Shrek, nic do Ciebie osobiście nie mam, ale nie pisz mi, że nie jesteś zaszczuty i politycznie sfiksowany, bo w powyższym poście i kilka postów wyżej dałeś wyraz zupełnie przeciwnej postawie. Co do zaszczucia reszty Bocznicy, to są normalne jednostki, ale nie jest to większość niestety. Poziom agresji i jadu rośnie, nawet niektórzy userzy którzy do niedawna trzymali poziom zdają się staczać. Ten ogólny "jakiś" poziom w Twoim rozumieniu w mojej ocenie jest niski. Ale to rzecz subiektywna najwyraźniej.

Powrót po dłuższej przerwie...

Toptwenty - gadka o tym że Ukraina wpadnie w łapy ruskich - jest już nieaktualna ...

Ukraina jest już w łapach ruskich .

Polska łasząc sie do ludzi którzy stawiają pomniki rzeźnikom z UPA , OUN czy SS Galizien - poniża się ...

W mentalności dzikusów ze wschodu - szacunku dla łajz - nie ma ...

POlska łasząc się do ukrainy - zachowuje się jak łajza .

Kury szczać prowadzać poddanemu Królowej - a nie politykę międzynarodową robić ...

Ukraina nie jest w łapach ruskich. Kilka lat temu zrobiła pomarańczową rewolucję, teraz się cofnęła. Przyszłość Ukrainy jest niejasna, dla nas lepiej żeby miała taką samodzielność, jaką sobie wywalczy. Minister Sikorski wspaniale o tym mówił dzisiaj w Sejmie.

tia,

Minister Sikorski wspaniale o tym mówił,

Kuroń dawał zupę,

Kwaśniewski miał ładne garnitury

Kaczyński dał ma Muzeum Powstania Warszawskiego ( i na synagogę )

- takich mamy wyborców, więc o co wam chodzi

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ukraina nie jest w łapach ruskich

Chyba na głowę upadłeś.

Za pieniądze z CIA nie dało się zrobić rewolucji nawet nie dało się wmówić społeczeństwu ukraińskiemu że Juszczenko został otruty bo to była ładna mistyfikacja tak napisze Ci żebyś zrozumiał jak z "Mission Imposible" albo "Face Off".

Naoglądałeś się TVNowej papki i teraz z uporem maniaka powtarzasz te pejsowate wypociny.

Jeszcze napisz że Tymoszenko to męczennica .........................

<br />Za pieniądze z CIA  nie dało się zrobić rewolucj<br />

Rewolucja była autentyczna, ale Ukraina nigdy nie miała własnego państwa, setki lat była podzielona, skolonizowana przez Polskę, Bolszewików, Niemców - więc to musi potrwać.

Sejm podjął uchwałę w sprawie zbrodni wołyńskiej, w której oddał hołd ok. 100 tysiącom Polaków bestialsko pomordowanych przez ukraińskich nacjonalistów. Zbrodnię określono jako czystkę etniczną o znamionach ludobójstwa

W/w nie jest wchodzeniem w dupę Ukrainie. Zresztą swego czasu Lech Kaczyński, będąc wtedy Prezydentem, również zrezygnował z użycia zwrotu ludobójstwo w tym przypadku.

W dobrze pojetym interesie Polski.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

przecież wy nie wiecie co to jest demokratyczne państwo prawa- poza wyświechtanymi sloganami z mediów, nie macie o tym zielonego pojęcia! a jeżeli wiecie, co to jest, to proszę zakwestionować zasady- kompetencyjności,legalności , praworządności

Witaj Shane - Tobie OUN nikogo nie wykończył?

Hitler wymordował 6 milionów Żydów. Miało to znamiona ludobójstwa.

Takie małe fajne znamiona. Turcy wymordowali półtora miliona Ormian - miało to znamiona ludobójstwa.

Przecie takiego zwrotu nie znajdziesz w żadnej szanującej się encyklopedii.

Rozmydlamy? - Podobno Hitler nie mordował Zydów - te pojedyncze wypadki miały ZNAMIONA ludobójstwa. On ich kochał.

Są, k**wa, granice relatywizmu - jeżeli je przekroczymy, to zatracimy się moralnie.

Jednym z powodów takiego "rozmydlenia" jest dobrze pojęty, długoplanowy interes Polski. Nawet Lech Kaczyński to kiedyś zrozumiał.

Rewolucja była autentyczna

Tak taka autentyczna jak w Iraku,Libii,Afganistanie,Egipcie,Syrii etc.

Tak jest.

Witaj Shane - Tobie OUN nikogo nie wykończył?

Hitler wymordował 6 milionów Żydów. Miało to znamiona ludobójstwa.

Takie małe fajne znamiona. Turcy wymordowali półtora miliona Ormian - miało to znamiona ludobójstwa.

Przecie takiego zwrotu nie znajdziesz w żadnej szanującej się encyklopedii.

Rozmydlamy? - Podobno Hitler nie mordował Zydów - te pojedyncze wypadki miały ZNAMIONA ludobójstwa. On ich kochał.

Są, k**wa, granice relatywizmu - jeżeli je przekroczymy, to zatracimy się moralnie.

