Skocz do zawartości
IGNORED

REIMYO czyli muzyka ponad wszystko :)

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście,że dam znać :).

Ja ciągle " w szponach" wiolonczeli,a szczególnie grania tego pana,na Reimyo brzmi to fenomenalnie :)

Świetna ta mała wytwórnia: agOgique

http://www.youtube.com/watch?v=_lA-vInSUh0

Bruno Cocset to geniusz tego instrumentu. Kiedyś nagrywał dla francuskiej ALPHA.

http://www.lesbassesreunies.com/en/discography.php

W tej chwili francuskie firmy płytowe to prawdziwa elita jeśli chodzi o jakość nagrywania muzyki klasycznej i jednocześnie jakość muzyczną tego co wydają. Tu jest ich kilka i masa perełek...

http://www.outhere-music.com/en/labels/alpha

Z Alphy mam wszystko tego Pana,kompletuje teraz jego płyty z innych wytwórni i zdaje się,że już mam wszystko,muszę sprawdzić :).

Edytowane przez stefek

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość papageno

(Konto usunięte)

Reimyo a symfonika Mahlera.

Teza: Reimyo nie jest w stanie oddać bogactwa brzmieniowego muzyki Gustawa.

Antyteza: Gówno prawda, Reimyo z modułem basowym doskonale sobie radzi z wszelkimi niuansami brzmieniowymi tej wspaniałej muzyki.

Synteza: tu wpiszemy treść, o ile uda się coś ustalić. Jak jest naprawdę, Waszym zdaniem?

Ktoś tezę postawił,czy to tylko rozmyślania?

Nie znam twórczości Mahlera,ale wnioskuję,że jest wymagająca dla systemu,ale i pewnie dla słuchacza.

Edytowane przez stefek

Teza: Reimyo nie jest w stanie oddać bogactwa brzmieniowego muzyki Gustawa.

Antyteza: Gówno prawda, Reimyo z modułem basowym doskonale sobie radzi z wszelkimi niuansami brzmieniowymi tej wspaniałej muzyki.

Synteza: tu wpiszemy treść, o ile uda się coś ustalić. Jak jest naprawdę, Waszym zdaniem?

Reimyo z modułem basowym pewnie sobie poradzi z niuansami brzmieniowymi, ale... tylko i wyłącznie w skali mikro (może 1/100), no i wrażenia będą pikne w porównaniu do innych domowych zestawów... jednak po wyjściu z filharmonii nie chce się słuchać żadnych zestawów audio co najmniej przez kilka dni, bez względu na jakość i poziom systemu.

To by było na tyle... w ramach syntezy. Dodam tylko, że to moja impresja. Byłem na kilku Gustawach pod różnymi batutami, a czikagowska słynie z dobrych relacji z Mahlerem.

Pozdr, M

Parker's Mood

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Reimyo z modułem basowym pewnie sobie poradzi z niuansami brzmieniowymi, ale... tylko i wyłącznie w skali mikro (może 1/100), no i wrażenia będą pikne w porównaniu do innych domowych zestawów... jednak po wyjściu z filharmonii nie chce się słuchać żadnych zestawów audio co najmniej przez kilka dni, bez względu na jakość i poziom systemu.

To by było na tyle... w ramach syntezy. Dodam tylko, że to moja impresja. Byłem na kilku Gustawach pod różnymi batutami, a czikagowska słynie z dobrych relacji z Mahlerem.

Pozdr, M

No ale to jest że tak powiem oczywista oczywistość i nie dotyczy tylko Gustawa.Na ten temat wylano już tony atramentu nie zbliżając się o krok do konsensusu.Każdy sprzęt hi fi przekaże namiastkę filharmonii i trzeba z tym żyć.

Koncert to koncert,słuchanie w domu to słuchanie w domu :).

Nigdy nie szukałem koncertu w domu,chociaż często małe składy grają u mnie tak znakomicie,że w zasadzie siedzę w klubie ;).

Czego innego oczekuję od systemu audio,od długiego już czasu mam to,czego szukałem :).

Oj joj joj... zabrzmiałem zbyt pretensjonalne, wybaczcie moi drodzy. Dzień dobry.

