Skocz do zawartości
IGNORED

Co zamiast B&W DM602

iambr

Rekomendowane odpowiedzi

Od trzech lat jestem posiadaczem B&W DM602, poszukuję w tej chwili alternatywy dla tych kolumn.

1. Podstawkowe

2. Mocny środek

3. Nie przerysowana góra

4. Dobry dół.

5.''Szukam kolumn które udeżą stopą perkusji w mój żołądek''

tego oczekuję,

Wzmacniacz NAD C355 pozostanie w zestawie jeszcze na minimum rok.

Biorę pod uwagę>

Acoustic Energy Aelite Two

Focal JM Lab 807V

Castle Knight 2 i tu duży znak zapytania

Muzyka

Słucham w przeważającej części rocka oraz jazz/soul/funk w szczególności wykonów akustycznych

Akustyka pomieszczenia (salonu) jest już optymalnie przygotowana, więc ta kwestia jest poza dyskusją.

Pozdrawiam

Z góry dziękuję za pomoc i wskazówki

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

https://www.audiostereo.pl/topic/105479-co-zamiast-bw-dm602/

Witaj,

wydaje mi się, że dobrym rozwiązaniem byłyby monitory Focal, model 807V idealnie sprawdzi się w Twojej konfiguracji.

Alternatywą natomiast mogą być dwa monitory Definitive Technology - Studio Monitor SM55 (http://www.q21.pl/definitive-technology-studio-monitor-55-sm55-dostawa-gratis.html) lub mocniejszy, potężniejszy Studio Monitor SM65 (http://www.q21.pl/definitive-technology-studio-monitor-65-sm65-dostawa-gratis.html).

Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Oczywiście, NAD jest w cały asortymencie w naszym salonie, zapraszam na odsłuchy. Proszę tylko o telefoniczną rezerwację sali odsłuchowej.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość

(Konto usunięte)

1. Podstawkowe

2. Mocny środek

3. Nie przerysowana góra

4. Dobry dół.

5.''Szukam kolumn które udeżą stopą perkusji w mój żołądek''

Wziąłbym pod uwagę również Dynaudio - wpisują się najbardziej w to, co napisałeś, nie podałeś jednak budżetu, jakim dysponujesz.

Wziąłbym pod uwagę również Dynaudio - wpisują się najbardziej w to, co napisałeś, nie podałeś jednak budżetu, jakim dysponujesz.

3000-4000pln

O Dynaudio tylko słyszałem, nigdy nie dane mi było odsłuchiwać, A relacje osób są raczej skrajne, konkluzja jest taka iż Dynaudio w stosunku jakości do ceny wypada marnie.

Zaznaczam, że to tylko zasłyszana opinia.

Gość

(Konto usunięte)

Jeśli masz możliwość, posłuchaj serii DM, może coś z używanych Focus :)

Osobiście nie spotkałem się z opiniami, że zły jest stosunek jakość/cena, wręcz przeciwnie...

Dodatkowym atutem jest jeszcze to, że wśród Dynaudio znajdziesz kolumny, które są produkowane nie tak jak większość w Chinach, ale noszących dumy napis "Made in Denmark" :)

I słuchałem kilku różnych modeli, sam również posiadam NADa, i Dynaudio rewelacyjnie zgrywają się właśnie z nim, a brzmienie posiadają jak najbardziej zbliżone do tego, jakiego oczekujesz, o czym wyżej wspomniałem.

Naprawdę warto poświęcić im chwilę na odsłuch :)

Za 2400 mogę kupić Dynaudio excite X12 ze statywami. Trzeba podjechać i odsłuchać

Właśnie dostałem wiadomość, że dzi dostanę dziś do domku AE Aelite 2 na tydzień czasu do odsłuchu.

Nie omieszkam napisać kiiku słów na temat moich wrażeń.

wiem jedno napewno z praktyki jak podlaczylem nada do glosnikow radmora ls 30 powiedzmy 7 lat temu to bylem rozczarowany dzwiekiem chcem przez to powiedziec ze nad swietnie pracowal z b&w ktore wczesniej byly w moim zestawie ale nie oznacza to ze bedzie dobry w polaczeniu z innymi markami skozystaj z okazji i idz na odsluch w cenie 1500zl znajdziesz spory wybor w glosnikach podstawkowych znanych marek takichj jak dali monitor audio b&w mordaunt short kef itd tylko nie zachlysnij sie zamocno dzwiekiem w sali odsluchowej ten sam sprzet moze tak nie zagrac w Twoim pokoju za to masz szanse na porownanie zwruc uwage na kable ...........powodzenia

Monitor Audio Gold GX50...sam sie nad nimi zastanawialem, rewelacyjny glosnik. Wybralem Roksan Kandy K2 bo dostalem je w naprawde okazyjnej cenie, mysle, ze za rok je odsprzedam jeszcze z zyskiem. Tylko nie wiem czy nie przekroczy to Twojego budzetu...Proac studio 110 tez sa godne uwagi i tak jak napisali poprzednicy Dynaudio..te sa o jakies 200-300 funtow tansze.

Wieza STEREO Technics :)

Mam Acoustic Energy AELITE TWO, grają już dwie doby non stop, więc chyba są wygrzane.

Na moje ucho, po kilku ulubionych utworach, nie porównując do DM602 jest słabo.

a porównując do teoretycznie tańszych i technologicznie starszych DM602 jest również SŁABO

Huberto1984.Nawiązując do ProAc, studio 110 nie słyszałem, ale słuchałem Studio 100 i było całkiem fajnie (pomieszczenie nie było akustycznie zbyt dopracowane, ale mimo to było ok)

W przyszłym tygodniu dostanę Castle Knight2 no i zastanawiam się czy nie pojechać do kolesia posłuchać tych Dynaudio X12 (chce 2400 ze statywami)

• 4 miesiące później...

Mam Acoustic Energy AELITE TWO, grają już dwie doby non stop, więc chyba są wygrzane.

Na moje ucho, po kilku ulubionych utworach, nie porównując do DM602 jest słabo.

a porównując do teoretycznie tańszych i technologicznie starszych DM602 jest również SŁABO

Huberto1984.Nawiązując do ProAc, studio 110 nie słyszałem, ale słuchałem Studio 100 i było całkiem fajnie (pomieszczenie nie było akustycznie zbyt dopracowane, ale mimo to było ok)

W przyszłym tygodniu dostanę Castle Knight2 no i zastanawiam się czy nie pojechać do kolesia posłuchać tych Dynaudio X12 (chce 2400 ze statywami)

dwa dni to za mało na wygrzanie i jak słyszę że lepiej graja od b&w dm602 , to juz wiem napewno że jest coś nie tak , b&w do AE2 nawet nie siadają , na in plus oczywiście dla AE2. b&W to nie ta liga moim zdaniem klasa niżej jak nie dwie , miałem oba zestawy na stanie b&W 2lata a teraz od roku AE2 , więc wiem co piszę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.