Skocz do zawartości
IGNORED

Incydent na woodstock, czyli atak na Miecugowa

Fantasmagoria

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cycus12

(Konto usunięte)

przecież odpowiedziałem , nie zrozumiało... wytłumaczę , szkoda mojego czasu na tępego partyjniaka . Są ciekawsze pisdraki od ciebie. Czy już wszystko jasne ?

korzystam z funkcji ignoruj ..

popsuło się ?

przecież odpowiedziałem

może przegapiłem, wtedy zwracam honor, gdzie ?

wspominane słowa odnoszą się do postępowania cywilnego, dziwi mnie że ludzie to tolerują. Jakby to dobrze ubrał to jest to jeszcze organicznie z art 54 (z tego co pamiętam), można by w końcu zrobić z tym porządek i przestać się obrażać, na dzień dobry wystarczy przetrzepać 3-4 osoby i nagle eureka... kultura +5.

oczywiście nie ważna prawda tylko morda cycusia

to już koniec.

a na koniec przygody z partyjniakiem cycusiem

" Ot nazwani żartobliwie Prawi i Sprawiedliwi kasą podatnika PŁACĄ „zaprzyjaźnionym” za ich „usługi”. PiS płaci tym będącym sprzedajnymi i płatnymi KLAKIERAMI pokroju Rymkiewicza, Ziemkiewicza, Semki, Krasnodębskiego będących politycznymi i usłużnymi oraz dyspozycyjnymi agitatorami PiS, bo wymienieni za kasę wręcz zrobią dosłownie wszystko, ot taka ich mentalność. Te żałosne persony opłacane przez PiS występują pod nazwą Stowarzyszenie Twórców dla Rzeczypospolitej. Oczywistym jest, że Sakiewicz jest na liście płac PiS też ma kasę za usłużność wobec PiS w kwocie 20tys. Na temat Skowrońskiego prezesa SDP etatowego klakiera PiS, który hurtowo przyznaje „Hienę roku” krytykom PiS, nawet nie warto wspominać, bo ta żałosna persona za 143 tys. zachowuje się jak typowa polityczna prostytutka.

Zaciekawiła mnie pewna nazwa : ” Guru Control Systems ” czyżby ” Guru” w nazwie miało odnośnik do Kaczyńskiego ?, ale mniejsza o to. Teraz będzie najlepsze : ” Skarbnik PiS Stanisław Kostrzewski tłumaczył, że wydatki na firmę Guru Control Systems związane są z sondażami” tylko, że … w „Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, nie ma tam żadnej informacji o tym, że Guru Control Systems robi sondaże”. Czyli PiS „płaci” za sondaże firmie, która faktycznie tym się NIE zajmuje. Choć w tym przypadku już powinno wkroczyć CBA chociażby za te słowa : „współwłaściciel firmy Kacper Kamiński i dodaje, że brak informacji o tym w Ewidencji Działalności Gospodarczej, to musiało być przeoczenie przy okazji zmiany siedziby firmy”. Za takie „przeoczenia” CBA już niejednego zniszczyło, ale PiS PRAWO NIE OBOWIĄZUJE !!!.

„Na liście płac jest też Instytut Sobieskiego, który otrzymał z PiS ponad 670 tys. zł oraz agencja reklamowa PANPLAN, na którą wydano ponad 3,5 mln zł.” ale to nie wszystko : ” 235 tysięcy PiS zapłacił firmie, której właścicielem jest Maciej Pawlicki, publicysta tygodnika „Sieci” i producent filmu o Smoleńsku. Ponad 261 tys. zł powędrowało na konto firmy Roberta Stachowicza, który był grafikiem w piśmie „Nowe Państwo”. Kierował nim wiceprezes PiS, Adam Lipiński”. Gwoli wyjaśnienia Lipiński to ten spec, który z Mojzesowiczem, złożyli korupcyjną propozycję Beger, co ten fakt skomentował Kuchciński ” Można powiedzieć, że to PO zmusza PiS do korupcji”.