Pewnie że koncert to koncert, a audio to audio, jednak w moim przypadku, symfonika to chyba jedyny gatunek, którego nie za bardzo mogę słuchać w czterech ścianach i to niezależnie od sprzętu i głośników, bo nawet na wielkich podłogowych kolumbrynach i w pomieszczeniu 100m2 nie czuję tych wszystkich smaków, rozmachu i wielobarwności. Nie przeszkadza mi cięższa muzyka, bigbandowe historie i mocne rockowe granie z głośników, jednak z orkiestrą symfoniczną mam problem już od dawna, czyli od momentu, kiedy pierwszy raz doświadczyłem wrażeń z filharmonii... Każdą inną muzykę z audio przyjmuję z satysfakcją... będąc świadomym pewnych ułomności, ale jak już napisałem, w symfonice nie odczuwam komfortu i tych wszytkich smaczków... Wydaje mi się, że audio najbardziej właśnie ogranicza wielkie składy symfoniczne i nigdy jeszcze nie odczułem satysfakcjonującego mnie feelu, tym bardziej, że z kilku koncertów na których byłem, posiadam płyty i porównanie wrażeń jest jakby na gorąco.

Parker's Mood

Myślę,że muzykę symfoniczną najtrudniej przenieść do domu,ze względu na jej rozmiary.

W skali 1:1 wiadomo,że jest to niewykonalne,obojętnie jakim metrażem byśmy nie dysponowali,i żadne głośniki tego także nie przeniosą.

Już lepiej wygląda to z jazzem,dzisiaj "odwiedził" mnie Miles ze swoim boxem "Seven Steps To Heaven",po przestudiowaniu kompletnego "Bitches Brew",wziąłem się za kolejny,bo dawno nie słuchałem.

7 płyt,niektóre nagrania mono,ale trąbka Milesa jest tak "zdjęta" jakby stał w pokoju :).

Na allegro ktoś sprzedaj świetny pakiet,i gdyby nie to,że mam już prawie wszystko,to bym się na to "rzucił".

http://allegro.pl/the-genius-of-miles-davis-trumpet-box-43cd-i3661524178.html

Jakby ktoś nie wiedział pewnie by nie zgadł,że to na końcu świata,w pewnej podlaskiej wsi :).

http://www.youtube.com/watch?v=ltdh-pWop4M

Edytowane przez stefek

Pewnie że koncert to koncert, a audio to audio, jednak w moim przypadku, symfonika to chyba jedyny gatunek, którego nie za bardzo mogę słuchać w czterech ścianach i to niezależnie od sprzętu i głośników, bo nawet na wielkich podłogowych kolumbrynach i w pomieszczeniu 100m2 nie czuję tych wszystkich smaków, rozmachu i wielobarwności. Nie przeszkadza mi cięższa muzyka, bigbandowe historie i mocne rockowe granie z głośników, jednak z orkiestrą symfoniczną mam problem już od dawna, czyli od momentu, kiedy pierwszy raz doświadczyłem wrażeń z filharmonii... Każdą inną muzykę z audio przyjmuję z satysfakcją... będąc świadomym pewnych ułomności, ale jak już napisałem, w symfonice nie odczuwam komfortu i tych wszytkich smaczków... Wydaje mi się, że audio najbardziej właśnie ogranicza wielkie składy symfoniczne i nigdy jeszcze nie odczułem satysfakcjonującego mnie feelu, tym bardziej, że z kilku koncertów na których byłem, posiadam płyty i porównanie wrażeń jest jakby na gorąco.

Trochę więcej czadu symfonicznego znajdziesz w płytach nagrywanych z ustawieniem mikrofonów w technice Decca tree. Żeby było śmieszniej to do starszych nagrań podchodzono rzetelniej i to słychać.

Tutaj na nowo próbują walczyć w tej technice:

http://www.gearslutz.com/board/attachments/remote-possibilities-acoustic-music-location-recording/336602d1364160808-recording-mahlers-2nd-symphony-mahler2-3-1644.mp3

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dobry wieczór :).

Nie słyszałem tego wcześniej,bardzo dobre moim zdaniem.

Zapowiadają się arcyciekawe Andrzejki w Jazz Cafe.

Aga Zaryan z ostatnią płytą i znakomitymi muzykami,ja już bilety mam :).

http://www.jazzcafe.com.pl/koncerty.php

Bardzo ciekawą wydaje się być właśnie wydawana seria z koncertów w niemieckim radiu.

Na razie udało mi się zakupić dwa pierwsze tytuły,obydwa bardzo dobre.

http://moosicus.com/dizzy-gillespie-hans-koller/

Gość papageno

(Konto usunięte)

Postanowiłem wymienić wtyczkę w Harmonixie X-DC Studio Master z amerykańskiej na europejską. Mogę kupić oryginalną Wattgate 390i Audio Grade (preferowaną przez Combak) lub oryginalną Furutecha FI38-R. Ceny porównywalne. Co wybrać?