- Co się zmieniło od 2009 roku, kiedy Sejm przyjął uchwałę w stopniu mniej radykalnym? - pytał chwilę przed głosowaniem poprawki o ludobójstwie minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski. - Czy zmieniła się liczba ofiar? Czy zmieniło się nasze oburzenie? Czy zmieniło się prawo międzynarodowe? Rok 2013 zdecyduje o geopolitycznej lokalizacji Ukrainy na pokolenia. Taki będzie skutek przyjęcia lub nie umowy stowarzyszeniowej między Ukrainą a Unią Europejską - dodał Sikorski.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Tak jest.

- Co się zmieniło od 2009 roku, kiedy Sejm przyjął uchwałę w stopniu mniej radykalnym? - pytał chwilę przed głosowaniem poprawki o ludobójstwie minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski. - Czy zmieniła się liczba ofiar? Czy zmieniło się nasze oburzenie? Czy zmieniło się prawo międzynarodowe? Rok 2013 zdecyduje o geopolitycznej lokalizacji Ukrainy na pokolenia. Taki będzie skutek przyjęcia lub nie umowy stowarzyszeniowej między Ukrainą a Unią Europejską - dodał Sikorski.

Toptwenty - nie lubimy się, ale nie uwierzę, że ty bierzesz te dyplomatyczne jeboty, za poważne.

Nie nasi ojcowie/dziadkowie mordowali tych hadziuków. Oni mordowali nas - Polaków. Otórz problematyczne są nasze wzajemne stosunki. Idiotyzmy władzy, zamykanie Cerkwii, kooperatyw mleczarskich itp

Nie jestem idiotą - popełniliśmy na kresach dużo niegodziwości.

Ale takiej rzezi spodziewałbym się raczej na statku niewolniczym, płynącym z Afryki do Stanów. Okrucieństwo Ukraińców przekroczyło wszystkie normy - nawet Kałmuki w Powstaniu byli bardziej litościwi.

skynyrd

Język dyplomacji różni się od języka potocznego.Prywatnie w ocenie tych wydarzeń nie różnimy się ale w stosunkach międzypaństwowych trzeba być bardziej wstrzemięźliwym.

ale nie uwierzę, że ty bierzesz te dyplomatyczne jeboty, za poważne.

Chyba uwierz!!!

ale w stosunkach międzypaństwowych trzeba być bardziej wstrzemięźliwym.

...na tyle aby wszyscy wokół mieli nas w dupie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

dziadekwłodek

Czemu nie jesteś taki pryncypialny w stosunku do Rosji?

xniwax

Nie uogólniaj,może tylko ciebie?

<br />Nie nasi ojcowie/dziadkowie mordowali tych hadziuków. Oni mordowali nas - Polaków<br />

Nie oni - ich ojcowie i dziadowie.

<br />Okrucieństwo Ukraińców przekroczyło wszystkie normy<br />

To prawda - ale nie było jedyne w historii. Chorwaci, esesmani w obozach, Polacy w Jedwabnym też nieźle sobie poczynali.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

skynyrd

Język dyplomacji różni się od języka potocznego.Prywatnie w ocenie tych wydarzeń nie różnimy się ale w stosunkach międzypaństwowych trzeba być bardziej wstrzemięźliwym.

To znaczy... czystki etniczne. Czy Hitler również zrobił czystki etniczne?

Może Ewangelia - tak - tak, nie - nie ?

Teraz Wojciechu mnie wk***iłeś - gadasz sam, czy Michnikiem?

Czyli mamy nakryć płaszczem dyplomacji 130 tysięcy Polaków porżniętych piłami, nadzianych na sztachety, odcięte siekierami głowy?

Teraz na Ukrainie Zachodniej stawiają Tryzuby i pomniki OUNu i Bandery. Moja rodzina straciła tam tylko trzy osoby, ale były rodziny, którym wymordowano po kilkadziesiąt osób, w sposób tak straszny, że stają włosy na głowie.

Więc pier**l się Wojciechu z dyplomacją i racją stanu.

To prawda - ale nie było jedyne w historii. Chorwaci, esesmani w obozach, Polacy w Jedwabnym też nieźle sobie poczynali.

To wszystko prawda ale nie umniejsza to że niektóre rzeczy trzeba nazwać po iminieniu a nie cały czas być na smyczy UE i światowych korporacji , chyba od swojego państwa można oczekiwać przynajmniej tego. Bo reszta i tak jest do du..y.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Nie oni - ich ojcowie i dziadowie.

Co o tym wiesz (oprócz bełkotów GW) ?

I wierzysz w te informacje? Wierzysz, że wieśniacy, ogarnięci amokiem podpalili stodołę z ludźmi? - ze swoimi sasiadami?

Ile mamy takich przypadków w czasie Okupacji?

skynyrd

Nie udawaj,że nie wiesz o co chodzi.Nikt w Polsce nie neguje tego ludobójstwa,ani jego skali ani sprawców.Chodzi o nazewnictwo,o spór prawny jak to określić.Mord jest mordem i dla mnie nie ma znaczenia jak to nazwiemy.fakt wymordowania tysięcy ludzi tylko dlatego,że byli Polakami nie budzi kontrowersji.Chodzi o termin prawny jak to określić.Może to być rzeź,ludobójstwo,masowe morderstwo z punktu widzenia faktów to nie ma znaczenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.