Skocz do zawartości
IGNORED

Klub winylowej płyty wolny od banów.

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

wiem, wiem...

brałem jeszcze pod uwagę ClearAudio - Performer V2, ale ortofon ma lepszy szlif, znam już jego sposób gry po 2m blue, pasuje do Pro-Ject 9cc, oraz tańszy.

Trend o którym piszesz, chyba nie dotyczy tylko ortofona, ale całego przemysłu.

Np. Marantz TT 15S1, rok temu kosztował troszkę ponad 6 koła, co już jest śmieszne, a teraz 7.3

Jest on wystawiony w pewnym salonie w Poznaniu, spytałem ostatnio sprzedawcę czym jest poparty ten wzrost ceny. Oj kręcił, kręcił, ale w końcu odp. że w sumie to nie wie, bo rok temu jeszcze tu nie pracował. o dziwo, lepiej się sprzedaje gdy kosztuje 7 koła niż wcześniej...Spece od marketingu wiedzą co robią. (Record Store Day)

Znasz/znacie, jakiś produkt ze świata audio, którego cena spadła w ciągu ostatnich 2 lat ?

No ale czy nie jest tak po części , że droższe ( lepszeeeeeeee) się często sprzedaje lepiej ?

Ostatnio w pewnej wypowiedzi na High Fidelity pojawił się wpis – może i ten wzmacniacz i jest droższy, i gra podobnie jak ten tańszy, ale to Luxman, prestiż a to też się liczy, więc radzę tak i tak….

Gość masza1968

(Konto usunięte)

to co jest ważniejsze ? cena-jakość czy logo ?

Oczywiście, że jakość. Tyle, że za jakość coś jednak trzeba zapłacić. Do pewnego poziomu bo potem zaczyna się absurd i szukanie palacza na żaglówkę :)

Są ludzie, którzy chcą mieć w domu ładnie wyglądający sprzęt a nie musi być najwyższych lotów jeżeli chodzi o jakość dźwięku. Bang & Olufsen świetnie się do tego nadaje a reszta nie ma znaczenia :)

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Może dlatego, że miasto Basilia jest dość wypicowane?

https://www.google.p...asilia&tbm=isch

Architektura Brasilii uznawana jest za przykład arcydzieła modernizmu XX wieku i została wpisana na międzynarodową listę dziedzictwa kultury UNESCO. Architektura stolicy Brazylii charakteryzuje się futurystycznymi budynkami ze stali, szkła i marmuru, wieżowcami, monumentalnymi alejami, prawie całkowitym brakiem chodników, przejściami podziemnymi pod trasami szybkiego ruchu i rozdziałem poszczególnych stref mieszkalnych, administracyjnych, handlowych, przemysłowych. Przy okazji budowy nowej stolicy stworzono sztuczne jezioro Paranoá o powierzchni 48 km². Jezioro stało się jedną z atrakcji miasta i miejsc do uprawiania sportu. Dookoła akwenu znajdują się takie budynki jak pałac prezydencki, restauracje, przystanie a także prywatne wille.

To futurystyczne miasto modernizmu zostało zaprojektowane zgodnie z nowatorskimi wówczas ideami Le Corbusiera, Oscara Niemeyera, Lucio Costy,

• Redaktorzy

Może dlatego, że miasto Basilia jest dość wypicowane?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Architektura Brasilii uznawana jest za przykład arcydzieła modernizmu XX wieku i została wpisana na międzynarodową listę dziedzictwa kultury UNESCO. Architektura stolicy Brazylii charakteryzuje się futurystycznymi budynkami ze stali, szkła i marmuru, wieżowcami, monumentalnymi alejami, prawie całkowitym brakiem chodników, przejściami podziemnymi pod trasami szybkiego ruchu i rozdziałem poszczególnych stref mieszkalnych, administracyjnych, handlowych, przemysłowych. Przy okazji budowy nowej stolicy stworzono sztuczne jezioro Paranoá o powierzchni 48 km². Jezioro stało się jedną z atrakcji miasta i miejsc do uprawiania sportu. Dookoła akwenu znajdują się takie budynki jak pałac prezydencki, restauracje, przystanie a także prywatne wille.