Kto jeszcze jest na liście płac PiS – „Przekazanie przez PiS „dotacji” w wysokości 20 tys. fundacji Lux Veritatis, właścicielowi TV Trwam”, choć za rządów PiS pod pozorem dotacji do wierceń geotermalnych przekazano do Torunia 27 mln. Tak faktycznie PiS NIKT NIE popiera, jedynie PiS ma poparcie BO ZA TO PŁACI !!!. Oto „ideowość” PiS – KASA !!!"

Gość cycus12

(Konto usunięte)

może przegapiłem, wtedy zwracam honor, gdzie ?

e czekaj, czyli 4 (jak nie 5) stron temu miałeś zapodać konkrety, teraz nagle wygrzebałeś jakiegoś stażystę gala anonima który porzucał trochę groszami (bo nawet nie sprawdził na co poszły dane środki) i to mają konkretne zarzuty skazujące partię ? prosiłem o korekt a nie zbitek emocji. Z resztą niektóre stawiane zarzuty to raczej chluba nie ujma.

Można powiedzieć, że to PO zmusza PiS do korupcji”.

a to jest najlepsze, pewno jeszcze oni budowali drogi i oni odpowiadają za zarzuty unijne jeśli chodzi o przestępczą konstrukcje naszego prawa.

dobra facet odpuszczam, jesteś the best ! mnie się już nie chce a i tak jestem w szoki że tak długo wytrwałem. Jeśli muszę w czymś przytaknąć to przytakuje, masz racje. Cel osiągnięty, będzie wypłata.

Tak ogólnie to mam wrażenie że dałem się wpędzić w kozi róg, no bo:

• napiszesz własne zdanie - idiota, głupek i debil
  • zacytujesz gazetę czy osobę anty rządową - idiota, głupek, debil i nie myślisz samodzielnie
  • skrytykujesz partię rządzącą - wyznawca PiS'u, dymany przez staruchów powtarzający ich poglądy, faszysta
  • skrytykujesz innych - upartyjnianie, instrukcje w smsach i płacenie za pisanie na forum, z tym że tym razem od PiS'u
  • rzucisz konkretami lub o nie poprosisz - idiota, debil, brak samodzielnego myślenia, i od razu piana, oburzenie + temat zastępczy...

w ten sposób chyba się nie da rozmawiać. Może już coś mieszam bo to nie jedyny taki temat ale jeśli ktoś nie lubi PO a chodzi do kościoła od razu jest fanatycznym wyznawcą Kaczyńskiego ? Jak ktoś ogląda TV Trwam tylko dla informacji to nagle jest ciemnogrodem ? moja wina że TVP nie spełnia swojej konstytucyjnej roli ? itd.

mam inne przykłady

Niestety wladzu brak jakiegokolwiek z elementów definiujących faszyzm, wyklucza go.

Martwi bardziej brak liberalizmu i korporacjonizm jako przykłady z definicji faszyzmu w działaniach PO.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

a co mnie PO . Jedyny sens bytu to wyborcza przeciwwaga PiS. Ile razy powtarzać PO jest dla mnie cywilizowaną wersją PiS a Tusk tym się różni od prezesa , że ma rodzinę , wiem czym jest ciężka praca i ogólnie bystrością przewyższa Jarosława .... reszta bez zmian , pęd do władzy i kasowanie konkurencji z najbliższego otoczenia. Za wykończenie Cimoszewicza w prezydenckich wyborach dostał słowa podziwu od prezesa..

więc pomyśl następnym razem o bezpartyjnym wyborcy a nie od razu PO.... faktycznie jesteś pisdrakiem ?

a co mnie PO

No tak, twój sens to cyrkowcy Rucha Palikota i podobne.

Ot taki niu ejdż, co?

bezpartyjnym wyborcy

Większość wyborców w tym kraju to bezpartyjni, wladzu.

