Skocz do zawartości
IGNORED

Muza przy uprawianiu sportu?

jarrro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie bardzo serdecznie stałych bywalców i nie tylko tego jakże zacnego forum. Swego czasu pokochałem szaleńczą wręcz miłością free jazz i wszelakiego typu iprov. reprezentowane takimi nazwiskami jak Brotzmann, Mats Gustaffson, Vandermark, Zimpel, Trzaska, Evan Parker, Joe Mcphee. Oł jea, niech brzmi i gra... Potem przyszła kolejna miłość - jazda na rolkach - im szybciej , tym lepiej. I tu mały zgrzyt się pojawił : ta muza nie za bardzo przystaje, zmienne tempo, ciche partie nie sprzyjają prędkości . Zacząłem szukać czegoś rytmicznego. I tak wpadła mi zapomniana przeze mnie śp. Amy Winehouse. Potem queens of the stone age. Jeszcze wrzuciłem Gnarl Barkley. I tu natrafiłem na mur. Zainspirowałby mnie ktoś jakąś radosną , niebanalną , rytmiczną muzą, nie za słodką, nie za prostą? Swego czasu bardzo lubiłem New Model Army, ale już tego słuchać nie mogę. Niestety, z tego kraju last fm się wyprowadził, a to ten program był dla mnie oknem na świat muzyki. Kumpel podesłał mi Erika Truffaz , ale to beznadziejnie słabe. Hip - hop? Czemu nie , niech tylko w tekstach nie płaczą i zachwyt światem w tekstach wyrażają - nic takiego nie znam, poza Hurtem. O ! R&b!! Fajny jest. Czarne babeczki i faceci i coś radosnego..... Błagam , pomóżcie mi, ja tymczasem jadę pośmigać na rolkach, a tu , mam nadzieję , ktoś mi pomoże. Z jazzu najradośniejsi do Stan Getz, bossa nova i Paul Desmond. I nic więcej nie znam.

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

https://www.audiostereo.pl/topic/104892-muza-przy-uprawianiu-sportu/

Mam pytanie? Które torenty mają dużo muzyki. beztratnej i dziękuję i nie zasmiecam wątku.pozdrawiam

Takie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są to pierwsze torenty jakie Google mi znalazło.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie w tym rzecz mam konto na torentach org. Ale aga zaryan we flacu np: umierają piękno nie ma wogóle to bardzo słabo z muza w flecu ta strona stoi.

Chyba nie zrozumiałeś mojej aluzji. Tu na forum nie ma piractwa. I naucz się pisać po polsku, bo nie długo będę potrzebował tłumacza z twojego języka na polski.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Chyba nie zrozumiałeś mojej aluzji. Tu na forum nie ma piractwa. I naucz się pisać po polsku, bo nie długo będę potrzebował tłumacza z twojego języka na polski.

a ty czytaj ze zrozumieniem ,zreszta sam dales odpowiedz-ja cie nie prosilem o zdanie!

AC/DC daje kopa pod warunkiem , że tego wcześniej się znało. . A ja niestety cierpię na przypadłość niemożności słuchania tego czym się dawniej zachwycało. Wrócę jednak do free improv. avangard. Wszystko inne szybko mnie nudzi. Dziękuję bardzo za wszystkie propozycje.

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.