Skocz do zawartości
IGNORED

Czy wysraczy i czy to wogule dobre ??

jaracz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylema bo tez po niekad zabardzo sie na tym nienzma ma pokoj ok. 15 m2 i zastanawiam czy jak wstawiem tak ZESTWA KODA AV703+SW500 czy t omi dobrze bedzie gralo w pokoju jest tez jeden dyleka mam pokojik w takim ksztalcie ze zabardzo niewiem jak rozstawic kolumny o to juz muj problem :P

A i powiedzczie mi tez czy ten zostawki jest dobry KODA AV703+SW500 ???

https://www.audiostereo.pl/topic/10522-czy-wysraczy-i-czy-to-wogule-dobre/

Zastanawia mnie wysoka liczba osob na tym Forum twierdzacych, ze cierpia na dyslekcje. Czy dyslekcja jest w jakis sposob powiazana z zamilowaniem do dobrego dzwieku? Moze jest to dobry temat na prace magisterska czy doktorat.

Cytat ze strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Termin dysleksja rozwojowa obejmuje kilka rodzajów zaburzeń:

DYSLEKSJA- trudności w czytaniu (zaburzenia zarówno tempa i techniki czytania, jak i stopnia rozumienia treści)

DYSORTOGRAFIA- trudności z opanowaniem poprawnej pisowni ( dziecko popełnia błędy ortograficzne mimo dobrej znajomości zasad pisowni)

DYSGRAFIA- niski poziom graficzny pisma (brzydkie, koślawe litery, trudności z utrzymaniem się w linijce, litery w wyrazach nierówne)

DYSKALKULIA - problemy w matematyce (niski poziom rozumowania operacyjnego, kłopoty z pojęciami abstrakcyjnymi, np. pojęciem liczby, wielkości, proporcji). "

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>>>Parsec

A co mają twierdzić? Że zamiast chodzić na polski rąbali "Czar Teściowej" za szkołą? :)))

Dysleksja czy w ogóle robienie błędów, jak wiele innych rzeczy, w imię political corectness przestała być rzeczą wstydliwą i teraz to poprawiający mają się wstydzić, niestety :(

Nie wiem czy wy zdajecie sobie sprawę ze skali zjawiska... Ponieważ opuściłem czułe ramiona edukacji średniej nie tak dawno temu to mogę opowiedzieć jak to wygląda. Dzisiaj absolutnie KAŻDY kto ma jakiekolwiek problemy w szkole, nie tylko na polskim, z miejsca załatwia sobie papiery o dysleksji - koszt przyspieszonego badania - 20złotych. :)) Mało tego, większość nauczycieli , żeby mieć święty spokój z leniami którzy nie umieją pisać sama namawia ich na badania; nie wiem czy dla spokoju sumienia, że oto nie muszą już im pał wstawiać. To się stało straszną plagą, a będzie jeszcze gorzej niestety.

Czy ja wiem czy geneza tej plagi - to niestety jest właściwe słowo - jest akurat taka...Oby nie. Mam raczej wrażenie że to jest efekt całej koncepcji nauczania bezstresowego i wszystkiego co się z nią wiąże.

Dzisiaj już nie można powiedzieć że dzieciak jest leniwy i się obija; to nauczyciel jest zły i nie umie do niego trafić. Uczeń nie jest też matołem, nie nie on po prostu jest dyslektykiem :)) to nie jego wina ;)). To wszystko są brzydkie naleciałości demokracji zza oceanu; oczywiście idea jest niby szczytna, żeby chronić słabsze intelektualne dzieciaki przed ostracyzmem rówieśników na przykład. Albo niewyżytych , sfrustrowanych niskim zarobkami pedagogów.

Ale efekt tego jest taki że w szkole niewiele już można od ucznia wymagać - jeżeli ktoś zwraca uwagę na orty to jest traktowany jako dziwak - :) "O co chodzi, przecież moje dziecko jest dyslektykiem, to nie jego wina :) "

Winny dysleksji może i nie jest , ale winny postępującej inwazji internetowej głupoty już tak.

>>>lolo

Trzeba przyznać że to jest lapsus wyjątkowej urody :)))).

Ale to byłoby wesołe w porządku gdyby takie perły się trafiały raz na miesiąc. Statystyki pokazują jednak coś zupełnie innego :)))))

Kilka przykladow uzycia audiofilskiego terminu "wysraczy":

- Altus 110 bardzej wysraczy dzwiek niz Tannoy m2

- Dzwiek byl znacznie mniej wysraczony z Kimber Kable niz z Monster

- Wysraczenie wysokich tonow bylo szczegolnie zauwazalne z kolumnami Bose

panowie powiem szczerze nie jestem dlugo na forum ale wchodzac pierwszy raz i kolejny w zyciu bym nie pomyslal ze czasem mozna tak sie usmiac probujac sie dowiedziec jakiejs powaznej informacji.

Kiedys bardzo lubilem Monty Pythona nie wiedzialem ze bede mial tu taki come back. Wlasnie czytalem ten watek rechoczac a moja dziewczyna nie mogla sie nadziwic gdzie w plataninie kabli i suchej elektroniki mozna sie dopatrzes ironii a bynajmniej dowcipu. Pozdrawiam na dzis wysraczy juz tego smiania sie:)pozdrawiam

ten wątek ze wzgledu na tytuł nie zasługuje na spadek na druga strone.

Cinio, co robiles z dziewczyną o 2 w nocy? Chyba nie sluchales płyty eryki badu zgodnie z przeznaczeniam jaki nadał jej yabadabadoo

tomecz a co ty taki ciekawski jestes, czy jest cos zlego w siedzeniu z dziewczyna o 2 w nocy? Ja z moja to i do 6 rano moge a ty sie tylko domyslaj......

P.S. wtedy byla godzina 8PM u mnie:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.