Coś tobie mieszają się epoki.

Gość cycus12

(Konto usunięte)
W 1976 został absolwentem I Liceum Ogólnokształcącego im. Mikołaja Kopernika w Gdańsku. W 1980 ukończył studia historyczne na Wydziale Humanistycznym Uniwersytetu Gdańskiego. Jego praca magisterska dotyczyła kształtowania się legendy Józefa Piłsudskiego w przedwojennych czasopismach.

Uczęszczał początkowo do XLI Liceum Ogólnokształcącego im. Joachima Lelewela w Warszawie, ukończył w 1967 XXXIII Liceum Ogólnokształcące im. Mikołaja Kopernika w tym mieście. Studiował na Uniwersytecie Warszawskim. W 1968 był wśród studentów biorących udział w wiecach organizowanych w ramach tzw. wydarzeń marcowych[2]. W 1971 na Wydziale Prawa i Administracji UW uzyskał tytuł magistra. Na tym samym roku studiowali z nim m.in. jego brat Lech, Andrzej Rzepliński, Marek Safjan, Bogusław Wołoszański i Mirosław Wyrzykowski. 8 grudnia 1976 na WPiA UW obronił pracę doktorską zatytułowaną Rola ciał kolegialnych w kierowaniu szkołą wyższą. Jego promotorem był Stanisław Ehrlich[3].

W 1971 uzyskał miejsce na aplikacji prokuratorskiej w Warszawie, której jednak nie rozpoczął[4]. W latach 1971–1976 zatrudniony był jako pracownik naukowy w Instytucie Polityki Naukowej i Szkolnictwa Wyższego. Później, do 1981, pracował jako adiunkt na Uniwersytecie Warszawskim w filii w Białymstoku. W latach 1982–1983 był zatrudniony w Bibliotece Uniwersyteckiej w Warszawie na etacie starszego bibliotekarza.

W 1990 był współzałożycielem Fundacji Prasowej "Solidarność". W tym samym roku wszedł (obok m.in. Lecha Kaczyńskiego, Macieja Zalewskiego, Andrzeja Urbańskiego i Krzysztofa Czabańskiego) w skład władz spółki akcyjnej "Telegraf", po czym w 1991 zbył akcje tej spółki na rzecz Macieja Zalewskiego[5]. W 1993 prokurator przedstawił mu zarzut rzekomego nielegalnego finansowania Porozumienia Centrum przez Fundację Prasową "Solidarność". Sprawa została ostatecznie umorzona w 2000[6]. W latach 1994–1997 Jarosław Kaczyński kierował działem wydawniczym w spółce z o.o. "Srebrna".

Faktycznie jedno i to samo, Doktor prawa kontra magister historyk .. pomijam już działalność polityczną (solidarność i inne klimaty) ale Donald faktycznie wie co to ciężka praca ;] Jak dla mnie jest to najgorsze zestawienie jakie może być, te 2 osoby owszem mogą politycznie już być wypalone ale nie są takie same, stanowią wręcz przeciwieństwa.

Cóż zwierzchnicy Tuska też są znani, tylko im oficjalnie nie dziękował.. bo nie może. Z resztą cały opis bardziej pasuje mi do PO niż jakiejkolwiek innej partii.

A no ma tylko czemu nie mieszka w domu ? ciekawi mnie też jak się rozwinęły te plotki z kochanką, czy ona jest czy jej nie ma (ktoś widział jego żonę kiedyś?). O dzieci na pewno dba, córka mercedes i mieszkanie na które musiałby pracować ponad kilkadziesiąt lat, syn też bardzo dobrze ustawiony... fakt idealny maż i ojciec.

BTW: zapomniałeś napisać że kurdupel i pączek.

Większość wyborców w tym kraju to bezpartyjni, wladzu.

Coś tobie mieszają się epoki.

może i są bezpartyjni ale wielu z nich na interesy o które dbają już partyjni.

ale wielu z nich na interesy o które dbają już partyjni.

