Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki Definitive

lasmas

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie Definitive Technology BP-8040ST

Wstępnie, z kolumnami mam duży problem, w ostatnich 2 lat to już 5 par i ciągle nie jestem usatysfakcjonowany.

Mają grać z przejrzystą i szczegółową elektroniką, coś w rodzaju audio prof.

Wymagania:

- wyraźny bas (nie przesadzony, nie jak uderzenia w pudło)

- ładny środek

- dźwięczna góra (nie szeleszcząca)

Pomieszczenie 20-25m2, natężenie dźwięku od zupełnie cicho (w środku nocy) do na poziomie klubu-restauracji.

Wiem że potrzeba posłuchać, ale może wstępnie jakieś opinie, do sklepu mam 200km i psychicznie nie mogę się wybrać bo nie wiem czy jest sens. Te mnie się podobają.

(dane techniczne i recenzje wyglądają ładnie, ale tak jest w większości)

Za konstruktywne info wielkie dzięki z góry.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

https://www.audiostereo.pl/topic/104944-g%C5%82o%C5%9Bniki-definitive/

Z Twojego opisu wynika, że BD-8040ST mogą pasować do Twoich preferencji, jednak nie ma innej opcji, jak odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Na temat tej akurat konstrukcji mogę Ci się rozpisać bardzo dużo. Aktualnie przygotowuję odsłuchy, które odbędą się u nas w salonie:

http://forum.rms.pl/index.php/topic,1338.0.html

Oczywiście z czasem pojawi się relacja, jak zawsze. Kolumny w znacznym stopniu reagują na akustykę pomieszczenia oraz ich rozstawienie. Najważniejsze by nie było za nimi absorberów, z racji konstrukcji bipolarnej. Bas jest regulowany, co za tym idzie sam możesz decydować o jego natężeniu. Jest konturowy i punktowy. Bardzo dynamiczny. Żadnych opóźnień oraz nagłych przeskoków.

Środek - jestem pewien, iż Cię zszokuje. Średnica jest potężna. Bardzo szeroka scena z niesamowitą głębią. Mnóstwo detali - te same utwory na innych produktach brzmią po prostu mniej barwnie.

Generalnie odsłuch jest zdecydowanie wskazany. Pisać mógłbym o nich na prawdę mnóstwo, ale to wciąż tylko pisanie - bity na ekranie monitora. Jeśli się nie pofatygujesz, nie przekonasz się o tym co piszę. W 100% rekomenduję ten produkt w tym segmencie cenowym.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Dzięki.

Są one jakiś czas w moim zainteresowaniu, bo wyglądają jakby niewiele przepłacone, a przepłacać to ja bardzo nie lubię. Wyglądają też dobrze, prawie perfect.

Cena jest (dla mnie) za wysoka na kupowanie w ciemno, zapewne posłucham, 23 sierpnia dla mnie zbyt późno ale może będzie inna okazja.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Zawsze możesz się ze mną umówić na indywidualne odsłuchy, oczywiście o ile będzie po drodze do Białegostoku. Serdecznie zapraszam.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Słuchałem jakiś czas temu 8060 a w tym tygodniu 8040, klasa kolumna. Jak się marka trochę „rozbuja” może być hit, ciekawią mnie jeszcze BP10 bo cena niższa ale bez aktywnego modułu niskotonowego może już nie być to.

Posiadam w domu kolumny ze starej serii BP, dokładnie BP6 i o ile przepotężna scena i detal mają sporo wspólnego z najnowszą serią, o tyle nie licz na bas jak w BP8000. Jest fajny, w niczym niegorszy od innych pasywnych kolumn w tej cenie - nie rozłazi się, prawie nigdy nie buczy, jest energiczny, ale do basu z kolumn półaktywnych nie ma żadnego startu.

poza tym, bp8000 są inaczej strojone - tak przynajmniej napisali w ostatnim hifi choice, że grają w sposób zbliżony do klasycznych kolumn. Z kolei kolega Violet pisze coś zupełnie innego, ale nie sposób się z nim nie zgodzić, że styl grania Definitive jest totalnie inny i nie do podrobienia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tutaj masz listę dilerów, zobacz kto jest najbliżej, jeśli nie ma kolumn BP8000 na stanie spróbujemy coś zaradzić

http://definitive.rafko.pl/menu.php?p=gdzie_kupic

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.