Skocz do zawartości
IGNORED

Kibol- wybryk natury, brakujące ogniwo Darwina czy tylko zwykły bandyta?

sittek

Rekomendowane odpowiedzi

Minęło trochę od założenia tematu.

Jednoznacznie stwierdzam, że na stadionach i na tym forum nie da się oddzielić brudnej polityki od patologii kibolstwa.

Można wyciągnąć wniosek, że bez siebie te dwie grupy istnieć nie mogą.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Natomiast z całą pewnością sport przyciąga na trybuny wszelką hołotę i bandziorów. Dotyczy to głównie gier zespołowych i zespołów reprezentujących lokalne społeczności.

Od kiedy kibolstwo to kibicowanie?

kto powiedział coś o kibolach ? których nie ma, to wymysł mediów.

Natomiast z całą pewnością sport przyciąga na trybuny wszelką hołotę i bandziorów.

zgadzam się,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kto powiedział coś o kibolach ? których nie ma, to wymysł mediów.

Nastepny pożyteczny PiSowski idiota?

Jestem Europejczykiem.

Nastepny pożyteczny PiSowski idiota?

Słucham ?

Na ilu byłeś meczach ? Masz swoje zdanie czy bezmyślnie chlapiesz jęzorem i powtarzasz to co usłyszałeś w tv ?

Żeby widzieć kibola nie trzeba iść na mecz, bo nie o sport tu chodzi. Widziałem rasistowską hołotę maszerująca ulicami miasta i zaiste trzeba być idiotą bezmyślnie chlastajacym jęzorem, żeby udawać że tego zjawiska nie ma.

Jestem Europejczykiem.

Czyli nie byłeś na żadnym meczu, ergo wypowiadasz się o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia, bo tego nigdy nie widziałeś.

Bravo Jaro. Bravo.

Odwróć sytuację, To tak jakbym powiedział, że ostatnia trasa B. Springsteena "Wrecking Ball Tour" jest słaba, nie będąc na ŻADNYM koncercie, opierając swoją wypowiedź na podstawie tego co przeczytałem w Internecie, i/lub tego co widziałem na ulicach miasta gdzie się koncerty odbywały - zaiste wiarygodna wypowiedź co ?

Ja nigdy nie powiedziałem, że jesteś idiotą,wyręczyłeś mnie w tym, dziękuję Ci za to.

Patrząc jednak na Twoje "skróty myślowe", to pozostaje mi się tylko z Tobą zgodzić, tak jesteś idiota.

Czyli nie byłeś na żadnym meczu, ergo wypowiadasz się o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia, bo tego nigdy nie widziałeś.

Są ludzie, którym wystarczy cos powiedzieć raz, żeby zrozumieli. Ty niestety do nich nie należysz. Jeszcze raz powtórzę - problemem nie są kibice, nie jest kibicowanie, sport, mecze itd.

Jestem Europejczykiem.

Jak nie widzisz problemu kiboli to nie zawracaj głowy tylko idź do okulisty.

Jestem Europejczykiem.

Nie znasz w ogóle tematu, a krzyczysz, oj krzyczysz, ale tak to może w piaskownicy coś zdziałasz, byle głośniej, nie zwracając uwagę na treść.

PO wita.

Pzdr. dla mnie koniec tematu.

Dominik.

Ja nigdy nie powiedziałem, że jesteś idiotą,wyręczyłeś mnie w tym, dziękuję Ci za to. ...tak jesteś idiota.

Masz żółtą kartkę.To nie stadion, tu nie wyzywamy się od idiotów, a szczególnie w tym wątku. Jeżeli nie potrafisz wypowiadać się jak człowiek- to lepiej sam skończ.

Masz żółtą kartkę.To nie stadion, tu nie wyzywamy się od idiotów, a szczególnie w tym wątku. Jeżeli nie potrafisz wypowiadać się jak człowiek- to lepiej sam skończ.

ok.

A co z postem nr #276 od użytkownika Jaro_747 ?

"PiSowski idiota"

Rozumiem, że akurat w tym momencie sędzia patrzył się w drugą stronę ?

Czy po prostu nie reagujesz, gdy obraża ktoś kto ma podobne zdanie do Twojego ?

Rozumiem, że akurat w tym momencie sędzia patrzył się w drugą stronę ?

Czy po prostu nie reagujesz, gdy obraża ktoś kto ma podobne zdanie do Twojego ?