Aha, Dzień dobry.

Edytowane przez papageno

Postanowiłem wymienić wtyczkę w Harmonixie X-DC Studio Master z amerykańskiej na europejską. Mogę kupić oryginalną Wattgate 390i Audio Grade (preferowaną przez Combak) lub oryginalną Furutecha FI38-R. Ceny porównywalne. Co wybrać?

Aha, Dzień dobry.

Ja wtyczek nie porównywałem do tej pory,mnie tam wszystko jedno.

Ale jak coś preferuje Combak,to znaczy,że jest lepsze :).

Na Audio Show system Reimyo gra świetnie,bardzo dobrze przygotowany pokój akustycznie,i to słychać od razu

System numer jeden Audio Show 2013,przynajmniej dla kogoś,dla kogo w całym audio muzyka jest najważniejsza ;)

Audio Tekne,prawdopodobnie najbrzydsze kolumny na świecie,elektronika także może pretendować do tego tytułu.

Same kolumny w cenie całego systemu Reimyo,czyli dźwięku numer dwa na tej wystawie :).

post-4406-0-87144100-1384163653_thumb.jpg

post-4406-0-09777900-1384163744_thumb.jpg

Edytowane przez stefek

• Redaktorzy

Na Audio Show system Reimyo gra świetnie,bardzo dobrze przygotowany pokój akustycznie,i to słychać od razu

To był jeden z niewielu systemów, który już w piątek ok 22ej potrafił w pełni pokazać swoje możliwości. Chłopaki z ustrojami wykonali kawał dobrej roboty. Byłem podczas ustawiania ustrojów i zmiany przez nie wprowadzane na pewno nie były kosmetyczne ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

To był jeden z niewielu systemów, który już w piątek ok 22ej potrafił w pełni pokazać swoje możliwości. Chłopaki z ustrojami wykonali kawał dobrej roboty. Byłem podczas ustawiania ustrojów i zmiany przez nie wprowadzane na pewno nie były kosmetyczne ;-)

W piątek nie byłem :).

Słuchałem w sobotę,i w niedzielę po południu,i w niedzielę było najlepiej,być może ucichł już "szum tła",było dużo mniej ludzi,ogólnie spokojniej.

Niedziela po południu jeśli ktoś chce posłuchać systemów,a nie tylko pooglądać to jest najlepszy moment :).

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Drodzy jakiej wielkości jest ten dyfuzor? za plecami Bravo!i jaki jest jego koszt?

P.S.

czy po za zdjęciami Majo są w sieci gdzieś lepsze?i czy jest tam relacja z Bristolu?

Gość papageno

(Konto usunięte)

Posiadanie w domu kompletnego systemu Combaka ma jedną niewątpliwą zaletę. Nie trzeba jeździć na Audio Show!!!

P.S. Po jaką cholerę wystawia się system z Bravo Consequence, skoro nie można tego kupić? Chyba, że coś przegapiłem.

Drodzy jakiej wielkości jest ten dyfuzor? za plecami Bravo!i jaki jest jego koszt?

P.S.

czy po za zdjęciami Majo są w sieci gdzieś lepsze?i czy jest tam relacja z Bristolu?

Dokładnie nie wiem jakie wymiary,ale do jest do ustalenia z producentem,jakie tylko będziesz chciał.

U mnie mam zastosowania właśnie z tej firmy,świetny kontakt,jakość i wykonanie pierwsza klasa,prawie Sonus Faber wśród ustrojów :).

Oczywiście jakość wykonania można dostosować do zasobności portfela :).

http://acousticmanufacture.com.pl/

P.S.

Co do zdjęć,to na pewno z każdym dniem zacznie przybywać,powinny być coraz lepsze :).

Posiadanie w domu kompletnego systemu Combaka ma jedną niewątpliwą zaletę. Nie trzeba jeździć na Audio Show!!!

P.S. Po jaką cholerę wystawia się system z Bravo Consequence, skoro nie można tego kupić? Chyba, że coś przegapiłem.

Właśnie,dobre pytanie.

Trzeba,by sprawdzić co z dostępnością tych głośników.

Edytowane przez stefek

• Redaktorzy

P.S.

relacja z Bristolu jest (wiadomo gdzie) zdjęcia z Tulipa i Sobieskiego właśnie "się obrabiają"

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.