Skocz do zawartości
IGNORED

Serwis płytowy v. 1.1 ...

dialer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Na początek gratulacje dla KoRnika za pomysł z serwisem płytowym,

Proponuję, aby w tym wątku pisać, jakich płyt poszukujemy zawsze łatwiej odpowiedzieć na takie pojedyncze zapytanie niż, wypisywać coś o swoich ulubionych płytach(biorąc pod uwagę leniwą, ludzką naturę) poszukiwane płyty to nie zawsze muszą być „białe kruki” może nich będą to płyty, które planujemy kupić a zawsze 2 zł za płyte + 5 za przesyłkę to mniej niż 60-70.

Tak na marginesie, jaka ma być zasada wymiany „kopiujący” płaci zarówno za płyty jak i za przesyłkę ?

aaa i jeszcze ustalmy prędkość kopiowania dla nagrywarek komp. (zarówno odczytu jak i zapisu) musi być ok 8X takżeby wszystkim czytało i nie było trzasków

Dla KoRnika mam takie propozycje płyt

1. TOOL „LATERALUS” !!!!

2. KoRn – „Korn”

3. Massive Attack - „100TH WINDOW”

Pozdrawiam

[email protected]

https://www.audiostereo.pl/topic/1052-serwis-p%C5%82ytowy-v-11/

Dzięki za wsparcie. Mam nadzieję, że już wielu ludzi wymieniło się płytami i są zadowoleni. Rzeczywiście dobry pomysł, żeby wpisywać płytki, których się szuka, a nie jakie się ma do przegrania.

Toola mam Undertow i nie podoba mi się tak bardzo jak KoRn, którego mam wszystkie płytki. Szukam cały czas czegoś mocnego, ale z naciskiem na sztukę, a nie na rzemiosło.

Pozdrawiam!

Może niech ktoś poleci jakiś dobry program do katalogowania płyt? Żeby zaciągał od razu CDDB albo freeeDB z tytułami? Skataloguje płyty i udostępnieę gdzieś na WWW

Używałem często WhereIsIt, ale to do mp3 i filmów... nie wiem jak się sprawdza w cdaudio, a za leniwy jestem żeby sprawdzać zanim zapytam :)

Dodam jeszcze, że preferowałbym przegrywanie sobie płytek wzajemnie, a nie jakieś tam zapłaty, czy coś. Jeżeli druga osoba nie ma naprawdę nic ciekawego, to może już być to "za pobraniem", ale mi przyświecała idea "płytka za płytkę". Przesłałem niejakiemu Banditowi dwie płyty: czysta płyta 2zł X 2, koperta: 2.50, przesyłka 7zł. Zapłaciłem za to od razu, a "pobrałem" od niego 15zł - wydaje mi się, że nie zdzieram. Poza tym jeżeli już mnie tak gonią tymi kodeksami i artykułami rodem z konstytucji, to słyszałem gdzieś, że piractwo jest wówczas, kiedy przegrywający czerpie z tego procederu jakieś korzyści. No, a wysłanie komus płytek za kasę, to już jakaś tam korzyść jest, teoretycznie chociażby. To tak na wszelki wypadek, jakby mnie miał jeszcze ktoś zacząć namierzać.

Co do prędkości nagrywania - niewiele się na tym znam, ale myślę, żeby każdy sobie tam przegrywał, jak u niego najlepiej idzie. Ja staram się słuchać płyt, które przegram, ale zazwyczaj jest tak, że jeżeli na pierwszym utworze nie ma przeskoków, to cała płytka jest OK. O dziwo rzadziej zdarzają mi się źle nagrane płyty, odkąd położyłem ciężarek od hantli na napędzie:-)

Sam nie wiem jak to wszystko idzie, także proponuję, aby każdy, kto skorzystał z płytowego serwisu, wpisał się tutaj pod spodem i podał łączną ilość płytek, jakie przegrał. Chcę mieć jakiś obraz tego, jak to wszystko działa. A sam zaraz zrobię temat pt. "Szukam płyty i znaleźć nie mogę..." Tam będzie można wpisywać tytul płyty, na którą się czatuje od jakiegoś czasu. To są takie rzadkie przypadki, ale jak ktoś od czasu do czasu zajrzy i zobaczy coś, co sam ma, to daje cynk i po problemie.

