Skocz do zawartości
IGNORED

Aurender W20

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwi mnie to co slysze , nie potrafie znaleźć uzasadnienia.

Teraz brakuje Ci tylko tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To jest fajny sprzet , wplywa na cos, dokladnie nie wiem na co...

Mial pomoc zonie na migrene , a mi na poprawe dzwieku . Jak sobie mocno powtarzam , ze dzwiek jest lepszy z tym urzadzeniem , to zaczynam to slyszec wyraznie :)

Konto w trakcie usuwania

Marslo

Mozna by rzec ,ze wada Audiofilow jest to ,ze za duzo slyszymy....

Wlasnie dotarl do mnie Jcat od Marcina i nie moge sie wlasnie nasluchac do syta....a przy tym uwierzyc jak to mozliwe ,

ze taki kabel ma taki wplyw na dzwiek.Barwa,harmonia,scena...nie bywala muzykalnosc.Dopiero teraz wiem na co stac moj Dac Metrum Hex.Sczerze polecam.

Jak sobie mocno powtarzam , ze dzwiek jest lepszy z tym urzadzeniem , to zaczynam to slyszec wyraznie :)

Nie myślałeś o tym, aby zgarnąć ten 1 000 000 $ nagrody od Jamesa Randi ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Już parę razy było o tym Randim. Ponoć to oszust i kombinator. Kilka osób które się stawiły na test tak wystraszyły tego Randiego, że sam się wycofał wymyślając różne przeszkody, utrudnienia i kombinacje. Ponoć facet w ogóle nie ma takiej kasy żeby podjąć takie wyzwanie. Nawet Framer chciał podjąć rękawicę to Randi zaczął kombinować jak tu go zniechęcić. I zniechęcił.

Przy niedzieli kilka slow o W20.

Mam go juz prawie 2 tygodnie , codziennie gra jakies 3-5 godziny, czyli ma cos ok 50 h za soba. Poza tym jest na stale zalaczony , nie wylaczam zasilania.

Czas na pierwsze wnioski.

W stosunku do S10/BADA dzwiek jest wyraznie cieplejszy, bardziej wypelniony ,analogowy .

Jest tez nieco bardziej przesuniety w strone sluchacza, wynika to chyba z faktu ze bardziej czarne jest tlo i dzwiek lepiej jest zdefiniowany w przestrzeni.

Scena wyrazeni glebsza, szersza raczej nie, tu BADA dalo wielki postep w stosunku do samego S10 i W20 tego jakos wyraznie nie zmienil.

Korzystam z opcji wygaszania ekranu w czasie odtwarzania, wydaje sie ze daje to nieco lepszy dzwiek ,ale to moze byc autosugestia.

Stanal pod polka na 3 stopkach antywibracyjnych od Pro Audio Bono, S10 byl podklejony 2 warstwami korka i stal na polce szklanej. Na wiecej nie bylo miejsca.

Przy wgrywaniu ripow z kompa na W20 napotkalem kilka razy na komunikat , ze nazwy plikow sa za dlugie, musialem je recznie zmieniac, to wkurzajace. Nie wiem czy to problem po stronie windy czy Linuxa W20.

Przegrywanie ok 750 Terabajtow muzy z S10 na W20 zajelo prawie 2 dni i nie bylo wolne od problemow, glownie z opisana dlugoscia nazw plikow. Domowa siec jest 100 GB, ci co zainwestowali w siec 1 GB bede mieli latwiej.

Poza tym raz po wgraniu ok 10 plyt zniknely z Ipada wszystkie okladki. Z poziomu kompa je widzialem, ale musialem zrestartowac W20 , zeby ruszylo.

Ripuje hybrydowe plyty sacd i wgrywam na W20 , brzmia bardzo dobrze . Z napedu Esoterica sa moze nieco pelnijsze, jednak przestrzen i precyzja warstwy hybrydowej nie ustepuje sacd.

Zasilam W20 Acrolinkiem 7300 z listwy Acoustic Revive i nie uzywam kabla no name z kompletu W20. W czasie testow dzieki zasianiu bateryjnemu W20 nie slyszalem jednak roznic, sprobuje jeszcze raz po wygrzaniu.

Jednym slowem - duzy postep w jakosci dzwieku, funkcjonalnosc aplikacji na Ipada bez zarzutu. W czasie ostatniej aktualizacji wprowadzono kilka nowych funkcji , miedzy inn nadawanie ratingu plikom, ale z tego nie korzystam.

Na Computer Adiophile jest opinia , ze super komp z ostatnim Jplayem gra nieduzo gorzej niz W20 , ale to jest rozwiazanie dla milosnikow kompow. Na audiomarkcie sa dostepne dwa S10 za ok 4 tys euro, bo wlasciciele przesiedli sie na W20.

