Skocz do zawartości
IGNORED

Aurender W20

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Mogę ja ? :)

jeszcze będę miał kilka dni W20 wiec opisze tu trochę plusów i minusów

dobre wiadomość

-dźwiękowo mistrzostwo świata usb=>usb vivaldi (pełen set)

-czyta lepiej tagi jak wav i niektóre cue (nie wiem dlaczego nie wszystkie ? )

-jest dużo ciszy (tzn już bezgłośny ,s10 potrafił zaszaleć z głośnością :) )

-zasilające kable potwierdzam wpis Marslo może być komputerowy wpływ minimalny (lub na granicy percepcji )

teraz złe wiadomość:

-obsługa NAS żart.pl to tak na silę dodane (walczyłem z tym 2 dni)

-potrafi się zawieść jak szybko próbujesz mu coś zadać (przy S10 było to nie możliwe)

-wolniej wgrywa się muzyka poprzez lan (w porównaniu do s10)

-mocniej się grzeje

na 99% płyta też jest zasilana z baterii przynajmniej idą tam kable z ups

Co do jakości muzy po usb W20/Vivaldi mamy takie same odczucia. Mysle jednak DCS bedzie miał kłopot ze sprzedażą całego seta. Można dokupić zegar i upsampler, jak ktoś jest gotowy wydac ca 100 k pln na poprawe dzwieku o 10-15 %. To jest cos dla zwolennikow ultra hiendu, ja sobie to ultra daruje:)

Sly bedzie zawiedziony problemami z graniem z NAS'a ,ze nie ma postępu.

Ja tez zauwazylem , ze wgrywał muze dluzej , niż S10, myslalem , ze to przypadek.

No i najlepsza wiadomość- te wady nie odnoszą się do jakości dzwieku , która jest naprawdę doskonala.

Konto w trakcie usuwania

-dźwiękowo mistrzostwo świata usb=>usb vivaldi (pełen set)

Niech sie kolega nie krepuje i opisze wiecej wrazen muzycznych podajac konkretne utwory muzyczne na ktorych sluchal.

Oraz jesli to mozliwe podal roznice pomiedzy sluchaniem calego setu z CD oraz z Aurendera W20

Pozdr.

-zasilające kable potwierdzam wpis Marslo może być komputerowy wpływ minimalny (lub na granicy percepcji )

Jesli jest tak jak mowisz, a sa juz dwie opinie na ten temat, duzy plus dla Aurendera w takim razie, cos tam nowego wydumali pewnie.

na 99% płyta też jest zasilana z baterii przynajmniej idą tam kable z ups

To jest raczej podtrzymywanie napiecia w sytuacji awarii

Na filmie jest wyraznie ze plyta zasilana jest z przetwornicy! Czyli wszystkie dyski najprawdopodobnie rowniez

Mysle jednak DCS bedzie miał kłopot ze sprzedażą całego seta.

Z tego co ja wiem od ludzi blisko z dcs-a sprzedaje sie bardzo dobrze

No tak , bardzo mozliwe, ze sa tacy co maja dużo kasy, a nie maja czasu sprawdzić polaczenia W20/Dac Vivaldi po usb albo po prostu wola naped , jak choćby Jarek i sa gotowi zaplacic za swoje wybory ( nie chce napisac fanaberie :))

Sorry Jarek, nie moglem się powstrzymać, ale ja wiem ,ze Ty się nie obrazasz:)

Konto w trakcie usuwania

Gość amidas

(Konto usunięte)

Proponuje nie włączać tradycyjnej wiedzy w rozważania hi end, ona wnosi niepotrzebne nieporozumienia, tęgie umysły są często po przeciwnych stronach barykady w fizyce, w wielu innych dziedzinach, nie mam czasu na rozsądzanie w ogóle mnie to nie pociąga gdyż żadne rozważanie teoretyczne czy konkluzja najbardziej trafna nie posunie sprawy naprzód, rozwiązania są w obserwacjach, doświadczeniach, wnioskach i zastosowaniach.

Prosty przewodnik, obojętnie z czego, wnosi potężne zniekształcenia, wynikające z faktu istnienia prądów wirowych, rezonansów wymiarowych, oraz zjawisk dziejących się w jego wnętrzu, można je rozpatrywać teoretycznie do końca życia, ale my tu potrzebujemy rozwiązania, potrzebujemy przewodnika, gdzie tych zniekształceń nie ma zbyt wiele.

Taki przewodnik, doskonalszy przeniesie bezcenną informację microinformatyczna, to właśnie mam na myśli kiedy różnicuję wartość gęstości prądu dla hi end.