Mam nadzieję, że przynajmniej raz zrobiłem coś dobrego (należy się order Virtuti Audiofili). Lecę spać i lookam jak się to wszystko rozwija. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.

Gość Robson do kazika

(Konto usunięte)

Polecam Music Collector (http://www.collectorz.com/music/). Znakomity program, korzysta z CDDB (freeDB jest do niczego - za mało danych, z CDDB ściągałem płyty, których nigdy bym się nie spodziewał). Wygodny, intuicyjny interfejs, dużo danych, wiele możliwości wyświetlania. Przetestowałem ponad 10 różnych programów do katalogowania płyt i wybrałem właśnie ten.

• 34 lat później...

Witam,

Spórzcie na tę płytkę...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

warto ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I love the sound of crashing guitars

Witam......

Jako, że na płyty oryginalne mnie raczej nie stać piszę do życzliwych mających i mogących mi nagrać take płyty jak:

King Crimson - Red, lark's tongues in aspic, starless and the bible black, islands, i inne

Camel: "harbour of tears",

To by było na tyle jeśli ktoś może nagrać te płytki piszcie na mail który jest w "o mnie"

Pozdrawiam

Wojtekitek,

Dysponuję nagrywarką Pioneer PDR 05 i ok 900 (nie wiem dokładnie, już ze trzy tygodnie nie liczyłem) płyt, przeważnie oryginały, chętnie służę, również skanami okładek. w zamian chętnie sobie skopiuję The Bolshoi "Friends", John Patitucci "Now",Clannad"Ring of gold","Clannad","Clannad II", "Dulaman", "Crann Ull", "Lore", "Macalla",Ultravox "Quartett", "U-vox", Pär Lindh & Björn Johansson "Bilbo", Threshild "Clone", Pseudo Echo "Autumnal park", Redbox "Circle and the square", Stanley Clarke "1,2, to the bass", Christian McBride band"Vertical vision", jakieś ciekawe wykonania 4 pory roku Vivaldiego, bo mam tylko 14 wersji i przydałoby się jeszcze... Ewentualnie piszcie na maila [email protected] temat "Serwis płytowy v. 1.1 ".

Ten kto stworzył ten wątek ma u mnie duuże piwo!! Teraz wszysytko stało się łatwiejsze, Dzięki Mac Gyverowi moja płytoteka znacznie się powiększy. Poprostu Nobel dla twórcy.

Pozdrawiam

Poszukuję Piano Leszka Możdżera. Mam np. King Crimson, Jarrett, Casandra Wilson, Yess, Oscar Peterson, różne Winter Winter, Daiana Krall, Stańko, Marsalisy, Luiziery, i pełno różnych. Chętnie się wymienię.

i pełno

bardzo fajna nazwa, nie znam

ale jak bym zakładał kapelę to bym ją może nazwał "i-pełno", taka macowo-swojska nazwa, ale musiałbym chyba jakiś clubsmooof uprawiać z elementami etnosłowiańskimi

i pełno i mnogo

róznych "filologów" domorosłch można spotkać na forum. Idea wymiany jest jednak słuszna i nie powinni nawiedzeni "filomaci" jej (tej idei-nie mylić ze znanym operatorem) zepsuć.

Gość

(Konto usunięte)

Poszukuje:

A.vollenweider " behind the gardens" "down to the moon"

Pat matheny group "bright size life"

Gino Vanelli " black cards"

roxy music "avalon"

This mortail coil "it`ll end in tears"

Midnight oil "diesel and dust" " blue sky mining"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.