Rozumiem dlaczego:)

Konto w trakcie usuwania

Ripuje hybrydowe plyty sacd i wgrywam na W20 , brzmia bardzo dobrze

No ale chyba tylko warstwe CD bo do warstwy DSD nie masz dostepu, do tego trzeba PS3 i troche zakreconego softu

A dlaczego?

Wyswielacze generuja duze ilosci zaklocen

Tak oczywisci Sly , dzieki za korekte, chodzilo o 750 GB.

Niestety z S10 na W20 nie da sie po usb , tak mozna wgrywac tyko z dyskow zewnetrznych.

J. Orszanski tlumaczyl, ze transmija usb jest miedzy S10 i W20 dwukierunkowa i sie nawzajem zakloca.

Konto w trakcie usuwania

Na Computer Adiophile jest opinia , ze super komp z ostatnim Jplayem gra nieduzo gorzej niz W20 , ale to jest rozwiazanie dla milosnikow kompow. Na audiomarkcie sa dostepne dwa S10 za ok 4 tys euro, bo wlasciciele przesiedli sie na W20.

Rozumiem dlaczego:)

A o Jplay-u radze lepiej nie pisz bo na tym forum CIR ma na to uczulenie i bedziesz dealerem lub marketingowcem Jplay-a :D

Rozumiem marslo. A powiedz mi o kablu LAN? Masz te nowe JCAT? A porównywałeś ze zwykłym tak? A z Acoustic Revive LAN ? JCAT ma teź kable USB. Porównywałeś do np Entreq USB?

Tak mam Lan od Jcat, o Acoustic Revive czytalem u Paculy , ale bylem sceptyczny.

Razem z Lanem dostalem od Marcina rowniez Jcat usb ,ale trafil mi sie felerny i nie podawal sygnalu , ani z kompa , ani z Aurendera. Odeslalem i czekam na nowy.

Poobno ma byc rewelacja, wtedy Entreq zostanie zastapiony. Jak juz pisalem Jcat podobno jest lepszy od Entreqa Apollo, kilkukrotnie drozszego.

Posluchamy:)

No ale chyba tylko warstwe CD bo do warstwy DSD nie masz dostepu, do tego trzeba PS3 i troche zakreconego softu

Wyswielacze generuja duze ilosci zaklocen

Wiadomo , tylk PCM.

A co do wyswietlaczy to poszedlem po bandzie i wylaczylem rowniez w Dac'u - jak sie okazalo, jest taka opcja:)

Konto w trakcie usuwania

Stary ale jary:)

No wiesz, latwo mnie obsmiac, sam sie podkladam , pisalem uczciwie, ze nie wiem czy to autosugestia. To Stasia opinia zacheciala mnie do wylaczenia wyswietlacza w Dac'u , nie chce sie autorytatywnie wypowiadac, ale chyba jest lepiej. Pobrobujcie u siebie, wiele sprzetow ma taka opcje.

Konto w trakcie usuwania

Ee tam, zaraz obśmiać! Zazdroszczę tylko słuchu. U mnie jest gaszony w preampie i sam się wyłącza po 10 sekundach ale różnicy w brzmieniu nie odnotowałem.

W Esoteric K-01 tak samo i teź bez różnicy.

hehehe..chyba nie.To raczej jest tak jak z dyrygentem.Ma bardzo dużo lat a jednak dobrze słyszy.Pewnie ma jakieś tam ubytki w wysokich częstotliwościach ale jednak jest bardzo osłuchany i ucho ma wyczulone.

marslo - jak chcesz to mam gdzieś kabel Ethernetowy AQ. Jest to jakiś model ze środka stawki, taki niebieski ... chyba Vodka się nazywa, o ile mnie pamięć nie myli. Znajomy używał jako HS Link do swojego kompletu Accuphase 800/801, ale przesiadł si na Vivaldiego i kabel leży i zbiera kurz. Mogę ci pożyczyć jak nie masz co z czasem robić, choć moim zdaniem nie będzie żadnej różnicy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Możecie mi wyjaśnić jakim pieprzonym cudem podstawki antywibracyjne wpływają na transport plików?

Wczoraj postawiłem na Ceramic Disc Classic i uszom nie wierzę 036.gif

Jak zacznę podstawiać coś i słyszeć! pod kable głośnikowe to proszę wezwać lekarza z bezrękawnikiem :)

Możecie mi wyjaśnić jakim pieprzonym cudem podstawki antywibracyjne wpływają na transport plików?

Wczoraj postawiłem na Ceramic Disc Classic i uszom nie wierzę Dołączona grafika

Wielorakim, ale najwieszy wplyw, maja same mechniczne wibracje fali akustycznej na generatory zawarte w kazdym transporcie plikow.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.