Skocz do zawartości
IGNORED

Końcówka Primare i "trigger" 12V

MacP

Rekomendowane odpowiedzi

Mam końcówkę mocy Primare która posiada gniazdo minijack "remote link" do uruchamiania końcówki razem z preampem. Primare stosuje w swoich triggerach napięcie 5V, tymczasem większość innych urządzeń ma 12V i takie właśnie mam w triggerze (też na minijack) w moim preampie innej firmy.

Czy połączenie ich będzie bezpieczne? Ktoś robił taki eksperymenty? Bo instrukcja w ogóle milczy o woltażu (znalazłem te 5V w instrukcji preampów tej firmy), ale skoro dali zwykłe gniazda minijack, a nie jakieś własne, to może to wejście ma jakąś tolerancję?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najlepiej zbuduj kabel jack-jack TS 3.5mm w jednym wbudowując diodę oraz malutki stabilizator 7805 w obudowie TO92. W ten sposób z triggera pre amp o napięciu 12V możesz sterować wejście triggera 5V.

Dzięki, nabyłem taki gotowy stabilizatorek za całe 6.99 :)

AMS1117%20-%203.3V%20Power%20Supply%20Module-900x700.jpg

Akceptuje na wejściu 6-12V i daje na wyjściu właśnie 5 V, przy 800mA - mam nadzieję, że trigger, który niczego przecież nie zasila, nie potrzebuje więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.