To futurystyczne miasto modernizmu zostało zaprojektowane zgodnie z nowatorskimi wówczas ideami Le Corbusiera, Oscara Niemeyera, Lucio Costy,

Czyzby kolega robil z tego dyplom? ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

To Wikipedia.

Ja ze swej strony mogę tylko dodać,że Oscar Niemeyer zmarł dwa lata temu w wieku 105 lat, a widziałem jakiś program w którym pokazywano, że gdy miał 99 lat nadal brał czynny udział w projektowaniu. Szkicował, zasuwał po budowach. Pozazdrościć żywotności.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Po ponad 3 latach zdechła mi XX2 MkII.

Od kilku dni czegoś mi bardzo brakowało w graniu z czarnej. Na próbę wyciągnąłem back up w postaci prawie nowej AT OC9/III i zagrała nieporównywalnie lepiej od Dynavectora. Wczoraj wpadłem z nią do kolegi z mikroskopem. Masakra. Jutro wysyłam ją do RCMu na wymianę za nową.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jaką gwarancję. To normalne zużycie.

Była kupiona w Szwajcarii z salonu jako ex demo z pełną gwarancją. Wówczas jak ją sprawdzałem wyglądała bardzo OK.

Podejrzewam "audiofilski" szuwaks do czyszczenia, że przyspieszył jej zgon.

Za poeniądze czy za gwarancję?

3 lata to jakieś 1000-1200 godzin, jeszcze powinna żyć.

Pozdro

Maciek ma zapewne zgoła inny przelicznik.........tylko się te lata zgadzają-natomiast przypuszczam,że godziny to jest razy 2 i pół)

Więc umarła z przepracowania i wycieńczenia)

Gość vasa

(Konto usunięte)

Kalkuluje mi się Dynavector.

Ueee ....

A nervosa gdzie?

Poszukiwanie Graala, dziecięca ciekawość.

Przynajmniej ja tak mam.

A Dynek na wymianę przecież z szuflady nie ucieknie :)

Maciek ma zapewne zgoła inny przelicznik.........tylko się te lata zgadzają-natomiast przypuszczam,że godziny to jest razy 2 i pół)

Więc umarła z przepracowania i wycieńczenia)

Cholerka ... macie dużo wolnego czasu.

A tu na emeryturę czas odkładać.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Łazi mi po łbie od jakiegoś czasu Ortofon A90 ale szukam bliższej możliwości jej posłuchania.

ortofon to se oooooooooooooooooodpuść..............po co CI problemy

Chcesz lepiej to musisz zaplacić za wkładkę wielokrotność tej co miałeś-choc jest taka jedna wkladka dynavectora uzywana 14 godziń))-ale wyliczyli

co nie tylko minut nie podali.......jest to na audiomarktcie-można by sie potargować?ale czy jest sens-do przemyslenia.

Generalnie do Twojego toru analogowego lepsiejsza wkładka niewatpliwie poprawi-bedzie wiecej tzw. niuansów poprzednio nie zauwazonych.

Chociaz pre zdecydowanie poprawić musiało ranie wkładki ale chyba tego cudu nie zdązyłes doznać-bo do pre swieże lampki,a natomiast

wkladka już była poważnie chora i stan agonalny nastapił))

Osobiście bym zastapił ja taka sama i kupił sobie ciut płyt i dobra.

• Redaktorzy

Łazi mi po łbie od jakiegoś czasu Ortofon A90 ale szukam bliższej możliwości jej posłuchania.

Masza, a nie myslales o Cadenzie Black? Ladnie gra. A90 widzialem z bliska, ale niestety nie slyszalem jak spiewa.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.