Skocz do zawartości
IGNORED

Ciekawy temat wzmacniacz do 500 zł do kolumn za 3000 tys :D

RozDartY

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

To mój pierwszy temat na tym forum mam nadzieję że się nie zbłaźnię a więc :

słucham muzyki na mojej wieży "aiwa ":D podłączonej do kompa więc pracuja wzasadzie same kolumny aiwa wiem wiem straciłem nerwy koniec z tym szmelcem teraz wkroczyłem na taki etap że słuchanie z tego szumofona mptrójek mi już nie wystarcza ,zawsze jak chciałem posłuchać czegoś lepszego przyjeżdżałem do mojego starego i słuchałem na techniksie którego kupił za ogromne pienądze w peweksie za dolary !!! za dawnych czasów.

ponieważ kończę studia sprawię sobie sprzęt hifi ale nie odrazu rzym zbudowano czy jakoś tak.

Zakupuję kolumny najprawdopodobniej monitor audio bronze bx6 cos do 3500 zł w tej cenie jeszcze badam może w tych pieniądzach ustrzelę coś lepszego :D

i teraz potrzebna mi pomoc wasza drodzy forumowicze ponieważ nie będę miał kasy odrazu na nowy wzmacniacz chcę coś kupić do 500 zł używanego na allegro przemęczyć się pół roku i kupić coś za kolejne 3 tys , nie wiem czy to dobra droga ? ale pewnie coś napiszecie co poszerzy moje spojrzenie.

Na początek wystarczy mi podłączenie do komputera i słuchanie wszystkiego co ma końcówkę .flac

I TERAZ CO DORADZICIE DO 500 ZŁ jakieś konkretne modele firmy na co zwarać uwagę czy może jest jakiś ogólny model że w tych pieniądzach to najlepszy jest taki i taki ??

DZIĘKI ZA CIERPLIWOŚĆ

POZDRO !!!!

Dozbieraj do 4500zł i kup Kef R300 .

Wzmak - NAD C320 , 320BEE + mod z czasem ( do 3-4000zł nic lepszego w sklepie nie znajdziesz ).

Razem zagrają bardzo dobrze i z czasem dokupisz źródło .

Ja też odradzam te MA. Taniej dostaniesz rewelacyjnie grające Heco. Kumpel kupił ostatnio Heco Music Style 500. Dał coś ok 2600zł para. Grają o niebo lepiej od MA. Tak jak inni piszą to się potwierdza, że MA są bardzo krzykliwe. Przy porównaniu MA i Heco te drugie zaprezentowały świetną szczegółowość przy zachowaniu równych pasm. Co do wyglądu to przy MA prezentowały się bardziej elegancko. A jak komuś pasuje kolor biały to polecam. Zdjęcia nie oddają nawet w 20% jak te białe cacka wyglądają na żywo. Niestety kumplowi nie pasowały białe i kupił czarne.

panowie pojawiło się parę złoty więcej co sądzicie o :

Monitor audio silver !! rx8 ??

albo focal chorus 726 -http://sklep.rms.pl/index.php?p12110,focal-chorus-726-kolumny-stereo-2szt focal zawsze mi sie podobał wyglądem ale nie mam pojęcia jak to gra ??

I co z tym wzmacniaczem do 500 zł macie jakieś pomysły coś kultowego dobrego na pół roku ?? czy dobra idę drogą ??

Pozdro

Monitor audio silver !! rx8 ??

albo focal chorus 726 -http://sklep.rms.pl/index.php?p12110,focal-chorus-726-kolumny-stereo-2szt focal zawsze mi sie podobał wyglądem ale nie mam pojęcia jak to gra ??

W stosunku d R300 - LIPA !

I co z tym wzmacniaczem do 500 zł macie jakieś pomysły coś kultowego dobrego na pół roku ??

Dozbieraj do 4500zł i kup Kef R300 .

Wzmak - NAD C320 , 320BEE + mod z czasem ( do 3-4000zł nic lepszego w sklepie nie znajdziesz ).

Razem zagrają bardzo dobrze i z czasem dokupisz źródło .

a i jeszcze panowie kolumny mają być trujdrożne a w y mi podsyłacie dwu Lipa troche :D

R300 są trójdrożne i to jest ewenement w tej cenie .

a i jeszcze panowie kolumny mają być trujdrożne a w y mi podsyłacie dwu Lipa troche :D

Pozdro

Widzisz i nie grzmisz. Może wyjaśnij dlaczego dwudrożne to lipa.