Raczej niewielu korzysta z dbałości owych partyjnych o ich interesy.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Jednak, Ty Foxbat jesteś ciemny - a podatki? Dzięki Tobie zbudują metro (pół metra) i odnowią pomnik w Ossowie ku czci bolszewików po ataku faszystów. Sam Pan Prezydent go odsłaniał.

Znajdź plusy!

(...)pomnik w Ossowie ku czci bolszewików po ataku faszystów.

(...)

"pomnik nagrobny w formie krzyża prawosławnego na zbiorowej mogile żołnierzy Armii Czerwonej poległych w 1920 roku w czasie wojny polsko-bolszewickiej"

Napis na pomniku brzmi:

"„Tu spoczywa 22 żołnierzy 235 i 236 Pułku Strzelców 79 Brygady Armii Czerwonej, którzy idąc na Warszawę, polegli w boju pod Ossowem 14 i 15 sierpnia 1920 r.”

No to niech ktoś mi teraz wyjaśni, skąd debilny propagandowy pomysł, że pomnik jest ku czci bolszewików?

Jestem Europejczykiem.

Ciekawe, że ci, co tak lubią pluć na "groby innych" u siebie , z takim zapałem bronią świętości "grobów swoich" u innych.

Rzeczywiście można zauważyć taką prawidlowość.

Jestem Europejczykiem.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

ale cisza... czy to zakup krzeseł za ponad 17 tyś zł sztuka do ministerstwa przysłonił skandaliczne wydatki PiS'u... Może warto przypomnieć że w zeszłym roku chcieli wydać 4 miliony na same meble (ministerstwo).

no to można powiedzieć że mamy kolejny incydent, tym razem meksykański.

Na przyszłość dobrze wiedzieć że nie należy stawać w obronie kobiet bo premier wyzwie Cie od chuliganów bandytów a policja będzie miała przyzwolenie na przysłowiowe spałowanie. Polska dla polaka..

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

"pomnik nagrobny w formie krzyża prawosławnego na zbiorowej mogile żołnierzy Armii Czerwonej poległych w 1920 roku w czasie wojny polsko-bolszewickiej"

Napis na pomniku brzmi:

"„Tu spoczywa 22 żołnierzy 235 i 236 Pułku Strzelców 79 Brygady Armii Czerwonej, którzy idąc na Warszawę, polegli w boju pod Ossowem 14 i 15 sierpnia 1920 r.”

No to niech ktoś mi teraz wyjaśni, skąd debilny propagandowy pomysł, że pomnik jest ku czci bolszewików?

A kogo? Kto nas napadł? Batman, Ice Man, czy może zezwierzęcony Douglas MacArthur?

Ktoś ich tu zapraszał?

Nie chcę iść w konflikt - Twój pradziadzio?

Obydwaj moi dziadkowie brali udział w wojnie z bolszewikami w 1920 roku i jestem z tego dumny.

Ale nie znaczy to, że mam ochotę sikać na groby wrogów z czym mamy teraz do czynienia.

Jestem Europejczykiem.

Obydwaj moi dziadkowie brali udział w wojnie z bolszewikami w 1920 roku i jestem z tego dumny.

Ale nie znaczy to, że mam ochotę sikać na groby wrogów z czym mamy teraz do czynienia.

należy zrozumieć , ich na spacer psy wyprowadzają nie odwrotnie . A zwierz jak zwierz mocz gdziekolwiek odda , niczego nie uszanuje

Niemniej znam miejsca w których nikomu nie przeszkadza zadbany cmentarz żołnierzy armii radzieckiej w niedalekim sąsiedztwie pomnika pamięci L.Kaczyńskiego. Trudno uwierzyć, polecam Kociewie

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Temat już wprawdzie przechodzi do przeszłości, ale pojawiła się puenta w postaci youtubowej odpowiedzi Owsiaka na "paszkwil" Kolonki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.