Skocz do zawartości
IGNORED

Aurender W20

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Ale grają też z Maka. Po co skoro mają Aurendera?<br />

Dobre pytanie, może nie wgrali dość muzy na Aurendera ?

Jak chodzi o wygląd tej polki , to totalna porazka, dywan, zaslony , polka i te srebrne sprzęty - mnostwo kasy , a wygląda okropnie.

Konto w trakcie usuwania

Pisałeś że kabel Entreq zagrał lepiej niż Audioquest Diamond? W jakim sensie lepiej?

Nie kusi ciebie Entreq Atlantis USB? Czy może być jeszcze lepiej przez kabel USB?

Tak , ja zdecydowanie wole Entreq Konstantin od Diamonda. Gdzies na ktoryms z forow przeczytalem opinie faceta, ktory tez mial Diamonda i jak wpial Konstantina, uwazal go za lepszy kabel. Moj Konstantin jest w pelnej wersji czyli ze srebrnym uziemieniem Eartha Silver i Minimusem. Razem kosztuje to nieco wiecej , niz AQ Diamond.

Ten facet pisal ze zapewne 8/10 osob uzna tak samo. Konstantin daje dzwiek duzo bardziej wypelniony , fizjologiczny, scena jest jakby wieksza, ale rownie precyzyjna, co przy Diamondzie. Wole ten dzwiek , Diamond na dluga mete mnie zmeczyl. Jedyna rzecz , ktora byla wg mnie lepsza w Audioquescie to wspaniale oddawal roznice miedzy instrumentami detymi drewnianymi i blaszanymi , pierwszy raz po wpieciu AQ do W20 uslyszalem tak wyraznie jak to sa rozne brzmienia.

Czy mnie kusi - tak , pisalem juz do gf mod'a z prosba o odsluch topowych Entreqow. Ale jest nowa gwiazda - Jcat od Marcina GPS. Wg userow z forum Jcat/Jplay , sa one lepsze od np Apollo Entreqa. Gdyby tak bylo , bylaby to mala sensacja - roznica w cenie jest kilkukrotna.

W kazdym razie to moja najblizsza sesja porownawcza. O wynikach bede informowal.

Konto w trakcie usuwania

Czy to mozliwe, zeby kabel ethernetowy dlugosci 1-1,5 m laczacy Aurendera z gniazdkiem sieci domowej mial wplyw na dzwiek systemu ?

Co o tym sadzicie ?

Konto w trakcie usuwania

Czy to mozliwe, zeby kabel ethernetowy dlugosci 1-1,5 m laczacy Aurendera z gniazdkiem sieci domowej mial wplyw na dzwiek systemu ?

Co o tym sadzicie ?

Tak to oczywiste, ale to oznacza ze jest jeszcze sporo do zrobienia...

No dobra, zawsze jest cos do poprawienia.

Jednak jakie jest wyjasnienie wplywu na dzwiek kabla LAN, ktory nie bierze udzialu w tansmisji danych w czasie odtwarrzania ?

Slysze kable zasilajace, slysze ic, slysze kable usb , ale dlaczego slysze roznice miedzy kablem LAN no name i markowym ? Przeciez muza jest zgrywana z twardziela na ssd i potem idzie do Daca.

Lan nic nie robi , czemu wplywa na dwiek ???

Przeciez to sa jakies czary albo ja jestem autosugestywny w stopniu nie nadajacym sie juz do leczenia:)

Konto w trakcie usuwania

Czyżby trzeba pruć ściany ?

Przynieś NAS-a i podłącz "na krótko", ale przed tym poczytaj jeszcze o sposobie zabezpieczania

transmisji danych "komputerowych" i sposobie ich buforowania już w playerze ...

Bodex,

Aurender to nie strumieniowiec, tu nie ma transmisji w czasie odtwarzania, dysk twardy i ssd sa w W20 , nie trzeba i nie mozna nic " przynosic"

Stasio,

Tak, to jedyne rozsadne wyjasnienie, ale jak kabel , ktory nie bierze udzialu w transmisji zakloca??

Konto w trakcie usuwania

Tak, to jedyne rozsadne wyjasnienie, ale jak kabel , ktory nie bierze udzialu w transmisji zakloca??

Tam caly czas leci transmisja non stop nawet jak leca logiczne zera to i tak cos leci na sposob analogowy oczywiscie

No dobra, zawsze jest cos do poprawienia.

Jednak jakie jest wyjasnienie wplywu na dzwiek kabla LAN, ktory nie bierze udzialu w tansmisji danych w czasie odtwarrzania ?