Altusy też są trójdrożne.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

kolego chces wywalic 3 klocki w błoto ???? skoro maja byc nowe kolumny do lec do dobrego salonu audio i se cos wybierz, niech ci dopasuja wzmak do tego i juz bedziesz wiedział na co zbierac. proste nie. no chyba ze wolisz bardziej skomplikowana droge to dalej czytaj te głupoty

Pozdro

Za DOBRZE grające trójdrożne kolumny trzeba zapłacić duuużo więcej jak 3tyś za tą kasę to Ty myśl lepiej tylko o monitorach.

Za DOBRZE grające trójdrożne kolumny trzeba zapłacić duuużo więcej jak 3tyś za tą kasę to Ty myśl lepiej tylko o monitorach.

Po pierwsze to trzeba dobrze dobrać system. Jak się dobrze dobierze kolumny do wzmacniacza i doda dobre źródło to i kolumny za 2,5 tyś dobrze zagrają. Można też odwrotnie zrypać system kupując kolumny za 5tyś i dobrać badziewny wzmacniacz i źródło. Nie zawsze drożej znaczy lepiej. Kolejna sprawa to trzeba mieć jakieś własne wyobrażenie o tym jak bym chciał, żeby mi grało a nie kierować się ceną, im drożej tym lepiej bo może się okazać, że tańsze kolumny dla Ciebie będą lepiej brzmiały jak te drogie.

panowie to zacznijmy jeszcze inaczej jaki jest najlepszy wzmacniacz w cenie do około 500 zł bez mówienia o guście czyli stosunek ceny do jakości po prostu co wam się kojarzy najlepszego z tą kwotą czy rzeczywiście jest to nad c320 ??

Pozdro

więcej cierpliwości !!

panowie to zacznijmy jeszcze inaczej jaki jest najlepszy wzmacniacz w cenie do około 500 zł bez mówienia o guście czyli stosunek ceny do jakości po prostu co wam się kojarzy najlepszego z tą kwotą czy rzeczywiście jest to nad c320 ??

Pozdro

więcej cierpliwości !!

Tak o ile zrobisz modyfikacje PRE w tym NADzie mam takiego przerobionego przez Marcina w domu to wiem co potrafi, fabryczny C320/ BEE gra tak sobie.

Pozdro

więcej cierpliwości !!

Ale to tez wypadałoby dobrać do kolumn.

ja poszukałbym używanych kolumn i nowy wzmacniacz.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Nie ma czegoś takiego jak najlepszy wzmacniacz do 500zł

Do jednych kolumn będzie jeden do drugich inny

500zł to tak mało że w grę wchodzi tylko i wyłącznie używany wzmacniacz a tu trzeba uwzględnić stan techniczny - w ofertach sprzedaży dominują zdewastowane, źle utrzymane, źle przechowywane i użytkowane egzemplarze - co z tego że kupisz za 500zł model który zebrał dobre opinie jak Twój egzemplarz będzie zaledwie cieniem tego oryginału ...

Z drugiej strony 500zł to wystarczająco dużo by kupić dobrze utrzymanego klasyka z górnej półki - np. 20-30 letni wzmacniacz który przeszedł renowacje, wymianę wszystkich elektrolitów i jest utrzymany w dobrym stanie - będzie lepiej grał niż 10-letni wzmacniacz ze średniej półki do którego nikt nie zaglądał i tylko był katowany z 4 kolumnami na raz na imprezkach ...

Ja zwykle zalecam najpierw kupić kolumny - o dobre kolumny znacznie trudniej niż o dobry wzmacniacz i są znacznie droższe, Jak już będziesz miał kolumny to sobie dobierzesz wzmacniacz.

Masz teraz na allegro Rotela RA-971 mkII za 500 zł. Co prawda do tych kolumn powinno być coś ciepło grającego (Luxman 410) - ale w tej cenie lepszego wzmacniacza od tego Rotela się nie kupi.

dlaczego jeszcze nikt nie doradził osławionego audiolaba? do 600 :)

Bo za osławionego Audiolaba, trzeba dać 9 stówek. Po 6 paczek wezmę każdą ilość.

Po co ci nowe kolumny? Kup używane. A za 500-600 zł wyrwiesz marantza PM-72 który z kolumnami za trójkę nowymi daje sobie rade bardzo dobrze, to i z nowymi za 5k będzie ok.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.