To było ostrzeżenie również do wszystkich lecz w tym memencie głównie skierowane do ciebie kolego. Staraj się też pisać na temat i szanować przeciwnika, skoro uważasz się za kibica, a nie kibola.

Zauważyłem też że nie istnieje dla ciebie pojęcie kibol. Interesujące. Uważasz, że idąc na mecz, bo czasami chodzę, utożsamiasz mnie z tymi bandytami? Komu na co dzień kibicujesz?

Jeżeli kibicować to: dobrze życzyć sportowcowi/zespołowi sportowemu... to już to jest akcja jednostronna. Oznacza to polaryzację w odróżnieniu do zjawiska jakim jest obserwacja.

Jestem często obserwatorem zawodów sportowych. Pytany za kim jestem odpowiadam; za nikim, za widowiskiem.

Dlatego lubię obserwować zawody w których nie startują Polacy. Nie ma wówczas pierwiastka patryjotyzmu wypaczającego obiektywną oceną widowiska...

Ale oczywiście bardziej mnie kręci jak mogę kibicować "mojemu" zawodnikowi. Ale to już jest jednostronne. Człowiek przestaje być sprawiedliwy, często złorzeczy przeciwnikowi....

Być kibicem w miarę obiektywnym, potrafić docenić kunszt przeciwnika... to sztuka.

Sam kiedyś stwierdziłem, że zawody sportowe, szczególnie zespołów narodowych, to współczesne wojny... Takie w istocie potrafiły nawet wybuchać w realu z tego powodu...

Ale cywilizowany człowiek, kibic potrafi w kulturalny sposób oddać się ceremonii zawodów sportowych...

Ci najdalej od tego stanu "kulturalnego sposobu" to kibole.

Są to zwyczajni bandyci, tępaki, kreatury...

Oczywiście są oni również kibicami bo spełniają definicję.

I jak z każdej dyscypliny życia trzeba ich eliminować z życia sportowego a nie układać się z nimi; patrz politycy, partie, kluby...

A co z postem nr #276 od użytkownika Jaro_747 ?

"PiSowski idiota"

Ano to, że znowu muszę zmagać sie z jakimś niedouczonym aktywistą politycznym.

Nie napisałem "PiSowski idiota" tylko "pożyteczny PiSowski idiota" a to zasadnicza różnica. Zachęcam do pogłębienia wiedzy.

Jestem Europejczykiem.

To było ostrzeżenie również do wszystkich lecz w tym memencie głównie skierowane do ciebie kolego. Staraj się też pisać na temat i szanować przeciwnika, skoro uważasz się za kibica, a nie kibola.

Zauważyłem też że nie istnieje dla ciebie pojęcie kibol. Interesujące. Uważasz, że idąc na mecz, bo czasami chodzę, utożsamiasz mnie z tymi bandytami? Komu na co dzień kibicujesz?

Ale dlaczego nie ostrzegłeś wcześniej ? Ślepy sędzia ?

Czy po prostu nie zwracasz komuś uwagi, z kim sobie wzajemnie dupy liżecie ?

Nie znacie tematu, wypowiadający się w tym wątku nigdy nie byli na meczu, a udajecie debatę powtarzając idiotyzmy wygłaszane w mediach masowego przekazu, a jak ktoś ma odmienne zdanie, to go wyzwać, bo jak śmiał.

Bawcie się dobrze dziewczyny.

Ja spadam.

Bawcie się dobrze dziewczyny.

Ja spadam.

Spadaj na siłkę, popracuj nad bickami, bo na ustawkę na pewno ci się przyda. Szkoda byłoby od przyjaciela dostać ot, tak, prosto w mordę. Nie napisałeś jeszcze komu kibicujesz, boisz się komuś podpaść, jakimś przyjaznym kibicom z innego klubu?

I już nie napiszesz. Masz zakaz stadionowy.

Za nami mecz Anglia : Polska. Mniejsza o wynik, bo był do przewidzenia, ale ciesze się, że można również normalnie kibicować. Brawo Polacy.

Zatkało go. Pewnie jeszcze nie może uwierzyć, że Anglia zatrzymała nas na Wembley :-)

Dokladnie hehe. Bylem tam , atmosfera niesamowia , kibice na stadionie tez. Niestety nie da sie tego powiedziec o sporej ich grupie oczekujacych na mecz przed stadionem. Mam wrazenie , ze niektorzy zerwali sie chyba z lancucha. I wszechobecne pijanstwo. Nie dziwie sie juz jaka mamy ty opinie. Mniejszosc a jakze potrafi zepsuc obraz calosci. Przykre.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.