Tradycyjny przewodnik, pochłonie tą energię, zamieniając ja w ciepło, w ulepszonym nastąpi transmisja jej poprzez niego, więc teoretycznie pomiar powinien to wykazać.

Reszta to tylko różnicowanie skali jakości takiego przewodnictwa, tak małych składowych, to one są odpowiedzialne za emocje, jakie automatycznie nasuwają się nam kiedy słuchamy muzyki, wysokim poziomem jest odbieranie nie wiadomo skąd biorącej się radości, autentyczności, dla mnie do dziś maxymalnym, odbieranie muzyki z zdziwieniem, że pochodzi z sprzętu audio zasilanego prądem elektrycznym w pomieszczeniu mieszkalnym.

Takich .........to ja w życiu nie czytałem

Pytam zupełnie szczerze. Jakie masz wykształcenie bo jeśli idące w kierunku szeroko pojętej elektroniki to chciałbym znaleźć się na Twoim wykładzie...gdziekolwiek.

.........................................

Pzdr.

Tu jakiś test jest i porównanie tego Jplay-a.Nie czytałem , tylko rzuciłem okiem ale chyba nie wypadł aż tak super?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tu jakiś test jest i porównanie tego Jplay-a.Nie czytałem , tylko rzuciłem okiem ale chyba nie wypadł aż tak super?

Ukryta Zawartość

hallo stasioP twoje ulubione pomiary :)

Ukryta Zawartość

Ze StasioP się zgodzę, że na podstawie tych pomiarów nie ma co wyciągać wniosków. Ale zakładam się (o dobrego Whiskacza), że na żadnych pomiarach JPLAY nie wykaże przewagi na zwykłym foobarem, z Asio lub nawet Wasapi... W ogóle na pomiarach widziałem kilka rzeczy, które niektórym by się w głowie nie zmieściły...

System gra dobrze, albo nie....

Tak tak..... Będziemy zaraz dobierać metodologię pomiaru/testu do tezy jaką chcemy obronić! Jasne.

Super podejście!!!

A tak poważnie....

Test, który można odszukać tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to nic innego jak wykonana praca.

Autor w ramach posiadanej wiedzy i narzędzi usiadł i wykonał pracę. Poświęcił na to czas i opublikował.

Nie wygląda mi to na klasyczne sponsorowane "review" tylko test wykonany przez entuzjastę. Z resztą to nie ma w tym kontekście znaczenia.

Ty natomiast często operujesz kategorycznymi zwrotami w stylu: to jest bez sensu, to jest słabe.. tamto jest beznadziejne.

Może zamiast wypuszczać takie "puste powietrze" podeślesz kilka linków do swoich publikacji gdzie wykażesz wyższość swojego lub po prostu innego podejścia do tematu. Chciałbym ja i pewnie nie tylko ja zobaczyć, że Twoje często kategoryczne stanowisko jest poparte własnymi, mierzalnymi badaniami.

Łatwo jest szczekać i krytykować bo to nie wymaga wykonania żadnej pracy. Można wejść i klepnąć "te pomiary są bez sensu". Odpowiedzialność zerowa, post zaliczony.

To moja gorąca prośba... wykaż pomiary które Twoim zdaniem mają sens... Wykonaj je i opublikuj wyniki swoich badań.

Wszyscy chętnie przeczytamy i porównamy z innymi autorami.Mając kilka przeciwstawnych opinii będziemy mogli merytorycznie dyskutować.

Takie i podobne testy wykonuje kilku innych użytkowników forum dlaczego nie chcesz do nich dołączyć i wykazać się wiedzą, chęciami oraz zaangażowaniem?

Ukryta Zawartość

Gość amidas

(Konto usunięte)

>>cir przepraszam czy ja jestem na "przesłuchaniu" że mam pisać tylko jedną i wskazaną prawdę??.

Jaki atak personalny??. Człowieku weź się puknij w czoło i pomyśl co robisz.

I mam w d..... czy mnie zbanujesz bo widać popierasz takiego ..... jakim jest ........., a ja na "kolanach" wypowiadać się nie zamierzam.

Pozdrawiam.

To moja gorąca prośba... wykaż pomiary które Twoim zdaniem mają sens... Wykonaj je i opublikuj wyniki swoich badań.

Wszyscy chętnie przeczytamy i porównamy z innymi autorami.Mając kilka przeciwstawnych opinii będziemy mogli merytorycznie dyskutować.

Juz to bylo ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>cir przepraszam czy ja jestem na "przesłuchaniu" że mam pisać tylko jedną i wskazaną prawdę??.

Jaki atak personalny??. Człowieku weź się puknij w czoło i pomyśl co robisz.

I mam w d..... czy mnie zbanujesz bo widać popierasz takiego ..... jakim jest ........., a ja na "kolanach" wypowiadać się nie zamierzam.