Slysze kable zasilajace, slysze ic, slysze kable usb , ale dlaczego slysze roznice miedzy kablem LAN no name i markowym ? Przeciez muza jest zgrywana z twardziela na ssd i potem idzie do Daca.

Lan nic nie robi , czemu wplywa na dwiek ???

Przeciez to sa jakies czary albo ja jestem autosugestywny w stopniu nie nadajacym sie juz do leczenia:)

marslo zacznę trochę od techniki :) Aurendera w20

zakładając , że nie używasz nasa to wiadomo dlaczego (aurender udaje , że to działa :) )

nie wgrywasz muzy ,

czyli tylko słuchasz i sterujesz aurenderm

tym protokołem lecie tylko komendy po porcie do obsługi mpd ,zakładam że wtedy mogą być zakłócenia możesz kupic prosty filtr na lana i to sprawdzić bo nic innego nie może mięć wpływu

tfu teoretycznie ja u siebie tego nie zauważyłem spróbuj zwyczajnego cat6

marslo zacznę trochę od techniki :) Aurendera w20

zakładając , że nie używasz nasa to wiadomo dlaczego (aurender udaje , że to działa :) )

nie wgrywasz muzy ,

czyli tylko słuchasz i sterujesz aurenderm

tym protokołem lecie tylko komendy po porcie do obsługi mpd ,zakładam że wtedy mogą być zakłócenia możesz kupic prosty filtr na lana i to sprawdzić bo nic innego nie może mięć wpływu

tfu teoretycznie ja u siebie tego nie zauważyłem spróbuj zwyczajnego cat6

No chyba tak zrobie, bo inaczej bede musial wziac jakies silne prochy :)

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek,

Mocny towar, sam sie juz o siebie martwie:)

Mariusz ja tobie wierzę ,że słyszysz różnice w kablu LAN bo ja słyszę różnice w kablach cyfrowych.

Ale nie pisz takich rzeczy tutaj bo zaraz zlecą się jak muchy do gówna różni prześmiewcy ze "zbocznicy" i będzie trzoda ;)

Koncze na dzis z ta sprawa, bo jak Pacula pisal o wplywie fioletowego kabla LAN od Acoustic Revive na dzwiek to sobie myslalem " no nie , teraz to mnie nie nabierzesz" , sa granice latwowiernosci audiofila . No i nie szukalem zadnego audiofilskiego kabla Lan , bo takie przeciez nie istnieja:)

Az do dzis- Marcin przyslal mi na probe nowego Lan'a - Jcat . Wlaczylem tak , zeby nie bylo ze nie chce sprobowac. I stad to cale zamieszanie. A jesli ktos tego by u mnie nie uslyszal ,znaczy ze gluchy jest:)

Konto w trakcie usuwania

Marslo w połączeniu lumin nas hmm to jeszcze

Aurender tam nie idzie nic innego jak komendy ,zero nic muzyka dane itp tylko komendy

Zaufajmy mi sprawdzi ten filter to kosztuje mniej niz cd lub pro kable cat6

Darujcie sobie te ironie, sam mam wystarczającoa doze sceptycyzmu , patrz wyżej.

Dziwi mnie to co slysze , nie potrafie znaleźć uzasadnienia.

Konto w trakcie usuwania

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Źle ekranowany przewód LAN wprowadza zakłócenia do urządzenia przez cały czas jak jest podpięty. Bez względu czy akurat urządzenie pobiera z sieci LAN jakieś dane czy też korzysta z wbudowanego SSD.

Źle ekranowany przewód LAN wprowadza zakłócenia do urządzenia przez cały czas jak jest podpięty. Bez względu czy akurat urządzenie pobiera z sieci LAN jakieś dane czy też korzysta z wbudowanego SSD.

To nie jest sprawa ekranowania ale konstrukcji kabla, kuriozalnie nim gorszy tzn bardziej waskopasmowy przewod tym mniej bedzie on przenosil zaklocen to dziala jak filtr.

Toż to cieszyć się marslo. Skoro kabelek LAN jeszcze coś tam poprawił to nie marudź dlaczego tylko kielich wina w łapę i banan na pysk!

Tak wczoraj miałem, , St Joseph do towarzystwa:)

Konto w trakcie usuwania

Dokładnie, dlatego najlepiej między switchem/routerem a klientem używać nieekranowanej skrętki UTP, szczególnie że jeszcze trzeba mieć ten ekran gdzieś podłączyć.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.