Pozdrawiam.

8 ostatnich wpisów w temacie i wszystkie o 747 - jak sądze wystarczy -opinie wyraziłeś - dziekujemy

marslo napisał ze wpisy 747 mu nie przeszkadzają

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Zaloz sie o skrzynke? co? ;)

Stasiu, a co mi z pomiarów na wyjściu USB. Cały tor się liczy... Chyba, że przykładasz ucho do wyjścia USB. Poza tym te pomiary bez podanych warunków pomiaru są do kitu, tak samo jak te po których pojechałeś. Chociaż z punktu widzenia użytkownika systemu, właśnie cała pętla PC + Konwerter ma większe znaczenie, niż poziom szumów na wyjściu USB... gdzie mogło się np. oszczędzanie energii w laptopie włączyć lub cokolwiek. Poza tym taki test, jak tutaj aby był wiarygodny, trzeba by było powtórzyć kilkanaście razy.

Na jakimś lepszym DAC'u zmiezyć poziom THD, IMD i SNR i wtedy sie wypowiedzieć...

Powiem Ci nawet, że zdziwiłbyś się jak wypadłoby na pomiarach porównanie np. synchronicznego (adaptive) konwertera USB z asynchronicznym, gdy za obydwoma będzie asynchroniczny bufor... lub coś podobnego

A może by tak porównać na wyjściach playerów gołe strumienie danych i skończą się te dzikie przepychanki ?

Innej rozsądnej metody nie ma - tu nie ma miejsca na czary i VooDoo !

Jeśli na trudnym samplu przyrządy nie znajdą różnic, to ten cały chory wyścig o idealny transport o kant potłuc

i pomiędzy bajki włożyć, bo chyba tam ich odpowiednie miejsce.

Bylbym ostrozny z wnioskowaniem wylacznie na podstawie pomiarow.

Pamietajcie , ze to co odbieramy to nie zera i jedynki ani nawet roznice potencjalow elektrycznych , nie sa to rowniez roznice w polu magnetycznym. My odbieramy fale akustyczna rozchodzaca sie w powietrzu, inaczej - drgania powietrza.

Pomiary sa fajne, odsluch jest lepszy:)

Konto w trakcie usuwania

Bylbym ostrozny z wnioskowaniem wylacznie na podstawie pomiarow.

My odbieramy fale akustyczna rozchodzaca sie w powietrzu ....

Rozwijasz porównanie na cały łańcuch urządzeń, a wątek jest jedynie o TRANSPORCIE !

Jeśli dwa różne urządzenia potrafią odczytać plik ( objętość jak 10 tys. stron kodu ) bez jednego błędu

przy porównaniu, to jakim cudem ten sam DAC ( i reszta toru ) mogą go inaczej zinterpretować ??? :)

Ano dlatego, ze 0 i 1 to roznice potencjalow , wklejalem juz kiedys kompetentne wyjasnienia w tym zakresie, jakie znalazlem w necie.

Jelis Cie to zainteresuje, odszukamm je i dam linka.

Najogolniej chodzi o to , ze o binarne 0 to nie jest 0 potencjalu elektrycznego , tylko nieco mniej niz jedynka binarna.

To powoduje, ze odczyt tych zer i jedynek i ich zamiana na dzwiek nie sa tak jednoznaczne jak pojecie bit perfect czy kwestia odczytania pliku bez bledow. Zera i jedynki w przyrodzie i w audio nie wystepuja:)

Konto w trakcie usuwania

BoDex jest to możliwe. Sygnał cyfrowy jest tylko interpretowany cyfrowo, sam w sobie ma naturę analogową. I oprócz tych właśnie zer i jedynek, na urządzenie może przedostać się cała masa śmieci, które przedostaną się na stopnie analogowe. Dane zostaną nie zmienione, ale np. najmniej znaczące bity, mogą już zostać przekłamane, na wyjściu no i w ogóle może spaść współczynnik SNR na wyjściu. Pamiętajcie, że cyfrowa jest tylko interpretacja sygnału, umowna forma zapisu, fizycznie KAŻDY sygnał jest sygnałem analogowm.

Ano dlatego, ze 0 i 1 to roznice potencjalow.

Jelis Cie to zainteresuje, odszukamm je i dam linka.

I takie różnice potencjałów są rejestrowane jako "0" i "1" przez odbiornik w DAC-u .

Jeśli informacje są poprawnie "czytelne" i nie przesunięte przez podstawę czasu, to wynik MUSI być taki sam.

To, że nośnikiem informacji cyfrowej jest analogowe medium jest jasne, ale chętnie poczytam Twój link.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.